Αποστολέας Θέμα: 25ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2006)  (Αναγνώστηκε 24976 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

  • Scale 1/24
  • ******
  • Μηνύματα: 12382
  • Age: 61
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: 25ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2006)
« Απάντηση #175 στις: Οκτωβρίου 07, 2006, 12:39:26 πμ »
Δυστηχως ενω μια εκθεση στατικου μοντελισμου θα επρεπε να εχει το νοημα ανταλλαγης αποψεων...γνωσεων...και ιδεων

Μα, αυτό λέω και εγώ. Να μαζευτούμε μοντελοποιοί, χωρίς βραβεία, επαίνους και τιμιτικές άδειες, να δούμε τις δουλειές άλλων, να μιλήσουμε, να γνωριστούμε και όπως είπε και ο dedalos να εξολοθρεύσουμε κοπάδια μπριζόλες και ποταμούς μπύρας! Δεν είπα ότι κάτι δεν πάει καλά με το διαγωνισμό. Είναι ακριβώς αυτό που λέει, "διαγωνισμός", άρα κάποιος πρέπει να πάρει βραβείο-έπαινο. Αλλά αυτό δεν πρέπει να μειώνει με τίποτα τη διακέδαση της έκθεσης.

Για παραδειγμα δεν μπορω να καταλαβω πως δοθηκε βραβειο σε μοντελο με λαθος τοποθετημενα τα καπακια του κινητηρα σε περασμενη εκθεση, η πως δοθηκε βραβειο σε μοντελο με δακτυλιες σε αυτη την εκθεση.

Εδώ θα ήθελα να προσθέσω τη δική μου εμπειρία και μιας και δε μπορώ να κρίνω μοντέλα άλλων, δεν έχω τις γνώσεις ούτε και την εμπειρία, θα μιλήσω για τα δικά μου. Την πρώτη φορά που κατέβασα κάτι στην έκθεση, είχα φτιάξει ένα Fokker Dr1, Airfix 1/72, με τα σήματα του Richthofen.



Εν ολίγοις ήταν το πρώτο μοντέλο μετά από 20 και πλέον έτη, το πρώτο στο οποίο μπήκε στόκος, το πρώτο στο οποίο έγινε μια προσπάθεια παλαίωσης και γενικώς το μοντέλο είχε μία σωρεία από πρωτιές. Επειδή όπως έγραψα και σε άλλο post στην έκθεση πάω για διασκέδαση, το κατέβασα αν και ψαρωμένος του θανατά. Πάω στην απονομή και (φώτα παρακαλώ, μουσική Strauss και βεγγαλικά) το εν λόγω μοντέλο παίρνει έπαινο! Γυρνάω σπίτι φουσκωμένος σα διάνος (άνθρωπος είμαι ρε παιδιά) αλλά κάτι μου έλεγε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΡΕ ΨΑΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΠΑΙΝΟ!!! Από την κατασκευή του μοντέλου είχαν περάσει ίσως και 10 μήνες και η βιβλιογραφία μου είχε αυξηθεί όπως και το ψάξιμο στο internet και το κριτικό μάτι, οπότε το ψάχνω και μένω κάγγελο! Κατ' αρχήν όπως φαίνεται αμέσως το σήμα κάτω από το αριστερό φτερό φαίνεται και στην άκρη του χείλους εκφυγής στο πάνω μέρος της πτέρυγας. Εντάξει λέω, δεν είναι και θάνατος, αλλά... Το cockpit είναι ένα όμορφο RLM-02 (Tamiya XF-22) αντί του ορθότερου dopped linen! Οι κάτω επιφάνειες του αεροσκάφους του Richthofen ήταν γαλάζιες, στο δικό μου ήταν κατακόκκινες (το ίδιο λάθος έχουν κάνει και εταιρείες στα box art τους). Επαινος; :shock:

Στην επόμενη έκθεση προσπαθώ να είμαι "ιστορικά" όσο ποιο σωστός μπορώ να είμαι. Αναλώνω δεκάδες ώρες στο ψάξιμο και φροντίζω για την ανοδική πορεία των μετοχών της Osprey και της Squadron Signal αυμβάλλοντας ενεργά στη δραστική αύξηση του τζίρου τους. Λίγο όμως πριν την έκθεση βλέπω ένα Soccer war F4U του David Aungst βαμένο με όλα τα πράσινα του κόσμου! Η ιστορική έρευνα μένει λίγο πίσω γιατί θέλω και εγώ ένα ίδιο ΤΩΡΑ! Αγοράζω ένα F4U-1 της Academy στην 1/72, αγοράζω καινούργιο αερογράφο γιατί ο παλιός ήταν καλός μόνο για βαφή τοίχων και κουφωμάτων, ξεκινάω και ιδού τι βγήκε:



Πρώτο μοντέλο free hand και έχω προφτάσει και την έκθεση! Είμαι τρομερά περήφανος για το κατασκεύασμα, το κατεβάζω και (ξανά φώτα παρακαλώ, μουσική, Beethoven Symphonie No 5 in C minor p.1, βεγγαλικά και χορεύτριες) το μοντέλο παίρνει 1ο βραβείο στην κατηγορία του. Οταν κατακάθεται λίγο ο καπνός το ψάχνω και μετά λύπης μου ανακαλύπτω ότι είναι μάλλον απίθανο να υπήρχαν F4U-1 κατά τη διάρκεια του Soccer war όπου τα F4U ήταν F4U-4/5. Στην επόμενη έκθεση έθεσα το θέμα και μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, υπήρχαν και F4U-1 αλλά δεν έχω πειστεί...

Προσωπικό συμπέρασμα; Αν πρέπει να γίνει διαγωνισμός πρέπει να μπει στην κρίση και ο παράγοντας της ιστορικής ορθότητας γιατί ένα μοντέλο είναι η σε κλίμακα υλοποίηση ενός ιστορικού γεγονότος. Αν δεν είναι έτσι τότε τι τη θέλουμε την κατηγορία what-if; Τέλος ο μοντελιστής θα πρέπει να είναι σε θέση αν του ζητηθεί να δώσει το ιστορικό υπόβαθρο του μοντέλου του που κρίνεται.

Quiz πριν την καληνύχτα: Πόσα χέρια κόκκινο λέτε να πέρασα το Fokker πρωτού μάθω ότι καλό είναι να περνάς πρώτα λίγο άσπρο;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Rambo

  • Scale 1/48
  • *
  • Μηνύματα: 611
  • Age: 44
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
Απ: 25ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2006)
« Απάντηση #176 στις: Οκτωβρίου 07, 2006, 02:20:21 πμ »
@gkontog
προφανως σου εδωσαν τα βραβεια γιατι εβλεπαν την εκθεση με πιο χαλαρο ματι απ οτι την περνεις εσυ :wink:

αλοιμονο αν γινει κατι σαν τις πανελληνιες ή τους καθηγητες των πανεπηστιμιων που
μετρανε τους τονους των λεξεων για να σου κοψουν 0,1 της μοναδας στο γραπτο
Στην επομενη σκεφτομαι να κατεβασω ενα flanker κολημενο με uhu και βαμενο με σπρευ απο χρωματοπωλειο
με φωτακια να αναβοσβηνουν στα ακροφισια (απο χριστουγενιατικα λαμπακια :o :P :mrgreen:)
εκτος συναγωνισμου παντα δεν θελουμε αλλα βραβεια
the devil lies in the details

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 5139
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Απ: 25ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2006)
« Απάντηση #177 στις: Οκτωβρίου 07, 2006, 09:00:06 πμ »
 Φίλοι μου καλημέρα σας, μεγάλο ζήτημα άνοιξε με τον διαγωνισμό της IMPS, όπως κάθε χρόνο - όπως και σε άλλα μέρη του κόσμου (έχω εμπειρία).
Μετά απο 20 καί χρόνια μοντελισμού, σε Ελλάδα και εξωτερικό, πιστεύω οτι ΚΑΛΩΣ υπάρχει ο διαγωνισμός αυτός. Υπάρχουν μοντελιστές που κατασκευάζουν και θέλουν τους επαίνους και τα βραβεία - δικαίωμα τους άλλωστε δεν είναι υποχρεωτικό να πάρεις μέρος. Αρκεί βέβαια σ' αυτόν τον διαγωνισμό οι κριτές να είναι αμερόληπτοι και ιστορικά - όχι μονο κατασκευαστικά - ενημερωμένοι. Στο εξωτερικό καλούν "μεγάλους" μοντελιστές ή/και ιστορικά διαβασμένους για να βραβεύσουν, ενώ εδώ μια παρέα μοντελιστών κρίνει - που ίσως να μην έχει την πλήρη γνώση των πραγμάτων. ʼλλωστε εδώ στην Ελλάδα είναι και λίγο παρείστικο το πράγμα - γιαυτό και ακούγονται "..α αυτό το μοντέλο είναι του τάδε..." κτλ.
 Οπότε καλός ο διαγωνισμός αλλά πως;
Έτσι μπορούμε να οργανωθούμε σε μικρές "οργανώσεις", όπως μαζευόμαστε για καφέ να έχουμε τον χώρο μας όπου όποτε θέλει κάποιος να μπορεί να κάνει το μοντέλο του, να ανταλλάσουμε γνώμες και ιδέες πάνω στο μοντέλο κτλ. Βέβαια αυτό γίνεται και μέσω του site και για μας εκτός Αθηνών. Γιατί οχι κάνουμε και την δική μας έκθεση, χωρίς διακρίσεις, ώστε να διορθώνουμε ο ενας τον άλλο με καλή διάθεση και οχι με το στύλ του master και των λοιπών (ενα λάθος στο οποίο έχουν "πέσει" πολλοί ξένοι). Ο μοντελισμός είναι hobby που σημαίνει διασκέδαση, αν χάσουμε αυτό το νόημα και το πάμε αλλού το χάσαμε το παιχνίδι....θα πορωθούμε, θα γίνουμε κλίκες και στο τέλος θα απομονωθούμε......κάτι το οποίο το έχω ζήσει  :cry:
 Λοιπόν τί πιό ωραίο απο αυτό που κάνουμε εδω μέσα, λέμε τί σκεφτόμαστε να κάνουμε, βοηθάμε ο ένας τον άλλο με ιστορικά στοιχεία και άλλα όπως τεχνικές ακόμα και με χαλκομανίες ή κομμάτια απο κιτ, και όλα αυτά με την έννοια της παρέας!!!! Βλέπετε άλλωστε και στις συγκεντρώσεις τί γίνεται.  :wink:
           φιλικά Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος Heater

  • Don't phuck with the niners
  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1214
  • Τόπος: inside a purple haze
Απ: 25ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2006)
« Απάντηση #178 στις: Οκτωβρίου 07, 2006, 10:14:23 πμ »
Πολυ σωστα τα λεει ο Παναγιωτης.......και για να επανελθουμε στα δικα μας...(γιατι πολυ το ξεχειλωσαμε το θεμα της εκθεσης).....πως θα φτιαξω τα σηματα για το SRA ωρε παλικαριααααααααααααααααααααααααα??? Να τα εκτυπωσω σε φυλλο χαλκομανιας....η τα παω βαφτα?? (οχι αλλο μασκαρισμα...κατα το "οχι αλλο καρβουνο")
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος gkontog

  • Scale 1/24
  • ******
  • Μηνύματα: 12382
  • Age: 61
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: 25ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2006)
« Απάντηση #179 στις: Οκτωβρίου 07, 2006, 10:15:36 πμ »
προφανως σου εδωσαν τα βραβεια γιατι εβλεπαν την εκθεση με πιο χαλαρο ματι απ οτι την περνεις εσυ :wink:

Παραδέχομαι ότι έχω ένα ψιλοκόλλημα (έως ιατρικά ανίατο) με την ιστοριή ακρίβεια. Τη θεωρώ κάτι σα φόρο τιμής στους ανθρώπους που πολέμησαν και πολλοί από αυτούς πέθαναν σε αυτά τα αεροπλάνα. Αλλά αυτό είναι το καλό με το χόμπυ, καθένας εκεί βρίσκει ικανοποίηση με το δικό του τρόπο :)

αλοιμονο αν γινει κατι σαν τις πανελληνιες ή τους καθηγητες των πανεπηστιμιων που
μετρανε τους τονους των λεξεων για να σου κοψουν 0,1 της μοναδας στο γραπτο

Οχι, όχι, όχι! Με τίποτα δεν εννοούσα αυτό! Απλώς να λαμβάνετε υπ' όψη και το ιστορικό πλαίσιο κάθε μοντέλου
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1635
  • Age: 48
  • Τόπος: Aθήνα, Ζωγράφου
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Απ: 25ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2006)
« Απάντηση #180 στις: Οκτωβρίου 07, 2006, 10:33:00 πμ »
Πολυ σωστα τα λεει ο Παναγιωτης.......και για να επανελθουμε στα δικα μας...(γιατι πολυ το ξεχειλωσαμε το θεμα της εκθεσης).....πως θα φτιαξω τα σηματα για το SRA ωρε παλικαριααααααααααααααααααααααααα??? Να τα εκτυπωσω σε φυλλο χαλκομανιας....η τα παω βαφτα?? (οχι αλλο μασκαρισμα...κατα το "οχι αλλο καρβουνο")

Το ξεχειλώσαμε λίγο, αλλά καλό είναι να ακουστούν ιδέες και εντυπώσεις, ειδικά τώρα που υπάρχει η δυνατότητα για έμμεση ανταλλαγή απόψεων. Το SRA που κολλάει στο θέμα??  :!: :shock:
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος Corto

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1725
  • Τόπος: San Mateo, CA
Απ: 25ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2006)
« Απάντηση #181 στις: Οκτωβρίου 07, 2006, 10:59:58 πμ »
Πρώτο μοντέλο free hand και έχω προφτάσει και την έκθεση! Είμαι τρομερά περήφανος για το κατασκεύασμα, το κατεβάζω και (ξανά φώτα παρακαλώ, μουσική, Beethoven Symphonie No 5 in C minor p.1, βεγγαλικά και χορεύτριες) το μοντέλο παίρνει 1ο βραβείο στην κατηγορία του. Οταν κατακάθεται λίγο ο καπνός το ψάχνω και μετά λύπης μου ανακαλύπτω ότι είναι μάλλον απίθανο να υπήρχαν F4U-1 κατά τη διάρκεια του Soccer war όπου τα F4U ήταν F4U-4/5. Στην επόμενη έκθεση έθεσα το θέμα και μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, υπήρχαν και F4U-1 αλλά δεν έχω πειστεί...

Γεια σου gkontog! Στο πόλεμο των 100 ωρών οι Ονδούρες πέταγαν F4U-4/5 αλλα το El Salvador πέταγε τα Corsair FG-1D της Goodyear που ήταν ίδια με Vought F4U-1D. Επομένως είσαι σωστός εάν το μοντέλο σου είναι F4U-1D. :wink:
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος Stavros

  • Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • ***
  • Μηνύματα: 8953
  • Age: 56
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: 25ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2006)
« Απάντηση #182 στις: Οκτωβρίου 07, 2006, 10:15:39 μμ »
Επειδή γίνεται λόγος για την ¨κριτική" των μοντέλων στο διαγωνισμό της IPMS Ελλάδος θέλω να επισημάνω τα ακόλουθα:
Τα τελευταία χρόνια (από την προεδρία Μ.Δρίζου και εντεύθεν) την κριτική των εκθεμάτων κάνουν όλοι οι συμμετέχοντες μέσω ειδικών ψηφοδελτίων που τους δίνονται κατά την καταχώρηση των μοντέλων τους.
Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες λοιπόν, ψηφίζουν τα "καλύτερα" μοντέλα στην κατηγορία και σε ολόκληρη την "ομάδα" κατηγοριών που οι ίδιοι συμμετέχουν (δηλ. συμμετέχεις με αεροπλάνο, ψηφίζεις αεροπλάνα, συμμετέχεις με πλοίο ? ψηφίζεις πλοία κ.ο.κ.).
Τώρα με τι κριτήρια ψηφίζει ο καθένας είναι άλλο ζήτημα.
Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, η οργανωτική επιτροπή βγάζει τα αποτελέσματα τα οποία στη συνέχεια ελέγχονται από την αριστίδην επιτροπή για να αποφεύγονται κραυγαλέες "αδικίες" ή ακραίες βραβεύσεις και σε τέτοιες περιπτώσεις "διορθώνει" ανάλογα.
Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις με βραβεύσεις μοντέλων που έχουν ανακρίβειες κλπ. αλλά στο κάτω κάτω η όποια βράβευση αντιπροσωπεύει  την άποψη των ίδιων των συμμετεχόντων για το "καλύτερο" ή "ομορφότερο" ή .... ότιδήποτε άλλο μοντέλο και όχι την άποψη των όποιων "σοφών" ή "υπερμοντελιστών" που έχουν άποψη για τα πάντα αλλά πιθανόν δεν έχουν φτιάξει μοντέλο τα τελευταία ..34 χρόνια και έχουν να "κατεβάσουν" μοντέλο σε έκθεση - διαγωνισμό τα τελευταία 43 χρόνια.
Ο λόγος που αποφασίστηκε η συγκεκριμένη διαδικασία ήταν η μόνιμη γκρίνια που υπήρχε πάντα για δήθεν "κακές" ή "προκατειλημένες" ή "υστερόβουλες" ή "στημένες" κριτικές και βραβεύσεις από τις κριτικές επιτροπές, μετά από κάθε διαγωνισμό.
Συν το οργανωτικό πρόβλήμα του να βρεις 3-4 "ειδικούς" και "γνώστες" για κάθε ομάδα κατηγοριών (υπήρχε ξεχωριστή κριτική επιτροπή για τα αεροπλάνα, τα άρματα, τα πλοία, τις φιγούρες κ.ο.κ.), να τους συγκεντρώσεις τη δεδομένη χρονική στιγμή, να τους οργανώσεις κλπ.
Δεν λέω ότι το υφιστάμενο σύστημα πιθανόν να δημιουργεί αδικίες και θα αναφέρω ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα:
πέρυσι συμμετείχε στην έκθεση ένα μοντέλο που είχε πάρει χρυσό στο IPMS SCALEMODELWORLD - ίσως τον καλύτερο διαγωνισμό παγκοσμίως που διοργανώνει κάθε χρόνο η IPMS Αγγλίας - αλλά στον δικό μας διαγωνισμό το ίδιο μοντέλο έμεινε με το ασημένιο ή χάλκινο με κάποιους ψήφους διαφορά από το ρπωτο.
Καλύτερα όμως να αποφασίζουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες - λειτουργεί δηλαδή το κλίμα "παρέας" που προανέφεραν κάποιοι - παρά κάποιοι "ειδικοί"  .
Αφήστε λοιπόν τη γκρίνια και του χρόνου φέρτε μοντέλα στην έκθεση και θα έχετε λόγο στη διαδικασία ψηφοφορίας και βράβευσης των εκθεμάτων.
Οσο για την απλή έκθεση που λέτε χωρίς να υπάρχει διαγωνισμός, το δοκιμάσαμε και αυτό δύο φορές ως IPMS, διοργανώνοντας δυο εκθέσεις (η μιά ήταν στην Ελληνοαμερικανική Ενωση και η άλλη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας) στις οποίες η προσέλευση μοντέλων ήταν κάτι παραπάνω απο απαγοητευτική. Μιλάω για προσέλευση της τάξης του 35% σε σχέση με τον κανονικό διαγωνισμό της αντίστοιχης χρονιάς.
Και αυτά 'εγιναν κάποιες άλλες εποχές που η αίθουσα ήταν τσάμπα ή σχεδόν τσάμπα. τώρα που η ενοικίαση χώρου είναι της τάξης των 2.000-3.000 ευρώ την ημέρα (!) δεν πέρνεις εύκολα το ρίσκο να κάνεις εκδήλωση που πιθανόν να μη φέρει τον κόσμο που θέλεις.
Και επειδή το παραπάνω παράδειγμα με το υπέροχα βαμμένο corsair ήταν λίγο τραβηγμένο, πιστεύω ότι δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί και να μην ζητάμε τα πάντα από τις κριτικές επιτροπές.
Στο κάτω κάτω μοντέλα φτιάχνουμε όλοι για την πλάκα μας, την ευχαρίστηση μας και για άλλους λόγους ο καθένας.
Εάν τα μοντέλα μας αρέσουν και στους άλλους έχει καλώς. εάν δεν αρέσουν μπορούν απλά να μην τα κοιτάνε.
ευχομαι καλά μοντέλα σε όλους, και καλές συμμετοχές στις επόμενες εκθέσεις.
Σ.Σ. :lol: 8)

Αποσυνδεδεμένος Rambo

  • Scale 1/48
  • *
  • Μηνύματα: 611
  • Age: 44
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
Απ: 25ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2006)
« Απάντηση #183 στις: Οκτωβρίου 07, 2006, 10:43:39 μμ »

 και όχι την άποψη των όποιων "σοφών" ή "υπερμοντελιστών" που έχουν άποψη για τα πάντα αλλά πιθανόν δεν έχουν φτιάξει μοντέλο τα τελευταία ..34 χρόνια και έχουν να "κατεβάσουν" μοντέλο σε έκθεση - διαγωνισμό τα τελευταία 43 χρόνια.



υπαρχουν και τετοιοι κριτες στην IPMS  :?:
the devil lies in the details

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1635
  • Age: 48
  • Τόπος: Aθήνα, Ζωγράφου
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Απ: 25ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2006)
« Απάντηση #184 στις: Οκτωβρίου 07, 2006, 10:58:45 μμ »
Ο Σταύρος πιστεύω μίλησε πολύ ωραία και συγκροτημένα. Η IPMS έκανε εξαιρετική δουλειά φέτος, καθώς και κάθε άλλη χρονιά. Οι αντικρουόμενες απόψεις, οι απογοητεύσεις, οι "αδικίες" θα υπάρχουν πάντα, γιατί ποτέ δεν μπορείς να δημιουργήσεις ευχάριστο για κλίμα για όλους σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς. Του χρόνου είμαι σχεδόν σίγουρος πως τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα, διότι το παρόν συμβουλίο λειτουργεί με μέλη ανθρώπους με εξαιρετικό μεράκι και όρεξη για δουλειά (όχι πως οι προηγούμενοι δεν έκαναν σωστά τη "δουλειά" τους, αλλά η ανανέωση δεν μπορούσε παρά καλά αποτελέσματα να φέρει). Αυτό το είδαμε όλοι μας αυτή τη χρονιά, και παρ'ολες τις μερικές ατασταλίες, όπως τον ελλειπή φωτισμό, την παντελή έλλειψη των μεγάλων μοντελιστικών καταστημάτων (κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται όλως διόλου η IPMS), τον ελειπή έως ανύπαρκτο κλιματισμό του χώρου (μπορείτε να φανταστείτε ποιός ευθύνεται γι'αυτό και σίγουρα όχι η IPMS), στο σύνολο της άφησε μια όμορφη ατμόσφαιρα γι'όλους τους επισκέπτες και μια μοναδική εμπειρία για όσους την επισκέφθηκαν για πρώτη φορά.

Ένα είναι το σίγουρο, η επόμενη διοργάνωση θα είναι ακόμη καλύτερη και ακόμη πιο επιτυχημένη!! Τα εύσυμα λοιπόν στην οργανωτική επιτροπή και στο συμβούλιο της IPMS για την εξαιρετική δουλειά και αφοσίωση στο έργο που έδειξαν καθ'όλη τη διάρκεια της εκθέσεως, και εύχομαι να συνεχίσουν έτσι με ακόμη περισσότερη όρεξη, εμείς θα βρισκόμαστε εκεί να υποστηρίξουμε το κάθε τους βήμα.

Να προσθέσω πως χάρηκα ιδιαιτέρως που μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστώ καλύτερα με ορισμένα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και του συμβουλίου. Να είστε όλοι καλά!
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος Stavros

  • Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • ***
  • Μηνύματα: 8953
  • Age: 56
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: 25ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2006)
« Απάντηση #185 στις: Οκτωβρίου 07, 2006, 11:22:32 μμ »
υπαρχουν και τετοιοι κριτες στην IPMS  :?:
(Image removed from quote.)

παντού υπάρχουν τέτοιοι κριτές και μάλιστα όχι μόνο σε κριτικές επιτροπές.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

  • Scale 1/24
  • ******
  • Μηνύματα: 12382
  • Age: 61
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: 25ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2006)
« Απάντηση #186 στις: Οκτωβρίου 08, 2006, 12:46:31 πμ »
Και επειδή το παραπάνω παράδειγμα με το υπέροχα βαμμένο corsair ήταν λίγο τραβηγμένο, πιστεύω ότι δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί και να μην ζητάμε τα πάντα από τις κριτικές επιτροπές.

Ουπς! Μάλλον είπα κάτι κακό και δεν το κατάλαβα. Να διευκρινήσω: δεν κάνω κριτική στον τρόπο κρίσης των μοντέλων, η προσέγγιση της IPMS πιστεύω ότι είναι σωστή με βάση τις δυνατότητες της ελληνικής πραγματικότητας. Απλά θέλω να πω ότι το ιστορικό πλαίσιο κάθε μοντέλου πιστεύω ότι πρέπει να λαμβάνετε υπ' όψη και την ευθύνη για την παράθεση των πληροφοριών αυτών δεν θα την έχει η επιτροπή αλλά όπως προτείνω ο ίδιος ο μοντελιστής. Και αυτό είναι πρόταση, δεν είναι κριτική, και αν ακούστηκε σαν κριτική ζητώ συγγνώμη :oops:
Πάντως επιμένω για την έκθεση χωρίς διαγωνισμό. Και για να το κάνω, κατ' εμέ πάντοτε, πιο ενδιαφέρον θα πρότεινα να φέρει ο καθένας μας και μερικές αποτυχίες και να συζητήσουμε τι έγινε και κατέληξαν εκεί τα πράγματα. Από τέτοια, εγώ τουλάχιστον μπορώ να σας γεμίσω πάγκους, αίθουσες, αμφιθέατρα  :)
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 3174
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
Απ: 25ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2006)
« Απάντηση #187 στις: Οκτωβρίου 08, 2006, 01:06:16 πμ »
θα πρότεινα να φέρει ο καθένας μας και μερικές αποτυχίες και να συζητήσουμε τι έγινε και κατέληξαν εκεί τα πράγματα. Από τέτοια, εγώ τουλάχιστον μπορώ να σας γεμίσω πάγκους, αίθουσες, αμφιθέατρα  :)

Αποτυχια στον μοντελισμο κατ'εμέ δεν υπαρχει...
Ο καθενας μοντελαρει πρωτα για τον εαυτο του και μετα για τους αλλους..Ολοι λιγο πολυ ζηταμε παντα καποια αναγνωριση της δουλειας μας και οταν αυτη π.χ. σε μια εκθεση δεν αναγνωριζεται δεν σημαινει οτι δεν καναμε καλη δουλεια...Απλα ενταξει πιστευω πως και οι κριτες ανθρωποι ειναι και ο καθενας τα βλεπει απο αλλη αποψη..πχ το μοντελο F-5 που ειχα παει στον διαγωνισμο περσι στην Θεσσαλονικη μου πε ενας οτι το βαψιμο ειναι ασχημο...ΕΤΣΙ ΧΥΜΑ...ενταξει με ψιλοπειραξε δε λεω αλλα το προτεινε για μετταλιο λογω της μετατροπης.Αυτουνού μπορει να μην του αρεσε επειδη οντως ειχε μερικες ατελειες αλλα στο ματι μου φαινοταν καλο γιατι εγω το δημιουργησα με κοπο ιδρωτα και αιμα θα λεγα λογω του νυστεριου...(ολοι μας λιγο πολυ εχουμε ατυχηματα... :wink: )
Ετσι λοιπον πιστευω πως ΑΠΟΤΥΧΙΑ δεν υπαρχει...το "κακο" μοντελο ειναι σχετικο...
-Εγω μπορει να θεωρησω χαλια το φαντομ που μολις εφτιαξα επειδη δεν εχω φτιαξει το gun camera του σκοπευτικου!Αρρωστεια.!!!!!!
-Αλλοι το παραβλεπουν αυτο το σημειο.....

Αμεσως αμεσως φαινεται η διαφορετικοτητα μιας αποψης/κριτικης για ενα μοντελο συμφωνα με τα στανταρ που θετει ο καθενας....

Αυτα...

 8)

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

  • Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • *****
  • Μηνύματα: 13250
  • Age: 47
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: 25ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2006)
« Απάντηση #188 στις: Οκτωβρίου 08, 2006, 11:18:33 πμ »
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗ ΘΕΡΜΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΩ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ MODELCLUB...

:!: :!: :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος sotiris

  • Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 3015
  • Age: 42
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
Απ: 25ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2006)
« Απάντηση #189 στις: Οκτωβρίου 08, 2006, 01:55:05 μμ »
Εγω λογω μεταθεσεως δεν καταβασω καποιο μοντελο αλλα την επισκεφτηκα την εκθεση και ειδα αρκετα καλο φτιαγμεναμοντελα,στην επομενη εκθεση θα κατεβασω κατι καλο μαλλον διοραμα με ενα  kingtiger  που εχω ηδη φτιαγμενο

Tags: