Αποστολέας Θέμα: Akagi Rei-sen -OWARI! ΤΕΛΟΣ ΛΕΜΕ!  (Αναγνώστηκε 85931 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Απ: Akagi Rei-sen
« Απάντηση #550 στις: Ιανουαρίου 14, 2014, 05:05:50 μμ »
Για την ποιότητα της δουλειάς σου, τι να πώ εγώ που δεν το έχει πει άλλος!

Αυτό όμως που μου χτύπησε στο μάτι ήταν ο γκρι πίνακας ενημέρωσης των πιλότων. Βέβαια, αν το έχεις διερευνήσει και είσαι σίγουρος ότι αυτό ήταν το χρώμα του αλλάζει το πράγμα, αλλά αν το έβαφες πράσινο, αφ΄ενός θα ήταν πιό οικείος στο μάτι του παρατηρητή (στην Ελλάδα τουλάχιστον αυτό το χρώμα συνηθίζεται) και αφ΄ετέρου θα έσπαγε λίγο η "γκριζίλα".

Αν ήταν μαυροπίνακας πάντως δικαιολογείται και το γκρι καθώς με την κιμωλία σίγουρα θα ξάνοιγε η μαυρίλα.
Για τις σκουριές και τις φθορές του χρώματος πρόσεξέ το.Ένα πλοίο που αρχίζει και σκουριάζει δημιουργεί θέματα
ακόμα και αν μιλάμε για τρεξιματάκια.Νομίζω πως θα υπήρχε σε καθημερινή βάση μία ομάδα ναυτών με κουβάδες
και πινέλα που θα έτρεχε να καλύψει κενά στο χρώμα οπότε θα ήμουν πολύ φειδωλός στις σκουριές.
Αυτό στο λέω και από προσωπική πείρα σε πλοία που έχω εργαστεί.

πχ...
Αυτή η σκουριά δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπήρχε πάνω στο πλοίο...
Ειδικά μετά τις επισκευές του '38.
Click to see the original size.

Δες όμως και αυτό...
Κοίτα πάνω από την πόρτα το τρέξιμο.Τέτοιου μεγέθους τρεξίματα αλλά και μικρότερου σίγουρα θα υπήρχαν.
Αυτή η υδατοστεγής θύρα είναι κακοσυντηρημένη και θέλει βάψιμο δύσκολο το κόβω να είχε τόσο εκτενείς φθορές
το Akagi.

Επίσης τα σκαλιά, τουλάχιστον από την δική μου εμπειρία, δεν είχαν μεγάλα θέματα.Πέρα από την αλλαγή στο
χρώμα που φαινόταν πιο θαμπό λόγω των τριβών δεν υπήρχε έντονο ξεφλούδισμα.Τα ρέλια όμως και ειδικά
τα εσωτερικά παίζει να εμφανίσουν ξεφλούδισμα.Τα εξωτερικά είναι πιο δύσκολο γιατί 1) έχουν πιο ισχυρά χρώματα
και 2) δεν έχουν τόση κίνηση.Ακόμα και σε ένα αεροπλανοφόρο με πηγμένο κατάστρωμα δε νομίζω πως είχαν
χρόνο να ακουμπήσουν στα ρέλια για να ξαποστάσουν.

Επειδή όμως η πείρα μου στα πολεμικά πλοία είναι μικρή και οι εμπειρίες μου είναι κατά 99% από εμπορικά ψάξτο
και εσύ με τις πηγές σου.

Ελπίζω να μη σε κούρασα.
 :D

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #551 στις: Ιανουαρίου 14, 2014, 06:12:31 μμ »
  Παναγιώτη τυχαία βρήκα αυτό ,
όσον αφορά τον πίνακα . Πιθανόν θα την έχεις και συ , μάλλον είναι από τα γυρίσματα της ταινίας , έχει και μερικές άλλες κοίτα http://arakichi.blog.fc2.com/  (από εκπληκτικά διοράματα)
 Καλή συνέχεια  ::salut::
 Αντώνης .

