Αποστολέας Θέμα: RMS Mauretania (Airfix 1/600)  (Αναγνώστηκε 6738 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: RMS Mauretania (Airfix 1/600)
« Απάντηση #50 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 07:35:07 μμ »
Γιώργο το βρώμισμα πολύ πολύ απαλό... Το κατάστρωμα των ταξιδιωτών στην κυριολεξία το έγλειφαν και το έτριβαν όλη την ημέρα...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #51 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:15:56 μμ »
Σίγουρα τα καταστρώματα των επιβατών ήταν πολύ πιο καθαρά από αυτά της πλώρης και πρύμνης.
Να υποθέσω ότι το επίπεδο βρώμας σε αυτά είναι αποδεκτό, άρα να περάσω απλά ένα απαλό λαδάκι στα άλλα; Αυτό εννοείς;
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #52 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:17:22 μμ »
Σίγουρα τα καταστρώματα των επιβατών ήταν πολύ πιο καθαρά από αυτά της πλώρης και πρύμνης.
Να υποθέσω ότι το επίπεδο βρώμας σε αυτά είναι αποδεκτό, άρα να περάσω απλά ένα απαλό λαδάκι στα άλλα; Αυτό εννοείς;
Σωστός... Ένα απαλό λαδάκι ίσα ίσα να κάνεις το εφέ των σανίδων...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:27:54 μμ »
Μάλλον για στεγνό θα πάω... ανάγλυφο είναι το ρημάδι... Γι' αυτό και δεν δούλεψε η τεχνική του καπετάν Νέμο...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #54 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:35:32 μμ »
Μάλλον για στεγνό θα πάω... ανάγλυφο είναι το ρημάδι... Γι' αυτό και δεν δούλεψε η τεχνική του καπετάν Νέμο...

Γιώργο η τεχνική δεν είναι δική μου ,αλλά έχει γίνει άπειρες φορές σε ανάγλυφη επιφάνεια ,τα περισσότερα πλοία που έχω φτιάξει είναι Ηeller kai Airfix ,εκεί δεν υπάρχει κατάστρωμα χαραγμένο .Σου είχα πει που ήταν το λάθος ,στο ξέπλυμα με διαλυτικό!
Η τεχνική δουλευει και μάλιστα πολύ καλά τόσο που στο τελευταίο πλοιό που φτιάχνω και που έχει ξύλινο κατάστρωμα (after market) να μην μου αρέσει όσο αυτά που έχω βαμμένα.
Τώρα για το πλοιό το δικό σου ,πιστευω οτι το πας πολύ καλά ,είπαμε από την αρχή οτι είναι δύσκολο μια και είναι παμπάλαιο,Μου αρέσει το προσεγμένο βάψιμο στη γάστρα ,αλλά και το κατάστρωμα ,πρόσεξε τις υπόλοιπες λεπτομέρειες ,βάφτες πριν και κόλλα τες μετά ,και θα έχεις ένα ωραίο και προπάντων συλλεκτικό μοντέλο.Καλή συνέχεια!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #55 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:41:21 μμ »
Γιώργο η τεχνική δεν είναι δική μου ,αλλά έχει γίνει άπειρες φορές σε ανάγλυφη επιφάνεια ,τα περισσότερα πλοία που έχω φτιάξει είναι Ηeller kai Airfix ,εκεί δεν υπάρχει κατάστρωμα χαραγμένο .Σου είχα πει που ήταν το λάθος ,στο ξέπλυμα με διαλυτικό!
Η τεχνική δουλευει και μάλιστα πολύ καλά τόσο που στο τελευταίο πλοιό που φτιάχνω και που έχει ξύλινο κατάστρωμα (after market) να μην μου αρέσει όσο αυτά που έχω βαμμένα.
Τώρα για το πλοιό το δικό σου ,πιστευω οτι το πας πολύ καλά ,είπαμε από την αρχή οτι είναι δύσκολο μια και είναι παμπάλαιο,Μου αρέσει το προσεγμένο βάψιμο στη γάστρα ,αλλά και το κατάστρωμα ,πρόσεξε τις υπόλοιπες λεπτομέρειες ,βάφτες πριν και κόλλα τες μετά ,και θα έχεις ένα ωραίο και προπάντων συλλεκτικό μοντέλο.Καλή συνέχεια!
Κάθε αρχή και δύσκολη και δεν χρειάζεται όλα να δουλεύουν με την πρώτη.  Το ότι ξέρω που είναι το λάθος βοηθάει να μην ξαναγίνει την επόμενη φορά. Την τεχνική θα την δοκιμάσω και στον Τιτανικό όταν τον φτιάξω.
Θα προτιμούσα η Airfix να έδινε καθαρό το κατάστρωμα και τα επιπλέον σε άλλα κομμάτια.  Αλλά αυτό είναι κιτ του 196Χ... οπότε τέτοια πράγματα ήταν ανήκουστα!
Οι υπόλοιπες υπερκατασκευές έχουν βαφτεί και μου μένουν να βάψω τα εσωτερικά από τις βάρκες.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #56 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:53:24 μμ »
Οκ καταλάβαίνω τι λες ,αλλά το οτι τα πάντα είναι στο κατάστρωμα έχει και τα θετικά του ,για φαντάσου νά έιχες όλο αυτό το ψιλολόι για βάψιμο και μετά να τοποθετείς με κόλλες και τσιμπίδια ,υπάρχουν μοντελιστές και πολύ καλοί μάλιστα που βάζουν τα πάντα επάνω στο μοντέλο και μετά βάφουν ,βέβαια δεν υπάρχει κανόνας ....κάνουμε και ορίζουμε τη δουλειά μας όπως μας βολευει και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε με το εκάστοτε κιτ...στο συγκεκριμένο αφού βάψεις όλο το κατάστρωμα θα δουλέψεις με μικρό πινελάκι...για καλύτερο αποτέλεσμα πάρε citadel (δεν ξέρω τι χρειάζεσαι για τις λεπτομέρειες ,μάλλον άσπρο) το οποίο είναι για μικρές φιγούρες και πιάνει αμέσως ,έχει και πολύ καλή συμπεριφορά στοπινέλο(δεν τρέχει) και βάψε άφοβα ,και εύκολα!!!
Οσο για την τεχνική του καταστρώματος είναι άλλο το πρώτο που αναφέρεις και άλλο το παραπάνω ,το διευκρινίζω γιατί υπάρχει κόσμος που από όλων τις κατασκευές μας ,προσπαθεί να εφαρμώσει αυτά που διαβάζει!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #57 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:55:59 μμ »
Οκ καταλάβαίνω τι λες ,αλλά το οτι τα πάντα είναι στο κατάστρωμα έχει και τα θετικά του ,για φαντάσου νά έιχες όλο αυτό το ψιλολόι για βάψιμο και μετά να τοποθετείς με κόλλες και τσιμπίδια ,υπάρχουν μοντελιστές και πολύ καλοί μάλιστα που βάζουν τα πάντα επάνω στο μοντέλο και μετά βάφουν ,βέβαια δεν υπάρχει κανόνας ....κάνουμε και ορίζουμε τη δουλειά μας όπως μας βολευει και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε με το εκάστοτε κιτ...στο συγκεκριμένο αφού βάψεις όλο το κατάστρωμα θα δουλέψεις με μικρό πινελάκι...για καλύτερο αποτέλεσμα πάρε citadel (δεν ξέρω τι χρειάζεσαι για τις λεπτομέρειες ,μάλλον άσπρο) το οποίο είναι για μικρές φιγούρες και πιάνει αμέσως ,έχει και πολύ καλή συμπεριφορά στοπινέλο(δεν τρέχει) και βάψε άφοβα ,και εύκολα!!!
Οσο για την τεχνική του καταστρώματος είναι άλλο το πρώτο που αναφέρεις και άλλο το παραπάνω ,το διευκρινίζω γιατί υπάρχει κόσμος που από όλων τις κατασκευές μας ,προσπαθεί να εφαρμώσει αυτά που διαβάζει!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #58 στις: Νοεμβρίου 18, 2012, 03:11:13 μμ »
Μιας και κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώνει και κανένα μοντέλο...  :mrgreen:
Βρώμισα το κατάστρωμα, κόλλησα μερικές από τις υπερκατασκευές και έβαψα τα φουγάρα.
Το κατάστρωμα δεν το πειράζω άλλο. Μου αρέσει έτσι και φοβάμαι ότι αν το πειράξω θα το κάνω πάλι χειρότερο.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #59 στις: Νοεμβρίου 18, 2012, 03:14:43 μμ »
Προχώρα...  :wink: ::salut:: ::good_job_smilie::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #60 στις: Νοεμβρίου 22, 2012, 08:42:00 μμ »
Χωρίς πολλά λόγια... Πάρτε 5000 λέξεις...
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #61 στις: Νοεμβρίου 22, 2012, 10:10:04 μμ »
Γιώργο τις προπέλες ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ τελευταίες.  :wink:

Προχώρα... Πρόσεξε τα πατήματα στα κομμάτια που κολλάς, να κάθονται καλύτερα και να μην φαίνονται κενά.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #62 στις: Νοεμβρίου 22, 2012, 10:19:53 μμ »
Φουγάρα και προπέλες δεν είναι κολλημένα. Μπήκαν για το πουλάκι τσίου...
Θενκς για την συμβουλή πάντως.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #63 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 04:34:42 μμ »
Και... Τέλος... προς το παρόν... Σε 1..2...3...6..7... μήνες βλέπουμε μήπως βάλω και τα ξάρτια (έτσι δεν τα λένε;) που τα έχει και μπόλικα το άτιμο.  Το ξέρω ότι έχει πολλές ατέλειες.  Αρκετές έγιναν από την κουλαμάρα μου...
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Α... Και δεν έχω ρίξει βερνίκι ακόμα... Η χαλκομανία με το όνομα αριστερά έλιωσε σε επαφή με το νερό (είπαμε, αρχαίο κιτ) οπότε όταν τυπώσω θα χώσω σε μια άκρη και αυτή.

Μη βαράτε πολύ...  :oops:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #64 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 04:37:36 μμ »
Εμένα μου αρέσει πολύ! Και σίγουρα θα έχεις κάτι πραγματικά διαφορετικό στη βιτρίνα σου!

ΥΓ
Για τα ξάρτια τα πράγματα είναι πολύ πολύ εύκολα... αν θες οδηγίες στείλε σήμα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #65 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 04:44:27 μμ »
Βάλε σχοινιά ΤΩΡΑ!!!!!  Και μια βάση της προκοπής επίσης..  :wink:

Το όνομα πίσω σου έχει κάνει τρελό silvering... :roll:

Οι άγκυρες τι χρώμα πρέπει να βαφτούν; Σπρώξτες μέχρι μέσα να φωλιάσουν τα νύχια στην εσοχή του σκάφους.

Τελείωνε....  ::mastigoma:: ::mastigoma:: ::mastigoma::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #66 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 04:47:57 μμ »
1ον... Για τα ξάρτια... βαριέμαι τώρα...  :mrgreen:
2ον... Αφού δεν έχει πέσει βερνίκι ακόμα... Φυσικά και κάνουν silvering... Πρέπει να τις ξανατυπώσω είπαμε... Δε με προσέχεις...
3ον... Οι άγκυρες πιο μέσα;  Δεν πάνε... Και τα νύχια δεν χωράνε στην εσοχή!!!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #67 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 06:40:27 μμ »
Μαύρη κλωστούλα για ξάρτια μας κάνει;

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #68 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 06:44:30 μμ »
Μαύρη κλωστούλα για ξάρτια μας κάνει;
Θα σου κάνει ξέφτια και είναι και μάλλον είναι και χοντρή. Αν έχεις κάνα μαγαζί κοντά, ζήτα συνθετική κλωστή που ράβουν τις ετικέτες στα μπλουζάκια.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #69 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 06:48:10 μμ »
Θα σου κάνει ξέφτια και είναι και μάλλον είναι και χοντρή. Αν έχεις κάνα μαγαζί κοντά, ζήτα συνθετική κλωστή που ράβουν τις ετικέτες στα μπλουζάκια.  :wink:
Το υποψιάστηκα... Σαν πετονιά που είναι λεπτή και χρωματιστή.
Οπότε θα περιμένει καμιά βδομάδα γιατί δεν υπάρχει σάλιο πλέον.

Ευχαριστώ...

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #70 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 07:17:33 μμ »
Λοιπόν σχοινιά όχι παχύτερα από 0,09mm. Και οι άγκυρες βάφονται μαύρες ματ.
Αντε και καλό τελείωμα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #71 στις: Δεκεμβρίου 11, 2012, 10:39:22 μμ »
Λοιπόν σχοινιά όχι παχύτερα από 0,09mm. Και οι άγκυρες βάφονται μαύρες ματ.
Αντε και καλό τελείωμα. ::salut::
Είσαι σίγουρος γι' αυτό; Δεν βρήκα τίποτα σε αυτή τη διάσταση.
Το λεπτότερο που βρήκα ήταν πετονιά 0.2mm η οποία υπό κλίμακα μας δίνει ένα καλώδιο διαμέτρου 1.2cm το οποίο δε νομίζω ότι είναι εξωπραγματικό καθώς θα έπρεπε να είναι αρκετά ανθεκτικό.
Εναλλακτικά έχω πάρει και πετονιά 0.3mm αλλά και νάιλον κλωστή η οποία νομίζω έχει 2 ή 3 threads. Θα δοκιμάσω να τα ξεχωρίσω να δω μήπως είναι πιο καλή αλλιώς θα βάλω τη λεπτή πετονιά.
Click to see the original size. Click to see the original size.
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #72 στις: Δεκεμβρίου 11, 2012, 10:54:57 μμ »
Γιώργο αν ανέβεις στον καφενέ να σου φέρω εγώ μια κλωστή αλλιώς να δούμε ποιος μπορεί να σε εξυπηρετήσει...  :wink: ::salut::

Την πετονιά μην την βάλεις, γενικά την θεωρώ δύστροπο υλικό για ξάρτια...

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #73 στις: Δεκεμβρίου 12, 2012, 12:14:53 πμ »
Γιώργο 0,2mm στην 1/600 μας δίνει 12cm και όχι 1,2cm
Η κλωστή που σου λέω εγώ αλλά και ο Νίκος είναι  παρακάτω.

Και το κατάστημα είναι αυτό.

Tags: