Αποστολέας Θέμα: RMS Mauretania (Airfix 1/600)  (Αναγνώστηκε 6752 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
RMS Mauretania (Airfix 1/600)
« στις: Μαρτίου 14, 2012, 05:46:40 μμ »
Καλησπέρααααα... Να'με κι'από δω...
Πριν λίγες μέρες άρχισα το πρώτο μου πλοίο, έτσι για αλλαγή θέματος.  Μου το έχει κάνει δώρο ο ξάδερφος μου που είναι τρελός με τα πολιτικά πλοία.  Ότι υπάρχει το έχει φτιάξει! Αυτό το είχε διπλό και μου το χάρισε.  Που νά'ξερε ότι το συγκεκριμένο τιμάτε στο ebay κάπου $250.00 σφραγισμένο! (που να το ήξερα κι'εγώ!)
Είναι καλούπι του 1964 όπως γράφει μέσα...

Η ερώτηση μου έχει να κάνει με το χρώμα των decks.
Η Airfix δίνει το 71 (Oak) για τα decks αλλά αυτό μου φαίνεται λίγο περίεργο γιατί δεν φέρνει στο χρώμα του ξύλου όπως περίμενα.
Είναι σωστό;  Οι γραμμές που βλέπω στα deck δεν είναι ξύλο;

Ευχαριστώ.
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: RMS Mauretania (Airfix 1/600)
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 14, 2012, 05:55:19 μμ »
Γιώργο το oak είναι η βελανιδιά, που έχει πολύ ανοιχτό χρώμα...

Δες εδώ ένα μπούσουλα με φωτογραφίες για την κατασκευή:

http://www.modelshipgallery.com/gallery/service/liners/mauretania-350-pvb/pvb-index.html

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 14, 2012, 05:58:20 μμ »
Για να με ψυχοπλακώσεις το έβαλες τώρα αυτό;;!!
Edit: A... Οκ.. είναι 1/350 της Gunze... Ουυφφφ... συνήλθα λίγο
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 14, 2012, 06:00:53 μμ »
Για να με ψυχοπλακώσεις το έβαλες τώρα αυτό;;!!
Edit: A... Οκ.. είναι 1/350 της Gunze... Ουυφφφ... συνήλθα λίγο
::077devil:: ::077devil:: ::077devil:: ::077devil::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 14, 2012, 10:50:07 μμ »
Καλησπέρααααα... Να'με κι'από δω...
Πριν λίγες μέρες άρχισα το πρώτο μου πλοίο, έτσι για αλλαγή θέματος.  Μου το έχει κάνει δώρο ο ξάδερφος μου που είναι τρελός με τα πολιτικά πλοία.  Ότι υπάρχει το έχει φτιάξει! Αυτό το είχε διπλό και μου το χάρισε.
Είναι αυτό Click to see the original size., καλούπι του 1964 όπως γράφει μέσα...  To RMS Mauretania, Αδελφάκι με το Luisitania αλλά εν αντιθέσει με το αδελφάκι του αυτό τελείωσε την καριέρα του και έγινε κατσαρόλες...
Λίγη η δουλειά που έχει γίνει, και σταμάτησα κιόλας για να δω πω θα βαφτεί, τι θα βαφτεί πρώτα και πριν κολληθεί κτλ.
Μανικάκι η υπόθεση...  Τα Decks λογικά βάφονται πριν κολληθούν γιατί μετά δεν χωράει ούτε πινέλο, πόσο μάλλον μασκάρισμα.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Έχω ήδη κάνω πιο βαθιά τα φινιστρίνια από τη μια πλευρά και θα ακολουθήσει και η άλλη.

Η εφαρμογή καλή έως πολύ καλή και παρόλο που μάλλον πρόκειται για επανέκδοση τα καλούπια για κιτ του 1964 κρατάνε καλά.
Ελάχιστο flush, ενώ το μαλακό πλαστικό τρίβεται εύκολα.

Ότι συμβουλές έχετε για ένα αρχάριο στα πλοία, ευπρόσδεκτες!
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 14, 2012, 11:34:29 μμ »
Καλώς ήρθες κατ' αρχήν έστω και με πολιτικό :mrgreen:
Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδέα από πολιτικά, για να σου δώσω κάποια συμβουλή
Κάνε ένα ντράι φητ τις υπερκατασκευές στο κατάστρωμα και θα βρεις οτι χρειάζεσαι για την σειρά του βαψίματος...
Καλή συνέχεια  ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 14, 2012, 11:45:50 μμ »
Γιώργο το κακό με τα πλοία είναι ότι πρέπει να διαβάσεις πολύ καλά τις οδηγίες, να δεις τι θα σε δυσκολέψει και τι πρέπει να συναρμολογήσεις πρώτα και μετά να βάψεις ή το αντίθετο...

μπούσουλας δεν υπάρχει... Ανάλογα με το κιτ και την κατασκευή αλλάζουν όλα..

Προετοίμασε τα κομμάτια, σκέψου πολύ και όσο πιο προνοητικός είσαι τόσο λιγότερο θα παιδευτείς...  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 15, 2012, 10:04:33 πμ »
Καλώς ήρθες κατ' αρχήν έστω και με πολιτικό :mrgreen:
Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδέα από πολιτικά, για να σου δώσω κάποια συμβουλή
Κάνε ένα ντράι φητ τις υπερκατασκευές στο κατάστρωμα και θα βρεις οτι χρειάζεσαι για την σειρά του βαψίματος...
Καλή συνέχεια  ::salut::
Ευχαριστώ... Από κάπου πρέπει να αρχίσουμε.
Και επειδή τα πολεμικά πλοία δεν με εξιτάρουν τόσο, με το πολιτικό πχ πας μια νοητή κρουαζιέρα, αρχίζω με πολιτικά.  Έχω ένα UBoat στο στοκ για αργότερα και όταν θα έχω λεφτά ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: θα αγοράσω κανένα αεροπλανοφόρο...
Έτσι όπως βλέπω τις υπερκατασκευές, πρώτα θα βάψω τις κάθετες πλευρές με άσπρο, μετά μάσκαρισμα και βάψιμο τα decκs.  Και φυσικά όλα πριν κολληθούν.

Γιώργο το κακό με τα πλοία είναι ότι πρέπει να διαβάσεις πολύ καλά τις οδηγίες, να δεις τι θα σε δυσκολέψει και τι πρέπει να συναρμολογήσεις πρώτα και μετά να βάψεις ή το αντίθετο...
Προετοίμασε τα κομμάτια, σκέψου πολύ και όσο πιο προνοητικός είσαι τόσο λιγότερο θα παιδευτείς...  ::salut:: ::salut::
Και να ήταν και οι οδηγίες της Airfix κατανοητές... Είναι σαν να διαβάζω Σαίξπηρ στην αρχική διάλεκτο!

Για το χρώμα της Βελανιδιάς (OAK - HU 71) βρε παιδιά στο χρωματολόγιο φαίνεται πολύ προς το γκρι.  Μήπως έτσι γίνεται μετά από καιρό με το σάπισμα;  Τι άλλο χρώμα θα μπορούσα να βάλω;

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 15, 2012, 11:35:39 πμ »
και τι πρέπει να συναρμολογήσεις πρώτα και μετά να βάψεις ή το αντίθετο...

o γιατρός εχει δίκιο.. στο δικό μου ρυμουλκό, σαν ασχετος που ειμαι, εβαψα πρωτα το σκαρί ( hull νομιζω το λένε) και μετα στους υπόλοιπους 4-5 μηνες  που παιδευόμουν με τα καταστρώματα και τις λεπτομέρειες, έφαγε το πιάσιμο και τις δαχτυλιές της αρκούδας..

Και όχι μονο αυτό, αλλά αναγκαζόμουν (για να μη του κάνω δαχτυλιές) να προσεχω πώς το πιάνω, με αποτέλεσμα μια φορά να μου πέσει ( το κιτ ) και να  χασω κανα δίωρο ξαναφτιάχνοντας ό,τι ειχε σπάσει  ..

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 15, 2012, 03:14:25 μμ »
Για το χρώμα της Βελανιδιάς (OAK - HU 71) βρε παιδιά στο χρωματολόγιο φαίνεται πολύ προς το γκρι.  Μήπως έτσι γίνεται μετά από καιρό με το σάπισμα;  Τι άλλο χρώμα θα μπορούσα να βάλω;
το πιο διαδεδομένο χρώμα για καταστρώματα είναι το deck tan... Το βελανιδί μια χαρά είναι, με ένα καφέ πλυσιματάκι/φιλτράκι θα είναι ότι πρέπει... Γενικά οποιδήποτε ανοιχτό καφέ βάλεις μέσα θα είσαι, αλλά επειδή η Cunard χρησιμοποιούσε βελανιδιά για τα καταστρώματα σου λέει να χρησιμοποιήσεις αυτό.

Τα ξύλινα καταστρώματα τα έτριβαν συνέχεια, συν ότι είχαν την τάση να ανοίγουν τα χρώματά τους λόγω της αλμύρας...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 08, 2012, 11:44:01 πμ »
ΟΚ λοιπόν... με τις ζέστες που έπιασαν και τις ατυχίες στις χαλκομανίες των αεροπλάνων, οι εργασίες στο Μαυριτανία συνεχίστηκαν κάτι λίγο.
Αφού μασκαρίστηκαν οι κάθετες επιφάνειες που είναι ήδη βαμμένες άσπρες Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Ψεκάστηκε το 71 ΟΑΚ της Humbrol σε δύο χέρια στο κατάστρωμα. Click to see the original size. Click to see the original size.
Υποθέτω μετά τη συναρμολόγηση και με ένα καλό wash θα δείξει το ξύλο.  Οι καδένες των αγκυρών και τα διάφορα άλλα μεταλλικά (βαρούλκα κλπ δεν ξέρω καν πως λέγονται) υποθέτω θα γίνουν με στεγνό πινέλο ε;...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 08, 2012, 12:02:54 μμ »
Γιώργο καλή αρχή.

Το χρώμα που ψέκασες αποτελεί μια πολύ καλή βάση για να δουλέψεις το κατάστρωμα και να φανούν τα ξύλα. Τώρα πρέπει να παίξεις με λαδάκια, πλυσίματα, κάνα στεγνό για να κάνεις νερά κλπ κλπ...

Τα ψιλικοκό με προσοχή και υπομονή...  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 08, 2012, 12:06:01 μμ »
Τι κάνουμε στην περίπτωση που μετά τη συναρμολόγηση δεν θα φαίνεται σχεδόν τίποτα; ΠΧ :
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Να κάνω wash στο κρυφό κομμάτι και ειδικά στα κάθετα λευκά πριν το κολλήσω;
Οι ειδικοί τι λένε;

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 08, 2012, 12:09:56 μμ »
Γιώργο καλή αρχή.
Το χρώμα που ψέκασες αποτελεί μια πολύ καλή βάση για να δουλέψεις το κατάστρωμα και να φανούν τα ξύλα. Τώρα πρέπει να παίξεις με λαδάκια, πλυσίματα, κάνα στεγνό για να κάνεις νερά κλπ κλπ...
Τα ψιλικοκό με προσοχή και υπομονή...  :wink: ::salut::
Ευχαριστώ.
Μην περιμένετε και πολλά.  Είναι το πρώτο μου καράβι και ολίγον χρέπι (με κυνηγάνε τα άτιμα), αλλά είναι δώρο οπότε θα φτιαχτεί.
Για τα ξύλα δεν έχω ιδέα.  Αν θέλετε να δώσετε καμιά λεπτομερή οδηγία...  πχ, Wash με raw amber ή burned amber ;;;

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 08, 2012, 12:16:44 μμ »
Το θέμα δεν είναι αν θα φαίνεται πολύ ή λίγο... Είναι ότι ξέρεις ότι θα είναι εκεί...  :wink:

Για το ξύλινο κατάστρωμα, δες εδώ μια ιδέα: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,18430.25.html

Έτσι όπως βλέπω τα κομμάτια θα σου πρότεινα να δουλέψεις κατάστρωμα κατάστρωμα. Τελειώνεις το ένα και μετά πας στο άλλο.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 08, 2012, 12:21:14 μμ »
Ευχαριστώ.  Θα το μελετήσω.  Φαίνεται απλό.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 08, 2012, 12:22:35 μμ »
Φαίνεται απλό.
Μεγάλη μπουκιά φάε....  :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 08, 2012, 02:35:30 μμ »
Καλησπέρα Γιώργο ,καταρχήν να σου πω οτι είσαι πολύ τυχερός που διαθέτεις αυτό το κιτ ,είναι καταργημένο,βρίσκεται στην αγορά βέβαια σε περιορισμένους αριθμούς αλλά σχετικά πολύ ακριβό.
Αυτό το κομμάτι μπορεί να γίνει ποίημα αν και ''χρέπι''προσωπικά μου αρέσουν πολύ τα χρέπια γιατί το προσωπικό στοιχείο στην κατασκευή τα κάνουν μοναδικά!
Το πας πάρα πολύ καλά ,εδώ να ευχαριστήσω και το Νίκο για την παράθεση στο τόπικ μου για το κατάστρωμα,σχετικά είναι εύκολη τεχνική αρκεί να δουλευτεί ''καθαρά ''.Χρειάζεται πολύ καλό σκούπισμα στο λάδι.Στην περίπτωση σου μια και έχεις μπέζ ως βάση,πρέπει να το σκουπίσεις πολύ.Είμαι σίγουρος οτι θα την γουστάρεις πολύ αυτή την τεχνική και πιστευω οτι είναι μάνα για την 1/600.
Για τις διάφορες λεπτομέρειες στα καταστρώματα, λεπτό πινέλο και υπομονή και φυσικά το χρώμα είναι οτι ακριβώς χρειάζονται.Καλή συνέχεια ,το ζηλευω πραγματικά το πρότζεκτ σου!

Κόιτα και μερικές φώτο........

Σε έβαλα σε πειρασμό; :lol: :lol: :lol: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 08, 2012, 02:47:09 μμ »
Καλησπέρα Γιώργο ,καταρχήν να σου πω οτι είσαι πολύ τυχερός που διαθέτεις αυτό το κιτ ,είναι καταργημένο,βρίσκεται στην αγορά βέβαια σε περιορισμένους αριθμούς αλλά σχετικά πολύ ακριβό.
Αυτό το κομμάτι μπορεί να γίνει ποίημα αν και ''χρέπι''προσωπικά μου αρέσουν πολύ τα χρέπια γιατί το προσωπικό στοιχείο στην κατασκευή τα κάνουν μοναδικά!
Το πας πάρα πολύ καλά ,εδώ να ευχαριστήσω και το Νίκο για την παράθεση στο τόπικ μου για το κατάστρωμα,σχετικά είναι εύκολη τεχνική αρκεί να δουλευτεί ''καθαρά ''.Χρειάζεται πολύ καλό σκούπισμα στο λάδι.Στην περίπτωση σου μια και έχεις μπέζ ως βάση,πρέπει να το σκουπίσεις πολύ.Είμαι σίγουρος οτι θα την γουστάρεις πολύ αυτή την τεχνική και πιστευω οτι είναι μάνα για την 1/600.
Για τις διάφορες λεπτομέρειες στα καταστρώματα, λεπτό πινέλο και υπομονή και φυσικά το χρώμα είναι οτι ακριβώς χρειάζονται.Καλή συνέχεια ,το ζηλευω πραγματικά το πρότζεκτ σου!
Ευχαριστώ.  ::salut::
Πέρασα ήδη παρκετίνη το χαμηλότερο κατάστρωμα για να του περάσω wash και τα σχετικά.  Θα το δουλέψω ένα ένα κατάστρωμα όπως πρότεινε ο Νίκος.  Καθώς το ξύλο είναι οξιά απ' ότι καταλαβαίνω λέω το wash να το κάνω με raw amber.  :roll:
Η πατονέτα πρέπει να είναι στεγνή ή νοτισμένη σε διαλυτικό;  :?:
Και για πινέλο (το οποίο υποθέτω μετά θα είναι άχρηστο για άλλες δουλειές;) τι τρίχα προτείνεις; Ακρυλικό; Σκληρό; Μαλακό;  :?:

Σε έβαλα σε πειρασμό; :lol: :lol: :lol: ::salut::
Αν πω πως όχι θα παρεξηγηθείς;  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 08, 2012, 03:09:37 μμ »
Ευχαριστώ.  ::salut::
Πέρασα ήδη παρκετίνη το χαμηλότερο κατάστρωμα για να του περάσω wash και τα σχετικά.  Θα το δουλέψω ένα ένα κατάστρωμα όπως πρότεινε ο Νίκος.  Καθώς το ξύλο είναι οξιά απ' ότι καταλαβαίνω λέω το wash να το κάνω με raw amber.  :roll:
Η πατονέτα πρέπει να είναι στεγνή ή νοτισμένη σε διαλυτικό;  :?:
Και για πινέλο (το οποίο υποθέτω μετά θα είναι άχρηστο για άλλες δουλειές;) τι τρίχα προτείνεις; Ακρυλικό; Σκληρό; Μαλακό;  :?:
Αν πω πως όχι θα παρεξηγηθείς;  :mrgreen:
Kαθόλου φίλε ,δε σου αρέσει το ''τραπεζομαντηλάκι'';

Η μπατονέτα στεγνή και το πινέλο στεγνό ,το πινέλο πρέπει να είναι μαλακό και καλό.Τα λάδια δουλευονται κατευθείαν από το σωληνάριο.Με το που τα βάζεις στην επιφάνεια μετά από δέκα λεπτά τα αφαιρείς με μπατονέτα και πινέλο.....μετά πλένονται όλα με διαλυτικό και είναι έτοιμα για την επόμενη χρήση.....παλιά πινέλα ''κατεστραμένα κάνουν μόνο για σκόνες και λάσπες σε άρματα!
Καλή συνέχεια φίλε!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 08, 2012, 11:15:05 μμ »
Υποθέτω ότι εφόσον θα δουλέψω από κάτω προς τα πάνω, καλύτερα να βάψω την καρίνα και αφού στεγνώσει καλά να την μασκάρω για αποφυγή ζημιών.  Το πάνω μέρος είναι μαύρο, αυτό είναι γνωστό.  Για το κόκκινο της καρίνας ποιο χρώμα προτείνεται ; Για κεραμιδί σκεφτόμουν.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 08, 2012, 11:29:10 μμ »
Humbrol 73 χρησιμοποιώ εγώ...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 22, 2012, 01:54:22 μμ »
Γιώργο διάβασα σε ένα κατασκευαστικό ότι μπορεί το κατάστρωμα με τις βάρκες να είναι πιο μακρύ από ότι πρέπει...

Έχε το υπόψη στην συναρμολόγηση...  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 22, 2012, 02:08:33 μμ »
Γιώργο διάβασα σε ένα κατασκευαστικό ότι μπορεί το κατάστρωμα με τις βάρκες να είναι πιο μακρύ από ότι πρέπει...

Έχε το υπόψη στην συναρμολόγηση...  :wink: :wink:
Ευχαριστώ για την επισήμανση.  Μήπως τυχαίνει να έχεις και το URL για το άρθρο;  Θα με ενδιέφερε να το διαβάσω.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 22, 2012, 02:18:43 μμ »

Tags: