Γιώργη , θέλοντας να πώ την γνώμη μου , βλέποντας την προσπάθεια σου (και με δεδομένο ότι είναι αεροπλάνο κι όχι άρμα , όπου το τελευταίο το πατούσαν με άρβυλα, χόρευε επάνω τους η Σαπουτζάκη με τα δωδεκάποντα της κλπ κλπ - πρόταση είναι, αν θες την κρατάς , αν θες την πετάς - ) , θα σου πρότεινα να κάνεις ένα συνδιασμό τεχνικής λάκ και χρήσης πάλι λευκου με χρώματα σμάλτου, τόσο με αερογράφο όσο και με πινέλο για μπλέντιγκ (που λένε και οι Γάλλοι

)....με δεδομένο ότι η λάκ έχει catting edge εφέ, ενώ το χρώμα σμάλτου είναι άριστο για μπλεντάρισμα.
Αποψη μου είναι ότι ο συνδυασμός των δυο δίνει πιο αληθοφανές αποτέλεσμα , χωρίς να χρειάζεται μετά τρελό wash και φίλτρα για ομογενοποίηση και κατέβασμα των τόνων.
Φυσικά για να εφαρμόσεις τα παραπάνω δεν χρειάζεται να κάνεις reset.
Απλά χρειάζεται στο ήδη περασμένο λευκό να του κάνεις πιο βαρύ ξεβάψημο και μετά (εδώ υποθέτω ότι τα RLM σου χρώματα είναι σμάλτου, άρα θες και ένα ακρυλικό βερνικάκι για σφράγισμα) ψέκασμα με λεπτό στρώμα λευκού χρώματος σμάλτου και ξέβαμμα μαζί με μπλεντάρισμα του, με white spirit (δεν θυμάμαι το τελευταίο πώς το λένε στα αγγλικά !

)
Μια άλλη πρόταση , είναι αυτό που εφάρμοσε ο Aurelio Gimeno σε ένα FW 190 F 8 , στο planes and model kits της Histoire&Collections και είχε κατ'εμέ καταπληκτικό τελικό αποτέλεσμα (με μια επιφύλαξη για το αν αντίστοιχα winter camo εφαρμόζονταν και στο δικό σου πετούμενο)....
Ελπίζω να μην σε προβλημάτισα περισσότερο ή δεν ήμουν σαφής στην περιγραφή....