Αποστολέας Θέμα: HMS Repulse (Tamiya 1/700)  (Αναγνώστηκε 6258 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
HMS Repulse (Tamiya 1/700)
« στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 10:13:09 πμ »
H τρίτη μου συμμετοχή στο GB: HMS Repulse της Tamiya στην 1/700 φυσικά (η σωστή κλίμακα για τα πλοία  :mrgreen:)!!!!

Λίγα λόγια για το καράβι:
Κατασκευάστηκε το 1916, οπότε δεν πρόλαβε τη Γιουτλάνδη, αλλά πρόλαβε να ρίξει μερικές βολές στη ναυμαχία του Heligoland Bight το 1918. Πανέμορφο, ταχύτατο, αλλά και πρακτικά αθωράκιστο, ήταν πολύ καλό στην προστασία και τον έλεγχο των θαλασσίων οδών (δηλαδή όπως όλα τα Battlecruisers, ήταν πεταμένα λεφτά). Στον ΒΠΠ, συμμετείχε στην εκστρατεία της Νορβηγίας, στην καταδίωξη του Μπίσμαρκ και συνόδευσε νηοπομπές τόσο στον Ατλαντικό, όσο και στη Μεσόγειο. Το 1941, στάλθηκε στη Σιγκαπούρη λόγω της αυξανόμενης επιθετικότητας της Ιαπωνίας. Με την έναρξη των εχθροπραξιών, απέπλευσε μαζί με το θωρηκτό Prince of Wales και τα αντιτορπιλικά Electra, Express, Tenedos και Vampire, αλλά χωρίς αεροπορική προστασία, προκειμένου να αναχαιτίσουν μια (φανταστική όπως αποδείχθηκε) απόβαση. Στην επιστροφή τους προς τη Σιγκαπούρη, τους επετέθησαν ιαπωνικά τορπιλοπλάνα και βομβαρδιστικά, τα οποία βύθισαν και τα δύο μεγάλα πολεμικά, προξενώντας τεράστια εντύπωση στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Το μοντέλο της Tamiya, είναι απλώς φανταστικό. Τόσο η σχεδίαση, όσο και η εφαρμογή του είναι εκπληκτικά. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, δεν υπάρχει τίποτα κολλημένο, αλλά όλα εφαρμόζουν από μόνα τους!!!!! Το μόνο που άλλαξα (τουλάχιστον μέχρι τώρα) είναι οι ιστοί, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από μπρούτζινους. Θα χρησιμοποιήσω το σετ ΦΧ της WEM για τις λεπτομέρειες, το οποίο είναι πολύ "χορταστικό". Όμως το κιτ είναι τόσο καλό, που προβλέπεται μεγάλο μέρος των ΦΧ να καταλήξει στο  spares box. Τα βασικά βαψίματα έγιναν με Light Grey, Charcoil Grey (δεν ήθελα να είναι τελείως μαύρο) και Dark Sea Grey, όλα της Vallejo. Το ξύλινο κατάστρωμα, βάφτηκε με λάδια. Το Repulse, ήταν το μόνο πλοίο σε όλο τον στόλο, που είχε αυτό το καμουφλάζ. Για την ώρα το μοντέλο είναι κολλημένο σε μια πρόχειρη βάση, μέχρι να τοποθετηθεί στην κανονική του (που θα είναι στενότερη, μακρύτερη και θα έχει και....νεράκι  :mrgreen:)

Σχόλια, σχολιανά, υποδείξεις, κραξίματα κλπ. καλοδεχούμενα  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: HMS Repulse (Tamiya 1/700)
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 10:27:55 πμ »
ΔΕΝ φόραγε αυτό το καμουφλάζ όταν πήγε στον Ινδικό... Πρέπει να το ξαναβάψεις για να παίζει στο groupbuild....

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 01:40:58 μμ »
Δημήτρη πολύ ωραιο φίλε,και το κατάστρωμα δείχνει υπέροχο και τα κοψίματα στα χρώματα σωστά.Καλή συνέχεια !!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 01:54:17 μμ »
Το κατάστρωμα... πως το έκανες ρε άνθρωπε στην 1/700;!!!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 03:36:25 μμ »
Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας κύριοι  ::salut::

::arrowred:: gtdeath 13: Κρυάδες εγκαθέτων και κιτρινισμοί  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::. Πάρε και μια φωτό για να μάθεις  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:::
Spoiler (hover to show)

::arrowred:: c. nemo: Σταμάτη σε ευχαριστώ φίλε. Τα κοψίματα είναι τέλεια γιατί απλά, δεν έχουν γίνει κολλήσεις ακόμα :oops:

::arrowred:: gkontog: Το κατάστρωμα έγινε με την απλούστερη τεχνική (copyright c. Nemo  ::salut::): Βάφουμε με ανοιχτόχρωμο ακρυλικό (πλατς-πλουτς). Όταν στεγνώσει, περνάμε αδιάλυτο καφέ λάδι και το σκουπίζουμε με ένα καθαρό πινέλο (χωρίς διαλυτικά). Ίσω πάντως θέλει μερικά φωτίσματα για να δείξει ::dontknow::

Συνεχίζεται......

ΔΚ

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 03:50:24 μμ »
Μπούσουλας για το βάψιμο:
http://www.modelshipgallery.com/gallery/bb/hms/repulse-350-pvb/pvb-index.html

Τα πλοία έχουν πρόστεγο - μεσόστεγο κι επίστεγο... Μετάστεγο μπορεί να είχε η βάρκα του Χάροντα για την μετά θάνατον ζωή...  ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 04:42:47 μμ »
Δημήτρη, αν κατάλαβα καλά το "σπιτάκι" που εννοείς :D, από την φωτογραφία που ανέβασες (αν θες σου ανεβάζω καθαρότερη), πρέπει να βάψεις με ανοικτό γκρι και την υπερκατασκευή,το πίσω μέρος (πόρτες υποστέγου), κάτω από το δεύτερο φουγάρο, καλή συνέχεια  ::salut::
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 06:04:59 μμ »
Έχω ψιλομπερδευτεί: Η συγκεκριμένη φωτογραφία, φέρεται να είναι "η τελευταία" του Repulse και να τραβήχτηκε στη Σιγκαπούρη. Το σχετικό προφίλ στο βιβλίο British Battlecruisers of WWII της Shipcraft, το δίνει όπως το έκανα εγώ. Σε άλλο βιβλίο (Warship Perspectives vol.I), φαίνεται να έχει το μισό πίσω φουγάρο ανοικτό γκρι (πράγμα που δεν πιστοποιείται από τη φωτό). Με το μισό φουγάρο γκρι, το έχει κάνει και ο George Pek (το μοντέλο του υπάρχει στο βιβλίο της Shipcraft). Και στα δύο βιβλία όμως, το "σπιτάκι" είναι μαύρο.

Μήπως τελικά, έπαιξαν όλα??? Για παράδειγμα, ξέρω ότι το Bismark, άλλαζε καμουφλάζ, σχεδόν συνεχώς στο ταξίδι του από τη Νορβηγία...στον πάτο της θάλασσας. Η υπόθεση που κάνω, είναι μήπως σε κάποια στιγμή ήταν μαύρο και το έβαψαν γκρί (ή το ανάποδο).

Τελικά, to be in the safe side, θα βάψω το πίσω μέρος του υπόστεγου και το...επίστεγο (ε???) γκρίζα. Όσο για την καθαρότερη και μεγαλύτερη (αν υπάρχει ) φωτό, ευπρόσδεκτη (μπας και δω και τίποτε άλλο να διορθώσω, τώρα που είναι νωρίς ακόμα) ::salut::

ΔΚ

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 06:09:09 μμ »
shipcraft... Είναι πιο καινούργια έκδοση... Τα warship perspectives δεν είναι και μνημεία εγκυρότητας....

Κάνε ανοιχτά γκρι τα σπιτάκια και μαύρη την υπερκατασκευή από πίσω...

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 06:14:19 μμ »
Τώρα με απομπέρδεψες......... Η Chipcraft, το έχει όπως εγώ: κατάμαυρο και το επίστεγο και το υπόστεγο. Η φωτογραφία όμως τα δείχνει καθαρά γκρι

Να το αφήσω όπως το έχω και να ξεμπερδεύω????

ΔΚ

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 06:22:30 μμ »
Ναι... όπως έχει... μόλις βρήκα κι άλλη φωτογραφία σε βιβλίο που τα έχει έτσι...  :wink:

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 06:30:25 μμ »
Thanks!!!  ::salut:: (ακολουθεί αναστεναγμός ανακούφισης)

ΔΚ

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 06:38:49 μμ »
Thanks!!!  ::salut:: (ακολουθεί αναστεναγμός ανακούφισης)

ΔΚ
Τι τα έχουμε χρυσοπλερώσει τα ρημάδια τα βλεβλία.... Για να τα βλεφαριάζομε και να το παίζουμε σαΐνια....  :mrgreen: :mrgreen:

Τελείωνε γιατί με κατάστρεψες... από το μεσημέρι διαβάζω royal navy και γλυκοκοιτάζω ένα ρητινένιο Nelson που έχω... Σατανά...  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 07:05:00 μμ »
Ωραίο  :D (αν και στη λάθος κλίμακα  :twisted:) Πλάκα κάνω βέβαια... περί ορέξεως ουδείς λόγος...
Εγώ Δημήτρη για το κατάστρωμα , όπου δεν βάζω ξύλινο, έχω βρει δύο wash της citadel. Δίνουν (θέλω να) πιστεύω πολύ καλή απομίμηση ξύλου.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 07:43:10 μμ »
Δημήτρη, αρχές του 1941 βάφτηκε όπως το έχεις

τον Ιούλιο με Αύγουστο του 1941 έκανε μικροεπισκευές και του έβαλαν και οκτώ 20άρια, τις ίδιες μικροεπισκευές έκανε και το Prince of Wals και φωτογραφίζεται με το Repulse στις 28 Αυγούστου του 1941, στην φωτογραφία φαίνεται το ανοικτό γκρι στα μέρη που αναφέρθηκαν, στο Scapa Flow.

επειδή, όπως λέει και ο Νίκος, τα βιβλία κάνουν και λάθη, πρόσφατα το διαπίστωσα και γω, μπορείς να το αφίσεις όπως είναι, τό ότι ήταν όμως βαμμένο σε κομμάτι της πίσω υπερκατασκευής και στο μέρος του υποστέγου ανοιχτό γκρι το πιστοποιούν οι φωτογραφίες και όταν πάει, συνοδεύοντας στρατεύματα στην Σιγκαπούρη

και όταν αποπλέει για το μοιραίο ταξίδι,

στις Ανατολικές Ινδίες έφτασε στις 28 Οκτωβρίου του 1941, αν η αναφορά της δεύτερης φωτογραφίας είναι σωστή (Ensign 01 King George The Fifth Class Battleships), υπάρχει κάποιο μικρό πρόβλημα, αν δεν είναι σωστή, μπορεί για μικρό διάστημα να ήταν όπως το έχεις, η επιλογή ειναι δική σου, καλό τελείωμα. ::salut::
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 08:03:15 πμ »
Γιώργο είσαι φοβερός!!!!! (Παρακαλώ να επαναφερθεί η φατσούλα με την υπόκλιση  :mrgreen:). Ειδικά, η πρώτη φωτογραφία, είναι πεντακάθαρη και διαφωτιστική. Πάντως επειδή τελικά είναι έτσι και αλλιώς σωστό, δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα το αλλάξω (αν και προς τα εκεί προσανατολίζομαι). Σε ευχαριστώ πολύ!!!! ::salut::

Νίκο (nickemi), η αλήθεια είναι ότι έχω βολευτεί πολύ με την τεχνική του Σταμάτη, την οποία έχω εφαρμόσει και στα τρία πλοία που έχω φτιάξει. Για δώσε πάντως, λεπτομέρειες για τα washes της Citadel.

Νίκο (gtdeath): Χούφτωστο, Χούφτωστο, μην το γλυκοκοιτάζεις μόνο  :mrgreen: Είναι μανάρι!!!!!

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 08:41:48 πμ »
Δημήτρη, αν προτού ασχοληθεί κάποιος με ένα θέμα ψάξει στο Internet, θα βρεί πάρα πολλά πράγματα, τα περισσότερα είναι μέσα εκεί, εγώ επειδή έχω τον χρόνο, συνταξιούχος γαρ  :mrgreen:, σχεδόν όλη την ημέρα είμαι μέσα, αντί να μοντελάρω  :evil: , έχω και κάποια βιβλία  :wink: και αυτό είναι όλο και για να σου λύσω την απορία ( να ευλογούμε και τα γένια μας  :mrgreen:) αν το πίσω φουγάρο ήταν βαμμένο το μισό ανοιχτό γκρι, υπάρχει φωτογραφία (αυτή είναι από βιβλίο :wink:) και το δείχνει την άνοιξη του 1941. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 09:45:24 πμ »
ενδιαφέρουσα κατασκευή και πολύ εντυπωσιακό βάψιμο.
θα το παρακολουθώ ανελλιπώς μήπως και με ξεστραβώσει στις "καραβίστικες" τεχνικές και διαδικασίς
 ::salut::
Σ.Σ.

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 09:48:42 πμ »
Βρήκα και εγώ δύο πίνακες της Cranston Fine Arts (συνήθως είναι εξαιρετικά ψαγμένοι), που το παρουσιάζουν και με τις δύο εκδοχές (την ίδια περίοδο  :roll:):

Λόγω της φωτό που ποστάρησα όμως, τελικά αποφάσισα να βάψω γκρί το hangar και το επίστεγο και να ξεμπερδεύω. Τελικά, αν και με τους Εγγλεζάρες, δεν βρίσκεις άκρη, πιστεύω ότι η φωτό, μας οδηγεί to the safe side.

ΔΚ

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 02, 2012, 07:49:12 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!
Μετά από αρκετό καιρό, οδεύει προς τα τελειώματα το καραβάκι. Οι κυριώτερες εργασίες που έγιναν στο μεταξύ, ήταν η τοποθέτηση των ιστίων (τα οποία έγιναν από λεπτή πετονιά) και το κόλλημα των φωτοχαραγμένων (που έγινε βρίζοντας, ως συνήθως  :mrgreen:). Ακόμα μπήκαν κάποια κομματάκια που έλειπαν. Τέλος το μοντέλο μεταφέρθηκε στην "κανονική" βάση του, η οποία θα "βραχεί" στις επόμενες μέρες. Η σκέψη μου είναι το πλοίο να πλέει με χαμηλή ταχύτητα, όπως στη φωτογραφία (είναι από το Μεσοπόλεμο):

Ακόμα λείπουν κάποια κομμάτια (όπως π.χ. το Walrus), ενώ κάποια άλλα (όπως π.χ. οι προβολείς), θέλουν ...περιποίηση. Από απλή ατσουμπαλίαση, πηγαίνοντας να φωτογραφίσω, στράβωσα και την (πολύ λεπτή) φωτοχαραγμένη αντένα στον πίσω ιστό: ʼντε τώρα να κάνω προσευχές για να μη σπάσει όταν πάω να την ισιώσω  :evil:

Σχετικά με το βάψιμο, αποφάσισα να ακολουθήσω αυτό της φωτογραφίας του Γιώργου (Τσάπανου  ::salut::), οπότε έβαψα γκρί το σπιτάκι και το πίσω μέρος του hangar. ʼλλωστε, μου φαίνεται όμως ότι το καμουφλάζ της φωτογραφίας του Γιώργου είναι περισσότερο "φωτεινό", οπότε και προτιμήθηκε.

Βαράτε αλύπητα!!!!

Συνεχίζεται.....

ΔΚ

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 02, 2012, 08:06:26 μμ »
Να βάψεις gun metal τις κάννες από τα pom pom και τα τετραπλά 2pdr ...

Πίσω από το γκρι σπιτάκι που λύσσαξες να το βάψεις να βάψεις το βαρούλκο και το καρούλι, τα έχεις αφήσει ξύλινα... Το αυτό και την μπίντα πρώρα του γερανού στο κύριο κατάστρωμα. Το αυτό και για το βαρούλκο ανάμεσα στα πρωραία πυροβόλα.

Να καθαρίσεις το κατάστρωμα από τις πιτσιλιές γιατί θα κάνει βόλτα ο Κυβερνήτης και θα γράψει η μαυρομύτα φουλ τους σαρωτές και τον Ναύκληρο που δεν το καθαρίζουν...

Για να βάζεις ξάρτια στις τσιμινιέρες, εκεί που έχεις κάνει τρύπες μπορείς να τις βουλώνεις με μια καρφίτσα, έχοντας δέσει πριν το σχοινί ακριβώς πίσω από το κεφάλι. Θα δείχνει πιο ωραία...

Να μην κάνεις κόμπους όσο μπορείς και να κολλάς για πιο καθαρό αποτέλεσμα, ειδικά σε αυτή την κλίμακα πρέπει να αποφεύγεις τους κόμπους όπως ο διάολος το λιβάνι...

Τελείωνε...  ::077devil:: ::077devil:: ::077devil:: ::077devil::

Α, τώρα που το θυμήθηκα, γυαλίζει.... Πολύ... Θα το βλέπουν από 35 μίλια μακριά οι κατευθυντήρες των σχιστομάτηδων... ʼσε που μπορεί να σε καρφώσουν και να στην πέσουν τα αεροπλάνα καμιά Τετάρτη πρωί πρωί....  ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 02, 2012, 08:26:50 μμ »
είμαι γνωστός άσχετος με τα "καράβια" αλλά θα συμφωνήσω ότι μου "γυάλισε" κι εμένα όπως είπε ο προλαλήσας.
και τα σχοινακια μου φανήκαν λιγο χοντρά, ίσως κανω και λάθος
αναμένω τη θάλασσα
καλά ξεμπερδέματα
 ::salut::
Σ.Σ.

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 02, 2012, 08:27:30 μμ »
Den echei teleiosi akoma kardia mou!!!!!

Το γράφω ότι θέλει μαζέματα!!! Για τα βαρούλκα (έχει και πολλά το ρημάδι), το έχω υπ'  όψη μου. Αν μπορείς σημείωσε ποιά είναι η "μπίντα πρώρα του γερανού" (ή πέστο στα στεριανά  ::dontknow:: να καταλάβω). Για δε τη γυαλάδα, έχω πολλά βερνίκια  ακόμα για τη γούνα του.

Για τα ξάρτια στις τσιμινιέρες, δεν κατάλαβα τίποτις, αλλά για τους κόμπους θα συμφωνήσω: τελικά φαίνονται πολύ οι @#@%&*. Φυσικά εκ των υστέρων σκέφτηκα τι (ελπίζω ότι) πρέπει να κάνω, αλλά τώρα για το συγκεκριμένο, είναι μάλλον αργά για δάκρυα  :oops:.

Γκρι σπιτάκι for ever!!!! ::glossa::

ΔΚ

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 02, 2012, 08:35:31 μμ »
Καλά να πάθεις που έβγαλες καλές φωτογραφίες και φαίνονται οι ατσαλιές σου....  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Λέω, αντί να τρυπάς μόνο για να περάσεις το σχοινί, να κάνεις την τρύπα, να δένεις το σχοινί σε μια καρφίτσα και να κλείνεις την τρύπα με την καρφίτσα. Έτσι και το σχοινί θα πιάνεις και δεν θα χάσκουν τρύπες στο πλάι τις τσιμινιέρας.

Μπίντα λέγεται η δέστρα, αυτοί οι δύο κύλινδροι σε διάφορα σημεία του καταστρώματος... Επίσης αν αποκαλέσουμε κάποιον μπίντα πάει να πεί ότι είναι τελείως τούβλο...  :wink: :wink: :wink:

Αφού θα ρίξεις βερνίκια θα γίνουν πιο χοντρά τα σχοινιά σου... Αυτά θα τα βάζεις μετά τα βερνίκια...  ::violent1:: ::violent1:: ::violent1::

Για τους κόμπους, εγώ στην είχα ρίξει τη μπιχτή όταν έλεγες για κολλήματα και στραβώματα του ιστού κλπ κλπ....  ::nutkick:: ::nutkick::
Από το θέμα για το Έξετερ, πρώτη σελίδα:
Γιατί σκοπεύεις να τεντώσεις τα σχοινιά κάνοντας κόμπους;  :wink: :wink: ʼμα χρησιμοποιείς ακρυλική κλωστή απλά την τεντώνεις και κολλάς με κυανοακρυλική και μένει ολόισιο και κάγκελο. Δεν είναι ανάγκη να δένεις και να τραβάς, λες και είσαι σε ιστιοπλοϊκό και κάνεις αγώνα...  :mrgreen:

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 03, 2012, 12:22:40 πμ »
ʼμα σου αρέσουν και οι φωτογραφίες μου, τι να σου πω παιδάκι μου.................. Αλλά θα δεις ρε: Οι επόμενες θα είναι τόσο θολές, που θα νομίζεις ότι το μοντέλο το έφτιαξε ο Κατσέας  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Για τα ξάρτια κατάλαβα τι εννοείς. Ο σκοπός μου ήταν να  κλείσω τις τρούπες με άσπρη κόλλα, αλλά με το μάτι δεν φαίνονται τόσο "χάσκουσες", οπότε δεν έκανα τίποτα σχετικά. Θα επέμβω πάντως σε πρώτη ευκαιρία

Για τα βερνίκια είμαι αισιόδοξος: Δεν σκοπεύω να τα ρίξω με κουβά, αλλά με τον αερογράφο, οπότε (ελπίζω) ότι θα τα κουμαντάρω. Όσο για τα ίδια τα σκοινιά, η πετονιά που χρησιμοποιώ είναι 0.08mm. Αν κάνουμε αναγωγή στην κλίμακα είναι περίπου δύο φορές παχύτερα από όσο θα έπρεπε. Είναι πάντως ότι λεπτότερο βρήκα στην Αθήνα (όπου δεν υπάρχει - δυστυχώς - Caenis που είναι 0,04 και άρα θα ταίριαζε τέλεια). Αν μαζευτούμε ωστόσο κάμποσοι ενδιαφερόμενοι (σκέφτομαι και τους αεροπλανάδες για τις αντένες τους), μπορούμε να οργανώσουμε μια παραγγελία.

Τέλος για τους κόμπους, είχες δίκιο, συν το γεγονός ότι δεν βοηθάνε στο μουφάρισμά τους και οι περίεργοι εμπρός ιστοί. Next time, θα εφαρμόσω άλλη μέθοδο  :oops: ʼλλωστε ακόμα μικρός είμαι - πειραματίζομαι και μαθαίνω  :mrgreen:

Μπίντα: Να θυμηθώ να παρεξηγηθώ, αν με αποκαλέσει κανένας έτσι....Να θυμηθώ να παρεξηγηθώ, αν με αποκαλέσει κανένας έτσι....Να θυμηθώ να παρεξηγηθώ, αν με αποκαλέσει κανένας έτσι....Να θυμηθώ να παρεξηγηθώ, αν με αποκαλέσει κανένας έτσι....  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

ΔΚ

Tags: