Αποστολέας Θέμα: Υλικό μασκαρίσματος - βαψιμο με σπρέι ..  (Αναγνώστηκε 3018 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Υλικό μασκαρίσματος - βαψιμο με σπρέι ..
« στις: Απριλίου 25, 2012, 10:09:47 μμ »
Καλησπέρα.. έχω στα σκαριά το παρακάτω..
Click to see the original size.
και σκοπεύω  (καλά να πάθω) να το βάψω με την τριχρωμη παραλλαγή Click to see the original size.

Οι ερωτησεις μου ειναι πολλές καθώς σκοπεύω για πρώτη φορά να χρησιμοποιήσω σπρέι . ( της Humbrol και ίσως καποιο ετοιμο απο χρωμ/πωλείο που θα του πάω δειγμα..)

1) υπάρχει κάποιο υλικό που περνάω τα τζάμια , και μετά βάφω και οτα τελειώσω  το βγαζω ? Το έχω δει κατά κόρον εδω στο φορουμ, αλλά δεν ξέρω πώς δουλεύει... Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει χρώμα από κάτω ? Μπορώ να το στρώσω ακριβώς στο περίγραμμα ενός τζαμιού ή μετά οταν το βγάλω υπάρχει περίπτωση να μην ειναι ακριβώς όπως το ήθελα και να χρειαστουν διορθωσεις με πινελάκι ?

2) Για τη παραλλαγή τώρα.. Ειχα δει παλαιότερα στις σελίδες του φορουμ μια ταινία μασκαρίσματος μπλε, που ειχε τρελλή ελαστικότητα , ψαχνω το λινκ, αλλά δεν το βρίσκω.. (καλά να πάθεις )

3) Αν χρησιμοποιήσω παταφιξ για το κόψιμο της παραλλαγής, επειδή το βαψιμο ξαναλέω θα γινει με σπρέι, υπάρχει πιθανότητα να καταφέρω αυτό το σβήσιμο που βλέπω και χαζεύω στο φορουμ,  που όμως οι συνάδερφοι το έχουν πετύχει  με αερογράφο ?

Γενικά επειδή είανι η πρώτη φορά που θα βάψω κάτι χωρίς πινέλο, θα ήθελα λίγη  (πολλή) βοήθεια  στο πώς θα το καταφέρω.. Η εμπειρία σας μπορεί να με βοηθήσει να αποφύγω τα λάθη...

Ευχαριστω !

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
Απ: Υλικό μασκαρίσματος - βαψιμο με σπρέι ..
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 25, 2012, 10:20:33 μμ »
Μασκαρισμα στα τζάμια εγω κάνω με ταινία, κομενη σε λεπτές λωρίδες και με το μυτοτσιμπιδο σιγά σιγά σιγά βάζω το περίγραμμα του τζαμιου, το υπόλοιπο το γεμιζω με μασκολ το οποίο μπορείς να βρεις και σε μαγαζιά όπως το πλαίσιο. Είναι υλικό που δεν επιδρά με το χρώμα και απεναντίας δεν επιτρέπει στο χρώμα να περάσει μέσα απο αυτο.
Τώρα την παραλλαγή θα σου πρότεινα να την κανείς ως εξής, πρώτα περνάς με ενα το μοντέλο το πιο ανοιχτό που έχεις , έπειτα βάζεις το παταφιχ και γεμιζεις το κενό ανάμεσα με το μασκολ που είχες παραπάνω , έπειτα βάζεις παλιπαταφιχ το δεύτερο χρώμα και πάλι μασκολ και έπειτα το τελειωνεις με το τρίτο χρώμα της παραλλαγης σου.
Μόνο θέλει λίγο προσοχή επειδή θα βαψεις με σπρέι για να μην εμφανιστεί χτίσιμο στο χρώμα.
Ελπίζω να βοήθησαν, άκου τι έχουν να πουν και οι άλλοι .

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 25, 2012, 10:37:24 μμ »
αν κουνήσεις 100 φορές το σπρεύ και βαψεις από απόσταση 30 εκατ περνόντας κάθε φορά από άκρη σε όχι συγκεντρωτικά πάνω στο μοντέλο, μπορείς να πετύχεις αποτελέσμα

στη συνέχεια με λάδια η πιγκμεντ μπορείς να πετύχεις και το σβήσιμο

::salut::

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 25, 2012, 10:43:00 μμ »
Kώστα βιοήθησες και σε ευχαριστώ..
σιγά-σιγά μπαίνω στο νόημα..
Αυτό  το χτισιμο στο χρωμα από τα σπρει, μου το εχει ξαναπεί ο Γιώργος (των πολιτικών) και με ανησυχεί μπορώ να πω..

Πέτρο σε ευχαριστω για τη συμβουλή , αυτο το αποτέλεσμα που λες , περιμένω να το δώ, αλλά εχω τρελλές αμφιβολίες ..

Όσον αφορα τα λάδια που λες, τα 'χω δουλέψει μόνο για γουός, και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι ενοείς..
Για τα πιγκμεντς, ασε καλύτερα.. πολύ προχωρημένο φαινεται  για μένα

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 25, 2012, 10:45:43 μμ »
Δεν θα σου συνιστούσα να μασκάρεις με μασκόλ την περιοχή γύρω απο το πάταφιξ..κάντο με ταινία.Δεν ξέρω αν το Πλαίσιο έχει μασκόλ που κάνει για τις δικες μας χρήσεις (μια φορά που το είχα δει μου είχαν πει πως δεν κάνει).Αγοράζεις ένα μασκόλ απο ένα μοντελάδικο και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 25, 2012, 10:48:03 μμ »
Kώστα βιοήθησες και σε ευχαριστώ..
σιγά-σιγά μπαίνω στο νόημα..
Αυτό  το χτισιμο στο χρωμα από τα σπρει, μου το εχει ξαναπεί ο Γιώργος (των πολιτικών) και με ανησυχεί μπορώ να πω..

Πέτρο σε ευχαριστω για τη συμβουλή , αυτο το αποτέλεσμα που λες , περιμένω να το δώ, αλλά εχω τρελλές αμφιβολίες ..

Όσον αφορα τα λάδια που λες, τα 'χω δουλέψει μόνο για γουός, και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι ενοείς..
Για τα πιγκμεντς, ασε καλύτερα.. πολύ προχωρημένο φαινεται  για μένα

βάφεις με λάδι ή πίγκμεντς την παραλλαγή και μετά περνάς ένα βερνίκι

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 25, 2012, 10:59:27 μμ »
Την μέθοδο που σου περιέγραψα την εφαρμοσα εδώ

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,20066.0.html

Με τα υλικά που σου είπα και τον τροπο που σου είπα, η επιλογή είναι δικιά σου, άμα θέλεις βοήθεια
  για το σβήσιμο και αλλα το βλεπουμε αργότερα ,μόνο προσοχή στο σπρέι.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 25, 2012, 11:31:47 μμ »
Σ'ε ευχαριστω Σταύρο για το σχολιο ..

::arrowred::τέως Θείε Πέτρο , όταν  φτασω με το καλό μέχρι το βαψιμο , τα ξαναλέμε για τα λαδια και το σβησιμο ..

Κώστα , κοιτωντας το λινκ που εστειλες , μακάρι να πετύχαινα το 20% της δουλειάς σου.. 

Η συνέχεια επι του πάγκου...

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σωμα στην Σαλονικη, μυαλο και καρδια στην Κομοτηνη
  • "ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΝΤΕΣ"
Απ: Υγρο μασκαρισματος
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 31, 2012, 10:53:18 μμ »
Καταρχην να ζητησω συγγνωμη απ'τον φιλο dsk που "εκμεταλλευομαι" το θεμα του για να ρωτησω και εγω μερικα πραγματα πανω στα υγρα μασκαρισματος

Το προβλημα μου ειναι το μασκαρισμα αφων με τριχρωμες παραλλαγες  :evil:
Εχω δοκιμασει την blue tak,αλλα την μια δεν κολλαει την αλλη δεν καθεται καλα, τσπ δεν τα καταφερα..
Πηρα το υγρο μασκαρισματος της Talens, αλλα οταν καλυψα το ενα χρωμα και μετα το αφαιρεσα αφησε ενα λεκε λαδιου πανω στο χρωμα..

Ποιο υγρο μασκαρισματος ειναι τελικα το καταλληλο για το προβλημα μου ? Διαβασα για το Microscale, W&N,ειδα ενα της Vallejo,ενα αλλο της Elmer's(rubers cement) ,αλλα δεν εβγαλα ακρη..
Ευχαριστω ::salut::

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 31, 2012, 11:28:28 μμ »
Καταρχην να ζητησω συγγνωμη απ'τον φιλο dsk που "εκμεταλλευομαι" το θεμα του για να ρωτησω και εγω μερικα πραγματα πανω στα υγρα μασκαρισματος

Εχω δοκιμασει την blue tak,αλλα την μια δεν κολλαει την αλλη δεν καθεται καλα, τσπ δεν τα καταφερα..
Πηρα το υγρο μασκαρισματος της Talens, αλλα οταν καλυψα το ενα χρωμα και μετα το αφαιρεσα αφησε ενα λεκε λαδιου πανω στο χρωμα..

Ποιο υγρο μασκαρισματος ειναι τελικα το καταλληλο για το προβλημα μου ? Διαβασα για το Microscale, W&N,ειδα ενα της Vallejo,ενα αλλο της Elmer's(rubers cement) ,αλλα δεν εβγαλα ακρη..
Ευχαριστω ::salut::

Με το patafix δεν έχω τετοια προβλήματα..βέβαια μην περιμένεις να κολλήσει πάνω στο μοντέλο σαν βεντούζα.ʼλλωστε δεν θέλεις να γίνει κάτι τέτοιο.Επιμένω ότι έχει ρίσκο να μασκαρείς με μασκόλ

Μια άλλη λύση είναι η ταμιγιοταινία και γενικά ταινία μασκαρίσματος.Την κόβεις σε πολύ λεπτές λωρίδες,πιο λίγο και απο χιλιοστό,και μασκάρεις την παραλλαγή σου.Η ταινία καμπυλώνει πολύ καλά χωρίς προβλήματα  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 31, 2012, 11:29:42 μμ »
Χωρίς να είμαι ειδικός γιατί έχω μικρή εμπειρία θα έλεγα ότι τα υγρά μασκαρίσματος είναι τελείως ακατάλληλα για παραλαγές.

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 01, 2012, 12:38:05 πμ »
Εγω χρησιμοποιω το μασκολ της Mr hobby για καλυπτρες και λιγοτερο για τις παραλλαγες και W&N κυριως για τριχρωμες παραλλαγες με ακρυλικα χρωματα (γκουνζε και ταμιγια)
σε συνδιασμο με παταφιξ. Μεχρι τωρα δεν εχω παρατηρησει τιποτα .

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 01, 2012, 09:09:53 πμ »

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ "ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΑΙ " το θέμα μου ..

Αυτη τη στιγμη μάλιστα κι εγώ μια τριχρωμη παραλλαγή φτιάχνω, οπότε είμαι όλος αυτιά..

Αν και προσωπικά η θέση του Κώστα (raziera ) μερικά ποστ πιο πάνω, με εχει καλύψει..

καλά βαψίματα εύχομαι !!

Tags: