Αποστολέας Θέμα: ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ GMC ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 1/35  (Αναγνώστηκε 1159 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Λοχίας (ΤΘ)

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Επί των ίππων
  • IPMS 916
Μια φορά κι έναν καιρό, εμπνευσμένος από την καρτέλλα της LM DECALS με τα σήματα των Ελληνικών GMC και τη φωτογραφία που τα συνόδευε, ενός Τζαίημς της ΕΒΑ που έσερνε ένα BOFORS, είπα κι εγώ να φτιάξω τη σύνθεση 2 σε 1 (η κλίμακα πάντα 1/35 έτσι?) χρησιμοποιώντας το BOFORS της BRONCO και το GMC  της HELLER.

Απλά πράγματα, χωρίς άγχος, χωρίς aftermarket μπιχλιμπίδια που σου βγάζουν την ψυχή:  κόλλα, βάψε, ψεκάστε -  σκουπίστε - τελειώσατε.

Το κιτ της Heller προέκυψε καλύτερο από ό,τι περίμενα με περισσότερη λεπτομέρεια π.χ. από εκείνο της TAMIYA.

ΟΜΩΣ (για να φτάσω στο διαταύτα):

Τα διαφορικά του κιτ ήταν έτσι (σόρυ για την ελεεινή ανάλυση)

ενώ θα έπρεπε να είναι έτσι:

Ρωτάω λοιπόν τον Herr Tankograd

και μου λέει ότι τα διαφορικά ήταν δύο ειδών : το SPLIT TYPE και το BANJO TYPE

H HELLER (αλλά και η ITALERI και η TAMIYA) έχουν το SPLIT TYPE ενώ οι φωτογραφίες από το ανακαινισμένο δείχνουν το BANJO TYPE.

Δέν είμαι ψείρας αλλά η διαφορά κάνει μπαμ! Τα ερωτήματα επομένως είναι:

1. Τα Ελληνικά GMC και ειδικότερα εκείνα της ΕΒΑ κυκλοφορούσαν με split type, ώστε να προχωρήσω στην κατασκευή ως έχει?

2. Ή μήπως ήταν όλα banjo type, στην οποία περίπτωση ξέρει κανείς καμία aftermarket εταιρεία που να φτιάχνει διαφορικά για CCKW 353 σε ρητίνη να το ψωνίσω να τελειώνουμε το ρημάδι? Το δικό μου ψάξιμο δεν έφερε αποτέλεσμα...

::salut::
 Τις ευχαριστίες μου εκ των προτέρων!

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image

Στο 36:54 και στο 52:32 ίσως βγάλεις κάποια άκρη. Χωρίς να είμαι "ειδικός", από το δεύτερο πλάνο μου φαίνεται για BANJO...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Εχω αρκετες φωτο απο Ελληνικά GMC.
Μονο σε 2 απο αυτές φαίνεται το διαφορικό
και
(δυστυχως) είναι BANJO
προσωπικα ....  δε με χαλάει
πάντως εαν βρεις κατι σε resin, πες να το ξερουμε
καλή τύχη
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαύδος

......H HELLER (αλλά και η ITALERI και η TAMIYA) έχουν το SPLIT TYPE ενώ οι φωτογραφίες από το ανακαινισμένο δείχνουν το BANJO TYPE.
.....

Πιθανολογώ ότι το "ανακαινισμένο" που αναφέρεσαι είναι το GMC CCKW 353 του ΣΔΙΟ, έ;

Αποσυνδεδεμένος Λοχίας (ΤΘ)

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Επί των ίππων
  • IPMS 916

Στο 36:54 και στο 52:32 ίσως βγάλεις κάποια άκρη. Χωρίς να είμαι "ειδικός", από το δεύτερο πλάνο μου φαίνεται για BANJO...

Στο 36:54 είναι banjo. Στο 52:32 δεν πολυδείχνει αλλά λογικά θα είναι το ίδιο όχημα. Αυτοί οι δύστυχοι κομπάρσοι όλη μέρα μέσα στην καρότσα την βγάλανε!

Πιθανολογώ ότι το "ανακαινισμένο" που αναφέρεσαι είναι το GMC CCKW 353 του ΣΔΙΟ, έ;

Ε! Χαλαρά! Και ποιά μέρα τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες??  :wink:
Βασικά έχω και φωτογραφίες πριν από δέκα χρόνια από εκείνο που βρισκόταν στη Βουλιαγμένης προς City Plaza μεριά σε μια εταιρεία που ανακαίνιζε στρατιωτικά οχήματα (ωραίες εποχές) αλλά δεν είχα μυαλά να τραβήξω από κάτω τότε... ʼλλωστε νομίζω ότι ήταν μέσα σε ένα οικόπεδο περιφραγμένο με συρματόπλεγμα...

Εχω αρκετες φωτο απο Ελληνικά GMC.
Μονο σε 2 απο αυτές φαίνεται το διαφορικό
και
(δυστυχως) είναι BANJO
προσωπικα ....  δε με χαλάει
πάντως εαν βρεις κατι σε resin, πες να το ξερουμε
καλή τύχη
Σ.Σ.

Ευχαριστώ Σταύρο και λοιποί συνάδελφοι. Μάλλον θα το προχωρήσω as is μοντελιστική αδεία και δεν θα πάρω το χρυσό στο Telford! Να δεις κιόλας που όταν το τελειώσω, εκείνη τη στιγμή θα σκάσει το νέο βελτιωτικό στην αγορά !!!  ::sterb243::

Tags: