Αποστολέας Θέμα: HMS Exeter (1/700- Niko Models)  (Αναγνώστηκε 7225 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
HMS Exeter (1/700- Niko Models)
« στις: Νοεμβρίου 04, 2011, 06:22:51 μμ »
Αυτή είναι η (πρώτη - ωχχχ!!!) δική μου συμμετοχή στην ομαδική: Το HMS Exeter. Πασίγνωστο από τη συμμετοχή του στη ναυμαχία του River Plate, όπου μαζί με τα καταδρομικά Ajax και Achilles, οδήγησαν το Graf Spee στην αυτοβύθισή του. Μετά τις επισκευές που ακολούθησαν τη ναυμαχία, επέστρεψε στο στόλο του Ατλαντικού, συνοδεύοντας νηοπομπές. Το καλοκαίρι του 1941, στάλθηκε στην ʼπω Ανατολή. Τον Φεβρουάριο του 1942, συμμετείχε σε μια συνδυασμένη αποστολή πλοίων της ABDA (American, British, Dutch, Australian), υπό τον Ολλανδό ναύαρχο Ντόορμαν, όπου προσπάθησαν να αναχαιτίσουν μια Ιαπωνική νηοπομπή με στρατεύματα, η οποία κατευθυνόταν για να καταλάβει την Ιάβα. Έκεί όμως υπήρχαν τα καταδρομικά  Nachi και Haguro και αρκετά αντιτορπιλικά, τα οποία και επικράτησαν (συνολικά, οι Ιάπωνες είχαν σημαντική υπεροπλία). Η σύγκρουση έγινε γνωστή σαν η Ναυμαχία της Θάλασσας της Ιάβας. Το Exeter, με μεγάλες ζημιές, έφτασε στη Σουραμπάια και την 28η Φεβρουαρίου, προσπάθησε να διαφύγει στην Κεϋλάνη. Όμως το Nachi και το Haguro το πρόλαβαν την 1η Μαρτίου και το βύθισαν.

Παρά το ότι το πλοίο έγινε (στις μέρες του) πολύ διάσημο, μόνο η Matchbox κυκλοφόρησε μοντέλο του τη 10ετία του '80. Το (μάλλον μέτριο) μοντέλο αυτό, σήμερα θεωρείται πολύ σπάνιο και πουλιέται σε εξωπραγματικές τιμές στο e-bay. Πρόσφατα η πολωνική εταιρία Niko Models, κυκλοφόρησε ένα μοντέλο του σε ρητίνη, με τη μορφή που είχε το 1942.

Αυτό το τελευταίο είναι και αυτό που θα (προσπαθήσω - τρομάρα μου) να φτιάξω:

Προς ώρας, έχουν μπει οι υπερκατασκευές και οι κύριοι πύργοι, ενώ φτιάχτηκαν και οι ιστοί από μπρούτζινα rods (ελπίζω να τα κόλλησα αξιοπρεπέστερα αυτή τη φορά). Επίσης βάφτηκε το κατάστρωμα (με λάδια) και έχουν γίνει και τα βασικά βαψίματα (το πλοίο είναι μονόχρωμο - δεν υπάρχει καμία φωτογραφία του με καμουφλάζ, πράγμα μάλλον περίεργο). Θα ακολουθήσουν washes, λάδια, ξύδια, φωτοχαραγμένα (ώχχχχ) και η συνέχεια της κατασκευής.

Ελπίζω να σας αρέσει (μέχρι τώρα) και όπως πάντα η κριτική και τα σχόλια καλοδεχούμενα (με τη σημείωση ότι είναι το πρώτο μου ever, ρητινένιο....παπόρι  :mrgreen:)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Απ: HMS Exeter (1/700- Niko Models)
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 04, 2011, 06:49:51 μμ »
Αν διορθώσεις λίγο κάτι μικρές πινελιές του σκούρου γκρι πάνω στο ανοιχτό γκρι, θα μου αρέσει ακόμα περισσότερο! Να το φέρεις να το δούμε από κοντά! :mrgreen:
Τα σημάδια από το soldering θα τα τρίψεις? Γιατί έχω την εντύπωση πως φαίνονται λίγο μεγάλα.
Πάντως μου αρέσει!  8)
Επίσης οι φωτογραφίες σου βελτιώθηκαν! (κάπως)  ::glossa:: :twisted: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 04, 2011, 06:59:45 μμ »
Καλή αρχή Μήτσο :wink:
Εγώ δε θα σου πω τώρα για πινελιές και τέτοια... θα στην έχω "στημένη" στο τέλος ::glossa::
Και για να μιλήσω και σοβαρά ξέρουμε όλοι τι "ψείρας" είσαι στη λεπτομέρεια, οπότε στο τέλος θα απολαύσουμε σίγουρα :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 04:08:36 πμ »
Δημήτρη ,ωραία σκαριά ηταν τα άτιμα .Πολύ ωραία τα ιστιά φίλε ,συμφωνώ με τον ʼλεξ.Καλή συνέχεια φιλαράκι.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 08:13:00 πμ »
Ευχαριστώ για την προσοχή σας...

Alex: Σε καμία περίπτωση δεν είναι έτοιμο το βάψιμο και όντως θέλει πολλές διορθώσεις (ειδικά στα εσωτερικά των κουπαστών). Οι ιστοί, έχουν τριφτεί όσο δεν παίρνει άλλο. Μια δυο κολλήσεις μάλιστα, τις λιμάρησα τόσο πολύ, που η κόλληση έσπασε και αναγκάστηκα να την ξανακάνω  :evil:. ʼλλωστε το έχω ήδη παραδεχτεί, πως εκτός από ο χειρότερος φωτογράφος του φόρουμ, είμαι και ο χειρότερος συγκολλητής  :oops:. Το ζήτημα είναι, να είναι (έστω λίγο) καλύτερες από αυτές που είχα κάνει στον "Πρίγκηπα της Ουαλίας" και σιγά - σιγά (ελπίζω ότι) θα μάθω....

Μάνο: Ελπίζω να εχεις δίκιο, και το τελικό αποτέλεσμα να αξίζει τα μπινελίκια που έχω ρίξει μέχρι τώρα  :mrgreen: και αυτά που αναμένεται να ρίξω στη συνέχεια  :mrgreen: :mrgreen:

Σταμάτη: Όντως είναι πανέμορφο το ρημάδι, αλλά δεν θα το αποφάσιζα ποτέ, αν δεν είχαν προηγηθεί τα δικά σου μαθήματα στον Πρίγκηπα ( ::mastigio79:: :mrgreen:).  Σε ευχαριστώ πολύ φίλε  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 06, 2011, 04:49:09 πμ »
Δεν κάνει τίποτα φίλε ,στη διαθεσή σου πάντα......κάνω και εγώ Αγγλικό αυτόν το καιρό και αρχίζω και αναθεωρώ μερικά πράγματα για τις κλίμακες ,για την ώρα έχω φτάσει μέχρι την 1/600. :mrgreen: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 06, 2011, 09:18:19 πμ »
καλή συνέχεια
τέτοια να βλέπω μήπως και κάποια στιγμή τολμήσω να φτιάξω κι εγώ τα 2-3 "πολεμικά καραβάκια" που έχω στο στοκ μου (του ΑΒΕΡΩΦ συμπεριλαμβανομένου).
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 06, 2011, 10:40:58 πμ »
Δημήτρη εξαιρετική επιλογή, τόσο θέματος όσο και κιτ. Τα κιτ της Νίκο ( :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:) είναι πολύ καλά και δίνουν όσα θα χρειαστεί κάποιος να φτιάξει ένα καράβι σε αρκετά υψηλό επίπεδο.

Για τον ιστό μπορείς να δοκιμάσεις να τον κολλάς με κυανοακρυλική, σε αυτή την κλίμακα δείχνει καλύτερα.

Σχετικά με το καμουφλάζ δες εδώ: http://www.shipcamouflage.com/3_1.htm

Η ρητίνη για αυτή την κλίμακα είναι ίσως καλύτερη του πλαστικού, αν και τώρα τελευταία βγαίνουν διαμαντάκια και σε πλαστικό...

Καλή συνέχεια, είναι καραβάρα...  ::salut::

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 06, 2011, 01:51:42 μμ »
Σταύρο: Να το δοκιμάσεις: Τα παποράκια έχουν τη δική τους γοητεία, αν και με τα φωτοχαραγμένα τους, είναι λιγάκι ψυχοβγάλτες.

Νίκο: Ευχαριστώ για το λινκ. Προσπαθώ να κάνω τους ιστούς από συγκολλημένο μπρούντζο γιατί κάπου διάβασα ότι η κυανοακριλική "σπάει" και δεν αντέχει τις τάσεις που δημιουργούν τα σκοινιά  ::dontknow::. Πάντως από κοντά δεν είναι τόσο τραγική η κατάσταση. Ο ʼλεξ που το είδε χτες, αναίρεσε το προηγούμενο σχόλιό του. Σίγουρα πάντως, θα συμφωνήσω μαζί σου: Είναι από τα πιο όμορφα καράβια. Τελικά οι ʼγγλοι φτιάχνανε ωραία σκαριά.

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 06, 2011, 01:57:23 μμ »
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 06, 2011, 02:12:07 μμ »
Προσπαθώ να κάνω τους ιστούς από συγκολλημένο μπρούντζο γιατί κάπου διάβασα ότι η κυανοακριλική "σπάει" και δεν αντέχει τις τάσεις που δημιουργούν τα σκοινιά  ::dontknow::.

Γιατί σκοπεύεις να τεντώσεις τα σχοινιά κάνοντας κόμπους;  :wink: :wink: ʼμα χρησιμοποιείς ακρυλική κλωστή απλά την τεντώνεις και κολλάς με κυανοακρυλική και μένει ολόισιο και κάγκελο. Δεν είναι ανάγκη να δένεις και να τραβάς, λες και είσαι σε ιστιοπλοϊκό και κάνεις αγώνα...  :mrgreen:
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 06, 2011, 02:16:39 μμ »
Δημήτρη μια χαρά τα πας όσων αφορά τής κολλήσεις μην μασάς εξάσκηση θέλει και θα καταφέρεις να κάνεις πολύ λεπτές κολλήσεις.
Καλή συνέχεια. ::salut::

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 07, 2011, 01:50:13 μμ »
Δημήτρη όντως από κοντά είναι πολύ καλύτερο! ;)

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 27, 2011, 07:22:11 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,

Προχώρησε αρκετά, τις μέρες που πέρασαν το καραβάκι μου: Γίνανε τα βαψίματα, μπήκαν τα φωτοχαραγμένα, τα ιστία, οι (πλεκτές) καδένες, ενώ έβαλα και μεταλλικές κάννες στα κύρια πυροβόλα. Πλέον απομένουν λίγα πράγματα για να τελειώσει. Λείπουν λοιπόν, κάποιες βάρκες, και μερικά ψιλολόγια από τη γέφυρα. Καθώς δεν έχω αποφασίσει ακόμα, αν θα μπει σε ήρεμη θάλασσα (αραγμένο), ή σε πορεία, έχω βάλει μόνο μια από τις τρεις άγκυρες (οι οποίες μου φαίνονται μάλλον εκτός κλίμακας). Τέλος του χρειάζεται και ένα γερό χέρι ματ βερνίκι, το οποίο (ελπίζω ότι) θα "εξαφανίσει" και τα υπολείματα από τις κόλλες (όπου υπάρχουν)

Spoiler (hover to show)

Πάντως ο Νίκος (gtdeath 13  ::salut::) είχε δίκιο: Παρά την (κάποια) δυσκολία στην κατασκευή, τα ρητινένια πλοία είναι πολύ καλύτερα από τα πλαστικά (λόγω της δυνατότητας να χυτευθούν λεπτομέρειες  με τη ρητίνη σε σχέση με το πλαστικό). Το δε Exeter είναι όντως πανέμορφο σκαρί.

Ελπίζω να σας αρέσει (όπως το έχω κάνει μέχρι τώρα). Μόλις παραλάβω τη βάση του, vamos ala playa. Εννοείται πως περιμένω τα σχόλια σας  ::salut::

Συνεχίζεται............
ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 27, 2011, 07:52:24 μμ »
Παρα πολυ ομορφο .
Περιμενω την συνεχεια.

::salut:: Κωστας

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 27, 2011, 07:56:54 μμ »
Magnficent, dare I say!!!

::peiratiko:: ::peiratiko:: ::peiratiko::

The force is becoming strong inside you...  :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 27, 2011, 08:46:22 μμ »
Ομορφο... πολύ όμορφο!!!!!!!
Μπράβο  :)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 27, 2011, 09:00:10 μμ »
Δημήτρη κουκλί! Και το Walrus με παραλλαγή, τι να λέμε... Καλή συνέχεια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Greece, Nikea
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 27, 2011, 09:15:41 μμ »
συγχαρητηρια πολυ ομορφο!

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 28, 2011, 10:16:07 πμ »
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια και για την προσοχή σας::salut::

Ελπίζω απλώς ότι είναι λιιιιιιιιιιιιίγο καλύτερο από το προηγούμενο

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 28, 2011, 10:56:39 πμ »
Κουκλί είναι Μήτσο... άντε να το δούμε και στο νερό :wink:

Spoiler (hover to show)

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 28, 2011, 12:49:41 μμ »
Μπράβο Δημήτρη ,πάρα πολύ καλή δουλειά φίλε.Λίγα πράγματα που είδα εγώ οτι θέλει ακομα!Σίγουρα υπήρχαν περισσότερα κάθετα ιστία στους δύο ιστούς ,όσο περισσότερα βάλεις από αυτά τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα υπάρχει στην ρεαλιστικότητα του τελικού φινιρίσματος.Επίσης άλλο ένα pin wash σε όλα τα φινιστρίνια του πλοίου και λίγο μαυρη καπνιά τουλάχιστον στον πίσω ιστό με καμιά μαυρη σκόνη ή παστέλ.
Αυτά τα όλιγα κατά τη γνώμη ,καλά τελειώματα .

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα-Aθήνα
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 04, 2011, 10:58:30 πμ »
  Συγχαρητήρια,πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα ως εδώ με μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες.Αν και μονόχρωμο μου αρέσει πολύ το βάψιμο και η απόδοση της σκουριάς.Καλή συνέχεια κι από εμένα και περιμένω να το δω βρεγμένο. ::salut::

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 04, 2011, 01:35:38 μμ »
Πανέμορφο βγήκε! Θα σου πω περισσότερα όταν το δω από κοντά! ;)

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 01:58:35 μμ »
Λοιπόν με τα πολλά, τελείωσε και αυτό:

Στο διάστημα που μεσολάβησε, μπήκαν περισσότερα ιστία (αν και όχι όσα θα ήθελα, τόσο εγώ, όσο και ο c. Nemo  ::salut::), προστέθηκαν οι λάντζες και η προπέλα στο Walrus. Τέλος, φτιάχτηκε η θάλασσα, πάνω σε βάση που μου έφτιαξε ο φίλος Ρami. Τελικά αποφάσισα να την κάνω ήρεμη (και το πλοίο αγκυροβολημένο). Έχω την αίσθηση, ότι η γωνία των αλυσσίδων είναι ίσως μεγάλη  ::dontknow::, αλλά πλέον αυτό, δεν μπορεί να αλλάξει. Τέλος πάντων, η θάλασσα φτιάχτηκε από χαρτί ακουαρέλας, το οποίο βάφτηκε με διάφορα μπλέ, γκρί και πράσινα και στη συνέχεια περάστηκε με ακρυλική βάση, η οποία με τη σειρά της πρόσθεσε "βάθος". Πριν στεγνώσει η ακρυλική βάση, έγιναν με πινέλο οι κυματισμοί. Τέλος περάστηκαν γενναίες δόσεις παρκετίνης και το σύνολο απέκτησε τη γυαλάδα που (πρέπει να?????) έχει η θάλασσα.

Ελπίζω να σας αρέσει. Φυσικά, περιμένω τα σχόλια και την κριτική σας. ʼντε να πάμε να κάνουμε και κανένα....Σέρμαν  :mrgreen:

ΔΚ

Tags: exeter