Αποστολέας Θέμα: 31ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2012)  (Αναγνώστηκε 76688 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
Απ: 31ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2012)
« Απάντηση #450 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 12:32:09 πμ »
Κι εγω δεν εχω πολυ ωρα που επεστρεψα στην Καρδιτσα.Ολα ηταν αψογα και φετος.Και η διοργανωση και η συνεργασια των δυο συλλογων και το επιπεδο των εκθεματων πολυ υψηλο.Καθε φετος και καλυτερα.Μπραβο σε ολους.Σε αυτο που θα ηθελα να σταθω ομως περισσοτερο ειναι κατι αλλο.Οι καιροι που ζουμε ειναι δυσκολοι και αυτο ισχυει για ολους.Ειχα πολυ καιρο ρε παιδια να δω τοσες πολλες χαμογελαστες φατσες μαζεμενες και να ριξω τοσο γελιο με πολυ κοσμο που το μονο που ηθελε ηταν να περασει καλα.Πολλα συγχαρητηρια σε ολους διοργανωτες,συμετεχοντες,επισκεπτες και για αυτα  που καταφερανε αλλα πολυ περισσοτερο για τη διαθεση και το κεφι τους.Να στε καλα ολοι. ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #451 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 12:38:40 πμ »
και για να τιμησουμε τους συναδελφους που αγαπούν την ιστορια και ηταν παρων στην εκθεση .... 2 φωτο που εβγαλα ασπρομαυρες
Click to see the original size.Click to see the original size.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Vortexgen

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #452 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 12:59:07 πμ »
Πολλα συγχαρητηρια στην διοργανωση. Μπραβο μαγκες!!!
Να ειμαστε ολοι καλα , και του χρονου!!!!
Vortex

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #453 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 02:11:00 πμ »
Μόλις μπήκα και 'γώ στο σπίτι μου λοιπόν.....
 Καταρχάς ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και μετά ΜΠΡΑΒΟ σ' ολους όσους έτρεξαν και κόπιασαν στο να στηθεί αυτή η ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ έκθεση  :!: :!: :!: :!: :!:
- Ευχαριστώ γιατί χάρη σ' αυτούς απόλαυσα ενα υπέροχο 3ημερο ξανασυναντώντας φίλους απ' ολη την Ελλάδα, γνωρίζοντας νέους που έχουμε την ίδια "ψώρα", ξεχνώντας ειλικρινά κάθε σκοτούρα και έγνοια.
- Μπράβο γιατί ήταν απο τις καλύτερες εκθέσεις που έχω παραβρεθεί και λέω "απο τις καλύτερες" γιατί είμαι 1000% σίγουρος οτι η 32η θα είναι ακόμα καλύτερη ξέροντας τους :wink:
- Καταπληκτική μιας και πέραν των πάρα πολλών εκθεμάτων, υπήρχε υψηλή ποιότητα με μερικές δημιουργίες να είναι κυριολεκτικά "διαμάντια"  :!: :!: :!:
 Προσωπικά μεγάλη εντύπωση μου έκαναν ο χρόνος και ο τρόπος παράδοσης του μοντέλου και η τοποθέτηση του  :!: :!: Οχι πάνω απο 2' - 3' και ενώ μιλούσα με τον Γιώργο (Gkontog) ήρθε ενα "καρότσι" παρέλαβε και σε χρόνο dt το κιτ ήταν επάνω στο τραπέζι  :!: :!: Επίσης εντύπωση μου έκανε ο καλύτερος απο πέρυσι φωτισμός μαθαίνοντας μάλιστα οτι δεν προστέθηκαν λάμπες (εδώ αργότερα οταν θα αρχίσουν οι προτάσεις για την 32η, έχω να προτείνω κάτι).
 Ο guest star της φετινής έκθεσης ο Miguel (Mr AK)......Ok πέραν του αν μ' αρέσει ή οχι ο τρόπος που μοντελάρει, είναι άριστος επαγγελματίας, διαφημίζει χωρίς να πρωμοτάρει τον εαυτό του (και κατ' επέκταση τα προιόντα του) όντας απόλυτα προσιτός και "ανθρώπινος". Μιλώντας ελάχιστα λεπτά μαζί του αλλά και παρακολουθώντας το σεμινάριο του, διαπίστωσα οτι έχει γνώση του τί λέει και το στηρίζει με βάσιμες αποδείξεις, όμως λέγοντας σου "Εγώ αυτό νομίζω αλλά πάντα ΕΣΥ αποφασίζεις". Πιστεύω οτι ήταν ενα μεγάλο + για την φετινή έκθεση  8)
 Επίσης ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά με τα παλιά στρατιωτικά οχήματα - άψογα συντηρημένα με μεράκι - αλλά και στα παιδιά με τις ιστορικές στολές (reenactment ελληνιστί) που ειλικρινά τράβηξαν το βλέμμα και το ενδιαφέρον πολλών.
 Για τους "συγκάτοικους" της 13ης, ΤΙ να πώ  :?: :?:  Κύριοι ειλικρινά ακόμα προσπαθώ να μαζέψω το σαγόνι μου  :!: :!: Θα πώ απλώς αυτό που άκουσα απο πολλούς "Έχουν ξεφύγει σε διαστημικά επίπεδα".  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ  :!: :!:
 Καλή ξεκούραση λοιπόν σ' όλους και βούουουρρρρ για του χρόνου  ::salut:: :wink:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #454 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 08:47:51 πμ »
Μια ακόμη Έκθεση της IPMS Ελλάδος αποτελεί παρελθόν.
Κύριοι έχουμε πλέον καλομάθει γιατί κάθε χρόνο ανεβάζετε πολύ ψηλά τον πήχη :!: :!: :!:
Συγχαρητήρια στο Δ.Σ. της IPMS, στην Οργανωτική Επιτροπή και στους Εθελοντές.
Συγχαρητήρια σε αυτόν που είχε την ιδέα να "δημιουργήσει" τους Κυρίους με τα Κόκκινα.
Συγχαρητήρια στους Κυρίους με τα Κόκκινα που τα κατάφεραν περίφημα. Έτυχε να είμαι μπροστά σε περιστατικό όπου φωτογράφος έβγαζε φώτος με το λουρί της μηχανής να κρέμεται και να ετοιμάζεται να κάνει ζημιά. Ο ένας εκ των 2 Κυρίων αντέδρασε άμεσα και με όμορφο & αποτελεσματικό τρόπο αποσόβησε τα χειρότερα.
Συγχαρητήρια για τον εξαιρετικό τρόπο παραλαβής και επιστροφής των μοντέλων. Εντός 5 λεπτών τα μοντέλα μου ήταν στους πάγκους και σε αντίστοιχο χρόνο μου επεστράφησαν.
Συγχαρητήρια για την πρόσκληση του κου MIG. Πλέον οι Έλληνες μοντελιστές έδειξαν τί αξίζουν σε έναν μαιτρ του είδους.
Και του χρόνου να είμαστε όλοι μας καλά.

Χάρηκα πολύ που είδα φίλους από την επαρχία και τα είπαμε έστω για λίγο.

Τέλος, συγχαρητήρια στους LM DECALS & SLINGSHOTS MODELS για τις εξαιρετικές τους δημιουργίες :!: :!: :!:
Θα μας τα πάρετε όλα τα λεφτά κύριοι.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #455 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 09:03:17 πμ »
  Ως μέλος της αποστολής και εκπρόσωπος του συλλόγου μοντελιστών Καβάλας, τα   θερμά μου συγχαρητήρια στους διοργανωτές ΙΠΜΣ  Ελλάδος  και   ΣΤΑΡΚΛΑΜΠ για  την πολύ επιτυχημένη και εντυπωσιακή    έκθεση-διαγωνισμό που παρακολουθήσαμε. Όλα  ήταν σε  πολύ υψηλό επίπεδο , τόσο οργανωτικά όσο και σε ποιότητα εκθεμάτων,  αλλά  εξίσου  ευχάριστο  το ότι  είδαμε   παλιούς φίλους και γνωρίσαμε καινούργιους  από κοντά.  Ευχαριστούμε για την φιλοξενία  και το φιλικό κλίμα που μας επέτρεψε   να ζήσουμε άλλη μια  πανέμορφη μοντελιστική εμπειρία, κόντρα στο ζοφερό κλίμα της εποχής.  Πραγματικά  το χαρήκαμε   όλη η παρέα  και μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις , πάντα τέτοια!!   ::salut:: ::salut:: ::salut::

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος architect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Doha Qatar
  • modelclub.gr
« Απάντηση #456 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 09:43:28 πμ »
Συγχαρητήρια και από μένα σε μια καταπληκτική διοργάνωση, στους εθελοντές και σε όλους τους συμμετέχοντες, και του χρόνου κόντρα στην κατήφεια των καιρών.

Πάντως λέω ρε παιδιά, η απόλυτη φαντασίωση:

Να μοντελάρεις με μια πανέμορφη γυναίκα στο πλάι σου και να της λες:

_ φέρε μου το ακρυλικό το μαύρο....
_  πλύνε μου τον αερογράφο.....
_ που είναι η κυανοακρυλική....... 

Ναι μιλάω για όσους ήταν στο MIG.
THEY CALL ME CAPTAIN SLOW

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #457 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 09:50:48 πμ »
Συγχαρητήρια και από μένα σε μια καταπληκτική διοργάνωση, στους εθελοντές και σε όλους τους συμμετέχοντες, και του χρόνου κόντρα στην κατήφεια των καιρών.

Να μοντελάρεις με μια πανέμορφη γυναίκα στο πλάι σου και να της λες: _ φέρε μου το ακρυλικό το μαύρο....
πλύνε μου τον αερογράφο.....
_ που είναι η κυανοακρυλική....... 

Mε το συμπάθειο, αλλά κάτι δεν πάει καλά με την φαντασίωσή σου. Τους αερογράφους τους καθάριζε ο .....Φού  ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος architect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Doha Qatar
  • modelclub.gr
« Απάντηση #458 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 09:54:13 πμ »
Mε το συμπάθειο, αλλά κάτι δεν πάει καλά με την φαντασίωσή σου. Τους αερογράφους τους καθάριζε ο .....Φού  ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:
LOL LOL
Δίκιο έχεις......
Πάντως μη μου πεις.........
THEY CALL ME CAPTAIN SLOW

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #459 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 10:08:06 πμ »
Κοίτα να δεις Γιάννο, ήταν από δύσκολο ως αδύνατο να συγκεντρωθείς στο οτιδήποτε άλλο όλο αυτό το διάστημα, οπότε δεν έχει και πολύ άδικο ο άνθρωπος να χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια  :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #460 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 10:25:40 πμ »

Να μοντελάρεις με μια πανέμορφη γυναίκα στο πλάι σου και να της λες:

Και μάλιστα με αμφίεση  "ντελιβερά εγκεφαλικών"  :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #461 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 10:26:03 πμ »
Κοίτα να δεις Γιάννο, ήταν από δύσκολο ως αδύνατο να συγκεντρωθείς στο οτιδήποτε άλλο όλο αυτό το διάστημα, οπότε δεν έχει και πολύ άδικο ο άνθρωπος να χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια  :lol: :lol:
Εγώ προτιμώ τον Φου. Τέλος.  ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος tankrou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #462 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 10:36:39 πμ »
Και απο μενα ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για ολα οσα κανατε για εμας τους επισκεπτες,τα παντα ηταν αψογα. ευχαριστουμε πολυ για τον κοπο σας.
ο μοντελισμος ειναι ΧΑΡΑ.

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
« Απάντηση #463 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 10:50:24 πμ »
Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές, ήταν τέλεια, και του χρόνου όλοι με υγεία!!!!

Πραγματικά ήταν ένας χώρος "αγχολυτικός" όπου ξέφευγες από όλα τα προβλήματα που σε απασχολούσαν. Κορυφαίος ο gkontog, να γυρνάει τους πάγκους με το όπλο αλλα Ράμπο και να φωνάζει..."Ποιός δεν έχει πάρει κλήρους??"

Ελπίζω του χρόνου να αξιωθώ να πάρω και εγώ μέρος.... :roll:
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #464 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 10:52:44 πμ »
Είμαι ψόφιος.... Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος!!!!

Η 31η Έκθεση της IPMS και η 13η του STAR Club, είναι πλέον παρελθόν. Με βάση τα ψυχρά στατιστικά, αυτό το οποίο είδαμε και συμμετείχαμε ήταν η μεγαλύτερη έκθεση μοντελισμού που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Στους πάγκους βρέθηκαν περίπου 750 μοντέλα, οπότε για άλλη μια φορά, είχαμε νέο ρεκόρ εκθεμάτων. Σε αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους εσάς που συμμετείχατε με τις δημιουργίες σας - και το ΔΣ σας ευχαριστεί θερμά γι αυτό!!!

Επιτρέψτε μου μερικές επισημάνσεις,  που ελπίζω να αποδειχτούν βοηθητικές για το μέλλον, αλλά και να ευχαριστήσω ξεχωριστά κάποιους φίλους:
Η προεγγραφή: Κατά τη γνώμη μου, η διαδικασία λειτούργησε άψογα και βοήθησε στο να εξαφανιστεί πρακτικά, η γνωστή ουρά τις δύο πρώτες μέρες της Έκθεσης. Οι λίγοι φίλοι οι οποίοι "απέτυχαν" να προεγγράψουν τα μοντέλα τους, αποδέχτηκαν ήρεμα (με μια μόνο εξαίρεση) το "πρόστιμο" και όλα προχώρησαν καλά. Συνεπώς, ένα ακόμα βήμα για την πλήρη μηχανοργάνωση της Έκθεσης έγινε (σε ευχαριστούμε πολύ Γιώργο ::salut::). Συνεπώς η υποχρεωτική προεγγραφή θα καθιερωθεί
Η κριτική: Παρότι και φέτος έγιναν λάθη, σε γενικές γραμμές, όλα κύλησαν μάλλον καλά και η γνώμη μου είναι ότι γενικώς, βραβεύτηκαν τα μοντέλα που το άξιζαν περισσότερο.
Τα...στρουμφάκια μας: Όπως πάντα άψογοι, πρόθυμοι, ευγενικοί και....παντού. Ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ σε όλους
Το επίπεδο: Από το λίγο  :evil: που μπόρεσα να δω, το επίπεδο των κατασκευών ήταν εξαιρετικά ανεβασμένο και μπράβο σε όλους (δεν συζητάω τα εκθέματα του STAR - οι τύποι έχουν ξεφύγει εντελώς).
Ο ΜΙG: Είχα την τύχη να περάσω αρκετές ώρες μαζί του, τόσο στην έκθεση όσο και εκτός. Ο Mig λοιπόν, παρά τη φήμη του και την αξία του, παραμένει ένα απλό παλληκάρι, υπομονετικός και προσιτός, προσηνής και καλοπροαίρετος. Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από τη στάση του. Ελπίζω η παρουσία του εδώ, να διεθνοποιήσει την Έκθεσή μας και ότι είναι ένα καλό πρώτο βήμα για την είσοδο και της ελληνικής Έκθεσης στον κατάλογο των "Διεθνών" Εκθέσεων. Το μέλλον θα δείξει....
Οι Τούρκοι: Οι δύο Τούρκοι συνάδελφοι, εντυπωσιάστηκαν από την έκθεση και εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους και με τη συμπεριφορά τους. Η συζήτηση μαζί τους ήταν απόλαυση και άλλη μια απόδειξη του ότι οι απλοί άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αλλά αντίθετα έχουν πολλά να μοιραστούν. Σε ευχαριστώ πολύ Φέρι  ::salut:: που μας τους έφερες.
Οι έμποροι: Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών του χώρου μας, έκαναν την υπέρβαση και ήταν για μια ακόμα φορά παρόντες, στηρίζοντας την Ένωση. Αν και δεν ξέρω πως τα πήγαν εμπορικά, η παρουσία τους εκεί ήταν τόσο σημαντική. Ραντεβού σε περίπου ένα χρόνο φίλοι μας.
Οι μακρινοί φίλοι: Ο Φέρι, ο Κώστας, ο Μανώλης, οι Ακαμάτηδες, ο Γιώργος και ο Θόδωρος και τόσοι άλλοι (συγχωρέστε με όσοι δεν αναγράφω τα ονόματά σας), που ξόδεψαν χρόνο και χρήμα για να μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Ελπίζουμε να σας έχουμε και του χρόνου κοντά μας!!!!
ʼφησα επίτηδες τελευταίους τους Re-enactors: Παρά τους αρχικούς φόβους μου, αποτέλεσαν το "κερασάκι στην τούρτα". Επικοινωνιακοί και original, "έβρασαν" (ειδικά το Σάββατο) μέσα στις στολές τους, έβγαλαν χιλιάδες φωτογραφίες με τους επισκέπτες μας, ενώ με δικές τους ενέργειες ήρθαν και τα ιστορικά οχήματα (εκτός της "επίσημης" δομής του ΣΔΙΟ). Επιπλέον, η παρουσία τους και μόνο, τράβηξε και πολλούς από τους επισκέπτες της γειτονικής Έκθεσης αυτοκινήτου στη δική μας. Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά και ελπίζω αυτό να είναι η αρχή μιας μακρόχρονης και εποικοδομητικής συνεργασίας.

ʼντε λοιπόν και του χρόνου, με περισσότερα και καλύτερα μοντέλα, με περισσότερη διάθεση ας προσπαθήσουμε να έχουμε ένα ευχάριστο τετραήμερο σε πείσμα όσων μας θλίβουν.

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος .JOHNY.B.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
« Απάντηση #465 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 11:39:45 πμ »
Ενα μεγαλο μπραβο σε ολους οσους κουραστηκαν για την πραγματικα αψεγαδιαστη οργανωση της εκθεσης! Αν και πηρα μερος για πρωτη φορα δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα κατα την ολη διαδικασια...Ολοι μεσα και εξω απο την γραμματεια ηταν ευγενεστατοι,και προθυμοι να με εξυπηρετησουν αλλα και να μου λυσουν καθε απορια.

Ευχαριστω για την φιλοξενια, περασα υπεροχα! Φυσικα ανανεωνουμε το ρανεβου για...next year!!!!

Y.Γ.   του χρονου θα φερω κι εγω τα οπλα μου !!!!

Μαυρακης Γιαννης , Ιεραπετρα Κρητης
Life sucks and then....you die!!!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #466 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 12:09:36 μμ »
Τέλειωσε λοιπόν και η 31η. Πέρασα πολύ όμορφα και το κυριότερο είδα και πάλι φίλους από όλη την Ελλάδα. Τολμώ να υποστηρίξω πως η έκθεση ήταν πετυχημένη και πως όσοι ήρθαν το διασκέδασαν, που αυτό είναι και το ζητούμενο. Θα τα πάρω και εγώ με τη σειρά όπως και ο Δημήτρης παραπάνω.

- Προεγγραφή: Κύλισε σχεδόν άψογα. Ενα πρόβλημα λίγες μέρες πριν την έκθεση μας πήγε λίγο πίσω αλλά αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το πρόβλημα αυτό δημιούργησε και μία κατάσταση η οποία σήκωσε το άσχημο σκωληκοειδές κεφάλι της την Τετάρτη το βράδυ και με ανάγκασε να ξενυχτήσω μέχρι τις 0330 αλλά πέραν αυτών όλα πήγαν κατά γράμμα.

- Προεγγραφή 2: Ενα ανεκτίμητο πλεονέκτημα της προεγγραφής, αθρόα χρήση του οποίου έγινε στη φετινή έκθεση, είναι το οτι η οργανωτική ξέρει εκ των πρωτέρων πόσα μοντέλα περιμένει ανά κατηγορία και μπορεί να διατάξει καλύτερα τους σχετικούς χώρους πάνω στα τραπέζια μειώνοντας έτσι τις «ενδοδιακινήσεις» μοντέλων και όλα τα πιθανά δυσάρεστα που αυτές συνεπάγονται. Αυτά για τον κύριο που αποφάσισε να κάνει επίδειξη γαϊδουρινής συμπεριφοράς μόλις έμαθε πως, αν και κάποιες δεκαετίες μέλος της IPMS, πρέπει να τηρεί κάποιους κανόνες, μεταξύ αυτών και η προεγγραφή. Για να προσέχουμε περισσότερο τα μοντέλα σου το κάναμε αγαπητέ ανάγωγε και αυθάδη φίλε...

- Προεγγραφή 3: Να ξεκαθαρίσω κάτι. Το 99% του συστήματος προεγγραφής έχει υλοποιηθεί από τον melpas1013. Η δικιά μου συμμετοχή, το να περαστούν δηλαδή οι προεγγραφές στο σύστημα της έκθεσης, είναι μηδαμινή μπροστά στο υπόλοιπο έργο.

- Εκθέματα: Φοβερό επίπεδο ρε παιδιά, όχι δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε, να δώσουμε και μερικά μαθήματα πρέπει. Ειδικά φέτος πρέπει να χαρακτηρισθεί η χρονιά των πλοίων, έφτασαν κάτι κομμάτια που σε 15 πόντους είχαν τόση λεπτομέρεια που κατά τη φωτογράφιση καλούσαμε τον κατασκευαστή να τα χειριστεί γιατί απλά δεν ήξερες από που να τα αγγίξεις, πόσο μάλλον να τα μετακινήσεις... Για τις φιγούρες δεν έχω να πω κάτι, έχω απλά καταπιεί τη γλώσσα μου!

- Εκθέτες: Στην συντριπτική πλειοψηφία συμμορφώθηκαν με τους κανόνες και ελάχιστα προβλήματα δημιουργήθηκαν.

- Κριτική επιτροπή: Ηρθε, έκρινε, έφυγε. Το μόνο που θα προσθέσω είναι η στάση του Mig ο οποίος, πιθανότατα λόγω κακής συνεννόησης, μου έφερε τα αποτελέσματα σε μία απλή σελίδα χαρτί και μόλις έμαθε πως πρέπει να συμπληρώσει το σχετικό έντυπο που εκδίδεται από τη γραμματεία, το πήρε και το συμπλήρωσε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Πραγματικός επαγγελματίας και σίγουρα ένα παράδειγμα προς μίμιση για τα τεράστια υπερεγώ που πιστεύουν πως nihil sine Deo, πως οι διαδικασίες υπάρχουν μόνο για να τους δίνουν την ευχαρίστηση να τις καταπατούν και πως όλο το σύμπαν ΠΡΕΠΕΙ να περιστρέφεται γύρω τους. Ακούγομαι καυστικός; Μπορεί, αλλά αυτό είναι η ευγενική έκδοση των όσων σκέφτομαι σχετικά με κάποια γεγονότα...

Και τέλειωσε... Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν και όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν τα μοντέλα τους. Εύχομαι ολόψυχα στην επόμενη έκθεση να είμαστε όλοι πάλι εκεί με περισσότερα και ακόμα καλύτερα μοντέλα.

Στα κοπίδια σας τώρα, όπως λέει και ο πρόεδρος, 364 μείνανε :!:

ΥΓ
Τελικά όντως το μέγεθος δεν παίζει ρόλο. Με ένα απλό Sten πούλησα 3 μπλοκάκια λαχνούς σε λιγότερο από ένα δεκάλεπτο ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #467 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 12:14:11 μμ »
ΥΓ
Τελικά όντως το μέγεθος δεν παίζει ρόλο. Με ένα απλό Sten πούλησα 3 μπλοκάκια λαχνούς σε λιγότερο από ένα δεκάλεπτο ::glossa::
Φαντάσου τί θα είχες πουλήσει με το Μ249...
 :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #468 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 12:59:26 μμ »
Μπράβο παιδιά, όλα ήταν εξαιρετικα !!

Ραντεβού του χρόνου να'μαστε καλά  ::salut::

Και μια πολύ πρώιμη πρόταση για τον επόμενο καλεσμένο μας:

http://dqscaleworks.blogspot.gr/

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
« Απάντηση #469 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 01:05:41 μμ »
Στεναχωριέμαι που σχεδόν ήμουν εκτός της έκθεσης και δεν μπόρεσα θαυμάσω τα μοντέλα και να ταξιδέψω στον κόσμο των διοραμάτων.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους μοντελιστές που ονειρεύονται και ζουν τα όνειρά τους.

Υ.Γ.

Τα από ότι κατάλαβα οι φιγούρες έκαναν και πάλι τρελή φιγούρα !!!

::keep_mod::
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

Αποσυνδεδεμένος ερπιστριοφόρος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ελλαδα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #470 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 01:38:28 μμ »
19 Ολόκληρα χρόνια απο την τελευταία IPMS που είχα συμμετάσχει - επισκεφτεί...!
1993-2012...
19 χρόνια μετά επισκέφθηκα την 31η ....!
απο συναισθήματα.... τα ίδια και εντονότερα.... απο οργάνωση όμως.... η μέρα με την νύχτα...!
ο χώρος? τα φώτα...? τα παιδιά με τα μπλέ....? τα παιδιά με τα κόκκινα...???? τα παιδιά με τις στολές που περιφέρονταν...? τα μοντέλα....????
απίστευτο.... ήταν απλά απίστευτο.... ένα σύνολο συναισθημάτων... που δεν μπορείς παρα να πεις...
"ευχαριστώ"....
απλά και ταπεινά ένα ευχαριστώ σε όλους εκείνους που μου χάρισαν μετά από 19 ολόκληρα χρόνια ξανά τα ίδια συναισθήματα που ο χρόνος που πέρασες τα ροκάνισε...!
ελπίζω του χρόνου να είσαστε ξανά εκεί...
και εγώ μαζί σας....
ένας από εσάς....!

Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #471 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 01:43:51 μμ »
Φέτος λοιπόν κατάφερα να περάσω (μετά από πολλά χρόνια...) και εγώ από την έκθεση, με φουλ οικογενειακή σύνθεση! Μάλλον έφερα μαζί τον μικρότερο αλλά και τον μεγαλύτερο επισκέπτη της έκθεσης.

Υπήρχε παλμός και νεύρο σε αυτό που είδα και αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα. Το χόμπυ είναι ζωντανό - σε πείσμα των καιρών - και η διάθεση σίγουρα δεν έχει χαθεί.

Μπράβο σε όλους όσοι εργάστηκαν και για τη φετινή έκθεση, ελπίζω του χρόνου και να κατέβω προσωπικά αλλά και μοντελιστικά! (φέτος κατεβήκαμε σύνολο 8 επισκέπτες, ελπίζω του χρόνου να κατεβούμε και με 8 μοντέλα).

Πολλές οι εντυπώσεις, κρατώ περισσότερο την χαρά του ότι είδα κάποιους από εσάς από κοντά.

Και του χρόνου παιδιά, συγχαρητήρια!

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #472 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 01:57:29 μμ »
Αν και πρωτη χρονια φετος βρεθηκα στην εκθεση,  η οργανωση των συντελεστων και ολων των παιδιων ηταν εκπληκτικη, χιλια μπραβο και του χρονου παλι να ξαναβρεθουμε!!!

Αποσυνδεδεμένος vags

• Βαγγέλης Βασιλόπουλος IPMS 611
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Καρέας Αθήνα
  • Modelling Race Unlimited
« Απάντηση #473 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 02:13:42 μμ »
- Προεγγραφή 2: Ενα ανεκτίμητο πλεονέκτημα της προεγγραφής, αθρόα χρήση του οποίου έγινε στη φετινή έκθεση, είναι το οτι η οργανωτική ξέρει εκ των πρωτέρων πόσα μοντέλα περιμένει ανά κατηγορία και μπορεί να διατάξει καλύτερα τους σχετικούς χώρους πάνω στα τραπέζια μειώνοντας έτσι τις «ενδοδιακινήσεις» μοντέλων και όλα τα πιθανά δυσάρεστα που αυτές συνεπάγονται. Αυτά για τον κύριο που αποφάσισε να κάνει επίδειξη γαϊδουρινής συμπεριφοράς μόλις έμαθε πως, αν και κάποιες δεκαετίες μέλος της IPMS, πρέπει να τηρεί κάποιους κανόνες, μεταξύ αυτών και η προεγγραφή. Για να προσέχουμε περισσότερο τα μοντέλα σου το κάναμε αγαπητέ ανάγωγε και αυθάδη φίλε.

Αν είναι αυτός που νομίζω, να φανταστείς ότι κάποτε είχε βραβευθεί για την συνεισφορά του στην IPMS ή στον μοντελισμό ή κάτι τέτοιο...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #474 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 02:31:54 μμ »
Αν είναι αυτός που νομίζω, να φανταστείς ότι κάποτε είχε βραβευθεί για την συνεισφορά του στην IPMS ή στον μοντελισμό ή κάτι τέτοιο...
Ειλικρινά δε θυμάμαι ποιος είναι και δε με ενδιαφέρει να ενημερωθώ. Απλά η συμπεριφορά του μου έκανε εντύπωση και έμεινε στη μνήμη μου οπότε είπα να τον ενημερώσω για έναν από τους λόγους που αποφασίστηκε η υποχρεωτική προεγγραφή. Ελπίζω του χρόνου να εκτιμήσει τα θετικά και να είναι και πάλι στην έκθεση.