Αποστολέας Θέμα: Matilda Crane 1/72  (Αναγνώστηκε 3008 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: Matilda Crane 1/72
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 16, 2012, 10:15:07 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια  ::salut::
Παρότι παραδέχομαι ότι τα συρματόσκοινα ασημίζουν (επικίνδυνα), για τις ερπύστριες έχω μια μικρή αντίρρηση (και θα ήθελα να ακούσω γνώμες - αν και το φλας υπερτόνισε τη γυαλάδα τους  :evil:). Το ότι το άρμα είναι βαμμένο "ερημί" (Σταύρο: θα πω σχετικά σε λίγο), σημαίνει ότι οι ερπύστριες τρίβονται στην άμμο. Αυτό σημαίνει ότι αποκαλύπτεται το μέταλλο (αν βέβαια το αφήσουν στην έρημο overnight, το επόμενο πρωί θα δείχνουν σκουριασμένες). Επέλεξα λοιπόν να τις κάνω με σκόνη στα βαθουλώματα και "γυαλισμένες" στα εξωγκώματα. Δεν ξέρω αν έκανα καλά, αλλά μου φαίνεται λογικό. Φυσικά είμαι διαθέσιμος στο να ακούσω κι άλλες σχετικές απόψεις.

Τώρα για το βάψιμο: Στο πρώτο ποστ, έβαλα μια εικόνα από το βιβλίο της Osprey για τη Matilda. Ο "γκουρού" Φλέτσερ, το έχει κάνει "ερημί" και αυτό ακολούθησα και εγώ. Αναφέρει μάλιστα, ότι ένα ολόκληρο σύνταγμα (42 άρματα με CDL, 19 "κανονικά" άρματα και 4 Close Support) μεταφέρθηκε στην Αίγυπτο για δοκιμές. Μαζί με αυτά πήγαν και τα αντίστοιχα Crane kits. Η μυστικότητα βέβαια που έντυνε το όλο project με CDL, τα καταδίκασε στο να μην χρησιμοποιηθούν ποτέ (τουλάχιστον σε αυτό το ρόλο).

Με βάση τα παραπάνω, νομίζω (χωρίς να είμαι και 100% σίγουρος :oops:) ότι δεν είναι λάθος.

Πάντως εδώ είμαστε και συζητάμε οποιαδήποτε άποψη/γνώμη/αντίρρηση. Με αυτού του είδους το διάλογο, πιστέυω, όλοι κάτι θα κερδίσουμε....

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 16, 2012, 10:29:49 μμ »
Για τις ερπύστριες, έχεις ένα δίκιο, απλά ίσως λόγο κλίμακας, να μετρίαζες λίγο το ασημί. Ε? Τι λες???

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 16, 2012, 11:11:17 μμ »
για το χρώμα με κάλυψες για τις ερπύστριες όχι.
για τα συρματόσχοινα ?
Spoiler (hover to show)
πιθανόν είναι πολύ έντονο το ασημί σου και το σκόνισμα ανοικτό και όχι επαρκές.
εκτιμώ θα είχες πιο σωστό αποτέλεσμα εάν τις έβαφες σκούρο ("σκουριά ερπύστριας"),
τις σκόνιζες και μετά τις πέρναγες με στεγνό πινέλο με το "ασημί" της επιθυμίας σου (εγώ χρησιμοποιώ polished steel , metallizer)
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 17, 2012, 12:28:42 πμ »
Μήτσο, το είδα κι από κοντά το γερανάκι κι όντως είναι πολύ όμορφο :!:
Οι ερπύστριες μάλλον στις φωτό φαίνονται τόσο φανταιζί λόγω φωτισμού. Εμένα δε με χαλάνε καθώς συμφωνώ μαζί σου ότι το καλύτερο καθαριστικό της σκουριάς είναι η άμμος :mrgreen:
Και μιά που είπαμε να κάνουμε επικοδομητικά σχόλια, ας διυλίσω λοιπόν τον κώνωπα: Νομίζω ότι το σχήμα του γάτζου είναι λίγο λάθος. Δηλαδή, πρώτον θα έπρεπε να αναρτάται ακριβώς από τη γωνία του ρόμβου από πάνω του (που περιέχει την τροχαλία) και δεύτερον θα έπρεπε να είναι όχι στρογγυλής διατομής αλλά ελλειπτικής διατομής. Ακολουθεί παράδειγμα:

Νομίζω πως είναι κάτι εύκολο να γίνει ακόμα και τώρα. Βγάλε τον υπάρχοντα γάτζο, πίεσε τον να πλακουτσωθεί, κάνε λίγο αιχμηρή την άκρη και είσαι έτοιμος :wink:

Καλά τελειώματα :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 17, 2012, 12:46:11 πμ »
Σταύρο: Δεν ξέρω γιατί δεν καλύπτεσαι από την υπόθεσή μου για τις ερπύστριες και (ειλικρινά), θα ήθελα να ακούσω τα αντεπιχειρήματα. Έχω πάντως αυτή τη (σύγχρονη) φωτό από λειτουργική Matilda που κινείται πάνω σε χώμα (όχι άμμο) και η ερπύστρια (αν και άλλου τύπου), "ασπρίζει" πολύ στις εσοχές και "ασημίζει" στα εξωγκώματα:

Τέλος πάντων, στην πραγματικότητα το "ασημί" στις ερπύστριες είναι Oily Steel της Vallejo, το οποίο έχει θαμπώσει αρκετά (ίσως όμως όχι όσο έπρεπε  ::dontknow::), μετά το wash που του έγινε με τη σκόνη.
Spoiler (hover to show)

Μάνο: Έχεις δίκιο, θα μεριμνήσω και θα "πλακουτσώσω" το γάντζο. Όμως η γωνία του ρόμβου είναι τόσο μικρή, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να ευθυγραμμιστεί απόλυτα (δεν βοηθάει και η ρημάδα η super glue για ντελικάτες διορθώσεις).  Σε κάθε περίπτωση, άλλη μια ωραία επισήμανση - θα επιληφθώ σχετικά  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 17, 2012, 08:16:48 πμ »
καλημερα
 :arrow: το "παπί", διότι νόμιζα οτι το ...προσπέρασες. θα βάψεις τελικά τα συρματόσχοινα με άλλο χρώμα ?
 :arrow: για τις ερπύστριες , εαν η φωτό που έβαλες είναι το υπόδειγμα που θες να αναπαραστήσεις, εκτιμώ ότι λόγω κλίμακας δε χρειάζεται κάποιο "silver", αλλά ένα πολύ ανοικτό γκρι (ίσως με την προσθήκη ελάχιστου μεταλλικου χρωματος).
 :arrow:  για το χρώμα, με κάλυψες. επειδή δείχνουν πολύ "ίδια", μήπως να πέρναγες ένα φίλτρο τον πύργο, για να δείξει λίιιιγο διαφορετικό ?
 ::arrowred::   καλες ...διορθώσεις   :!:
Σ.Σ.

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #31 στις: Απριλίου 17, 2012, 08:38:23 πμ »
Για το "παπί" δεν πήγε το μυαλό μου (ποιό? :mrgreen:) εκεί, μιας και η διόρθωση Νο 2 που λέω στο πρώτο ποστ με το βαμμένο, αναφέρεται ακριβώς στα συρματόσκοινα  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::. Για τις ερπύστριες, τώρα ένα δίκιο το έχεις. Λέω όμως να μην κάνω τίποτα ακόμα. Την ερχόμενη Κυριακή, θα το δουν δια ζώσης τα γνωστά "φτυάρια" (Μάστορας, ΤΜ και Φου). Η όποια διόρθωση θα γίνει μετά τις ευγενικές παρατηρήσεις τους ( ::violent1::)....

Για το φίλτρο στον (κρεμασμένο φαντάζομαι) πύργο, τι χρώμα προτείνεις????

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #32 στις: Απριλίου 17, 2012, 09:54:39 πμ »
ΟΚ.   :mrgreen:
περίμενε τις γνωστές γεροντοκόρες για να δεις ...φως. Σώθηκες !!!!
για το φίλτρο, προτείνω ένα μεσαίο γκρι (!) ή ένα σκούρο πράσινο (!!) για να αλλάξει γενικά η τονικοτητα του sand.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Απριλίου 17, 2012, 04:34:50 μμ »
Mητσο πολυ ωραιο το τελικο αποτελεσμα  :wink: Συμφωνω ο,τι ο πυργος του CDL θα δειξει καλυτερος μ'ενα φιλτρακι.Αν θες,εχω το σχετικο σετακι του MiG για βαψιματα ερημου.Τωρα για το ποσο...ασημι ειναι ερπυστριες δε μπορω να εκφρασω αποψη αν δε το δω απο κοντα...  :roll: Το μονο που με προβληματιζει ειναι η παρουσια του αρχηγου πληρωματος στο πυργο.Ηταν σωφρων να στεκεται εκει κατα τη διαρκεια των χειρισμων;  ::dontknow:: Τοσο στη φωτο οσο και στη καλλιτεχνικη απεικονιση οι θυριδες ειναι κλειστες...  :roll:

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 17, 2012, 04:52:34 μμ »
Παράθεση
περίμενε τις γνωστές γεροντοκόρες για να δεις ...φως. Σώθηκες !!!!
Μέσα από το σκότος και το έρεβος θα δεί και ο Shorty φώς.Και δεν είμαστε γεροντοκόρες ::glossa:: :mrgreen: :twisted:
Spoiler (hover to show)
Πολύ όμορφο στο σύνολο και ασυνήθιστο θέμα με ψιλολόγια που διορθώνονται.Θα συμφωνήσω με τον ʼλεξ για το ασημί υπό κλίμακα και για τα υπόλοιπα στην γνωστή μάντρα οικοδομών την Κυριακή! :wink:
I ride my fate with all my hate!!!

Tags: