Αποστολέας Θέμα: Vintage Weeks 2012 - Matchbox [20/4 - 30/4]  (Αναγνώστηκε 98729 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος 336sqn_Hawk

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Hράκλειο-Κρήτη
    • 336 (Hellenic) virtual sqn
Απ: Vintage Weeks 2012 - Matchbox [20/4 - 30/4]
« Απάντηση #725 στις: Μαΐου 06, 2012, 04:08:36 μμ »
Μπράβο Νίκο.Πολύ καλή δουλειά.Προσεγμένο και καλοβαμένο !!

Κώστας Κολυβάκης

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #726 στις: Μαΐου 06, 2012, 04:57:24 μμ »
Στο παρα πεντε λοιπον, το Siskin χωρις συρματοσχοινα και σηματα (προς το παρον)

(Image removed from quote.)

Click to see the original size.

ευχαριστω τον φιλο Ελιξιριο για το κουραγιο που μου εδωσε για να το συνεχισω.. ::salut::
Δανη φοβερο ειναι,και απ'οτι βλεπω πολυ πιο προσεγμενο σε σχεση με αλλα καλουπια της Matchbox! ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #727 στις: Μαΐου 06, 2012, 05:00:06 μμ »
Τίτλοι τέλους και απο εμένα, με τις τελικές φωτό να έχουν ανέβει στο θέμα με τις συμμετοχές ::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=22667.msg469514#msg469514

Τελικά το χάρηκα περισσότερο απ'οσο περίμενα και οι πολλές και ασυνήθιστες (οσον αφορά τους συμμετέχοντες ::glossa:: ) συμμετοχές, δείχνουν οτι δεν ήμουν ο μόνος! :D

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους, καλή συνέχεια σε όσους "παλεύουν" ακόμα και με το καλό να ξανακάνουμε κάτι αντίστοιχο στο μέλλον! ::salut::
Νικο επισης φοβερο το Τ-2 σου!Τελικα και Αμερικανικο εινα πανεμορφο!Λες να το κανω κι'εγω ετσι :?: :?: ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #728 στις: Μαΐου 06, 2012, 05:02:16 μμ »
Νικο κουκλακι το Τ-2
Και ναι φιλε μου,δεν φτιαχνονται μονα τους οποτε μοντελαρε κι αλλο για να δουμε κι αλλες ομορφιες! ::salut::

Γιωργο ασε......εχω ψηθει κι εγω ασχημα  :roll:
Ευτυχως ομως εχω ηδη ενα Ελληνικο..................για 48ρια μιλαω εγω  :wink:
Εσυ με τα απιστευτα που εχεις κανει οτι κι αν το κανεις τα ματια εχουν ηδη πεταχτει εξω!
Αλλα προχωρα το ε;! :D

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #729 στις: Μαΐου 06, 2012, 05:05:07 μμ »
Γιώργηδες (Gkontog & GiorgosG) Κώστα και Μιχάλη, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! :D

Ωραίο και... πατριωτικό το Ελληνικό αλλα είναι απλά άλλο ένα καμουφλαρισμένο αεροσκάφος σαν τα άλλα της βιτρίνας! Βέβαια έχω και άλλο να φτιάξω κάποτε, οπότε μπορεί να τιμήσω και τα εθνικά χρώματα! 8)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #730 στις: Μαΐου 06, 2012, 05:08:12 μμ »
Νικο κουκλακι το Τ-2
Και ναι φιλε μου,δεν φτιαχνονται μονα τους οποτε μοντελαρε κι αλλο για να δουμε κι αλλες ομορφιες! ::salut::

Γιωργο ασε......εχω ψηθει κι εγω ασχημα  :roll:
Ευτυχως ομως εχω ηδη ενα Ελληνικο..................για 48ρια μιλαω εγω  :wink:
Εσυ με τα απιστευτα που εχεις κανει οτι κι αν το κανεις τα ματια εχουν ηδη πεταχτει εξω!
Αλλα προχωρα το ε;! :D
Μιχαλη εννοειται οτι προχωραει,πιο χαλαρα βεβαια αλλα προχωραει!Αλλα σαν πρωτο μαλλον θα γινει Ελληνικο.Εχω ακομα ενα, εκεινο θα κανω U.S. μαλλον με κανενα κοκπιτ Pavla και απ'εξω τα γνωστα! :mrgreen: ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα-Aθήνα
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #731 στις: Μαΐου 06, 2012, 06:28:33 μμ »
Σε ευχαριστώ prokroust, ::salut:: πλάκα θα είχε να έιχα φτιάξει αυτο το κιτ μικρος και να τα ειχα διπλα διπλα. :o

karld76 Μπράβο για τη ταχύτητα δε το πιστεύω ότι το τελείωσες.Με στεναχώρησε όμως το post σου γιατί είδα το σχήμα της καλύπτρας στο phantom και μου κάνει πολύ μπαμ! Ωπος σου είπα εχω το ιδιο κιτ και το ζαχάρωνα λόγο λόξας με RAF jets αλλά τώρα το ξανασκέφτομαι.

Κάτσε να ρωτήσουμε τον ειδικό.Phantomakia? Η καλύπτρα στο RAF F-4 έτσι ήταν; Δε θυμάμε κάτι τέτοιο στο 48άρι που έχεις κάνει.

ʼρη καλησπέρα,συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση μου στα post σου αλλά τώρα βρήκα λίγο χρόνο.Για το πόσο ορθή είναι η καλύπτρα στο matchbox σε σχέση με την πραγματική δεν το ξέρω γιατί λόγω χρόνου δεν το έψαξα καθόλου.Το μόνο σίγουρο για μενα είναι ότι πρόκειται για το χειρότερο σημείο του κιτ,υπερβολικά χοντρή,η εφαρμογή με την άτρακτο ας τα να πάνε και μετά την τοποθέτηση αφήνει σκαλοπάτι και κενά.Ειδικά το αλεξίμενο όπως ανέφερε και ο phantomakias δεν παλεύεται και δεν έχει σχέση ούτε με το boxart.Εγώ στην προσπάθεια να τις κολλήσω σε μια ικανοποιητική θέση τις θόλωσα λίγο και αν είχα χρόνο θα προσπαθούσα να έκανα κάτι άλλο.Στοκάρισα τρείς φορές και πάλι το αποτέλεσμα δεν είναι καλό αλλά λόγω του Vintage του GB κάνω τα στραβά μάτια.Οπότε κι εγώ σου προτείνω αφού σου αρέσουν τα βρετανικά F-4 να κοιτάξεις σε άλλη εταιρεία αν και με την ευχέρεια χρόνου και κρίνοντας κι από τις κατασκευές σου που έχεις ποστάρει και τα matchbox να πιάσεις θα πετύχεις καλύτερο αποτέλεσμα από εμένα με αρκετή δουλειά και πολλή υπομονή όμως. ::salut::

Επίσης συγχαρητήρια σε όλους τους φίλους για τις κατασκευές τους τελειωμένες ή μη και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους εμπνευστές τις ιδέας.Αν και έτρεχα σαν τρελός να προλάβω το ευχαριστήθηκα,μου ξύπνησαν παλιές αναμνήσεις και θα προσπαθήσω να συμμετάσχω σε οποιοδήποτε Vintage GB ξεκινήσει στο μέλλον.
Μόλις υπάρξει δυνατότητα θα ποστάρω καλύτερες φωτογραφίες.

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #732 στις: Μαΐου 06, 2012, 06:59:15 μμ »
Wespe τέλος!

Η αλήθεια είναι πως ντρέπομαι σχεδόν να το παρουσιάσω σε σύγκριση με άλλα που παρουσιάστηκαν εδω πέρα αλλά κομμάτια να γίνει. Δεν ξέρω για το αποτέλεσμα αλλα η κατασκευή ήταν πάντως χωρίς προβλήματα και φαίνεται αρκετά συμπαθητικό στη βιτρίνα.  ::glossa::

Τα χρώματα είναι lifecolor  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #733 στις: Μαΐου 06, 2012, 08:19:40 μμ »
Παράθεση
Εδώ και πολλά χρόνια προσπαθώ να διαπιστώσω, άν έχει κάποια βάση ο μύθος οτι αν αφήσεις ένα κίτ πολύ καιρό θα βαρεθεί και θα φτιαχτεί μόνο του...
:lol: :lol: καλό.
Wildcat to T-2 σου θυμίζει box photo.Πως έχουν στη hasegawa στα πλάγια για να δεις πως βγαίνει,έτσι και το δικό σου.Πολύ καθαρή δουλειά,και άψογη παρουσίαση μπράβο.

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #734 στις: Μαΐου 06, 2012, 08:36:53 μμ »
Τίτλοι τέλους και απο εμένα, με τις τελικές φωτό να έχουν ανέβει στο θέμα με τις συμμετοχές ::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=22667.msg469514#msg469514

Τελικά το χάρηκα περισσότερο απ'οσο περίμενα και οι πολλές και ασυνήθιστες (οσον αφορά τους συμμετέχοντες ::glossa:: ) συμμετοχές, δείχνουν οτι δεν ήμουν ο μόνος! :D

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους, καλή συνέχεια σε όσους "παλεύουν" ακόμα και με το καλό να ξανακάνουμε κάτι αντίστοιχο στο μέλλον! ::salut::

Μπράβο φιλαράκι, έγινε σκέτο κουκλί το buckeye!
Συνέχισε να μοντελίζεις για να μη χάσεις το momentum!
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #735 στις: Μαΐου 06, 2012, 09:00:38 μμ »
Thanks, Γιάννη και Αρη! ::salut::

Οντως ο σκοπός μου εξαρχής ήταν να το φτιάξω σαν παρουσίαση του τί υπάρχει στο κουτί, γι'αυτό και του αφαίρεσα τα πτερυγίδια στα αερόφρενα που είχα προσθέσει όταν το είχα μοντάρει τέλη της δεκαετίας του '80! Πείραξα μόνο τα καθίσματα που τα είχα αλλοιώσει και δεν επανέρχονταν στη πρότερη κατάσταση, καθώς και τον pitot που τον έσπασα ::glossa::
Δεν ανοιξα υπολογιστή, ούτε καν περιοδικό για να τσεκάρω και να συγκρίνω φωτό με το πραγματικό, καθώς ήμουν σίγουρος οτι θα έπεφτα στο τρυπάκι να το... τσιγκλίσω!

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #736 στις: Μαΐου 06, 2012, 09:17:04 μμ »
Σε συνέχεια των παραπάνω, βασιζόμενος αποκλειστικά και μόνο τις οδηγίες της Matchbox, κόλλησα ανάποδα τα κύρια σκέλη (το δεξιό, αριστερά). Ευτυχώς το κατάλαβα σχετικά νωρίς και η αποκόλληση ήταν εύκολη και χωρίς παρατράγουδα...
Οσοι λοιπόν το φτιάχνετε έχετε το νού σας, μη την πατήσετε όπως εγώ!

Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #737 στις: Μαΐου 06, 2012, 10:50:07 μμ »
Παρακαλώ μία γνώμη, Συνεχίζω ή θα το καταστρέψω; Από όσα μπόρεσα να βρω το άσπρο χρώμα περνιόταν πρόχειρα πάνω από την αργοστασιακή παραλλαγή και ελάχιστα άντεχε στο χρόνο και τις συνθήκες με αποτέλεσμα να φεύγει ηρωικότατα. Εχω καταφέρει τίποτα ή να ξεπατώσω το άσπρο και να το αφήσω με τα RLM72/73;

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #738 στις: Μαΐου 06, 2012, 10:58:56 μμ »
Γιώργο εμένα μάρέσει όπως έγινε το ακροπτερίγιο,που το άσπρο υπάρχει αλλά το πράσσινο φαίνεται από κάτω,ας μιλήσουν και οι ειδικοί όμως!
Ωραιότατες οι δουλειές σου φίλε καλή συνέχεια!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #739 στις: Μαΐου 06, 2012, 11:37:44 μμ »
Γιώργο συνέχισε, καλά το πας αλλά κατά τη γνώμη μου θέλει περισσότερο!
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #740 στις: Μαΐου 06, 2012, 11:56:01 μμ »
Γιώργη , θέλοντας να πώ την γνώμη μου , βλέποντας την προσπάθεια σου (και με δεδομένο ότι είναι αεροπλάνο κι όχι άρμα , όπου το τελευταίο το πατούσαν με άρβυλα, χόρευε επάνω τους η Σαπουτζάκη με τα δωδεκάποντα της κλπ κλπ - πρόταση είναι, αν θες την κρατάς , αν θες την πετάς - ) ,  θα σου πρότεινα να κάνεις ένα συνδιασμό τεχνικής λάκ και χρήσης πάλι λευκου με χρώματα σμάλτου, τόσο με αερογράφο όσο και με πινέλο για μπλέντιγκ (που λένε και οι Γάλλοι ::glossa::)....με δεδομένο ότι η λάκ έχει catting edge εφέ, ενώ το χρώμα σμάλτου είναι άριστο για μπλεντάρισμα.
Αποψη μου είναι ότι ο συνδυασμός των δυο δίνει πιο αληθοφανές αποτέλεσμα , χωρίς να χρειάζεται μετά τρελό wash και φίλτρα για ομογενοποίηση και κατέβασμα των τόνων.
Φυσικά για να εφαρμόσεις τα παραπάνω δεν χρειάζεται να κάνεις reset.
Απλά χρειάζεται στο ήδη περασμένο λευκό να του κάνεις πιο βαρύ ξεβάψημο και μετά (εδώ υποθέτω ότι τα RLM σου χρώματα είναι σμάλτου, άρα θες και ένα ακρυλικό βερνικάκι για σφράγισμα) ψέκασμα με λεπτό στρώμα λευκού χρώματος σμάλτου και ξέβαμμα μαζί με μπλεντάρισμα του, με white spirit (δεν θυμάμαι το τελευταίο πώς το λένε στα αγγλικά ! :roll:)

Μια άλλη πρόταση , είναι αυτό που εφάρμοσε ο Aurelio Gimeno σε ένα FW 190 F 8 , στο planes and model kits της Histoire&Collections και είχε κατ'εμέ καταπληκτικό τελικό αποτέλεσμα  (με μια επιφύλαξη για το αν αντίστοιχα winter camo εφαρμόζονταν και στο δικό σου πετούμενο)....
Ελπίζω να μην σε προβλημάτισα περισσότερο ή δεν ήμουν σαφής στην περιγραφή.... :roll: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #741 στις: Μαΐου 07, 2012, 12:38:32 πμ »
Παράθεση
Τίτλοι τέλους και απο εμένα, με τις τελικές φωτό να έχουν ανέβει στο θέμα με τις συμμετοχές  http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=22667.msg469514#msg469514

Τελικά το χάρηκα περισσότερο απ'οσο περίμενα και οι πολλές και ασυνήθιστες (οσον αφορά τους συμμετέχοντες  ) συμμετοχές, δείχνουν οτι δεν ήμουν ο μόνος! 

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους, καλή συνέχεια σε όσους "παλεύουν" ακόμα και με το καλό να ξανακάνουμε κάτι αντίστοιχο στο μέλλον!

Νικο εκανες φοβερη δουλεια με το buckeye. αψεγαδιαστο κ λαμπερο οπως πρεπει. μανουλι σκετο!!! συνεχισε κ με κανενα ακομα κιτ να θαυμασουμε.
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #742 στις: Μαΐου 07, 2012, 01:09:51 πμ »

Πανεμορφο και παρα πολυ καθαρο σαν συνολικη δουλεια! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #743 στις: Μαΐου 07, 2012, 08:26:09 πμ »
Ελπίζω να μην σε προβλημάτισα περισσότερο ή δεν ήμουν σαφής στην περιγραφή.... :roll: ::salut::
Κάτσε να καταλάβω. Το ξεπατώνω ως έχει με τη λάκ και μετά λεπτά στρώματα enamel λευκού που το ομογενοποιώ (blending ::glossa:: ) με το υπόλοιπο σύνολο με πινέλο και διαλυτικό. Σωστά;

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #744 στις: Μαΐου 07, 2012, 08:44:14 πμ »
Κάτσε να καταλάβω. Το ξεπατώνω ως έχει με τη λάκ και μετά λεπτά στρώματα enamel λευκού που το ομογενοποιώ (blending ::glossa:: ) με το υπόλοιπο σύνολο με πινέλο και διαλυτικό. Σωστά;

Σωστά!  :mrgreen:   ::salut::
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #745 στις: Μαΐου 07, 2012, 08:47:41 πμ »
Γεώργιε (συμφωνώ με τα λεγόμενα των Γιάννηδων, διαφωνόντας μονο ως προς την τεχνική "ξεπάτωμα").
Ητοι, με τη λακ έχεις εφέ "ξεφλουδίσματος",
με τα εναμελ (εαν κανεις) θα εχεις εφέ "ξεθωριάσματος".
Το δικό σου ζητούμενο όμως ποιο είναι ?

Εγώ θα σου πρότεινα να "ξεφλουδίσεις" ακόμη λίγο (όπως στο ακροπτερύγιο που φαίνεται πολύ ωραίο) και μετά (προαιρετικά) με έναμελ ή λάδια (πέρασμα και μετά προσπάθεια "αφαίρεσης" με διαλυτικό/white spirit), να "λερώσεις" λίγο τα σημεία που θα έχουν αποκαλυφθεί.

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #746 στις: Μαΐου 07, 2012, 08:52:07 πμ »
Εγώ θα σου πρότεινα να "ξεφλουδίσεις" ακόμη λίγο (όπως στο ακροπτερύγιο που φαίνεται πολύ ωραίο) και μετά (προαιρετικά) με έναμελ ή λάδια (πέρασμα και μετά προσπάθεια "αφαίρεσης" με διαλυτικό/white spirit), να "λερώσεις" λίγο τα σημεία που θα έχουν αποκαλυφθεί.
Μέσα και αυτό. Καρνάβαλο θα το κάνω! Υποθέτω πως θες να πετύχω τονικότητες στο λευκό που έχει απομείνει και να "λευκάνω" το πράσινο που έχει αποκαλυφθεί, σωστά; Κάτι τέτοιο δεν κάνει ο Mig και στο χειμερινό KV-2 που φιάχνειστο γνωστό video;

Σωστά!  :mrgreen:   ::salut::
Καλώς. Θα του δείξω εγώ ποιος είναι το αφεντικό, στο blender θα το βάλω :twisted:

Ευχαριστώ παίδες!

ΥΓ
Μπορεί να μην χόρευε πάνω στο λευκό η Σαπουτζάκη (που τη θυμηθήκατε ρε παιδιά) αλλά η μπογιά αυτή, περασμένη πρόχειρα με ταβανόβουρτσα, είχε καθημερηνά να αντιμετωπίσει το αλάτι της θάλασσας και ενα αεράκι των 250+Km/h, οπότε το ίδιο και χειρότερο σώβρακο γινόταν.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #747 στις: Μαΐου 07, 2012, 09:04:56 πμ »
Συμφωνώ αλλά ....
στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο αεροπλάνο, όταν βάφτηκε με το άσπρο, κάποια στιγμή ήταν σχεδόν ολόασπρο και λερώθηκε/φθάρθηκε σταδιακά (έστω και με ταχύτατους ρυθμούς).η;
αρα το θέμα είναι να διαλέξεις, ποια απο τις παραπάνω "στιγμές" θέλεις να αναπαραστήσεις.

Η τεχνική του ΜΙΓΚ που λες, κάνει αυτό που περογράφεις αλλά θα μπορούσε να "ερμηνευτεί" και ως το εφέ της φθοράς του χρώματος που έχει βαφτεί παραπάνω από μία φορές.

Συμπέρασμα  :?:
Κάνε ότι σου αρέσει περισσότερο στο μάτι και σε βολεύει (ως τεχνική) στο χέρι. Κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι είναι "λάθος"

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #748 στις: Μαΐου 07, 2012, 09:21:54 πμ »
στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο αεροπλάνο, όταν βάφτηκε με το άσπρο, κάποια στιγμή ήταν σχεδόν ολόασπρο και λερώθηκε/φθάρθηκε σταδιακά
Ακριβώς, μόνο που δεν ήταν ολόασπρο, μπαλώματα έκαναν για να σπάει η σιλουέτα του με φόντο την ασπρίλα της Βόρειας Θάλασσας.

Η τεχνική του ΜΙΓΚ που λες, κάνει αυτό που περογράφεις αλλά θα μπορούσε να "ερμηνευτεί" και ως το εφέ της φθοράς του χρώματος που έχει βαφτεί παραπάνω από μία φορές.
Κοίτα, δε νομίζω πως βαφόταν ξανά με άσπρο μέσα στην ίδια χρονιά, δεν τους κόβω να είχαν τα κουράγια αλλά ίσως ούτε και τα μέσα να το κάνουν. Εμπαινε μία φορά το χρώμα και μέχρι το καλοκαίρι πιθανότατα δεν είχε μείνει ίχνος από αυτό.

Συμπέρασμα  :?:
Κάνε ότι σου αρέσει περισσότερο στο μάτι και σε βολεύει (ως τεχνική) στο χέρι. Κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι είναι "λάθος"
Καλώς, θα κάνω δοκιμές κια ότι βγει. Στο κάτω κάτω πλάκα κάνουμε και υπάρχει και το Fornet! Ασε που θα κάνω και εξάσκηση για το υπερμοντέλο του KV-2 (Zvezda, να μην ξεχνιόμαστε ::glossa::) που θα φιάξω στο Russian GB.

Αποσυνδεδεμένος karolos h.

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Σ.Σ.Μ.Η)
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
  • ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ
« Απάντηση #749 στις: Μαΐου 07, 2012, 05:45:10 μμ »
Επιτελους τελος και για εμενα καθως εβαλα το ''μικρο" στις τελειωμενες συμμετοχες!!!Πολλα μπραβο σε ολους!!!Φοβερες κατασκευες και ολες σε 1-2 εβδομαδες!!!!Πολυπαραγωγικοτητα και καμια προχειροτητα!!!Αραγε η διαχειρηση θα βγαλει και αλλη Vintage Week???Το ξερω οτι ειναι νωρις ακομα αλλα εγω δηλωνω ψηφο με AIRFIX η HELLER.
 ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::