Αποστολέας Θέμα: Οικονομική Κρίση & Μοντελισμός (κατά μόνας ή τύπου Group Build)  (Αναγνώστηκε 5047 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Δεν θα πω μεγάλες φιλοσοφίες.
Με αφορμή τη γενικότερη οικονομική στενότητα, άλλαξα τον τρόπο που μέχρι τώρα έβλεπα το ...στόκ των μοντέλων μου, ιδίως αυτών που είναι ξεκινημένα και αραχνιάζουν.
Αποφάσισα λοιπόν παράλληλα με 2-3 άλλες κατασκευές που έχω σε εξέλιξη
(δυο για το Pacific GB και το Sherman V των Δεκεμβριανών),
να ξαναπιάσω κάποια άλλα κιτ που τα  ξεκίνησα αλλά τα παράτησα για διάφορους όχι σοβαρούς λόγους και να τα τελειώσω.
Μου έθεσα μάλιστα και όρους : οι επόμενες μοντελιστικές αγορές μου θα εξαρτηθούν από το ρυθμό ολοκλήρωσης αυτών των μοντέλων (μια αγορά νέου, για κάθε δύο ξεκινημένα που θα φεύγουν από το στοκ και θα ολοκληρώνονται).  Σας θυμίζει κάτι αυτό το "μέτρο" ?
Η αρχή έγινε από την προηγούμενη βδομάδα και στον πάγκο ξανακάθισαν τα εξής:
Pz I Ausf. A - Dragon 1/35 - Iσπανικός Εμφύλιος
Soviet Valentine Mk III - Mini Art
Pz IV Ausf.H - Tamiya 1/35 + MR Models  - Συριακό
Su-100 - Dragon 1/35 - Αιγυπτιακό
και θα ακολουθήσουν άλλα.
Είναι σαν ένα προσωπικό "Old Stock Group Build".
Λεπτομέρειες από την πρόοδο των κατασκευών θα ακολουθήσουν σύντομα.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Αν υπάρχουν συμπάσχοντες και γιατί όχι "συνοδοιπόροι" ας γράψουν κι αυτοί τον πόνο τους
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
Απ: Οικονομική Κρίση & Μοντελισμός (κατά μόνας ή τύπου Group Build)
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 02:37:06 μμ »
Στο μυαλο μου ,εισαι προεδρε ,κατι αντιστοιχο εχω ξεκινησει και εγω

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 02:42:16 μμ »
Εγω σκεφτομαι να κανω και update σε ηδη τελειωμενα μοντελα!  :wink: Ευτυχως παντως που ειχα προλαβει και αγορασα βελτιωτικα και φιγουρες για αρκετα κιτ απο το υπαρχον στοκ προ κρισης  :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 02:44:24 μμ »
Μου έθεσα μάλιστα και όρους : οι επόμενες μοντελιστικές αγορές μου...
Στο κομμάτι αυτό δεν έχω προβλήματα πλέον. Απλά δε θα υπάρχουν επόμενες μοντελιστικές αγορές πλην ελαχίστων, πχ ένα μοντέλο το 6μηνο και αν :(

Πάντως καλά κάνεις, έχω και εγώ αρκετά μισοέτοιμα και τα πιάνω σιγά σιγά, όπως πχ το tetris.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος panagis_48

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 02:45:54 μμ »
έχω μοντέλα να φτιάχνω μέχρι το 2040.... :mrgreen:
Ποτέ μην τα βαζεις με έναν ηλίθιο,
θα πρέπει να πέσεις στο επίπεδο του,
και θα σε νικήσει λόγω εμπειρίας.....

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 02:49:09 μμ »
Εγώ έχω σχεδόν τελειώσει τα μισά, μιας και ξεκίνησα πέρυσι τέτοια εποχή την ολοκλήρωση των μισοτελειωμένων... Μέχρι στιγμής έχουν φύγει δύο πλοία, δύο φου 18, ένα άρμα και συνεχίζω...

Στα πλαίσια ομαδικών κατασκευών σε αυτό το φόρουμ και σε άλλον ένα θα φύγουν άλλα δύο πλοία και ένα πετούμενο...

Το μόνο που δε βλέπω να τελειώνω είναι τα αρματικά που έχω ξεκινήσει λόγω απώλειας ενδιαφέροντος στο αντικείμενο, ενώ το λιγοστό σχετικά στοκ που έχω γίνεται σταδιακά ανταλλαγή με πετούμενα...
Spoiler (hover to show)

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο ανεφοδιασμός με βελτιωτικά για τα πλοία που ήδη έχω, μιας και είναι συνήθως πιο ακριβά από τα κιτ τα ίδια ή πρέπει να έλθουν από εξωτερικό. Έχοντας κλείσει τις πιστωτικές για να μην μπω σε πειρασμούς σιγά σιγά καταφεύγω στο στοκ για θέματα...

Καλή συνέχεια σε όλους, πιστεύω ότι ακόμα ανεβαίνουμε την ανηφόρα και δεν βλέπω και κορυφή ακόμα...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 03:08:34 μμ »
Μια από τα ίδια.  Όχι ότι έχω πολλά ημιτελή, πάντως το 744 με τις χαράδρες μεγέθους Σαμαριάς ξαναέκατσε στον πάγκο.
Επίσης έχω βάλει στόχο ότι αν δεν τελειώσω πρώτα αυτά που έχω αρχίσει (738, 757, MD80, 744, Concorde, Mirage 2000) και μετά το DC-10 που βρήκα πεταμένο στη ντουλάπα, να μην αγγίξω το στοκ μου.
Το μόνο που χρειάζομαι και θα αγοράσω, μέχρι την επόμενη έκθεση οπότε και ελπίζω να έχω μαζέψει μερικά στην άκρη για να εκμεταλλευτώ ευκαιρίες του στυλ "ότι πάρεις 10...5..." κτλ είναι ντουκόχαρτα (τα τελείωσα όλα στο 757!) και κάτι ψιλό-εργαλεία...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 04:19:45 μμ »
Για το 2012, εκτός από τον Πάνθηρα και το Sherman που ξεκίνησα, έχω αποφασίσει πρώτα να ολοκληρώσω τα ημιτελή κιτ που έχω και που είναι αρκετά.
Όσο για αγορές, μέχρι στιγμής το 2012, μετράει ήδη 3 κιτ.
 :evil:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 05:02:01 μμ »
Κύριοι, κι εγώ μαζί σας, αλλά δυστυχώς η απεξάρτηση από τις αγορές είναι πολύ δύσκολη :(
Πάντως κι εγώ το παλεύω... δεν είναι τυχαίο ότι έχει περάσει ένας μήνας χωρίς ούτε μια αγορά (εξαιρουμένων 2-3 χρωμάτων), είτε από την ημεδαπή είτε από την αλλοδαπή. Έχω πιάσει άπειρα κιτ στα χέρια μου από τα ράφια των μαγαζιών και αφού (πρόστυχα ::glossa::) τα θωπεύσω τα ξαναακουμπάω με πόνο στη θέση τους :(
Τι να κάνεις... life stinks :evil:
Τέσπα... όντως είναι ευκαιρία να αποκτήσουν υπόσταση ως μοντέλα τα μαναράκια που τρία χρόνια τώρα μαζεύω στα ράφια (δεν υπολογίζω τα μισοτελειωμένα πετούμενα, από το προηγούμενο session που μοντελάριζα μέχρι πριν 15 χρόνια).

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΚΧ

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 05:31:48 μμ »
Μου έθεσα μάλιστα και όρους : οι επόμενες μοντελιστικές αγορές μου θα εξαρτηθούν από το ρυθμό ολοκλήρωσης αυτών των μοντέλων (μια αγορά νέου, για κάθε δύο ξεκινημένα που θα φεύγουν από το στοκ και θα ολοκληρώνονται).  Σας θυμίζει κάτι αυτό το "μέτρο" ?

Το μέτρο όχι μόνο θυμίζει κάτι, αλλα δυστυχώς και η κατάληξη του (φιάσκο) θυμίζει την εφαρμογή των διαφόρων εξαγγελθέντων μέτρων στην Ελλάδα.  :lol: Προσωπικά πασχίζω να κρατηθώ στο 1-1 αλλά στο τέλος πάντα καταλήγω λίγο πιο πάνω (και λέω σαν δικαιολογία πως έχω σχετικά μικρό στοκ).

Όσον αφορά τον μοντελισμό και την οικονομική κρίση, ο μοντελισμός είναι ένα χόμπι που έχει κάποιο σχετικό entry fee αλλά από εκεί και πέρα το κόστος μπορεί να κρατηθεί χαμηλά. Ωραία τα βελτιωτικά και σίγουρα κάνουν ένα μοντέλο πιο ωραίο (ιδίως για εμάς του άμπαλους) αλλά δεν είναι απαραίτητα για να αντλήσεις ευχαρίστηση απο το μοντελάρισμα. Και αν τα high tech ιαπωνικά μοντέλα είναι ακριβά, δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα πέσουμε στα χρέπια (εντάξει ορισμένοι θα το κάνουν, αλλα εν γνώση τους, και εντάσσονται στις κατηγορίες των σεξουαλικών διαστροφών) υπάρχουν πολλά τίμια μοντέλα που θα δώσουν πολύ ωραίο αποτέλεσμα με λογικότατο κόστος  8)

Όσο για ενα GB με μακροχρόνια παρατημένα μοντέλα, θα μπορούσε να αποδειχθεί άκρως ευεργετικό.  :lol:

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 05:52:27 μμ »
Κύριοι σε περιόδους οικονομικής κρίσης:
α) Ξεχνάμε τα ακριβά μοντέλα κάποιων εταιρειών.
β) Φτιάχνουμε ότι έχουμε στοκ - και κάποιοι έχουν από μεγάλο έως τεράστιο.
γ) Αλλάζουμε κλίμακα: π.χ. από την 1/48 στην 1/72...
δ) Ξεχνάμε κολπάκια του τύπου: 300 after market βελτιωτικά πάνω σε ένα μοντέλο.

Επίσης:
Για να δούμε κάνα grup bild με θέμα: μοντέλο κάτω των 10 ευρώ χωρίς βελτιωτικά... Υπάρχουν σε κλίμακα μέχρι 1/35 σε όλα τα θέματα...

Αποσυνδεδεμένος Kouratoras Antonis

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
  • Τόπος: Χανιά
  • Κουράτορας Αντώνης http://modelhania.gr/
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 10:25:38 μμ »
έχω μοντέλα να φτιάχνω μέχρι το 2040.... :mrgreen:
Φημολογείται πως θα είμαστε υπό το καθεστώς της Τρόικα ως το 2060 οπότε ξεκίνα να ψωνίζεις!!  :roll:
Υπό Κατασκευή:
Subaru Impreza WRC 2001 [Heller 1/24]
http://modelclub.gr/forums/index.php/topic,19715.msg409527.html#msg409527

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 11:36:20 μμ »
Σαν να είδα στο νέο μνημόνιο που, με το καλό  ::glossa::, θα υπογράψουμε να υπάρχει κι ένας όρος :

"..... και αυτοί οι τύποι στο MC δεν αγοράζουν άλλα μοντέλα αν δεν μειωθεί το στοκ του καθενός στα 2/3 !!!!"  :mrgreen:

Εγώ προσωπικά ποτέ δεν είχα μεγάλο στοκ, άλλα σίγουρα με το που θα ξεκινήσω σε λίγο να μοντελάρω, μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα απραξίας   :?, θα πιάσω τα μισοτελειωμένα, που είνα αρκετά πάντως   :wink:

Σίγουρα λόγω των καταστάσεων, η διάθεση για νέες αγορές δεν είναι και η καλύτερη  :(
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 03:34:50 μμ »
Προβλεπομενες αγορες για το 12 (παρ'ολη την καταντια μας) ειναι μονο το F-5A και (αν αξιζει) το F-4B της Ακαντεμυ(αν και οταν βγει).
Απο εκει και περα..........το στοκ κατεβαινει επικινδυνα  :(
Μαλλον πρεπει να μειωσω τους ρυθμους  :roll: :?

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 03:40:47 μμ »
Μαλλον πρεπει να μειωσω τους ρυθμους  :roll: :?

ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!!

Το μόνο που μένει είναι να τελειώσει ο άλλος Μιχάλης το Χάριερ και ο πυροσβέστης γενικώς μοντέλο...

2012 και λαλακίες σου λένε μετά...

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ::tsekouri:: ::tsekouri:: ::tsekouri:: ::tsekouri::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 03:42:58 μμ »
Στον ανύπαρκτο μοντελιστικό μου χρόνο πλέον έχω ένα στόχο: να κάνω ό,τι με ευχαριστεί εκείνη την στιγμή και να μην βάζω όρους και προϋποθέσεις.

Όσο για το μικρό μου στοκ (10-15 κομμάτια) περιλαμβάνει κατά 80% αεροσκάφη που σίγουρα θέλω κάποτε να φτιάξω. Οπότε κανονικά δεν υπάρχει λόγος (πλην εξαιρετικής περίπτωσης) να αγοράσω κάτι άλλο...

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 03:44:42 μμ »
Για να δούμε κάνα grup bild με θέμα: μοντέλο κάτω των 10 ευρώ χωρίς βελτιωτικά... Υπάρχουν σε κλίμακα μέχρι 1/35 σε όλα τα θέματα...

Μονοπρόπελα της Revell 72άρια... H χαρά του easy modeling! Τι πάω και ταλαιπωριέμαι με μετατροπές και πιστότητες για ελληνικά τζετ...

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 05:23:21 μμ »
Για το 2012, εκτός από τον Πάνθηρα και το Sherman που ξεκίνησα, έχω αποφασίσει πρώτα να ολοκληρώσω τα ημιτελή κιτ που έχω και που είναι αρκετά.
Όσο για αγορές, μέχρι στιγμής το 2012, μετράει ήδη 3 κιτ.
 :evil:
ασε δεν σε πιστεύω ότι θα τελειώσεις τα ημιτελή.
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Πολά πάρα πολλά άφτιαχτα έχω ,αλλά φτιάχνω κουτσά -στραβά και κανένα.Οπως ο πάπιας για το 2012 πάντως μετράμε 3 κίτ αγορά από αλλοδαπή.

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 07:44:35 μμ »
Έχω 23 μοντέλα, (αν δεν κάνω λάθος) είτε υπό κατασκευή, είτε όχι.
Κι εγώ, όπως ο phantomakias θα ήθελα το F-5A μόλις βγει. Αν τυχόν προκύψει κάτι, ακόμα και σε καλή τιμή, θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά.
Γιατί, αντί να αγοράσω μοντέλα, αποφάσισα να φτιάξω καινούρια ράφια για τα κουτιά, τα χρώματα και τα εργαλεία. Χρειάζεται οργάνωση ο χώρος μου.
Αλλά, ο πειρασμός είναι μεγάλος. Όλα θα εξαρτηθούν από τα νέα μέτρα. Αν δηλαδή τη γλιτώσουμε για φέτος, τότε το F-5A δεν θα είναι η μόνη αγορά.
Όλο και κάτι ακόμα θα γίνει... Π.χ. F-16C Barak...
Το πιο σίγουρο είναι, πως θα ασχοληθώ πρώτα με τα κιτ που έχω, καθώς έχω σχεδόν όλα όσα χρειάζονται για την κατασκευή τους.
Ίδομεν...

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 08:19:02 μμ »
Υπάρχουν πολλά πλοία στο στοκ... 350αρια όλα. Warspite, Bismarck, Tirpitz, Yamato, Mikuma, Mogami, Pola, Graf Spee, Emden, Hood κ.α.  και υποβρύχια και αντιτορπιλλικά και σε αρκετά από αυτά πλήρεις σειρές βελτιωτικών.
Κι ακόμα καμιά εικοσαριά βομβαρδιστικά WWII 1/72 και άλλα τόσα άρματα 1/35 που θα γίνουν από το κουτί... άρα το μόνο που χρειάζομαι είναι χρώματα και την βγάζω για τρία τέσσερα χρονάκια.
Ωστόσο ο όφις πιστεύω οτι δεν θα με αφήσει σε ησυχία... σίγουρα τρία τέσσερα βαποράκια θα τα αγοράσω...

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 09:20:40 μμ »
και φυσικα ειναι ευκαιρια για πωληση-αγορα μεταχειρισμενων κιτ-stock,φθηνοτερα και ξεφορτωνομαστε και οτι κιτ δεν θελουμε πλεον..

προσωπικα αναρωτιεμαι αν θα προλαβω να φτιαξω ολο το στοκ μου σε ολη μου την ζωη....για αγορα νεου,μονο κατι εξαιρετικο με ερπυστριες η ροδες :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 09:27:43 μμ »
Εμένα το στοκ μου είναι πολύ μικρό και μου αρκεί (αυτήν την στιγμή) για ένα μόλις χρόνο.

Ξέρω ακριβώς τι θα φτιάξω στο επόμενο χρόνο και θα παρακλείνω μόνο αν γίνει κάποιο GB που θα με ενδιαφέρει.

Πάντα τελειώνω ότι αρχίζω γιατί ξέρω ότι αν το αφήσω στην άκρη δεν θα το πιάσω μάλλον ποτέ.

Αγοράζω κιτ μόνο μέσα από αγγελίες και από φίλους μοντελιστές που ξέρω ότι έχουν μεγάλο στοκ.

Επίσης πιστεύω ότι αν φτάσω σε σημείο να μην μπορώ να αγοράσω ένα έστω απλό κιτ τότε ο μοντελισμός θα είναι το λιγότερο μου πρόβλημα οπότε με αυτήν την σκέψη δεν στεναχωριέμαι και πολύ. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 10:41:35 μμ »
GB με ημιτελή? Καλή ιδέα που κάποιος την είχε ρίξει και παλιότερα. Ο Μάτζιος σίγουρα θα γινόταν η μασκώτ σε ένα τέτοιο GB!  ::glossa::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 10:49:19 μμ »
GB με ημιτελή? Καλή ιδέα που κάποιος την είχε ρίξει και παλιότερα. Ο Μάτζιος σίγουρα θα γινόταν η μασκώτ σε ένα τέτοιο GB!  ::glossa::
Δε θα γινόταν η μασκώτ... Θα είχε τα πιο πολλά θέματα από όλους μαζί.... Και από τα 2365 ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 11:22:41 μμ »
ΚΑΛΑ ......ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ... ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΕΓΩ...... :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen:
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