Αποστολέας Θέμα: Heinkel He-111 [Italeri στην 1/72] Τελος  (Αναγνώστηκε 11936 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
Απ: Heinkel He-111 [Italeri στην 1/72]
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 08:43:22 μμ »
 Πολύ ωραίο Χρήστο, κι ας μην βγήκε όπως ακριβώς ίσως το ήθελες!  ::salut::

Εμένα 2 φορές πάντως, μ'αρέσει πολύ!

Καλά τελειώματα!
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 08:45:42 μμ »
Φίλε καλησπέρα, το αποτέλεσμα μέχρι τώρα μου αρέσει πάρα πολύ, έχω το μοντέλο της Italeri (δεν γνωρίζω αν είναι το ίδιο, το δικό μου έχει μέσα και την v1) και αν και αρκετά παλιό καλούπι είναι αξιοπρεπέστατο. Εχεις κάνει πολύ όμορφη δουλειά, με μοναδικό σημείο οι ενώσεις στα διαφανή στα οποία αν διακρίνω καλά μου δίνουν την εντύπωση ότι κάνουν σκαλοπάτι.
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 11:54:15 μμ »
πολυ ωραιο φιλε μου,με το ασπρο ακριβως δεν καταλαβα τι ηθελες να κανεις..να φθαρει το χρωμα η να φαινεται φθαρμενο??
Μια λυση ηταν να περναγες το λευκο απαλα αφου ειχες βαλει το white tac...απλα να μην ειναι τα πρασινα καραμπαμ και μετα να εκανες preshade, υστερα ξανα λευκο..ετσι μπορεις να κοντρολαρεις καλυτερα το preshade αφου τα ενδιαμεσα απο τα πανελς εχουν ηδη βαφτει καπως..θα μπορουσες να παιξεις και με fading αλλα στο ασπρο....ξερω γω..καλυτερο το preshade νομιζω
Καλη συνεχεια!!!

Σ ευχαριστω φιλε nosdio, ο αλλος τροπος που ελεγα να κανω αλλα τελικα δεν ακολουθησα, ηταν να περασω λευκο σε ορισμενα σημεια, και αμεσως μετα να παρω πατονετα και να απλωσω το χρωμα ακαθοριστα στις επιφανειες κανοντας τες να φαινοται με "μπαλωματα", δηλαδη ας πουμε αρκετα φθαρμενο. Preshading δεν εκανα πουθενα απο πανω, απλα η εντυπωση που δινεται σαν Preshading ειναι οτι δουλεψα αρκετα με τη πατονετα τριβοντας την ακρη των πανελς αφου στεγνωσε το λευκο καλα. Γι αυτο ισος να φαινεται ετσι και να δινει την εντυπωση σκιων.
 ::salut::

Πολύ ωραίο Χρήστο, κι ας μην βγήκε όπως ακριβώς ίσως το ήθελες!  ::salut::

Εμένα 2 φορές πάντως, μ'αρέσει πολύ!

Καλά τελειώματα!

Παναγιωτη σ ευχαριστω πολυ φιλε! Αντε προχωρησε κι εσυ το Blohm und Voss να παρουμε ματι ακομα μια ομορφη δουλεια σου!  :wink:

Φίλε καλησπέρα, το αποτέλεσμα μέχρι τώρα μου αρέσει πάρα πολύ, έχω το μοντέλο της Italeri (δεν γνωρίζω αν είναι το ίδιο, το δικό μου έχει μέσα και την v1) και αν και αρκετά παλιό καλούπι είναι αξιοπρεπέστατο. Εχεις κάνει πολύ όμορφη δουλειά, με μοναδικό σημείο οι ενώσεις στα διαφανή στα οποία αν διακρίνω καλά μου δίνουν την εντύπωση ότι κάνουν σκαλοπάτι.

Φιλε μου Johnza Ευχαριστω! Το συγκεκριμενο κιτ δεν το ξερω, αλλα μαλλον προκειται για το ιδο καλουπι He-111, αλλα προφανως μια μεταγενεστερη εκδοση του "Η" που εχω εγω, ισος η εκδοση "P".Οταν λες  σκαλοπατι, εννοεις απο πανω η απο κατω? Για να το τσεκαρω. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 28, 2012, 12:40:45 πμ »
Από την κάτω πλευρά, στην γόνδολα.
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 28, 2012, 12:43:41 πμ »
Ναι εχει κανει σκαλοπατι και μαλιστα αρκετο, αλλα επειδη δεν ερχεται αυτο ευκολα στα ισα του δεν ασχοληθηκα και πολυ τοτε επι του θεματος, το αφησα ετσι.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ελλαδιστάν
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 06:26:32 μμ »
Καλησπέρα Χρήστο,

Μπράβο φίλε!!!

Η δουλειά σου είναι μεθοδική (μασκαρίσματα, δεσίματα, επιμέρους βαψίματα, κλπ), έχει μεράκι, και το βάψιμο σου είναι εξαιρετικό!!!

Περιμένω πως και πως να το δω τελειωμένο.  :wink:

Καλό βράδυ.

Απόστολος  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 07:13:05 μμ »
Παιδες καλησπερα! Ενα ακομα update απο μενα απο την προοδο του κιτ. Τα τελειωματα πλησιαζουν...  ::pop:: Αφου τελιωσα με τα βαψιματα και τις σαμιαμιδε παραλαγες επιτελους,  ::eusa_wall::  ξεκινησα να κανω ενα wash με Ivory Black. αφου λοιπον το αφησα για 10-15 λεπτα να στεγνωσει λιγο, πηρα ενα νοτισμενο πανι και σκουπισα τις επιφανειες.Δεν ηθελα να μεινει πολυ λαδι επανω, απλα το εκανα σαν φιλτρο, για να "σπασει" λιγακι την αντιθεση του λευκου με τα πρασινα και να σκουρινει ελαφρα. Μετα ειπα να κανω τις καπνιες των εξατμισεων, αυτη τη φορα ομως αφησα τα ξηρα παστελ στην ακρη και ειπα να δοκιμασω με τον αερογραφο. Δεν ξερω αν εγειναν πετυχημενες, αυτο θα το κρινουν εμπειρωτεροι συναδελφοι και θελουν να εκφρασουν μια γνωμη. :oops:  Αφου τελειωσα και με αυτο εκανα ενα περιορισμενο chipping σε λιγα σημεια, βερνικαρα το α/φος πανω κατω, και καποια μικρα κοματακια της κατασκευης, κεραιες αντενες καλυματα απο το Σ/Π κλπ που ειναι για το τελος. Τωρα μενουν τα ψιλα, να ξεμασκαρω τις καλυπτρες και η τελικη συναρμολογηση των κομματιων για να παρει το Heinkel την τελικη του μορφη! Για την ωρα ομως προεχει ενα μικρο διαλειματακι...!!!  ::cofee_proi::
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 07:17:52 μμ »
Καλησπέρα Χρήστο,

Μπράβο φίλε!!!

Η δουλειά σου είναι μεθοδική (μασκαρίσματα, δεσίματα, επιμέρους βαψίματα, κλπ), έχει μεράκι, και το βάψιμο σου είναι εξαιρετικό!!!

Περιμένω πως και πως να το δω τελειωμένο.  :wink:

Καλό βράδυ.

Αποστολε σ ευχαριστω πολυ φιλε, να σαι καλα!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 10:04:13 μμ »
Βγαινει πανεμορφο!Ανυπομονο να το δω τελειωνεμο!
Οι καπνιες ωραιες ειναι αλλα δεν ειμαι ειδικος για να πω αν ειναι σωστες.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 11:19:40 μμ »
Βγαινει πανεμορφο!Ανυπομονο να το δω τελειωνεμο!
Οι καπνιες ωραιες ειναι αλλα δεν ειμαι ειδικος για να πω αν ειναι σωστες.

Λαμπρο σ ευχαριστω πολυ, εγω να δεις πως θελω να το δω τελειωμενο στη βιτρινα! Οποτε βρισκω λιγο ελευθερο χρονο του δινω και καταλαβαινει..
Να σαι καλα φιλε μου!  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #60 στις: Μαρτίου 01, 2012, 12:01:09 πμ »
Πολύ ωραίο βγαίνει! Στη θέση σου ίσως έκανα περισσότερα ξεφλουδίσματα στο άσπρο. ;)

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #61 στις: Μαρτίου 01, 2012, 12:07:38 πμ »
Πολύ ωραίο βγαίνει! Στη θέση σου ίσως έκανα περισσότερα ξεφλουδίσματα στο άσπρο. ;)

Σ ευχαριστω πολυ φιλε Αλεξανδρε!

Να του εκανα περισσοτερα ξεφλουδισματα λες?  :?

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #62 στις: Μαρτίου 01, 2012, 01:07:20 πμ »
Σ ευχαριστω πολυ φιλε Αλεξανδρε!

Να του εκανα περισσοτερα ξεφλουδισματα λες?  :?

Ναι, πιστεύω πως θα του πήγαινε. Δώσε έμφαση στα panel που ανοίγουν, στις περιοχές που βρίσκονται οι τάπες πλήρωσης καυσίμου και στα χείλη προσβολής. ;)

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #63 στις: Μαρτίου 01, 2012, 01:25:50 πμ »
Ναι, πιστεύω πως θα του πήγαινε. Δώσε έμφαση στα panel που ανοίγουν, στις περιοχές που βρίσκονται οι τάπες πλήρωσης καυσίμου και στα χείλη προσβολής. ;)

Συμφωνώ με τον ʼλεξ αλλά μην το παρακάνεις  :wink:

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #64 στις: Μαρτίου 01, 2012, 01:57:57 πμ »
Το προβλημα ειναι οτι εχω σφραγισει τις επιφανειες τωρα με βερνικι... Φοβαμαι μη το χαλασω το ερμο... :roll:

Υπαρχει καποιος τροπος να γινει?.........

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #65 στις: Μαρτίου 01, 2012, 06:25:47 μμ »
Αν το βερνίκι είναι ακρυλικό υπάρχουν τρόποι αλλά δεν νομίζω οτι αξίζει τον κόπο να "ρισκάρεις".Επίσης μπορείς να κάνεις τσίπινγκ στα σημεία που θες αλλά και πάλι δεν νομίζω οτι θα δείχνει πολύ ωραίο.ʼστο ως έχει...μια χαρά μανάρι είναι  :wink:

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #66 στις: Μαρτίου 01, 2012, 06:52:56 μμ »
Αν το βερνίκι είναι ακρυλικό υπάρχουν τρόποι αλλά δεν νομίζω οτι αξίζει τον κόπο να "ρισκάρεις".Επίσης μπορείς να κάνεις τσίπινγκ στα σημεία που θες αλλά και πάλι δεν νομίζω οτι θα δείχνει πολύ ωραίο.ʼστο ως έχει...μια χαρά μανάρι είναι  :wink:

Ναι ακρυλικο ειναι, εχεις δικιο φιλε θα το αφησω ως εχει λοιπον γιατι φοβαμαι να το πειραξω. Οταν τσιγγλας κατι συνεχεια το κανεις χειροτερο, πχ. οποτε εβαφα κατι και προσπαθουσα να το "βελτιωσω" 7 στις 10 φορες το εκανα χειροτερο...   :evil:

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #67 στις: Μαρτίου 01, 2012, 07:57:04 μμ »
μου αρεσει τρελλα και το βαψιμο με τις φθορες ειναι χαρμα οφθαλμων...αστο οπως ειναι μην το πειραζεις και γινει καμια στραβη και το μετανιωσεις ασχημα μετα...μπραβο ανυπομονω να το δω ολοκληρομενο

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #68 στις: Μαρτίου 01, 2012, 08:03:16 μμ »
μου αρεσει τρελλα και το βαψιμο με τις φθορες ειναι χαρμα οφθαλμων...αστο οπως ειναι μην το πειραζεις και γινει καμια στραβη και το μετανιωσεις ασχημα μετα...μπραβο ανυπομονω να το δω ολοκληρομενο

Σ ευχαριστω Βασιλη να σαι καλα φιλε μου!

Ναι θα το αφησω ετσι τελικα δεν το πειραζω.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #69 στις: Μαρτίου 01, 2012, 08:47:47 μμ »
Το βάψιμο και οι φθορές στο λευκό είναι πολύ ωραίες, δεν νομίζω οτι χρειάζεται κάτι άλλο.
Οι καπνιές στις κάτω επιφάνειες θέλουν όμως πιό ομαλό σβήσιμο όσο προχωράς προς την ουρά... Ισως να μή πειράξεις αυτές στις κύριες πτέρυγες αλλα στα ουραία πτερύγια θέλει να το δουλέψεις λίγο. Επίσης - άν δε το φοβάσαι - θα πρότεινα να "στενέψεις" λίγο την καπνισμένη επιφάνεια μπροστά, κοντά στις εξατμίσεις, ωστε να μήν φαίνεται να στενεύουν πολύ, όσο απλώνονται προς τα πίσω.
Click to see the original size.

Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #70 στις: Μαρτίου 01, 2012, 09:49:36 μμ »
εισαι παρα πολλη καλος μοντελιστης καθαρη δουλεια πολλη καλη εφαρμογη διαφορων τεχνικων μπραβο μου αρεσε το μασκαρισμα σου
και το βαψιμο σου ::salut:: ::good_job_smilie::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #71 στις: Μαρτίου 01, 2012, 10:43:34 μμ »
Το βάψιμο και οι φθορές στο λευκό είναι πολύ ωραίες, δεν νομίζω οτι χρειάζεται κάτι άλλο.
Οι καπνιές στις κάτω επιφάνειες θέλουν όμως πιό ομαλό σβήσιμο όσο προχωράς προς την ουρά... Ισως να μή πειράξεις αυτές στις κύριες πτέρυγες αλλα στα ουραία πτερύγια θέλει να το δουλέψεις λίγο. Επίσης - άν δε το φοβάσαι - θα πρότεινα να "στενέψεις" λίγο την καπνισμένη επιφάνεια μπροστά, κοντά στις εξατμίσεις, ωστε να μήν φαίνεται να στενεύουν πολύ, όσο απλώνονται προς τα πίσω.
Click to see the original size.

Καλή συνέχεια!

Καταρχην σ ευχαριστω πολυ για τα καλα σχολια σου,  :o οσο για τις καπνιες εχω κι εγω τις επιφυλαξεις μου για τη "ροη" του καπνου μπροστα κοντα στις εξατμισεις. Εχω σφραγισει με βερνικι ολες τις επιφανειες και ειμαι στα τελειωματα τωρα, αλλα θα δω μηπως διορθωσω με RLM65 τις  καπνιες μπροστα και τις στενεψω λιγο, οσο για τις πισω, αποψε λογικα που εχω χρονο θα δουλεψω σιγουρα με λιγα ξηρο παστελ τις πισω στα μικρα φτερα μιας και ειναι μικρες επιφανειες και θα ειναι πιο ελενχομενο με το πινελακι. Σ ευχαριστω φιλε μου και για τη φωτογραφια που παρεθεσες.  ::salut::

εισαι παρα πολλη καλος μοντελιστης καθαρη δουλεια πολλη καλη εφαρμογη διαφορων τεχνικων μπραβο μου αρεσε το μασκαρισμα σου
και το βαψιμο σου ::salut:: ::good_job_smilie::

Φιλε μου Ηφαιστε σ ευχαριστω πολυ για τα καλα σου σχολια!! Να εισαι καλα!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #72 στις: Μαρτίου 04, 2012, 07:17:47 μμ »
Παιδες καλησπερα!

Η ολοκληρωση της κατασκευης εφτασε! Μαζι με αυτην λοιπον, και το τελευταιο update για το Heinkel-111. Χθες εγειναν οι τελικες εργασιες συναρμολογωντας τα εναπομειναντα κομματια Σ/Π, κεραιες, ελικες κλπ, και το κιτ σταθηκε στα "ποδια" του, στη συνεχεια εφτιαξα απο λεπτο χαλκοσυρμα Μ/Σ τα σκοπευτρα των πολυβολων και τα κολησα και τελος εκανα εναν επανελενχο σε ολο το κιτ για να δω αν ολα ειναι ενταξει και..... τελος! Παρακατω παραθετω και μερικες φωτογραφιες.

Αυτα απο μενα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #73 στις: Μαρτίου 04, 2012, 07:41:56 μμ »
 Κουκλί βγήκε φίλε Χρήστο! Μπράβο και πάλι μπράβο! Μ'αρέσει που εκτός από 'απρόσεκτο' καμουφλάζ, έχεις κάνει και ωραίο λέρωμα στους τροχούς.  ::salut::

Μόνο λίγο οι καπνιές ίσως να ήθελαν λίγο προσοχή, πιο στενές στο χείλος προσβολής (μπροστά), και να φαρδαίνουν όσο πάνε πίσω.

Spoiler (hover to show)
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ελλαδιστάν
« Απάντηση #74 στις: Μαρτίου 04, 2012, 07:48:23 μμ »
Καλησπέρα φίλε,

Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο!!! Πάντα τέτοιες κατασκευές να κάνεις για να χαίρονται τα ματάκια μας...  :mrgreen:

Καλό βράδυ!

Tags: he-111