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #552 στις: Ιανουαρίου 14, 2014, 06:54:15 μμ »
  Παναγιώτη τυχαία βρήκα αυτό ,
όσον αφορά τον πίνακα . Πιθανόν θα την έχεις και συ , μάλλον είναι από τα γυρίσματα της ταινίας , έχει και μερικές άλλες κοίτα http://arakichi.blog.fc2.com/  (από εκπληκτικά διοράματα)
 Καλή συνέχεια  ::salut::
 Αντώνης .
Tις εχω ολες αυτουργε..Απο τη μεση και πανω του αιλανντ οτι φαινεται στην ταινια ειναι 'κομπιουτερισμενο'!
&feature=youtu.be

Πανο, η φωτο που παρεθεσε πιο πανω ο Αντωνης αλλα και χτες ο Χρηστος, μου δειχνουν αρκετα καλα την εικονα.Οι σκουριες θαναι απειροελαχιστες..

Και ο Σατοσι Αρακι που προανεφερα, επί τω εργω...

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #553 στις: Ιανουαρίου 15, 2014, 03:36:31 μμ »

Κε σκηνοθέτη, ναυτοπαιδες του φόρουμ, γνωριζουμε κατι παραπανω γι αυτό το 1.5m rangefinder? Υπάρχει περίπτωση να το βρούμε στο Internet? Προσωπικά το προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα. Λογικά πρέπει να έχει τζαμακι μπροστά και πίσω να είναι κενό.. :?

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Akagi Rei-sen (κι άλλη ανηφόρα)...
« Απάντηση #554 στις: Ιανουαρίου 15, 2014, 07:36:42 μμ »
Αμ δε...Δεν μπορω να το αφησω ετσι..Εκανα τον Κινεζο :evil:  κανοντας οτι δεν το βλεπω.. :roll: :roll: :roll:

Αλλα ηρθε και η σφαλιαρα απο τα γυρισματα της ταινιας 'Ο' με τα σχοινια και τον 2ο πινακα και τους σωληνες... :evil: :evil: ::pop:: ::violent1:: ::bat::

οπότε παμε και για άλλα..Αυτα τα σχοινια πώς μπορω να τα αναπαραστησω παιδια? Καποια ιδεα παρακαλώ.. ::eusa_pray::

Αποσυνδεδεμένος ερπιστριοφόρος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ελλαδα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #555 στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 04:26:31 μμ »
Παναγιώτη... σύμφωνα με αυτο που βλέπω είναι χοντρά σχοινιά τα οποία είναι περασμένα μέσα σε ένα καδρόνι... μεταλλική ράβδο? και είναι και ραμμένα με τουλάχιστον 2 ραφές μεταξύ τους...!Κάτι σαν κουρτίνα ένα πράμα...!
ποιο παλιά είχα ακούσει και είχα χρησιμοποιήσει και εγώ κλωστή κεντήματος στο χρώμα που ήθελα... και το ειχα περάσει μέσα απο κερί καθαρό (μελισσοκέρι) πολύ μαλακό σχεδόν υγρό. αυτο το κόλλησε και το κοκάλωσε χωρίς το φαινόμενο των "τριχών" γύρο από το σκοινί! μετά το πέρασα ατλακόλ και το άφησα να στεγνώσει στην θέση που το ήθελα... (εδώ μαλλον κατακόρυφη)...!
αυτο στην πολύ παλιά εποχή του '92....! δεν ξέρω κάποιον άλλο σημερινό τρόπο!!!!!
Λογικά τα μετρήσανε... τα φτιάξανε... τα ράψανε...(για να μην χανεται το σχήμα και κυρίως ή συνοχή του....!) τα περάσανε μέσα στην ράβδο και μετά τα σηκώσανε με κάποιο παλάγκο και τα φέρανε στην θέση που έπρεπε..! αυτό θα έκανα εγώ!
Σίγουρα κάποιοι ποιο παλιοι απο μένα θα ξερουν περισσότερα...!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #556 στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 08:58:54 μμ »
Παναγιώτη γιατί στο σκηνικό της ταινίας οι πίνακες είναι μαύροι; Πρόσεξε τι χρησιμοποιείς ως reference. Γιατί να είναι αυτοί σωστοί κι εσύ λάθος;

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #557 στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 09:27:39 μμ »
Παναγιώτη γιατί στο σκηνικό της ταινίας οι πίνακες είναι μαύροι; Πρόσεξε τι χρησιμοποιείς ως reference. Γιατί να είναι αυτοί σωστοί κι εσύ λάθος;
Παρεξηγηθηκες που δεν ειναι πρασινοι gtdeath13? :lol: :lol:

Σκουροπρασινους θα τους κανω..Γενικα εχω την εντυπωση οτι τα σχοινια-οπως κ τα φουτον- μπηκαν στο τελος, λιγο πριν την επιδρομη..Θα τα λουφαρω νομιζω και απλα θα προσθεσω το 'καρουμπαλο' με τον 2ο πινακα στο πισω μερος της γεφυρας..Αρκει να ξεφορτωθω μια κ@λο ίωση που με βασανιζει 2 μερες τωρα.. ::kryoo::
Γιωργο, πολυ κατατοπιστικος..Θα το εχω υπ οψιν στην περιπτωση που βαλω τα σχοινια.. ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #558 στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 09:49:35 μμ »
Τα σχοινιά και τα φουτόν λειτουργούν σαν αλεξίθραυσμα, δηλαδή αποτρέπουν την διασπορά θραυσμάτων από χτυπήματα. Λογικό να τα βάζουν και στο εν πλω προς την αποστολή.

Υ.Γ. Για να είσαι απόλυτα σωστός είναι Green Till Death 13  ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Akagi Rei-sen (η τσόντα)
« Απάντηση #559 στις: Ιανουαρίου 20, 2014, 05:19:24 μμ »
Ευχαριστω Νικολα για την πληροφορια! ::thumbleft::
Το 'καρουμπαλο', η ΄τσοντα', η οπως αλλιως θελετε,τοποθετηθηκε με αρκετο κοπο στο πισω μερος της γεφυρας και πανω της καποιες σωληνωσεις καθως και τα στηριγματα για τα-πολυ πιθανον να μπουν τελικα-σχοινια..Στο τελος μπηκε ο μικρος πινακας ο οποιος προοριζοταν για αναλυση της στρατηγικης στους αξκους του Ακαγκι.Και οι δυο πiνακες ψεκαστηκαν με το field grey της Ταμιγια..

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Στη συνεχεια ξεκινησε η διαδικασια-λεγε με wash- το πλαστικο να παρει καπως μεταλλικη μορφη..

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #560 στις: Ιανουαρίου 20, 2014, 05:43:35 μμ »
Παναγιώτη ένα καλό εφέ είναι να παίξεις με σατινέ και ματ βερνίκι. Οι γραμμές των πάνελ ματ, εσωτερικά σατινέ. Όσο πιο κοντά στο κέντρο του πάνελ τόσο πιο σατινέ, μη φανταστείς τίποτε έντονα, απαλά αλλά με αντίθεση. Δοκιμασέ το να δεις αν σου αρέσει το παίξιμο στο φως.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #561 στις: Ιανουαρίου 20, 2014, 05:44:02 μμ »
Α, για τον κατευθυντήρα, κάνε μερικές ώρες υπομονή, το έχουμε...  :wink: ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #562 στις: Ιανουαρίου 20, 2014, 06:59:20 μμ »
επειδή Παναγιώτη ΔΕΝ υπάρχει 'φατσουλα" που να χειροκροτεί.... πάρε 4 thumbleft...!!!!
 ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::
η δουλειά μοναδική... μπράβο... συνέχισε λέμε...!!!!!!!

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #563 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 09:15:26 πμ »
Α, για τον κατευθυντήρα, κάνε μερικές ώρες υπομονή, το έχουμε...  :wink: ::salut::
:oops: :? Ντεν κατάλαβα.. Το τιπ με το βερνίκι καλό κ θα το εφαρμόσω!  :wink:   Οπως και οποιαδήποτε άλλη συμβουλή θα ληφθεί υπόψη.
Γιώργο για άλλη μια φορά ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Akagi Rei-sen (απορίες)
« Απάντηση #564 στις: Ιανουαρίου 28, 2014, 04:25:19 μμ »
Εχω καποιες αποριες παιδια..
Η πρωτη αφορα κατι που νομιζα οτι ηταν ...κυαλια στο μπροστινο τμημα του island, αλλά μου ειπαν οτι ειναι searchlight control unit :roll: :!: :?: Ποιος ακριβως ηταν ο ρολος τους?

Και η δευτερη κατι που θεωρουσα οτι το εχαν να ...ακουμπανε οι αξκοι στην οροφη :lol:  αλλα τελικα αλλο ρολο παιζει?

Ευχαριστω και θα επανελθω συντομως με update.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #565 στις: Ιανουαρίου 28, 2014, 05:01:45 μμ »
Eμένα για οπτήρες μου κάνουν σαν αυτούς περίπου:

http://www.ijnwarship.com/3D%20Ship%20Mechanism/Optics/Optics%20-%2012%20cm%20binoc%20model%205.htm

τώρα αν είχαν κάποιο συγκεκριμένη αποστολή συντονισμού-υπόδειξης κατεύθυνσης των προβολέων του σκάφους...  ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #566 στις: Ιανουαρίου 28, 2014, 06:20:25 μμ »
Είναι κιάλια με κερματοδέκτη. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Έχουν στο Λυκαβηττό τέτοια για να βλέπεις γύρω γύρω τη θέα μέχρι την Αίγινα. Βάζεις κέρμα και μπορείς να δεις για ένα χρονικό διάστημα. Μετά κλείνουν τα καπάκια μέχρι να βάλεις άλλο κέρμα. Δεν ξέρω αν τα έχουν ακόμη ή αν τα αφαίρεσαν μετά τις τελευταίες ανακαινίσεις.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #567 στις: Ιανουαρίου 28, 2014, 07:18:38 μμ »
Eμένα για οπτήρες μου κάνουν σαν αυτούς περίπου:

http://www.ijnwarship.com/3D%20Ship%20Mechanism/Optics/Optics%20-%2012%20cm%20binoc%20model%205.htm

τώρα αν είχαν κάποιο συγκεκριμένη αποστολή συντονισμού-υπόδειξης κατεύθυνσης των προβολέων του σκάφους...  ::dontknow::
Nαι, καποιο ρολο συντονισμου θα επαιζαν, το λεει κ η ονομασια τους εξ αλλου..Ενδιαφερουσα η εικονα του λινκ. ::thumbleft::

Eπισης και μια φωτο απο διαφορα κυαλοειδή..Το κυκλωμενο ειναι του Ακαγκι..Τα αλλα τα περιεργα αριστερα χρησιμοποιηθηκαν απο μεταγενεστερα α/φορα οπως το Katsuragi..

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #568 στις: Ιανουαρίου 28, 2014, 07:28:19 μμ »
Α!...Κι επισης καποια ψυχη μου ειπε οτι αυτα δεν ειναι σωληνωσεις αλλα οι αποληξεις απο τα voicepipes που κατεβαινουν στα ενδοτερα του α/φορου για να ακουγονται οι εντολες των αξκων της γεφυρας... :roll: :roll: :roll:

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #569 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 10:03:41 πμ »
Ο κατευθηντήρας που ψάχνεις είναι μάλλον 1.5m navigation rangefinder type 14, αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω πουθενά σχέδια. Συνεχίζω την αναζήτηση.

Οι παρακάτω εικόνες θα αφαιρεθούν σε 24 ώρες:

Ο σταθμός στην κόντρα γέφυρα λογικά είναι για την διεύθυνση αντιαεροπορικού πυρός ή κάτι τέτοιο.

Δύσκολο τα voicepipes να είναι εξωτερικά, μιας και θα δυσκόλευαν την μετάδοση ήχου.

Οι κατευθυντήρες των προβολέων που ανέβασα είναι οι παλαιού τύπου, ψάχνω και για τους νέου τύπου.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Akagi Rei-sen (κι άλλη ανηφόρα)...
« Απάντηση #570 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 01:10:24 μμ »

Αλλα ηρθε και η σφαλιαρα απο τα γυρισματα της ταινιας 'Ο' με τα σχοινια και τον 2ο πινακα και τους σωληνες... :evil: :evil: ::pop:: ::violent1:: ::bat::

Παναγιώτη...
συγνώμη για την ερώτηση... :oops: απλα να προλαβω το κακο...! που ερχετε εκει που δεν το περιμένεις!!!! (  :evil:  ::evil4:: ::077devil::<--- το κακό...! ) ::pop::
σε αυτην την φωτογραφία... εκεί στο σημείο που είναι ο τύπος με την διπλή σκάλα...! που κρεμάει τα φουτον...! απο πίσω του ακριβώς ... και πάνω στην νησίδα του "όρους" βλέπω ένα σκασμό απο σωληνώσεις και "τιμόνια"...!
τα έχεις δεί και στο αληθινό????
αν υπάρχουν.... μην τα ξεχάσεις.... πρόσεχε...!!!!! ::mastigoma::

::salut::

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #571 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 04:11:49 μμ »
Νίκο αφαιρεσε τις κ τωρα αν θες, τις κατεβασα. Εχω τελειωσει το κατω μερος των κατευθυντηρων, (υπηρχαν δυο μπροστά κι ενας πίσω). "Type 94 searchlight controller" ειναι η ονομασία τους. Σε ευχαριστώ φίλε και για τις λαντερνες 8), με βοηθούν πολύ τα σχέδια.
Σε ό,τι αφορά τον σταθμο της γέφυρας αυτα δηλαδή ειναι οργανα με ενδείξεις,  π.χ οπως σε ενα κοκπιτ?

Γιώργο δεν βαζω άλλους σωλήνες ::icon_hang:: Ελεγχεται και αν υπήρχε πολυβόλο Lewis κ στην πίσω πλευρα του island, προσωπικά δν το εχω δει σε καμία φωτογραφία εποχής..

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #572 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 04:36:54 μμ »

Σε ό,τι αφορά τον σταθμο της γέφυρας αυτα δηλαδή ειναι οργανα με ενδείξεις,  π.χ οπως σε ενα κοκπιτ?

Το κεντρικό πάνελ είναι τα όργανα της γέφυρας, δηλαδή δρομόμετρο, γωνιοδείκτης πηδαλίου, πυξίδα. Τα δυο οριζόντια ημισφαίρια είναι επαναλήπτες γυροπυξίδας. Κατά πάσα πιθανότητα εκεί έπαιζε μπάλα ο υπεύθυνος διευθύνσεως πυρός ή ο συντονιστής των αεροπορικών επιχειρήσεων.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #573 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 04:43:37 μμ »
Το κεντρικό πάνελ είναι τα όργανα της γέφυρας, δηλαδή δρομόμετρο, γωνιοδείκτης πηδαλίου, πυξίδα. Τα δυο οριζόντια ημισφαίρια είναι επαναλήπτες γυροπυξίδας. Κατά πάσα πιθανότητα εκεί έπαιζε μπάλα ο υπεύθυνος διευθύνσεως πυρός ή ο συντονιστής των αεροπορικών επιχειρήσεων.
Υπάρχουν κάποιοι οροι να ψαξω στο νετ για δρομομετρα, κλπ? Για τον επαναληπτη το εχω..

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #574 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 04:57:06 μμ »
To όργανο για την γωνία πηδαλίου είναι rudder angle indicator, για την ταχύτητα speed indicator αλλά το βρίσκεις και σαν  speed  log  indicator.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Tags: