Αποστολέας Θέμα: Vintage Weeks 2012 - Matchbox [20/4 - 30/4]  (Αναγνώστηκε 98603 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
Απ: Vintage Weeks 2012 - Matchbox [20/4 - 30/4]
« Απάντηση #550 στις: Απριλίου 30, 2012, 11:41:29 μμ »
Το canberra παρά τα προβλήματα,έλαβε τέλος και εντός της αρχικής προθεσμίας.
Όπως είπε και ο Blitz πραγματικά μιλάμε για τσαπατσουλιά στο μεγαλείο της αλλά ας όψεται ο διαχειριστής και ο συντονιστής που δεν είπαν απο την αρχή για την παραταση  ::glossa:: ::glossa::
Πραγματικά το απόλαυσα μιας και ήταν ότι χρειαζόταν για ένα διαλειμμά απο το κουραστικό Boomerang.

Μπράβο Γιάννο για την ιδέα  ::salut::
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η ιδέα και η πρόταση είναι του mmaker!
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,20529.msg422949.html#msg422949

Αντε και αφού σου εφτασε μια βδομάδα, προλαβαίνεις ακόμα ένα! ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #551 στις: Μαΐου 01, 2012, 12:10:50 πμ »
Μπράβο παιδιά βλέπω οι περισσότερα τα τελειώσατε στην αρχική τους προθεσμία.
Πολύ όμορφο το αποτέλεσμα σε όλες τις κατασκευές παρόλες τις βιασύνες.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος michalis20

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι - Πειραιάς
  • Μιχάλης Σορώτος, IPMS#426
« Απάντηση #552 στις: Μαΐου 01, 2012, 12:14:07 πμ »
Μπράβο παιδιά βλέπω οι περισσότερα τα τελειώσατε στην αρχική τους προθεσμία.
Πολύ όμορφο το αποτέλεσμα σε όλες τις κατασκευές παρόλες τις βιασύνες.  ::salut::

+1: όμορφες/νοσταλγικές κατασκευές σε χρόνο...dt :wink:
 ::salut::
The Modelling Sting

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #553 στις: Μαΐου 01, 2012, 12:16:45 πμ »
Μπραβο παιδια πολυ ωραιες δουλειες με τα matchbox!!!
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #554 στις: Μαΐου 01, 2012, 12:33:41 πμ »
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η ιδέα και η πρόταση είναι του mmaker!
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,20529.msg422949.html#msg422949

Αντε και αφού σου εφτασε μια βδομάδα, προλαβαίνεις ακόμα ένα! ::glossa::

Ζητώ ταπεινά συγνωμή απο την αυτού εξοχότης mmaker  :oops:  ::mastigoma::

ʼλλο ένα :?:Είσαι τρελός;Είπαμε να χαλαρώσουμε γιατί κοντεύουμε να καούμε με το Boomerang αλλά όχι να καούμε και απο τα matchbox  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #555 στις: Μαΐου 01, 2012, 12:34:38 πμ »
Η σημερινή πρόοδος:

Μπήκαν συρματόσχοινα, και τα μικρά στυλίδια της ουράς. Δυστυχώς το ένα έσπασε και τα κομμάτια του καταβροχθίσθηκαν από το ζοφερό τέρας της μοκέτας... Έτσι το μπροστινό ζεύγος αυτών έγινε εκ νέου από ζεσταμένο-τεντωμένο πλαστικό. Ελπίζω να μου το συγχωρήσετε :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #556 στις: Μαΐου 01, 2012, 02:13:00 πμ »
χαλαρά εγώ μιας και δόθηκε παράτα...σακούλιασα το mig-21bis  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #557 στις: Μαΐου 01, 2012, 08:36:31 πμ »
ʼρη,τρελλό πράσινο χρωματάκι έφτιαξες!
ʼσε που μου φαίνεται και καλό για το κόκπιτ των Draken!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #558 στις: Μαΐου 01, 2012, 11:33:30 πμ »
+1: όμορφες/νοσταλγικές κατασκευές σε χρόνο...dt :wink:
 ::salut::

ΕΣΥ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #559 στις: Μαΐου 01, 2012, 11:36:32 πμ »
Η σημερινή πρόοδος:

Μπήκαν συρματόσχοινα, και τα μικρά στυλίδια της ουράς. Δυστυχώς το ένα έσπασε και τα κομμάτια του καταβροχθίσθηκαν από το ζοφερό τέρας της μοκέτας... Έτσι το μπροστινό ζεύγος αυτών έγινε εκ νέου από ζεσταμένο-τεντωμένο πλαστικό. Ελπίζω να μου το συγχωρήσετε :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δε μου λες βρε παλουκαρι! Οταν τα φτιαχνες μικρος εβαζες και συρματοσχοινα;
 ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Γλυκουλι βγαινει και "αβαφο" Για τελειωνε το !
Α! Και κατι πρεπει να κανεις με το αδηφαγο τερας........
Να σου δωσω το τηλεφωνο του σερ Λανσελοτ; :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #560 στις: Μαΐου 01, 2012, 11:40:25 πμ »
Ευχαριστουμε και τον mmaker για την ιδεα αλλα και το Γιαννο που την κυνηγησε.!
Τελικα θα περιοριστω στα δυο.
Το Dο-18 του λειπει μια ελικα ( :evil: :evil: :evil: :evil:) και το  Do-28 που το θελω Ελληνικο θελει δουλεια πολλη.Οποτε αστα ακομα εκει που καθονται.
Επιφυλασομαι στο επομενο  ::salut::
Καλα τελειωματα σε ολους!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #561 στις: Μαΐου 01, 2012, 01:05:31 μμ »
Ομολογώ πως κάπου τα έχασα τα κουράγια, η καλύπτρα έχει μπόλικα θέματα και φοβήθηκα μήπως δεν προφτάσω. Αλλά μετά σκέφτηκα πως εδώ χαλαρώνουμε, οπότε την κόλλησα, θα την στοκάρω και ότι βγει, όποτε βγει. Matchbox είναι, πιτσιρικάς την είχα κολλήσει σε 3min και ίσως λέω και πολλά!

Επειδή την κόλλησα με μοντελιστική κόλλα δε μπόρεσα να κάνω το γνωστό κόλπο και να βάψω τις επιφάνειες επαφής με την άτρακτο για να μη φεγγίζουν. Δείξτε κατανόηση... θα προσπαθήσω να το μεζέψω με κάπως "μπόλικο" μασκάρισμα :oops:

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #562 στις: Μαΐου 01, 2012, 01:19:37 μμ »
Δε μου λες βρε παλουκαρι! Οταν τα φτιαχνες μικρος εβαζες και συρματοσχοινα;::glossa:: Γλυκουλι βγαινει και "αβαφο" Για τελειωνε το !
Α! Και κατι πρεπει να κανεις με το αδηφαγο τερας........Να σου δωσω το τηλεφωνο του σερ Λανσελοτ; :mrgreen:
Ούτε συρματόσχοινα, ούτε στόκοι ούτε τίποτα! Μόνο πλαστικούλι και αγνή κολλίτσα του Θεού! ʼντε και στο τσακίρ-κέφι, ένα πέ'ασμα με την λεπίδα του χαρτοκόφτη κάθετα στην γραμμή της κόλλησης για να φύγει το...σιρίτι!  :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #563 στις: Μαΐου 01, 2012, 01:47:44 μμ »
Ομολογώ πως κάπου τα έχασα τα κουράγια, η καλύπτρα έχει μπόλικα θέματα και φοβήθηκα μήπως δεν προφτάσω. Αλλά μετά σκέφτηκα πως εδώ χαλαρώνουμε, οπότε την κόλλησα, θα την στοκάρω και ότι βγει, όποτε βγει. Matchbox είναι, πιτσιρικάς την είχα κολλήσει σε 3min και ίσως λέω και πολλά!

Επειδή την κόλλησα με μοντελιστική κόλλα δε μπόρεσα να κάνω το γνωστό κόλπο και να βάψω τις επιφάνειες επαφής με την άτρακτο για να μη φεγγίζουν. Δείξτε κατανόηση... θα προσπαθήσω να το μεζέψω με κάπως "μπόλικο" μασκάρισμα :oops:

(Image removed from quote.)
Γιώργο, Kristal Klear στο κενό και από πάνω του (γιατί με τέτοιο κενό θα κάνει σίγουρα κοιλιά) στοκάκι :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #564 στις: Μαΐου 01, 2012, 02:05:24 μμ »
Σιγά μην το καλομάθω. Κυανοακρυλική και δοκιμή αν θολώνει τα διασφανή πάνω στο sprue. Μόλις βεβαιώθηκα πως δεν τα θολώνει, εφαρμογή σοβιετικής μεθόδου, χτίσιμο με κυανοακρυλική και οδοντογλυφίδα, zip kicker (το οποίο ψιλομαλακώνει το πλαστικό του συγκεκριμένου κιτ...) και τρίψιμο με 400άρι ντουκόχαρτο αρχικά για να έρθει στο σχήμα που ήθελα. Μόλις τελειώσω και με το από κάτω χαράκωμα θα περιλάβω την καλύπτρα με τη γνωστή διαδικασία λείανσης και γυαλίσματος. Οχι που θα μου κουνιότανε :twisted:

Ρε παιδιά δε βλέπω την ώρα για το αντίστοιχο με GB Heller. Εχω κάτι αρχαιολογίες ΚΑΙ ένα Viggen το οποίο φυσικά και θα φιάξω πιο όμορφο από οποιοδήποτε άλλο ::glossa:: Και έτσι και πάμε για GB Airfix θα κόψω αλυσίδα...

ΥΓ
Μη νομίσετε πως έκανα και καμμία ανακάλυψη. Την ίδια μέθοδος για την καλύπτρα είχα χρησιμοποιήσει και στο υπερμοντέλο Η-21 και πήγε καλά.

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #565 στις: Μαΐου 01, 2012, 02:09:35 μμ »
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Αφού δόθηκε παράταση, έκοψα το κομμάτι της εξαγωγής, έκοψα κι ένα κομμάτι από στυλό και το προσάρμοσα στην εξαγωγή.
Δεν φαίνεται βέβαια καλό, αλλά τουλάχιστον φαίνεται μια τρύπα!
Από λάθος στο μασκάρισμα, το κόκκινο στο εσωτερικό των αερόφρενων έκανε overspray, με αποτέλεσμα να πέσει στην άτρακτο. Να δω πως θα το διορθώσω, έχοντας τις χαλκομανίες. Σκέφτομαι για στεγνό πινέλο... :roll:

Κι επειδή δημιουργήθηκε μεγάλο κενό στην κόλληση του κομματιού στην άτρακτο, έβαλα Miliput προσπαθώντας να δώσω ξανά το αρχικό σχήμα.
Μάλλον κατηφορίζει λίγο... :oops:

::arrowred:: edit: Έφυγε λίγο χρώμα από τις χαλκομανίες την επόμενη μέρα αφότου έβαλα το πράσινο υγρό της Gunze!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #566 στις: Μαΐου 01, 2012, 02:25:39 μμ »
ʼρη,τρελλό πράσινο χρωματάκι έφτιαξες!
ʼσε που μου φαίνεται και καλό για το κόκπιτ των Draken!

Λες; αντε μακάρι. :)

Μετά από βαθύ προβληματισμό έφτιαξα και το καφέ.H ipms stockholm έδινε hu108 ή H330 + H304 (4:1).Ούτε το ένα έβρισκα ούτε το h330,ασε που αυτός ο συνδυασμός βγαίνει πρασινωπός και είναι λάθος.Και η fujimi έτσι το έδινε.Ετσι χαρτοπετσετούλα και δοκιμές μέχρι να βρώ κάτι σε καφετί χακί.

Το κεντρικό pattern θα το μεγαλώσω λίγο το βλέπω μικρό,μιας και άνοιξα μερεμέτια με τους κάλους αριστερά δεξιά δε θα είναι πρόβλημα

ΥΓ
1. Κάτι που κατάλαβα μετά απο 3 άφοι με patafix είναι ότι δε φτάνει μόνο να ξεκάζεις κάθετα αλλά το κουλουράκι που έχεις πλάσει να μην έχει πολύ ύψος.
διαφορετικά παρουσιάζετε oversray.

2. Το ά/φος που θέλω να αναπαραστήσω ειναι αυτό.δίνω λινκ γιατί η φωτο μαλλον έχε copyright και δε ξέρω αν επιτρεπετε η αναπαραγωγή της.
http://i.imgur.com/iAw17.jpg

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #567 στις: Μαΐου 01, 2012, 02:34:19 μμ »
Amen φίλε μου, κουκλί γίνετε το Mig. Επειδή το έχω το μοντέλο, ειλικρινά το μεταμόρφωσες! Και από βάψιμο, τι να λέμε...

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #568 στις: Μαΐου 01, 2012, 03:45:32 μμ »
Amen φίλε μου, κουκλί γίνετε το Mig. Επειδή το έχω το μοντέλο, ειλικρινά το μεταμόρφωσες! Και από βάψιμο, τι να λέμε...
::thanx:: master  ::salut::

Παράθεση
Μου αρέσει που δε το βάζεις κάτω και προσπαθείς για το καλύτερο.

tazman βλέπω ανοιξαμε δουλειές με το τελειωμένο σου μοντέλο.Για τον αριθμό που σβήστηκε μπορείς να το βάψεις με πινελάκι και τενια μασκαρίσματος για να βγει ίσιο.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #569 στις: Μαΐου 01, 2012, 05:01:03 μμ »
Λες; αντε μακάρι. :)

Μετά από βαθύ προβληματισμό έφτιαξα και το καφέ.H ipms stockholm έδινε hu108 ή H330 + H304 (4:1).Ούτε το ένα έβρισκα ούτε το h330,ασε που αυτός ο συνδυασμός βγαίνει πρασινωπός και είναι λάθος.Και η fujimi έτσι το έδινε.Ετσι χαρτοπετσετούλα και δοκιμές μέχρι να βρώ κάτι σε καφετί χακί.

(Image removed from quote.) (Image removed from quote.)

Το κεντρικό pattern θα το μεγαλώσω λίγο το βλέπω μικρό,μιας και άνοιξα μερεμέτια με τους κάλους αριστερά δεξιά δε θα είναι πρόβλημα

ΥΓ
1. Κάτι που κατάλαβα μετά απο 3 άφοι με patafix είναι ότι δε φτάνει μόνο να ξεκάζεις κάθετα αλλά το κουλουράκι που έχεις πλάσει να μην έχει πολύ ύψος.
διαφορετικά παρουσιάζετε oversray.

2. Το ά/φος που θέλω να αναπαραστήσω ειναι αυτό.δίνω λινκ γιατί η φωτο μαλλον έχε copyright και δε ξέρω αν επιτρεπετε η αναπαραγωγή της.
http://i.imgur.com/iAw17.jpg
Πανεμορφο!
Το τελικο αποτελεσμα θα ειναι εντυπωσιακο! :o :o :o

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #570 στις: Μαΐου 01, 2012, 06:35:59 μμ »
Ελιξιριε το διπλανο ειναι πανεμορφο!Αντε να το δουμε και βαμμενο!Αρη φοβερο το mig, μιλαμε για ολοκληρωτικη μεταμορφωση! ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #571 στις: Μαΐου 01, 2012, 06:55:32 μμ »
Ελιξιριε το διπλανο ειναι πανεμορφο!Αντε να το δουμε και βαμμενο!Αρη φοβερο το mig, μιλαμε για ολοκληρωτικη μεταμορφωση! ::salut:: ::salut::
Εχμ-χμ! Βαμμένο είναι.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Και είναι πλέον αργά, διότι πέρασα χαλκομανίες πρίν λίγο!!! :lol: Το κίτ ήταν μονόχρωμο γκρί, ήταν ανατύπωση της Ρεβελ.

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #572 στις: Μαΐου 01, 2012, 10:05:39 μμ »

Συμφωνω κ επαυξάνω *2 ::salut:: ::salut::
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #573 στις: Μαΐου 01, 2012, 11:24:21 μμ »
Μπράβο σας σε όλους βρε παιδιά, εξαιρετικές δουλειές από όλους, συγχαρητήρια!

Εγώ βέβαια, τι τα' θελα με επαναχαράξεις και πιρτσινώματα, αφού ήξερα ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος ο απαιτούμενος χρόνος, τέλος πάντων, τι να πω.
Πάντως, αν είχα τον χρόνο που ήθελα καθημερινά, θα προλάβαινα σίγουρα (στις 2 εβδομάδες, όχι στις 10 μέρες). Αλλά αφού παίρνουμε και δουλειά του γραφείου στο σπίτι, χρόνος γιοκ.

Εν πάσει περιπτώσει, τέρμα η κλάψα, θα το τελειώσω σίγουρα αλλά εκπρόθεσμα...

Η μέχρι τώρα πρόοδος:

Έβαλα τοιχώματα περιμετρικά στις φωλέες:

...κατόπιν έκανα αρκετές χαράξεις και πιρτσινώματα και κόλλησα τα βασικά μέρη μεταξύ τους ενώ περιποιήθηκα λιγάκι και τα καθίσματα και ετοίμασα όλα τα υπόλοιπα κομμάτια για αστάρωμα (εκτός από την καλύπτρα):

...και τέλος αστάρωσα όλα τα κομμάτια.
Επόμενο βήμα είναι λίγη περιποίηση στο cockpit και βάψιμο.

Βέβαια, υπάρχουν πολλά ελλατώματα κατ' αρχήν λόγω καλουπιών (βαθουλώματα κλπ) και λόγω πίεσης χρόνου δεν έγιναν αρκετές βελτιώσεις (π.χ. πάτωμα φωλέων, φώτα στις δεξαμενές, προβολέας μπροστά από τον ρηνιαίο τροχό, και άλλα πολλά) αλλά μετά θα χρειαζόταν πολύς περισσότερος χρόνος, οπότε θα ξέφευγα πολύ από το χρονοδιάγραμμα (ενώ τώρα θα ξεφύγω λιγάκι).
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #574 στις: Μαΐου 01, 2012, 11:42:38 μμ »
Μπράβο σε όλους, το ένα καλύτερο από το άλλο!

jogiav => Μας στράβωσες πάλι φίλε μου... άντε τώρα να το κατεβάσεις σε έκθση και να περάσεις για Matchbox!

Εχω και εγώ κάποια πρόοδο, μικρή όμως και όχι η αναμενόμενη λόγω δυσκολιών με το ρύγχος του 115. Τελικά πήρε 5 ώρες να έρθουν όλα και να κάτσουν, αν όχι ίσια, τουλάχιστον αποδεκτά. Και μετά έπρεπε να μασκάρω με την καλύπτρα πάνω στο αεροσκάφος... ευτυχώς η καλύπτρα πιλότου και πολυβολητή, πέρα από το μπόλικο μασκάρισμα δεν έχει άλλα προβλήματα.

Πρωτού κλείσω το ρύγχος, έβαλα μέσα τον βομβαρδιστή να γεμίσει λίγο ο απολύτως άδειος χώρος.

Και έφτασα εδώ... Τουλάχιστον θυμίζει He 115 και αυτό μου φτάνει. Ελεγα να βάψω σήμερα αλλά πάει για αύριο. Τα RLM72 και 73 τα έχω σε Xtracolor, που είναι enamel και gloss. Τα έχει χρησιμοποιήσει κανείς; Τίποτα συμβουλές; Πόσο κάνουν να στεγνώσουν μιας και είναι gloss; Να τα παρατήσω και να πάω με τα λάθος αλλά πιο γνωστά σα διαδικασία RLM70 και 71;