Είμαι ψόφιος.... Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος!!!!
Η 31η Έκθεση της IPMS και η 13η του STAR Club, είναι πλέον παρελθόν. Με βάση τα ψυχρά στατιστικά, αυτό το οποίο είδαμε και συμμετείχαμε ήταν η μεγαλύτερη έκθεση μοντελισμού που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Στους πάγκους βρέθηκαν περίπου 750 μοντέλα, οπότε για άλλη μια φορά, είχαμε νέο ρεκόρ εκθεμάτων. Σε αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους εσάς που συμμετείχατε με τις δημιουργίες σας - και το ΔΣ σας ευχαριστεί θερμά γι αυτό!!!
Επιτρέψτε μου μερικές επισημάνσεις, που ελπίζω να αποδειχτούν βοηθητικές για το μέλλον, αλλά και να ευχαριστήσω ξεχωριστά κάποιους φίλους:
Η προεγγραφή: Κατά τη γνώμη μου, η διαδικασία λειτούργησε άψογα και βοήθησε στο να εξαφανιστεί πρακτικά, η γνωστή ουρά τις δύο πρώτες μέρες της Έκθεσης. Οι λίγοι φίλοι οι οποίοι "απέτυχαν" να προεγγράψουν τα μοντέλα τους, αποδέχτηκαν ήρεμα (με μια μόνο εξαίρεση) το "πρόστιμο" και όλα προχώρησαν καλά. Συνεπώς, ένα ακόμα βήμα για την πλήρη μηχανοργάνωση της Έκθεσης έγινε (σε ευχαριστούμε πολύ Γιώργο

). Συνεπώς η υποχρεωτική προεγγραφή θα καθιερωθεί
Η κριτική: Παρότι και φέτος έγιναν λάθη, σε γενικές γραμμές, όλα κύλησαν μάλλον καλά και η γνώμη μου είναι ότι γενικώς, βραβεύτηκαν τα μοντέλα που το άξιζαν περισσότερο.
Τα...στρουμφάκια μας: Όπως πάντα άψογοι, πρόθυμοι, ευγενικοί και....παντού. Ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ σε όλους
Το επίπεδο: Από το λίγο

που μπόρεσα να δω, το επίπεδο των κατασκευών ήταν εξαιρετικά ανεβασμένο και μπράβο σε όλους (δεν συζητάω τα εκθέματα του STAR - οι τύποι έχουν ξεφύγει εντελώς).
Ο ΜΙG: Είχα την τύχη να περάσω αρκετές ώρες μαζί του, τόσο στην έκθεση όσο και εκτός. Ο Mig λοιπόν, παρά τη φήμη του και την αξία του, παραμένει ένα απλό παλληκάρι, υπομονετικός και προσιτός, προσηνής και καλοπροαίρετος. Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από τη στάση του. Ελπίζω η παρουσία του εδώ, να διεθνοποιήσει την Έκθεσή μας και ότι είναι ένα καλό πρώτο βήμα για την είσοδο και της ελληνικής Έκθεσης στον κατάλογο των "Διεθνών" Εκθέσεων. Το μέλλον θα δείξει....
Οι Τούρκοι: Οι δύο Τούρκοι συνάδελφοι, εντυπωσιάστηκαν από την έκθεση και εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους και με τη συμπεριφορά τους. Η συζήτηση μαζί τους ήταν απόλαυση και άλλη μια απόδειξη του ότι οι απλοί άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αλλά αντίθετα έχουν πολλά να μοιραστούν. Σε ευχαριστώ πολύ Φέρι

που μας τους έφερες.
Οι έμποροι: Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών του χώρου μας, έκαναν την υπέρβαση και ήταν για μια ακόμα φορά παρόντες, στηρίζοντας την Ένωση. Αν και δεν ξέρω πως τα πήγαν εμπορικά, η παρουσία τους εκεί ήταν τόσο σημαντική. Ραντεβού σε περίπου ένα χρόνο φίλοι μας.
Οι μακρινοί φίλοι: Ο Φέρι, ο Κώστας, ο Μανώλης, οι Ακαμάτηδες, ο Γιώργος και ο Θόδωρος και τόσοι άλλοι (συγχωρέστε με όσοι δεν αναγράφω τα ονόματά σας), που ξόδεψαν χρόνο και χρήμα για να μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Ελπίζουμε να σας έχουμε και του χρόνου κοντά μας!!!!
ʼφησα επίτηδες τελευταίους τους
Re-enactors: Παρά τους αρχικούς φόβους μου, αποτέλεσαν το "κερασάκι στην τούρτα". Επικοινωνιακοί και original, "έβρασαν" (ειδικά το Σάββατο) μέσα στις στολές τους, έβγαλαν χιλιάδες φωτογραφίες με τους επισκέπτες μας, ενώ με δικές τους ενέργειες ήρθαν και τα ιστορικά οχήματα (εκτός της "επίσημης" δομής του ΣΔΙΟ). Επιπλέον, η παρουσία τους και μόνο, τράβηξε και πολλούς από τους επισκέπτες της γειτονικής Έκθεσης αυτοκινήτου στη δική μας. Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά και ελπίζω αυτό να είναι η αρχή μιας μακρόχρονης και εποικοδομητικής συνεργασίας.
ʼντε λοιπόν και του χρόνου, με περισσότερα και καλύτερα μοντέλα, με περισσότερη διάθεση ας προσπαθήσουμε να έχουμε ένα ευχάριστο τετραήμερο σε πείσμα όσων μας θλίβουν.
ΔΚ