Αποστολέας Θέμα: Zimmerit - Βελτιωτικά και Τεχνικές  (Αναγνώστηκε 964 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Zimmerit - Βελτιωτικά και Τεχνικές
« στις: Απριλίου 27, 2012, 04:46:43 μμ »
Επειδή τον τελευταίο καιρό έχω λιώσει στο διάβασμα, είμαι πλέον αποφασισμένος να αντιμετωπίσω τον (προσωπικό μου) δαίμονα που ακούει στο όνομα "Zimmerit"
Έχω πέσει πάνω σε 4 διαφορετικούς τρόπους (αν μπορώ να τους πώ έτσι):

1. photo-etched zimmerit
2. zimmerit ρητίνης
3. κατασκευή με στόκο
4. απευθείας χάραξη στο κιτ με κολλητήρι/πυρογράφο

Δεν έχω ξαναδουλέψει με zimmerit και ο κάθε τρόπος μου φαίνεται πως έχει θετικά αλλά και μειονεκτήματα. Εσείς τι προτιμάτε?
Εγώ έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα, αρχικά λέω να παίξω μπάλα με κιτ είτε ΡΕ είτε ρητίνης και μετά να δοκιμάσω να το χαράξω μόνος μου με κολλητήρι.
Εσείς τι προτιμάτε?

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
Απ: Zimmerit - Βελτιωτικά και Τεχνικές
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 27, 2012, 04:55:32 μμ »
Αγοράζεις έτοιμο ρητινένιο zimmerit της Attack και έχεις την ψυχική σου ηρεμία.Αν πάλι τρώγεσαι να το κάνεις μόνος σου η πιό καλή μέθοδος είναι αυτή με τον εποξικό στόκο και με κάποιο από τα πολλά εργαλεία που κυκλοφορούν για αυτή τη δουλειά. ::salut::Χρήστος
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 27, 2012, 05:03:43 μμ »
Έλα όμως που έχω κολλήσει λίγο σε αυτό το θέμα με τα έτοιμα κιτ.
Η ΑΤΑΚ έχει πολλά κιτ ρητίνης και στον αντίποδα η Eduard έχει πολλά κιτ ΡΕ, αν και διάβασα ότι το ΡΕ δεν μπορεί να απεικονίσει καλά το βάθος του zimmerit.
Όσον αφορά το στόκο, την φοβάμαι λίγο τη δουλειά, μου φαίνεται περίπλοκη διαδικασία!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 27, 2012, 05:11:11 μμ »
Που κολάς? Η ευκολία της ΑΤΑΚ δεν υπάρχει πουθενά.Μακριά από ΡΕ δεν είναι της προκοπής.Με τον εποξικό στόκο πάντως δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.Έχεις χρονικό περιθώριο 2 ωρών να διορθώσεις κάτι αν δεν σου πάει καλά.
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 27, 2012, 05:16:45 μμ »
Έλα όμως που έχω κολλήσει λίγο σε αυτό το θέμα με τα έτοιμα κιτ.
Η ΑΤΑΚ έχει πολλά κιτ ρητίνης και στον αντίποδα η Eduard έχει πολλά κιτ ΡΕ, αν και διάβασα ότι το ΡΕ δεν μπορεί να απεικονίσει καλά το βάθος του zimmerit.
Όσον αφορά το στόκο, την φοβάμαι λίγο τη δουλειά, μου φαίνεται περίπλοκη διαδικασία!

συμφωνώντας με τον ΦΟΥ , θα σου προτείνω να εγκαταλείψεις την ιδέα των PE zimmerit διότι είναι λιγότερο "εύπλαστο" σε σχέση με τα φύλλα ρητίνης που κυκλοφορούν και κατά την γνώμη μου, υπολείπονται απο την άποψη ρεαλιστικής λεπτομέρειας σε σχέση με τις άλλες δυο λύσεις  .
Για χάραγμα του πλαστικού με πυρογράφο , ούτε για αστείο!
Απλά με το zimmerit της ATAK ή και Cavalier θέλει αρκετό τρίψιμο η επιφάνεια (εννοώ την πίσω πλευρά απο το φύλλο ρητίνης) που θα κολλήσει επάνω στην επιφάνεια του μοντέλου με ένα 600άρι ή 800άρι γυαλόχαρτο   με μεγάάλη προσοχή και πολλά dry fits!!...επιπλέον η χρήση surfacer της Gunze μαζί με τα φύλλα ρητίνης και μερικές επεμβάσεις ώστε να μην φαίνεται το zimmerit σου πολύ spin and span , θα αποδώσει τα μέγιστα!
όσο για την υλοποίηση με εποξικό στόκο δύο στοιχείων (π.χ. mori mori, πράσινο Tamiya κλπ) και τα κατάλληλα εργαλεία (το ρόλερ της lion roar, οι σπάτουλες της tamiya ή της royal models αν θυμάμαι καλά) συγχωρεί τα λάθει , φτάνει να είσαι μεθοδικός και να ξέρεις πως να τα διορθώνεις.
Ευελπιστώ για την τελευταία μέθοδο στο επόμενο 2μηνο να έχω ένα αρθράκι και φωτό με ένα Tiger I  της AFV. :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 27, 2012, 05:43:31 μμ »
Oπως εγραψαν Φου και Θανασης,ΑΤΑΚ ΔΑΓΚΩΤΟ!!!Ειναι ο,τι πιο λεπτομερες και ισορροπημενο για τη κλιμακα (εκτος φυσικα απο τα κιτ της DML με το ετοιμο) υπαρχει.Το πως τοποθετειται,το περιεγραψε με σαφηνεια ο Θανασης,οποτε βουρ!  :wink:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 27, 2012, 06:12:41 μμ »
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, οπότε πάμε για τα κιτ της ΑΤΑΚ, για να παίξω μπάλλα με το στόκο, θέλω λίγο χρόνο.
Σκέφτομαι μέρες τώρα που θα ξεκινήσω αύριο να φτιάχνω τα κιτ που έχω και με έχει πιάσει μια αγωνία απίστευτη, σαν μην έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου μοντέλο!

Χρήστος

Tags: