Αποστολέας Θέμα: 1/48 ιαπωνικη τετραδα-τελος 100%  (Αναγνώστηκε 9828 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος φιλιππος κανετος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: βουλα
Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 26, 2012, 01:35:23 μμ »
Χαιρεται κυριοι προχωρισε πολυ η δουλεια και επιτελους εβαψα το πρωτο α/φ ολο με αερογραφο.Ενα προβλημα ομως μου χαλασε τη χαρα,στο πισω μερος(στο κοκκινο)εμεινε η κολλα της ταινιας μαρκαρισματος(ταμιγια)υπαρχη καποιος τροπος να τη βγαλω η θελει βαψιμο?Και μερικες φοτωγραφιες απο τα βαψιματα για γνωμες και σχολιαurl=http://postimage.org/image/qwe8ibse5/][/url]

τελικα απο κατω το εβαψα ολο ασημι Η8 οπως ειδα σε ενα ιδιο εδω στο site

[

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 26, 2012, 01:45:08 μμ »
τελικα απο κατω το εβαψα ολο ασημι Η8 οπως ειδα σε ενα ιδιο εδω στο site
Ομορφή και καθαρή δουλειά αν και πρέπει να σου πω πως το ασημί από κάτω είναι πιθανότατα λάθος.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 26, 2012, 02:19:04 μμ »
Ευχαριστω πολυ.Δεν ξερω αν εννοεις το νουμερο του χρωματος η το ασημι γενικοτερα,στο gb pacific εχει ενα ιδιο με το δικο μου που ειναι ασημι απο κατω και εξηγει το γιατι, ετσι το εβαψα και εγω ασημι

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 26, 2012, 07:46:52 μμ »
Για την κόλλα που έχει μείνει, θα πάρεις ένα φρέσκο κομμάτι ταινίας και με διαδοχικά απαλά κολλήματα και τραβήγματα στο σημείο, θα αφαιρέσεις τα υπολείμματα. Απαλά όμως.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 26, 2012, 07:51:54 μμ »
Ευχαριστω πολυ.Δεν ξερω αν εννοεις το νουμερο του χρωματος η το ασημι γενικοτερα,στο gb pacific εχει ενα ιδιο με το δικο μου που ειναι ασημι απο κατω και εξηγει το γιατι, ετσι το εβαψα και εγω ασημι
Μιλάω για το ασημί γενικότερα. Αλλά δεν πειράζει, συνέχισε όπως είσαι.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 26, 2012, 08:02:31 μμ »
Ευχαριστω πολυ γενικα και ειδικα για την συμβουλη,σε περιπου 2 ωρες θα ξερω.

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #31 στις: Απριλίου 26, 2012, 10:32:29 μμ »
Φίλιππε καλησπέρα!!
Νομίζω και εγώ οτι το ασημί δεν πρέπει να είναι πολύ σωστό για Ιαπωνικό Α/Φ.
Για γκρι πάντως θα σου προτείνω και εγώ το Η61 αν δείς γράφει και IJ NAVY GREY...οπότε για ναυτικό μάλλον είναι πιο σωστό...
η δουλειά πάντως στην συναρμολόγηση μου αρέσει πολύ!!Προσεγμένο και χωρίς προβλήματα!!!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #32 στις: Απριλίου 27, 2012, 03:12:14 πμ »
Η αληθεια ειναι οτι στην αρχη το εβαψα με το nakajima navy grey της white ensign μετα ειδα το αλλο α/φ και το αλλαξα,εχω μπερδευτει λιγο ειμαι και ασχετος με την ιστορια τον α/φ.Ευχαριστω πολυ παντως για την συμβουλη,το σκευτομαι μηπως το ξανα αλλαξω,αλλωστε και το zero και το otsu ειναι γκρι,ευχαριστω και καληνυχτα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #33 στις: Απριλίου 27, 2012, 04:02:08 πμ »
Μιλάω για το ασημί γενικότερα. Αλλά δεν πειράζει, συνέχισε όπως είσαι.
Γιωργη με βαση τη φωτο απο το FAoW 74 δεν αποκλειω ναναι NMF οι κατω επιφανειες..

Επισης οι φθορες που εμφανιζονται εδω
 ::arrowdown::

να ναι απο μετα Pearl Harbor εποχη?? Ισως ο Αγριος Αετος να μπορει να μας πει την αποψη του.. ::dontknow::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 28, 2012, 02:59:44 μμ »
Χαιρεται....μεγαλη βραδια για εμενα εχτες αφου αποφασισα να βαλω τις χαλκομανιες,δυστυχως ομως δεν τελειωσε ωραια.Πρωτη φορα δοκιμασα βελτιωτικο και αφου ξεπερασα το σοκ του ζαροματος οταν στεγνωσε εμεινα αφωνος,πραγματικα τελειω.Το ματιασα ομως και τις εκανα τις ζημιες 

Με τους αριθμους βρηκα ακρη,θα φτιαξω πατρον και θα τους βαψω τωρα το αλλο μαλλων θα παραμηνει η μπορει και να αφαιρεθει τελειος.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 02, 2012, 06:28:08 μμ »
Καλησπερα σας κυριοι,σημερα θα σας δειξω πως καταφερα να κανω το kate μετα απο της τεχνικες που μου μαθατε,ησως ειναι υπερβολικο το βρωμισμα που του εκανα.Περιμενω κυριοι σχολια και τις γνωμες σας,μπορουν να γινουν αλλαγες δεν εχει περαστει το τελευταιο βερνικη.Βαρατε για να γινουν τα αλλα τρια καλητερα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 02, 2012, 08:17:11 μμ »
Το έχω γράψει αρκετές φορές, παμε ακόμα μία. Αλουμίνιο και θαλασσινό νερό είναι ο χειρότερος δυνατός συνδιασμός. Από όσα ξέρω ακόμα και οι βαφές με βάση τη σκόνη αλουμινίου έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και η βαφή σε ένα αεροσκάφοπς που επιχειρεί σε θαλάσσιο περιβάλλον είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να αντέχει τις συνθήκες αυτές. Γυμνό αεροπορικό αλουμίνιο και θαλασσινό νερό είναι (ήταν τότε τουλάχιστον) η σίγουρη συνταγή για καταστροφή.

Το Kate με τις φθορές του θανάτου. Πριν την επίθεση στο Pearl τα Kate βάφτηκαν σκούρο πράσινο πάνω από το ανοικτό γκρι που ήδη είχαν. Το χρώμα περάστηκε χωρίς προετοιμασία και κατά την επίθεση έδειχναν τσίλικα και όμορφα όπως βλέπεις στην παρακάτω φωτογραφία.

Λίγο μετά το χρώμα άρχισε να φεύγει για να γίνει σε λίγο καιρό σώβρακο, η φωτογραφία του Κate που έχεις ποστάρει αν θυμάμαι καλά είναι από τη ναυμαχία της θάλασσας των Κοραλίων. Το πράσινο χαιρέτησε και το ανοικτό γκρι έκανε την εμφάνισή του.

Φυσικά αυτός είναι ο γενικός κανόνας και πάντα υπάρχουν και εξαερέσεις. Πάντως τουλάχιστον εγώ δεν έχω βρει ακόμα φωτοργαφία NMF ή γυμνού αλουμινίου σε αεροσκάφος που επιχειρούσε σε θαλάσσιο περιβάλλον κατά τον ΒΠΠ.

Για τους παραπάνω λόγους το chipping στο μοντέλο δείχνει κάπως υπερβολικό για αληθοφανές. Αλλά και να υπήρχε στο πραγματικό, στο μοντέλο δείχνει κάπως "χοντροκομένο". Αν θές σκέπασέ το και δοκίμασε με πιο λεπτό πινελάκι. Τώρα από βρώμισμα, λαδιές, καπνιές κλπ, αν δεν κάνεις κάποιο αεροσκάφος της επίθεσης στο Pearl, ξεπάτωσέ το! Αν στο Pearl ήταν τσίλικα, στη συνέχεια δε σταμάτησαν να πολεμούν τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη Απριλίου του 1942, δεν είχαν στιγμή για καλωπισμούς και καθαριότητα.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 02, 2012, 11:30:05 μμ »
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση και εμενα μου φαινοταν καπως το απο πανω και θα το φτιαξω σιγουρα.Θα με συχορεσεται αλλα οπως ειπα οι γνωσεις για τα α/φ ειναι μονο οι οδηγειες απο το μοντελο και οτι βλεπω και διαβαζω απο εσας με βοηθαει να προχωρισω.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 02, 2012, 11:35:49 μμ »
Θα με συχορεσεται...
Να σε συγχωρέσουμε για πιο πράγμα; Μη σκέφτεσαι έτσι, για αυτό είναι το forum, οι γνώσεις είναι για να περνάνε σε όλους, αλλιώς είναι άχρηστες.

Να ρωτήσω, γίνετε να βγάζεις φωτογραφίες χωρίς φλας; Αλλοιώνει το ρημάδι τα χρώματα...

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 02, 2012, 11:50:42 μμ »
Δεν ειναι φλας,δυστυχως ειναι απο τα φωτα του γραφειου-εργαστιριου μου θα προσπαθεισω να κανω κατι,μπορω και μονο το βραδυ να ασχοληθω με το χομπι ωστε να εχει το φως της ημερας

Αποσυνδεδεμένος Αγριος Αετος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 05, 2012, 04:08:58 πμ »
Να συμπληρώσω ότι στάνταρ βάψιμο των Ιαπωνικών αεροπλάνων του Ναυτικού πριν τον ΒΠΠ ήταν ασημί με κόκκινες ουρές, το λεγόμενο NMF το οποίο συχνά μπερδεύεται με το άβαφο.

Σχετική ανάλυση πολύ σύντομα στο μπλογκ μας:
http://arawasi-wildeagles.blogspot.jp/

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 05, 2012, 06:39:54 πμ »
Να συμπληρώσω ότι στάνταρ βάψιμο των Ιαπωνικών αεροπλάνων του Ναυτικού πριν τον ΒΠΠ ήταν ασημί με κόκκινες ουρές, το λεγόμενο NMF το οποίο συχνά μπερδεύεται με το άβαφο.

Σχετική ανάλυση πολύ σύντομα στο μπλογκ μας:
http://arawasi-wildeagles.blogspot.jp/

Spoiler (hover to show)
Spoiler (hover to show)

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 05, 2012, 02:14:35 μμ »
Δεν με εχει πιασει τιποτα απλα με αυτα ξεκινησα,αν ολα μου πανε καλα εχω σκοπο να φτιαξω ολα τα ιαπωνικα α/φ και ισως να ανεβω και κλιμακα σε οσα βρω.Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια.. Σημερα παρελαβα και την μασκα και ψιλοεγιναν και διορθωσεις στα λαθοι μου,αν ολα πανε καλα αυριο βραδυ μπορει το kate να ειναι ετοιμο και να σας το δειξω. 

Αποσυνδεδεμένος Αγριος Αετος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 05, 2012, 08:54:53 μμ »
Πολύ ωραία! Ό,τι βοήθεια θες εδώ είμαι.
Είναι σημαντικό όμως να ρωτάς άμα δεν είσαι σίγουρος.
Γιατί το θέμα Γιαπωνέζικα αεροπλάνα είναι φοβερά πολύπλοκο εκεί που νομίζεις ότι θα είναι απλό και πάρα πολύ απλό εκεί που περιμένεις να είναι δύσκολο.

Spoiler (hover to show)

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 06, 2012, 02:23:01 πμ »
Δυστυχος για τιποτα δεν ειμαι σιγουρος και εκανα πολλα λαθη γιατι δεν ηξερα τις αντιδρασεις σε αυτα που εκανα.Τουλαχιστον τεχνικα το δευτερο θα γινει πιστευω καλητερο τωρα για την ιστορια τους εχω αρχισει και ειμαι πολυ ηρεμος,οπως καταλαβενεται το σχολειο που πηγαινω ειναι πολυ καλο και με πολυ καλους δασκαλους και συντομα θα ειμαι ενας καλος μαθητης.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 07, 2012, 02:15:06 μμ »
     Κυριοι το πρωτο α/φ ειναι σχεδων ετοιμο(πρεπει να κοληθουν κατι ψιλολογια)δεν εχει το αποτελεσμα που θα ηθελα αλλα ειναι το πρωτο που εφαρμοσα τεχνικες,βεβαια δεν πετηχαν ολες,δεν πειραζει ομως εχουμε και συνεχεια.Περα απο τα eduard και την βελτιωση του κινητηρα ενα αλλο σημειο που εβαλα χερι ηταν οι εξατμισεις.Το μονο σιγουρο ειναι οτι ευχαριστηθεικα πολυ αυτη τη κατασκευει και ας ειχα το ανχος πως θα βγει το καθε τι.

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 07, 2012, 09:01:52 μμ »
Ωραίο είναι . Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι οτι το ευχαριστήθηκες γιατί αυτή είναι η ουσία του χόμπυ.  :wink:

ʼντε να πιάνεις τα υπόλοιπα σιγά σιγά
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 08, 2012, 12:47:29 πμ »
Όμορφη δουλεια.
Έχεις κάνει έντονο γουος με μαύρο? Η σου βγήκε πολυ σκουρο το  φιλτρο που πέρασες ?
Ίσως έπρεπε να το σκουπισεις περισοτερο.
Και πάλι μια ομορφιά ειναι  , μακάρι να βγει και το δικό μου έτσι.
Καλη συνέχεια μετα υπόλοιπα.

::salut:: Κωστας

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 08, 2012, 01:48:56 μμ »
Εχω ηδη ξεκινησει,πηγα κομπρεσερ και αερογραφο στο σπιτι τωρα που καλοκαιριασε(τα ειχα στην αποθηκη στο πατρικο)οποτε δεν σταματαω καθολου.Εχει γινει εντονο το γουος το ηθελα πολυ βρωμικο.Σας ευχαριστω πολυ κυριοι......

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #49 στις: Μαΐου 08, 2012, 01:55:49 μμ »
Mια χαρά είναι, άντε, βουρ στα επόμενα.

Εχω ηδη ξεκινησει,πηγα κομπρεσερ και αερογραφο στο σπιτι τωρα που καλοκαιριασε(τα ειχα στην αποθηκη στο πατρικο)οποτε δεν σταματαω καθολου.
Ετσι! Μαζική παραγωγή! Βάλε φωτογραφίες να χαζεύουμε και ρώτα ότι θες.

Tags: