Αποστολέας Θέμα: 1/48 ιαπωνικη τετραδα-τελος 100%  (Αναγνώστηκε 9830 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος φιλιππος κανετος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: βουλα
1/48 ιαπωνικη τετραδα-τελος 100%
« στις: Απριλίου 20, 2012, 07:32:25 μμ »
Εχω αγορασει αυτα τα τεσσερα κουκλια

και ειναι και ο λογος που αφησα τα αυτοκινητα.Η σειρα κατασκευης τους θα ειναι 1 kate 2 otsu 3 gekko 4 zero.Eιμαι σχετικα νεος στο χομπι και τα μεχρι τωρα μοντελα μου ειναι ολα χωρις τεχνικες-βελτιωσεις,τωρα που σας γνωρισα εχω μαθει αρκετα πραγματα και θα προσπαθεισω να τα εφαρμοσω.Σε ολα τα μοντελα εχουν αγοραστη και τα σχετικα βελτιωτικα της eduard.Συντομα φωτογραφιες απο το πιλοτηριο του kate

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 20, 2012, 07:48:24 μμ »
Αμάν! Ετσι να βλέπω μεγαλόπνοα σχέδια. Μπράβο. Βάζε φωτογραφίες και ρώτα ότι θες, εδώ είμαστε. Καλή συνέχεια.

Kate υπάρχουν αρκετά και πολύ καλά και ένα βαμένο με πινέλο (!) από τον STARFIGTHER. Ψάξε λίγο στο show room και στο GB Pacific και θα τα βρεις.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 21, 2012, 04:52:35 μμ »
Καλησπερα σας σημερα θα σας δειξω την δουλεια μου πανω στο πιλοτηριο του  kate,να σας πω οτι οι γνωσεις μου για τα αεροπλανα γενικος ειναι οτι λενε τα χαρτια του μοντελου.Εκανα και μια κουταμαρα και εφτιαξα μαξιλαρια στα καθισματα.Περιμενω τις κριτικες σας για τη δουλεια μου και τα λαθη μου.......

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 21, 2012, 05:11:45 μμ »
Όμορφα, καθαρά και περιποιημένα!
Καθαρά βαμμένα εννοώ.
Αλλά απαιτούν το βρωμισματάκι τους. Κάνε wash, μερικά ξεφτίσματα, στεγνά πινέλα κτλ και θα δεις πώς θα "ζωντανέψουν" αμέσως όλα.
Καλή αρχή!  :wink: ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 21, 2012, 05:50:21 μμ »
μαλλων πρεπει να βαλω αλλες φωτο γιατι οι δυο κατω ειναι μετα το wash....

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 21, 2012, 06:07:58 μμ »
Έχεις δίκιο, το ξανακοίταξα, στην τελευταία φαίνεται  :oops: αλλά στην προτελευταία όχι και τόσο. Οπότε άκυρο. :)

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 22, 2012, 02:49:29 μμ »
Το μοντελο δεθηκε,ασταρώθηκε και μαυριστικαν ολες οι γραμμες του(πρωτη φορα εκανα αυτη την τεχνικη).Κοιτωντας εχτες τα kate του show room ειδα το πολυ ομορφο του crow και μου εκανε πολυ εντυπωση η βελτιωση του κινητηρα οποτε επιασα αμεσως δουλεια και το αποτελεσμα φαινεται στις φωτογραφιες.Περιμενω τις γνωμες σας και τις παρατιρησεις σας( CROW σε ευχαριστω και συγνωμη για την αντιγραφη)
D

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 22, 2012, 02:52:09 μμ »

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 22, 2012, 05:45:09 μμ »
Kαλη αρχη στον πραγματικο μοντελισμο! :mrgreen: Πλακα κανω φυσικα γιατι τα αυτοκινητα ειναι αλλο αγγουρι!  Το Κate σου μια χαρα παει αλλα υπαρχουν και 1-2 πραγματακια που ακομα και τωρα μπορουν να το κανουν καλυτερο. Λιγη ακομα φθορα στο κοκπιτ,ειδικα στα σημεια που ξεφτιζε το χρωμα (ακρες καθισματων,πατωμα,γωνιες απο κονσολες) και να προσεξεις λιγο και τα σωληνακια του λαδιου στις καφαλες γιατι ειναι πολυ χοντρα. Κατι αλλο που θελω να σου πω ειναι οτι η Εduard στα βελτιωτικα της δινει και κοματια που ειναι χειροτερα απο του κιτ οποτε δεν υπαρχει λογος να μπουν. Χαρακτηριστικα αναφερω τα μικρα πινακακια μα οργανα και διακοπτες στα πλαινα του κοκπιτ. Το πρασινο στο κοκπιτ πιο ειναι?

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 22, 2012, 07:25:17 μμ »
Δυστυχως το εχω τοποθετησει στα αλλα τρια θα γινουν σιγουρα.Για τα σωληνακια ψαχνω ηδη πιο ψηλο,μακαρι να βρω,οσο για το χρωμα αφου αγορασα περιπου 10 αποφασισα το acus09 interior green της white ensign  με μοναδικο κριτηριο τα χρωματα της eduard στο κιτ ηταν το πιο κοντινο σε αποχρωση

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 22, 2012, 10:26:05 μμ »
Φίλιππε πολύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής. Εάν επιτρέπεις μια μικρή λεπτομέρεια - εάν μπορείς προσπάθησε να καλύπτεις με στόκο, τρίψιμο τα punch marks. Συνήθως τα πιο πολλά από αυτά δε φαίνονται αλλα είναι μια καλή συνήθεια να τα εξαφανίζουμε όσο μπορούμε.

Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 22, 2012, 10:41:23 μμ »
Και βεβαια επιτρεπω και οτι αλλο βλεπετε να μου το λετε αμεσως,οταν το διαβασα και σε καποιον που του το ελεγε καποιος ηταν πλεων αργα για εμενα το ειχα ενωσει με τα υπολοιπα κοματια,ευχαριστω πολυ και τοο απειρο ματι μου δεν τα ειδε καθολου

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 22, 2012, 10:52:31 μμ »
Aν θελεις μας λες ποσο χρονων εισαι??? :?

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 22, 2012, 11:27:20 μμ »
32 ολοκληρα...

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 23, 2012, 12:57:57 πμ »
32 ολοκληρα...
Μια χαρα εισαι! Νασαι παντα ετσι δεκτικος στις καλοπροαιρετες παρατηρησεις των παιδιων εδω και πολυ γρηγορα θα κανεις παπαδες!
Spoiler (hover to show)

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 23, 2012, 04:00:59 πμ »
Μια χαρα εισαι! Νασαι παντα ετσι δεκτικος στις καλοπροαιρετες παρατηρησεις των παιδιων εδω και θα πολυ γρηγορα θα κανεις παπαδες!
Spoiler (hover to show)
Συμφωνω απολυτα! ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 23, 2012, 08:05:35 πμ »
Αυτος νομιζω ειναι και ο σκοπος της ολης υποθεσης αλλιως θα εβαζα το μοντελο αμεσως στο show room και θα ελεγα αυτο ειναι.        Τουλαχιστων αυτο εχω καταλαβει εγω.Καλημερα σας.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 24, 2012, 02:58:43 μμ »
Χαιρετε κυριοι,το kate αν ολα πανε καλα σημερα το βραδυ θα το βαψω,εχω ομως μια απορια με τα χρωματα
οπως φαινετε στις φωτογραφιες το νουμερο 56 που ειναι το Η62 διπλα γραφει οτι ειναι πρασινο ενω το Η62 ειναι γκρι,τι  κανω σε αυτη την περιπτωση και πιο χρωμα να βαλω?

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 24, 2012, 03:16:28 μμ »
Χαιρετε κυριοι,το kate αν ολα πανε καλα σημερα το βραδυ θα το βαψω,εχω ομως μια απορια με τα χρωματα
οπως φαινετε στις φωτογραφιες το νουμερο 56 που ειναι το Η62 διπλα γραφει οτι ειναι πρασινο ενω το Η62 ειναι γκρι,τι  κανω σε αυτη την περιπτωση και πιο χρωμα να βαλω?

Αντίθετα απο τη laquer σειρά Mr Color, η Gunze δεν βγάζει ξεχωριστά χρώματα για τον καθε κατασκευαστή στην σειρά των ακρυλικών της, οπότε μάλλον θα αρκεστείς στο "γενικό" IJN Green Η59.
Καλή συνέχεια!

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 24, 2012, 03:32:44 μμ »
Ενταξει με το χρωμα αλλα το σημειο που δειχνουν οι οδηγιες  απο κατω ειναι πρασινο η γκρι?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 24, 2012, 03:53:38 μμ »
Τα Kate έβγαιναν από το εργοστάσιο με αυτό το μυστήριο γκρι ανοικτό χρώμα παντού. Για κάποιους το χρώμα αυτό έχει και πράσινο μέσα του, εγώ δεν το βλέπω, πάντως ένα καλό ταίριασμα είναι το Gunze H61 ή το Tamiya XF-12. Πάνω στα αεροπλανοφόρα δέχτηκαν στις πάνω επιφάνειες ένα χέρι σκούρο πράσινο, Gunze H59, Tamiya XF-11. Το πράσινο αυτό αποδείχτηκε πως δεν καθόταν καλά με το υποκείμενο γκρι και ξεφλούδιζε δίνοντας μία ταλαιπωρημένη όψη στα αεροσκάφη. Σε κάποια άλλα Kate, αν θυμάμαι καλά αυτά του αεροπλανοφόρου Kaga, αντί για όλο πράσινο πρόσθεσαν βούλες πράσινο και κοκκινοκαφέ.

Τώρα όπως πολύ σωστά είπε παραπάνω ο Νίκος, το πράσινο αυτό δεν είχε την ίδια απόχρωση ανάμεσα στους δύο μεγάλους κατασκευαστές, τη Mitsubishi και τη Nakajima. Αν οπωσδήποτε θές το "σωστό" πράσινο πρέπει να βρεις το Nakajima dark green, το βγάζει νομίζω η Wgite Ensign και σίγουρα και άλλες. Αν θες τη γνώμη μου ακολούθησε την πρόταση του Νίκου και χρησιμοποίησε το Gunze H59 και θα είσαι μια χαρά.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 24, 2012, 03:58:57 μμ »
Ενταξει με το χρωμα αλλα το σημειο που δειχνουν οι οδηγιες  απο κατω ειναι πρασινο η γκρι?
Δεν ξέρω άν είναι σωστές οι οδηγίες (η απορία μου είναι οτι αφου βαφτηκε ολη η ουρά κόκκινο-κίτρινη, τα πηδάλια γιατί να τα αφήσουν όπως ήταν?) αλλα κανονικά θα ήταν γκρί.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 24, 2012, 04:24:08 μμ »
Οποτε μηπωςτο Η62 ειναι σωστο?σαν γκρι εννοω γιατι και στα μπροστινα φτερα το εχει και ολη η υπολοιπη κατω επιφανια βαφετε ασημι με το Η8.Σας ευχαριστω πολυ παντως για το ενδιαφερων σας και τις πληροφοριες.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 24, 2012, 04:33:32 μμ »
Οποτε μηπωςτο Η62 ειναι σωστο?γιατι και στα μπροστινα φτερα το εχει και ολη η υπολοιπη κατω επιφανια βαφετε ασημι με το Η8.Σας ευχαριστω πολυ παντως για το ενδιαφερων σας και τις πληροφοριες.
Τυπικά υπάρχει άλλο χρώμα για το γκρί του ναυτικού (το H61 IJN Light Grey όπως έγραψε προηγουμένως και ο Γιώργος) ενώ το H62 υποτίθεται προορίζεται για τα αεροσκάφη του στρατού (IJA Light Grey). Δεν το έχω ψάξει σχετικά με την ακριβεια των αποχρώσεων οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω επ'αυτού.
Δες παρακάτω τους κωδικούς των ακρυλικών της Gunze.
http://www.ipmsstockholm.org/colorcharts/stuff_eng_colorcharts_gunze.htm

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 24, 2012, 04:41:35 μμ »
Οποτε παμε για Η61 και οπως ειδα και τα υπολειπα kate του site ειναι γκρι και παλι σε ευχαριστω πολυ

Tags: