Για την ποιότητα της δουλειάς σου, τι να πώ εγώ που δεν το έχει πει άλλος!
Αυτό όμως που μου χτύπησε στο μάτι ήταν ο γκρι πίνακας ενημέρωσης των πιλότων. Βέβαια, αν το έχεις διερευνήσει και είσαι σίγουρος ότι αυτό ήταν το χρώμα του αλλάζει το πράγμα, αλλά αν το έβαφες πράσινο, αφ΄ενός θα ήταν πιό οικείος στο μάτι του παρατηρητή (στην Ελλάδα τουλάχιστον αυτό το χρώμα συνηθίζεται) και αφ΄ετέρου θα έσπαγε λίγο η "γκριζίλα".
Αν ήταν μαυροπίνακας πάντως δικαιολογείται και το γκρι καθώς με την κιμωλία σίγουρα θα ξάνοιγε η μαυρίλα.
Για τις σκουριές και τις φθορές του χρώματος πρόσεξέ το.Ένα πλοίο που αρχίζει και σκουριάζει δημιουργεί θέματα
ακόμα και αν μιλάμε για τρεξιματάκια.Νομίζω πως θα υπήρχε σε καθημερινή βάση μία ομάδα ναυτών με κουβάδες
και πινέλα που θα έτρεχε να καλύψει κενά στο χρώμα οπότε θα ήμουν πολύ φειδωλός στις σκουριές.
Αυτό στο λέω και από προσωπική πείρα σε πλοία που έχω εργαστεί.
πχ...
Αυτή η σκουριά δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπήρχε πάνω στο πλοίο...
Ειδικά μετά τις επισκευές του '38.

Δες όμως και αυτό...
Κοίτα πάνω από την πόρτα το τρέξιμο.Τέτοιου μεγέθους τρεξίματα αλλά και μικρότερου σίγουρα θα υπήρχαν.
Αυτή η υδατοστεγής θύρα είναι κακοσυντηρημένη και θέλει βάψιμο δύσκολο το κόβω να είχε τόσο εκτενείς φθορές
το Akagi.

Επίσης τα σκαλιά, τουλάχιστον από την δική μου εμπειρία, δεν είχαν μεγάλα θέματα.Πέρα από την αλλαγή στο
χρώμα που φαινόταν πιο θαμπό λόγω των τριβών δεν υπήρχε έντονο ξεφλούδισμα.Τα ρέλια όμως και ειδικά
τα εσωτερικά παίζει να εμφανίσουν ξεφλούδισμα.Τα εξωτερικά είναι πιο δύσκολο γιατί 1) έχουν πιο ισχυρά χρώματα
και 2) δεν έχουν τόση κίνηση.Ακόμα και σε ένα αεροπλανοφόρο με πηγμένο κατάστρωμα δε νομίζω πως είχαν
χρόνο να ακουμπήσουν στα ρέλια για να ξαποστάσουν.

Επειδή όμως η πείρα μου στα πολεμικά πλοία είναι μικρή και οι εμπειρίες μου είναι κατά 99% από εμπορικά ψάξτο
και εσύ με τις πηγές σου.
Ελπίζω να μη σε κούρασα.