Αποστολέας Θέμα: Τομή HMS Victory στην 1/32  (Αναγνώστηκε 23904 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστέρι
Τομή HMS Victory στην 1/32
« στις: Μαρτίου 24, 2012, 11:31:55 μμ »
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά για την αυριανή ημέρα.
Θα ήθελα να σας παρουσιάσω την καινούργια μου προσπάθεια. Αφορά μία τομή του HMS Victory στο σημείο που βρίσκεται το μεσαίο κατάρτι. Αρχικά σαν σημείο αναφοράς , χρησιμοποιήθηκαν σχέδια της corell από το μοντέλο στην 1/98 , αλλά στην συνέχεια και επειδή το πράγμα αγρίεψε χρησιμοποίησα τα σχέδια από το ομολογουμένως εξαιρετικό βιβλίο του John mcKay από τη σειρά Anatomy of the ship.

Το μεγάλο μέγεθος του μοντέλου(50cmΧ50cmΧ21Οcm), με ανάγκασε από το αρχικό στάδιο να χρησιμοποιήσω ξυλεία koplam, ajuz και δρυός. Η προσπάθεια έγκειται στο να αποδώσω στο καλύτερο δυνατό σημείο την υφή της ξύλινης επιφάνειας. Επιπλέον τα χρώματα που αποφάσισα να χρησιμοποιήσω, είναι λάδια ζωγραφικής για να έχουν μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο. Για να μην έχω φθορές καθώς θα προχωράει η κατασκευή , σκέφτηκα να ξεκινήσω κατασκευάζοντας τα επιμέρους τμήματα και στην συνέχεια να τα "ενώσω" σε ένα σύνολο.
Έτσι η κατασκευή ξεκίνησε από την κόφα και τα crosstreess του καταρτιού.Χρησιμοποιήθηκε καπλαμάς δρυός για το πάτωμα και ajuz για τα crosstreess.

Στην συνέχεια κατασκευάστηκε το κάτω μέρος του καταρτιού, από ένα παλιό κουρτινόξυλο που "υπήρχε" στο "spareroom". Πάνω σε αυτό κολλήθηκαν τα επιμέρους τμήματα του και με φύλλα χαλκού έγιναν τα μεταλλικά κολάρα του πραγματικού.Εδώ έφτασε και η πρώτη κρίσιμη στιγμή κατά την γνώμη μου. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για να βρω την απόχρωση της ώχρας που ήταν βαμμένο το πλοίο, βρήκα ότι δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο. Έτσι έφτιαξα ένα χρώμα με οδηγό τις καλύτερες δυνατές φωτογραφίες που είχα διαθέσιμες. Ελπίζω να είμαι όσο το δυνατόν πιο κοντά. Η ώχρα , όπως και το μαύρο ψεκάστηκαν με τον αερογράφο και αφέθηκαν να στεγνώσουν (εδώ θέλει πολλή μεγάλη υπομονή).

Περιμένοντας να στεγνώσουν τα λάδια και επειδή έτσι και αλλιώς δεν είχα τι άλλο να κάνω με το κατάρτι, ασχολήθηκα με τις πλάκες χαλκού που είναι επενδεδυμένο στα ύφαλα του ,το πλοίο. Κατόπιν έρευνας βρήκα τις διαστάσεις τους και τις μετέφερα στην 1/32: μήκος 38,1χλστ και πλάτος 14,29χλστ. Αρχικά έκοψα 600 τεμάχια γιατί σκοπεύω να καλύψω μόνο το μισό μέρος. Αν τα καταφέρω, θέλω στο άλλο μισό να δείξω τους νομείς του πλοίου, πριν το πέτσωμα.Θα δείξει...
Πριν ξεκινήσω όλη τη διαδικασία , είχα αφήσει επί δύο μήνες περίπου το φύλλο χαλκού , εκτεθειμένο στον καιρό (καρφωμένο σε στέγαστρο της ταράτσας). Έτσι λοιπόν αυτό είχε οξειδωθεί. Χρησιμοποιώντας το εργαλειάκι της trumpeteer για τα πριτσίνια και αφού προηγουμένως του άλλαξα το πλαστικό αξονάκι του με αλουμινίου, άρχισα να πριτσινώνω τις πλάκες του χαλκού (ακόμα πονάνε τα χέρια μου).Στη συνέχεια πέρασα όλες τις πλάκες με θαλασσινό νερό, χρησιμοποιώντας μπατονέτες για τα αυτιά. Το θαλασσινό νερό άρχισε να ασπρίζει και στην συνέχεια να οξειδώνει το χαλκό δίνοντας του πρασινωπή απόχρωση.

Σειρά είχαν τα κανόνια. Για το συγκεκριμένο τμήμα του πλοίου θα χρειαζόμουν οκτώ κανόνια για κάθε κατάστρωμα , εκτός από το επάνω που θα έχει έξι. Συνολικά τριάντα κανόνια , διαφορετικού διαμετρήματος. Στο σημείο αυτό τα σχέδια του Anatomy of the ship,
με βοήθησαν αφάνταστα. Για τους κιλλίβαντες χρησιμοποίησα koplam. Ξύλο σκληρό όσο έπρεπε και χωρίς νερά. Σε φωτογραφίες ενός    Ιάπωνα "μάγου'' , που είχα στο αρχείο μου τυπωμένες (από εποχές όπου δεν υπήρχαν memory sticks), είδα ότι ο άνθρωπος για κάθε
κιλλίβαντα χρησιμοποιούσε 11 ξύλινα και 16 μεταλλικά στοιχεία. Ζηλεύοντας και γεμάτος αυθάδεια , εγώ χρησιμοποίησα στον σχεδιασμό μου , 8 ξύλινα και 21 μεταλλικά στοιχεία. Κόλλησα τα ξύλινα μέρη και τοποθέτησα ορισμένα μεταλλικά. τα υπόλοιπα θα τοποθετηθούν εφόσον κατασκευαστούν όλα τα κανόνια. Προς το παρόν , ένας καλός φίλος , ο Σπύρος , μου έφτιαξε ένα κανόνι σαν δείγμα στον τόρνο του , από αλουμίνιο. Τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσω να φτιάξω κι εγώ ένα ξύλινο, στον δικό μου τόρνο. Ο καλύτερος θα φτιάξει τουλάχιστον τις "μάνες", με σκοπό να χυθούν σε καλούπι τα υπόλοιπα. Θα δείξει...

http://sotropi.blogspot.com/
http:// navarinomodels.com

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
Απ: Τομή HMS Victory στην 1/32
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 24, 2012, 11:43:39 μμ »
Μπάμπη περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία να δω αν θα το πόσταρες τελικά... Φίλε καλά κουράγια, πιστεύω ότι θα μας καταπλήξεις πολλές φορές ακόμα....

Όλα τα ευρώ η ατάκα: "από ένα παλιό κουρτινόξυλο που "υπήρχε" στο "spareroom""....  ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Φιγούρες θα βάλεις;

Spoiler (hover to show)

Καλή συνέχεια...  ::peiratiko:: ::peiratiko:: ::peiratiko::

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 25, 2012, 11:22:55 πμ »
Νικόλα καλημέρα, σε ευχαριστώ. Σχετικά με τις φιγούρες δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Σίγουρα θα βάλω μία για να δείχνει η κλίμακα. Τώρα όσον αφορά για τον καφέ... κανονίστε το και ο καφές θα είναι δικός μου. Το δε βιβλίο, θα με ενδιέφερε αφάνταστα να του ρίξω μία ματιά ή καμιά διακοσαριά φωτοτυπίες. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ρυθμίστε εσείς το πρόγραμμα σας και εγώ θα είμαι στον ντόκο ... να περιμένω τους ναυτικούς!

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 26, 2012, 01:13:57 πμ »
 Μπάμπη πέρασε σχεδόν ένας χρόνος , αλλά  άξιζε η αναμονή  ::good_job_smilie:: .
 Καλή συνέχεια  ::salut:: ::salut::
 Αντώνης .

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 26, 2012, 09:16:27 πμ »
Μπάμπη χαιρετώ.
Θεωρώ δεδομένο το αποτέλεσμα γιατί φαίνεται... πρίν ξεκινήσεις έχεις κάνει προετοιμασία (έρευνα-υλικά) :!:
Καλή συνέχεια
Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 26, 2012, 12:51:09 μμ »
Μπάμπη πολύ καλή η δουλειά σου μέχρι τώρα και ευχόμαστε καλή συνέχεια.
Θα παρακολουθούμε την κατασκευή σου με ενδιαφέρον.
Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 26, 2012, 03:50:33 μμ »
παιδιά καλησπέρα σε όλους.
Ευχαριστώ για την υποδοχή. Μπορεί όντως να πέρασε ένας χρόνος όπως λέει ο Αντώνης , αλλά παρακολουθούσα τις δουλειές σας και θαύμαζα. Δεν ήθελα να ενοχλήσω κανένας σας , με άσκοπα spams. Θεωρώ ότι όλοι γνωρίζετε τι αξίζετε, και φαίνεται από την ποιότητα και την λεπτομέρεια της δουλειάς σας το μεράκι που βάζετε. Σας εύχομαι να είστε καλά και κυρίως υγιείς.
Θανάση η πρόταση σου πριν από ένα χρόνο για το download του "Anatomy of the ship" , με έβαλε σε μεγάλους μπελάδες (ευτυχώς). Όσο για το φοβερό δίδυμο Μαρία- Βασίλη.... σας βλέπω και μαθαίνω.
Επιπλέον είχα αποφασίσει να τελειώσω και κάτι άλλο που θα το ανεβάσω αργότερα απόψε .
θα υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση στο επόμενο post , για καθαρά τεχνικούς λόγους. Πρέπει να κόψω νομείς από δρυ και περιμένω από τον μαραγκό να βρει χρόνο για να κόψω στην κορδέλα του.
Και πάλι ευχαριστώ για την υποδοχή.

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 12:52:56 πμ »
Καλησπέρα σε όλους. Πέρασε αρκετός καιρός από το τελευταίο post , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καθόμουν.Φυσικά παρακολουθούσα αρκετές δουλειές σας , με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Αρχικά εύχομαι να είστε όλοι καλά.
Λοιπόν ξεκινώντας , να σας πω τον πόνο μου : Είχα ακούσει  από διάφορους μαστόρους που είχα γνωρίσει κατά καιρούς , ότι " ο καλός ο μάστορας , δυο φορές μετράει και μία κόβει"... Ε λοιπόν εγώ το είχα ακούσει , αλλά δεν το είχα μάθει!!!
Αφού είχα κόψει και συναρμολογήσει τις κλίνες των κανονιών, αφού είχα φτιάξει σε τόρνο από ένα μεταλλικό κανόνι και είχα χύσει λάστιχα, καλούπια και ρητίνες για να βγάλω τα 30 κανόνια που χρειαζόμουν... κατάλαβα ότι οι μεγεθύνσεις ήταν σε λάθος κλίμακα!!!!!!!!!!
αποτέλεσμα? Πρώτον έμαθα να μετράω τρεις φορές( όχι δύο) και δεύτερον πέταξα τα πάντα και ξεκίνησα δεύτερη προσπάθεια.

Ευτυχώς το κατάρτι ήταν σωστό.

Ξεκίνησα λοιπόν από την αρχή , με μεγαλύτερο πείσμα και αφού ήρθε στην κατοχή μου , κάπου ένα κυβικό δρυς,  αποφάσισα να κατασκευάσω και τις κλίνες από δρυ. Έφτιαξα νέα καλούπια , αλλά αποφάσισα να τις κάνω με περισσότερη λεπτομέρεια . Έτσι τα κομμάτια που χρησιμοποιήθηκαν για την κάθε μία , είναι  42 (16 ξύλινα και 26 μεταλλικά στοιχεία). Και αυτή τη φορά βάφτηκαν με λάδι ζωγραφικής (δεν έχει χαλάσει από πέρυσι , αυτό που είχα φτιάξει) , αλλά τώρα τα έβαψα με πινέλο και όχι με τον αερογράφο. Μάλιστα χρησιμοποίησα διαλυτικό νίτρου , αντί white spirit. Μου το πρότεινε φίλος ζωγράφος , λέγοντας μου , ότι θα κερδίσω χρόνο στο στέγνωμα... Έλεγε αλήθεια , την επομένη είχαν στεγνώσει!!! Επιπλέον έφτιαξα οδηγούς για τους τροχούς , έτσι ώστε να έχω συμμετρία στην πλάγια όψης τους. Όταν έφτασα στο σημείο να τοποθετήσω τα fittings , αποφάσισα να μην τα βάψω μαύρα , αλλά να τα βουτήξω σε υδρόθειο. Μαύρισαν και δεν πήραν καθόλου πάχος από το χρώμα που θα καθόταν επάνω τους.

Πριν συνεχίσω , βλέπω ότι χρειάζομαι φωτογραφική μηχανή . Θα δανειστώ το Σαββατοκύριακο και θα επανέλθω.

Εκτύπωνα τα σχέδια στην 1/32 , αυτή τη φορά μετρώντας ξανά και ξανά και ταυτόχρονα έφτιαχνα τα μεταλλικά κανόνια, προσπαθώντας να τους δώσω όσο το δυνατό καλύτερη εμφάνιση. στο μυαλό μου είχα την εμφάνιση του ελατού χυτοσίδηρου. Ήμουν ανάμεσα σε 2-3 λύσεις : 1) να τα χτυπήσω με ένα μπαλόσφυρο , 2) να τα στοκάρω με υγρό στόκο και 3) να τα βουτήξω στο υδρόθειο. δοκιμάζοντας επάνω στα παλιά και άχρηστα πλέον μεταλλικά , κατέληξα στη λύση του υδρόθειου. Κάποια στιγμή θα ξαναχύσω λάστιχο για να βγάλω ρητινένια.

Αυτά για απόψε. Με συγχωρείτε για τα ανακάτεμα των φωτογραφιών ,αλλά και στο μυαλό μου επικρατεί σύγχυση. Με πήγε πίσω η κουταμάρα μου , αλλά καλά να πάθω!
Καλό βράδυ.

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 02:49:35 πμ »
  Καλώς τον . Μπάμπη καλησπέρα αφού η αναποδιά δεν σε αποθάρρυνε δεν πειράζει ,όσο για το ρητό εγώ το ξέρω "δέκα μέτρα και μία κόβε" , αλλά και πάλι λάθη γίνονται . Τώρα μου άνοιξε και η φωτό με το κανόνι , λέω μήπως φαίνεται πολύ φθαρμένο, σκουριασμένο για εν ενεργεία κανόνι  :?:
 Καλή συνέχεια  ::salut:: ::salut::
 Αντώνης .

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 03:04:25 μμ »
Αντώνη καλημέρα.
Το κανόνι είναι ένα δείγμα από τα παλιά. Θα το βάψω μαύρο για να δω πως θα δείχνει. Τώρα όσο για το επίπεδο της σκουριάς, δεν ξέρω ίσως να έχεις δίκιο. Θα περιμένω και την άποψη κάποιων που θα έχουν δει τα πραγματικά από κοντά ( Βασίλης -Μαρία) για να δω μήπως τα "κατεβάσω". Φυσικά θα το συγκρίνω και με τι ήδη υπάρχον πλαστικό , που για να είμαι ειλικρινής φαίνεται πολύ επίπεδο.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 03:21:22 μμ »
  Θαυμάζω κάτι τέτοια projects που είναι μεγαλόπνοα και "ψαγμένα".
  Επίσης θαυμάζω την υπομονή αυτών που ξεκινάνε να τα κάνουν και δεν πτοούνται από τις αναποδιές.

Εγώ δεν υπολογίζω να καταφέρω κάτι τέτοιο, για τα επόμενα 350 χρόνια τουλάχιστον......... :?

Αν θυμάμαι καλά, κάτι τέτοιο είχε παρουσιαστεί σε μια πολύ παλιά έκθεση της IPMS, αλλά δεν θυμάμαι άλλες λεπτομέρειες. Νομίζω υπήρχε και μια μικρή φωτογραφία του σε κάποιο περιοδικό της εποχής, αλλά..........

Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 04:07:09 μμ »
Κάθε εμπόδιο για καλό... Κι εδώ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, αφού όπως λες βελτίωσες πολύ την αρχική μορφή των κανονιών...

Καλή συνέχεια, παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον... ::salut::

Υ.Γ. Δες τα πμ σου...  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 05:14:11 μμ »
Μπάμπη αν και σε γνώρισα την περασμένη εβδομάδα παίρνοντας τα  κιτάκια για εμένα και τον Dive,όταν μου είπες το έχεις ρίξει στο πολύ ξύλο δεν περίμενα να εννοούσες κυριολεκτικά αυτό το μεγαλειώδες project.Οτι και να πούμε είναι λίγο.Καλή συνέχεια.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 07:11:14 μμ »
Μπάμπη εκπληκτική δουλειά μέχρι τώρα φίλε ,τα ξύλα σου υπέροχα .Για το κανόνι συμφωνώ και εγώ παρα είναι φθαρμένο ,θα μας πουν και οι ειδικοί βέβαια!!Καλή συνέχεια φίλε!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 07:46:00 μμ »
nick2 , Νικόλα & Δημήτρη ευχαριστώ για τα σχόλια.
 Ενώ περίμενα κάποια fittings για τις κλίνες , αποφάσισα να επιχειρήσω να φτιάξω το τιμόνι του πλοίου. Βρίσκεται ακριβώς πάνω στον νομέα 21 , κι επειδή θα φτάσω μέχρι εκεί την τομή, είπα να το ξεκινήσω. Έτοιμα τιμόνια σε αυτή την κλίμακα δεν ξέρω να υπάρχουν , οπότε...
Υλικό κατασκευής : καρυδιά κομμένη πριν από 30 τουλάχιστον χρόνια από τον παππού Λεωνίδα (ο Θεός να αναπαύει  την ψυχή του). Ο τύπος έφτιαχνε βιολιά χειροποίητα και εγώ κληρονόμησα πριν από 18 χρόνια ... τα ξύλα του!!!Η καρυδιά είναι κομμένη σε διάφορα πάχη σε κορδέλα : ξεκινάνε από 1 mm και φτάνουν τα 3 mm!!! Το μόνο που είχα να κάνω ήταν να ενώσω δύο διαφορετικά πάχη για να πάρω το σωστό. Διαστάσεις της "ρόδας" : διάμετρος εξωτερικά 43,06 mm , πάχος 2,76 mm. Το τύμπανο έχει διάμετρο 16,03mm . Εκεί σταμάτησα για να βρω τις αντένες του τιμονιού. Μάλλον θα χρησιμοποιήσω καβίλια καρυδιάς 2mm , που θα την κατεβάσω (αν τα καταφέρω ) στο 1,5mm περίπου.

Αποσυνδεδεμένος Hoichi

• Το πρώτο πράγμα που δημιούργησε ο Θεός ήταν το Ταξίδι, μετά την Αμφιβολία και τέλος τη Νοσταλγία
  • Scale 1/144
  • *
  • Νίκος
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 08:02:26 μμ »
Μπαμπη, βλεπουμε καταπληκτικα πραγματα!! Καλη συνεχεια σου ευχομαι!
Απ'οτι φαινεται δεν κληρονομησες μονο τα ξυλα του παππου σου, αλλα και πολυ απο την τεχνη του και την αγαπη του για το ξυλο.

...πολυ ωραιο και το blog σου  ::salut::

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 12:20:27 μμ »
Μπάμπη καλή συνέχεια με την κατασκευή.
Το έως τώρα αποτέλεσμα είναι ʼριστο και άξιζε αυτή η αναμονή.

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 08:05:52 μμ »
Νίκο σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου.
Βασίλη , Maria - Frederica σας ευχαριστώ , αλλά το ʼριστο ... απέχει ακόμη πολύ. Η αλήθεια είναι ότι με έχει πιάσει πλέον ο διάολος και θα ... το πάρει και θα το σηκώσει ( το HMS Victory). Δεν ξέρω πότε θα τελειώσει... αλλά θα τελειώσει. Και τότε...

Χθες ήθελα να ολοκληρώσω τα κανόνια , αλλά βαρέθηκα. Ξεκίνησα λοιπόν να φτιάξω τις ακτίνες του τιμονιού του πλοίου. Μαζί με την λάμπα του καταρτιού , καθώς και τον εργάτη της άγκυρας, τα θεωρώ προς το παρόν τα πιο δύσκολα κομμάτια.
Στις 7:30 π.μ. είχε έγερση και καφέ στο "εργαστήρι".

Υλικό κατασκευής: καβίλια καρυδιάς , διατομής 2mm που θα κατέβαινε στο -1,5mm. εκεί που λέω να ξεκινήσω... δεν δούλευε το τορνάκι της proxon!!! Η λύση ήρθε με το dremel , αφού δέθηκε με ταινία επάνω στον πάγκο. Μετά από αρκετές ώρες ήμουν έτοιμος για τη συναρμολόγηση του ενός από τα δύο μέρη του τιμονιού.

Με τη βοήθεια των φωτογραφιών είδα ότι 2 ακτίνες , έχουν ξεφύγει από τα κέντρα. Θα διορθωθεί απόψε, όταν θα συναρμολογείται το δίδυμο  μέρος της τιμονιέρας.
Για να χαλαρώσω μετά από 7 ώρες δουλειάς, ξεκίνησα την κατασκευή του συγκροτήματος της καρίνας. Με οδηγό το σχέδιο Β2/2 του Anatomy of the ship , έφτιαξα την καρίνα, την ψευτοκαρίνα, το χέλισμα και το κομμάτι που παρεμβάλλεται ανάμεσα στην καρίνα και τους νομείς.

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 08:11:47 μμ »
Συνέχεια του προηγούμενου , γιατί δεν με άφηνε να ανεβάσω άλλες φωτογραφίες.

Αφού κολλήθηκαν όλα μαζί και "καβιλώθηκαν", είπα να φτιάξω και μία βάση για να μπορώ να δουλεύω αργότερα. Την έκανα περιστρεφόμενη για να περιστρέφω αυτή και να μην περιστρέφομαι εγώ γύρω από το μοντέλο.

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 03, 2012, 08:15:28 μμ »
Και μετά το τιμόνι ο οφθαλμίατρος;
Πολύ καλή δουλειά... πολλά μπράβο...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 01:27:37 μμ »
ʼριστη δουλειά Μπάμπη και από εμάς Μπράβο.

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 06, 2012, 09:08:18 πμ »
Καλημέρα,
Νίκο χρόνια πολλά . Ο οφθαλμίατρος "ήρθε" , πριν πέντε χρόνια...
Βασίλη, Frederica ευχαριστώ.
Ένα μικρό update , με την κατασκευή του δεύτερου μισού της τιμονιέρας και της συναρμολόγησης της.

Πάνω στην βιασύνη μου πέρασα ένα χέρι klear ... επειδή δεν μου αρέσει , θα προσπαθήσω να το διορθώσω .
Καλή σας ημέρα και χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν ή έχουν κάποιον που γιορτάζει.

Αποσυνδεδεμένος blackglaze

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Χριστουπολη - Πορτο...πηγαινε ελα.
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 06, 2012, 10:30:30 πμ »
Τι αλλο?...Μπραβο Μπαμπη! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 09, 2012, 08:57:46 μμ »
Blackglaze, καλησπέρα. Ελπίζω να πιτσιρίκια σου να είναι καλά.
Συνέχισα τη δουλειά στο τιμόνι με σκοπό την ολοκλήρωση του και κατόπιν να πιάσω το "έπιπλο" της πυξίδας.

Η εμπρός κολόνα κατασκευάστηκε από τέσσερα ξύλα για να πάρει να σωστά πάχη και η πίσω από δύο. Όλα είναι καρυδιά περασμένα με λάδι για να πάρουν την τελική τους εμφάνιση. Μένει το σχοινί που καταλήγει στο πηδάλιο, το οποίο όμως θα τοποθετηθεί στο τελικό στάδιο κατασκευής.
Καλό απόγευμα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 09, 2012, 10:41:44 μμ »
Πολύ ωραία η κατασκευή Μπάμπη.
Συγχαρητήρια

Tags: