ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Ξύλινα: Show room

Αρχαία Ελληνική Μονήρης Πεντηκόντορος ( Αργώ) κλίμακα 1/25

<< < (3/4) > >>

dorade:
Καλή σας ημέρα σε όλους.
Θανάση δεν θεωρώ σε καμία απολύτως περίπτωση, ότι το σχόλιο σου ήταν σε προσωπικό επίπεδο.Να πέσει φωτιά να με κάψει.Ούτε αισθάνθηκα ότι με προσέβαλε κανείς , και ιδιαίτερα ο Βαγγέλης, όπου είναι νεοαφιχθείς στο forum και από ότι δείχνει η δουλειά του, είναι θαυμάσιος άνθρωπος. Κατανοώ απόλυτα την ενόχληση σου για παρόμοια προγράμματα , αλλά βρε φίλε ζούμε σε αυτή την χώρα που την λένε  Ελλάδα και άλλοι την διαχειρίζονται ως ψωροκώσταινα. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου , σχετικά με το φαινόμενο της απρέπειας-άρνησης και υποκρινόμενης άγνοιας .
Ελπίζω να μην χρειαστεί να ασχοληθούμε ξανά με το θέμα και να τρίβουμε ξύλα με την υπομονή και επιμονή που μας διακρίνει.
Καλή ημέρα σε όλους.

vagelischantziaras:
Για σου Μπάμπη

Έλεγξα  προσεκτικά το μοντέλο και το σκίτσο που ανέβασες  και διαπίστωσα μια μεγαλη κατασκευαστική ομοιότητα  με κατασκευή  σε ήδη δημοσιευμένη μελέτη .
Σε  παρακαλώ έλεγξε  το παρακάτω σκίτσο και ενημέρωσε  αν μιλάμε για την ίδια κατασκευή  η αν σου θυμίζει κάτι.
Αν μιλάμε για την ίδια κατασκευή  , επειδή ασχολούμαι χρόνια με την ναυτική αρχαιολογία , (σε επίπεδο καθαρά γνωστικό)  θεωρώ οτι εχω  να σου δώσω αρκετές πληροφορίες .

Βαγγελης

Θάνος_79:
δεν έχω λόγια ........

εξαιρετικό σε όλα του  ::salut::

dorade:
Καλημέρα και πάλι σε όλους.
Βαγγέλη δεν γνωρίζω αυτή την μελέτη , μιας και η μόνη μου εμπλοκή  με την ναυτική αρχαιολογία,  είναι αυτή της Αργούς και αυτό γιατί συμμετείχα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα , σε κατασκευαστικό επίπεδο και όχι ερευνητικό.Δουλειά μου ήταν να κατασκευάσω αυτό που μου έδειχναν και περιέγραφαν. Φυσικά οι ομοιότητες μεταξύ των δύο σκαριών είναι αρκετές  και εμφανείς : βλέπουμε τα ίδια δομικά στοιχεία με άλλες μορφές .
 Θυμάμαι λοιπόν συζητήσεις γύρω από την απλότητα της κατασκευής που είχαν τα καράβια της ηπειρωτικής  ναυπηγικής σχολής . ʼλλωστε μιλάμε για προϊστορική κατασκευή  του 14ου π.χ. αιώνα , που έχει χρονική και κατασκευαστική διαφορά με το μοναδικό εξαίρετο υπαρκτό δείγμα  (το ναυάγιο της Κερύνειας) , δέκα αιώνες.
Οι επιστήμονες του Ναυδόμου , είχαν οδηγηθεί λοιπόν στο συμπέρασμα ότι ένα πλοίο σαν την Αργώ , θα πρέπει να ήταν ιδιαίτερα απλό στην μορφή του και φτιαγμένο σχετικά άκομψα.
Το "κάστρο" της πλώρης θα ήταν κάτι γνωστό σε αυτούς , ένα ξύλινο παράπηγμα ( ο χαρακτηρισμός είναι δικός μου)  που θα τους προστάτευε από τον καιρό και από πιθανούς αμυνόμενους στις ακτές που πλησίαζαν .Το "έμβολο", πιθανόν να μην ήταν "οπλικό σύστημα" του πλοίου αλλά φυσική απόληξη της τρόπιδας. Πόσο μάλλον ο διάκοσμος του. Το ίδιο ισχύει και για το "μάτι" που βλέπουμε σε διάφορες αναπαραστάσεις. Δεν θυμάμαι πότε τοποθετείται χρονολογικά η ύπαρξη του(ίσως κάπου τον 5ο-4ο π.χ. αιώνα). Παρόμοια αντιμετώπιση είχε και το σημείο στήριξης των κουπιών του πλοίου.
Επιπλέον θυμάμαι ότι τα μέλη του Ναυδόμου, δεν υποστήριξαν ποτέ ότι ανακάλυψαν τον "τροχό". Προσπάθησαν μέσα από μία σοβαρή προσπάθεια και με την χρήση ελαχίστων δεδομένων , να φτάσουν σε όσο το δυνατόν πιο ασφαλή συμπεράσματα.Επρόκειτο για ένα ερευνητικό πρόγραμμα. Είμαι σίγουρος , ότι σου είναι γνωστό το  http://therocket.gr/archive/argo/index.html .
 Δεν γνωρίζω την ύπαρξη κάποιας δημοσιευμένης μελέτης σχετικής με την Αργώ και τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές μνήμες και καταγραφές , των όσων παρακολούθησα και έζησα από το 2002 έως το 2006  που συμμετείχα στο πρόγραμμα.
Αποτέλεσμα αυτού , θα μου ήταν χρήσιμη σε γνωστικό επίπεδο πάντα, οποιαδήποτε πληροφορία μπορούσες να μου παρέχεις και σε ευχαριστώ για την διάθεση σου.
ʼλλωστε τώρα μπήκα στην πρίζα και επιθυμία μου είναι να κατασκευάσω και ένα μοντέλο του ναυαγίου της Κερύνεια.Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι το πως θα σαπίσω το ξύλο.

Βέβαια να μην ξεχάσω το πλέον σημαντικό : Θάνο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

vagelischantziaras:
Για σου Μπάμπη
Θεωρώ  ότι  το θέμα  πρέπει  να κλείσει .  Μια  ερώτηση  έκανα.
( Σε  παρακαλώ έλεγξε  το παρακάτω  σκίτσο  και ενημέρωσε  αν μιλάμε  για την ίδια κατασκευή  η αν σου θυμίζει  κάτι.)
Αν  νομίζεις  οτι μιλάμε  για την ίδια  κατασκευή , στείλε  μου προσωπικό  μήνυμα  με το email σου και τα λέμε   .
Βαγγέλης

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση