Αποστολέας Θέμα: MUSASHI 1/350 Tamiya.The Giant Yamato''s sister ship!!!  (Αναγνώστηκε 2644 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
MUSASHI 1/350 Tamiya.The Giant Yamato''s sister ship!!!
« στις: Ιανουαρίου 11, 2012, 05:14:18 πμ »
Φίλοι μου καλημέρα ,καλή χρονιά σε όλους.
Επιτέλους μετά από πολύ καιρό και μεταξύ άλλων τελείωσε το Musashi.
H όλη δουλειά μου πάνω σε αυτό το κιτ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μάλλον αγγαρία.Φαίνεται σε πολλά σημεία αλλά και στο φινίρισμα.Μάλλον δεν είναι από τα καλυτερά μου.
Το μοντέλο έφτασε στα χέρια μου 'ετοιμο βαμμένο για να τοποθετιθεί σε θάλασσα.Ρέλια υπήρχαν μόνο περιμετρικά της γάστρας και είχε και ένα riging που ο Θεός να το κάνει.
Αποφάσησα λοιπόν να το ξαναβάψω.Αφησα λοιπόν το αρχικό χρώμα σαν υπόστρωμα και το δούλεψα εξ όλοκλήρου με λάδια .
Δε θα σας κουράσω άλλο με τεχνικές και άλλα ,κωδικοί χρώματος δεν υπάρχουν .Μείξεις λευκού και μάυρου λαδιού έδωσαν αρκετά διαφορετικά γκρι που κάλυψαν όλο το σκάφος .Διαφορετικοί τόνοι εδώ και εκει ,εναλλάσοντας τις ποσότητες λευκού και μάυρου έδωσαν ένα φθαρμένο και ''μάχιμο''φινίρισμα.

Οριστε οι φωτο και επανερχόμαστε.

Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.

Το riging έγινε με τρίχες από πλαστική κούκλα .Πιστευω οτι είναιθ το καταληλότερο υλικό για in scale σύρματα και ιστια ,με τρομερή αντοχή στα τεντώματα.
Click to see the original size.  Click to see the original size.   Click to see the original size.

Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.

Click to see the original size. Το κατάστρωμα των αεροσκαφών.Χρήση παστελ ,άλλα και λαδιών καθώς και ρερωμένο με λάδι διαλυτικό ,έδωσαν αυτή τη φθαρμένη επιφάνεια.

Click to see the original size.
Εδω φαίνονταν οι αντένες του ρανταρ που έφτιαξα από evergreen για τα πλαίσια και ρέλια για τα πλέγματα ,αντικαθηστόντας τα υπάρχοντα φλατ του κιτ.
Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.

Τα κομμάτια που αντικατέστησα.......Click to see the original size.

Και για το τέλος έφτιαξα την πινακίδα......οχι δεν είναι το όνομα του πλοίου στα Ιαπωνικά.........

HI-INJUSTICE

RI-FAIRNESS

HO-LAW

KEN-POWER

TEN-HEAVEN   ..................

Από το ''kanji''To λάβαρο των Σαμουράι που τοποθετούνταν σε ιστούς πλοίων και οχι μονο για την εξιψωση του ηθικού των πληρωμάτων.....

Επίλογος λοιπόν......ενα μοντέλο που δεν είχα τη χαρά να κατασκευάσω εγώ ,με δυνατότητα μικρών παρεμβάσεων .
Ενα μοντελιστικό '' κτήνος''στην 1/350 που λόγο μεγέθους μπορεί κάποιος να μετατρέψει το σωστό αλλά φτωχό κιτ της Tamiya σε ένα υπερμοντέλο όπως πραγματικά αρμόζει σε ένα υπερθωρηκτό......

Σας ευχαριστώ πολύ γαι το χρόνο σας .Η κριτική όλη δική σας ,όπως σχόλια ,παρατηρίσεις και οτι άλλο έχετε ευχαρίστηση.
Πάντα στη διαθεσή σας.!!!! ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: MUSASHI 1/350 Tamiya.The Giant Yamato''s sister ship!!!
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 11, 2012, 09:36:50 πμ »
Σταμάτη, εμένα μου φαίνεται πολύ καλό.
το τελικό αποτέλεσμα εννοώ.
κατασκευαστικά σε κάποια σημεία φαίνεται η βιασύνη (πχ. γραμμές καλουπιού ακαθάριστες)
αλλά εξήγησες το γιατί και πως.
το φινίρισμα με τα λάδια και παστέλ και η θάλασσα είναι σούπερ.

:arrow: εξαιρετική η ιδέα με τις τρίχες της κούκλας. θα τη θυμηθώ στην επόμενη επίσκεψη στο Jumbo (ή στο πατάρι που σίγουρα θα υπάρχει κάποια ξεχασμένη της κόρης μου)

:arrow:  πρόσφατα ειδα οτι το Yamato ξανακυκλοφορησε απο την Tamiya (new tool), η οποία το διαφημίζει ίσως ως το καλύτερο πλαστικό της μοντέλο.

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 11, 2012, 10:27:45 πμ »
Kαπετάν Σταμάτη, είσαι εγκάθετος και βάνδαλος!!!!!!!
Με τις χυδαίες  και αυθαίρετες επεμβάσεις σου, κατέστρεψες το αριστούργημα του "καλύτερου" (και συγχρόνως και εντιμότερου) Έλληνα μοντελιστή"!!!!! Ντροπή και αίσχος σου!!!!!!!::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Spoiler (hover to show)

Καλό κουράγιο στο σουλούπωμα και των υπόλοιπων "αριστουργημάτων" ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 11, 2012, 10:38:18 πμ »
Spoiler (hover to show)

Καπτάνιο μου δεν ξέρω τι σε χαλάει στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά εγώ το βρίσκω το τέρας εντυπωσιακότατο και πανέμορφο.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 11, 2012, 12:13:52 μμ »
Σταμάτη να δουλέψεις πάνω σε κάτι ήδη φτιαγμένο είναι πολύ πιο δύσκολο από το να αρχίσεις κάτι από την αρχή. Γι' αυτό και είναι πάντα πιο δύσκολο να διορθώσει κάποιος ένα μοντέλο που θεωρήθηκε τελειωμένο,ακόμα και αν το έχει φτιάξει ο ίδιος.

Καλό θα ήταν να είχαμε δει το πριν, αλλά από αυτό που έγραψε ο Δημήτρης καταλαβαίνω.... ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall::

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν γιατί πραγματικά είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα συνολικά. Σε ένα έμπειρο μάτι θα φανούν τα λάθη της κατασκευής αλλά πολλά αντισταθμίζονται από το βάψιμο και την παλαίωση...

Επίσης είσαι τυχερός που αποφάσισες να δουλέψεις μόνο με λάδια και να μην ξαναβάψεις πράγματα, αν θες και αν έχεις κι άλλα έτοιμα να διορθώσεις στείλε ένα πμ να σου εξηγήσω.

Καλή συνέχεια φίλε μου....  ::salut:: ::salut::

Υ.Γ. 1 Κι έλεγα που είχες χαθεί... Με τέτοιο τέρας (εντός κι εκτός εισαγωγικών) να παλεύεις που καιρός για φόρουμ

Υ.Γ. 2 Έχω πολλά περισσεύματα από κατασκευές, μην διστάσεις να αναζητήσεις τίποτα, να γλυτώνεις και το παίδεμα..  :wink:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 11, 2012, 01:06:57 μμ »
Σταυρο,καλημέρα φίλε.Για την κατασκευή είναι οπως περιγράφονται τα πράγματα .Κατασκευαστηκά δεν επιτρέπονταν η βιασύνη για ένα μοντέλο στο οποίο΄ήταν παραγγελία και κάποιος πληρώνει κάνοντας σου την τιμή να του το φτιάξεις.
Μεγάλη υπόθεση οταν ένα κομμάτι φευγει από την κατοχή σου και πάει σε κάποιον άλλον ,΄ποσο μάλλον να είναι και παραγγελία από την αρχή.Στα χρώματα και στα weatherings δε θα σταθω καθόλου ,είναι πιό επικειμενικό το θέμα.
Για το υλικό του riging ,είναι οτι καλύτερο μπορεί να βρείς.Βάζοντας το μοντέλο στο μισό μέτρο είναι δυσκολο να το ξεχωρίσεις ακόμα και οταν πίσω υπάρχει λευκό φόντο.Πιστευω οτι επιβάλλεται ακόμα περισσότερο στις μικρότερες κλίμακες.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. ::salut::

Δημήτρη  φίλαράκι ,σε ευχαριστώ πολύ!Τα είχες δει και από κοντά πριν.Το musashi ηταν το πιό σωστό.Για τα υπόλοιπα μάλλον δε θα το παλέψω.
Για το riging που περιγράφω και στο Σταυρο επιβάλεται και για τα καράβια σου!!!!  ::salut::

Νίκο μου (nino) σε ευχαριστώ πάρα πολύ.Οντως έλικες δεν υπήρχαν και ακόμα δεν έχω βρει ,μέχρι να το παραδώσω κάτι θα κάνω.
Βγήκε καλό δε λέω ,αλλά οταν έχεις ένα μοντέλο 73 cm , κάνεις παππάδες, από την  άλλη δυσκολα κρύβεις τις πατάτες. ::salut::

Νικόλα μου,φωτογραφίες δεν υπήρχε λόγος να μπουν από το πως ήταν πριν ,δεν θα ήταν σωστό να γίνει κριτική για το κάθε τι πάνω του.Και τα παραπάνω που ανέφερα πολλά είναι.Οντως πολλά πράγματα αν είχαν γίνει σωστά από την αρχή ,ακόμα και στο βάψιμο το μοντέλο θα ήταν πολύ διαφορετικό.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε για την προσφορά σου ευτυχώς τελείωσα με τα liftings,και για την όλη βοήθεια κατά καιρούς στα περισσότερα ναυτικά θέματα ,δικά μου αλλά και άλλων συναδέρφων.Οι γνώσεις σου είναι πολύτιμες φίλε και πολλές φορές μας έχεις λύσεις τα χέρια.
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! ::salut::

Ιντυ παλιόπαιδο ,σβήσε κάνα από τα εισερχομενά σου ,να σου στείλουμε κάνα μήνυμα......μόνο εσύ θέλεις να στέλνεις; :mrgreen: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 11, 2012, 11:47:32 μμ »
ηρωας εισαι βρε σταματη ,αφου καταφερες και εφτασες το καραβι σε αυτο το επιπεδο τι να πω φιλε
τα μπραβο και λιγα που ειναι.
αντε επιστροφη τωρα στα δικα σου  :wink: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 12, 2012, 01:36:16 πμ »
Α! Ωστε νεκρανασταση ηταν το μουσασι και μαλιστα............ασε καταλαβα  :roll:
Ωραιο βγηκε παρολαυτα καπετανιο μου αλλα.......
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΕΝΙΩΣΕΣ" ΔΕΝ ΘΕΣ ΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ; :twisted: :twisted: :twisted:
Αν δεν εχεις στο στοκ σου ευχομαι να αποκτησεις συντομα και να το περιποιηθεις οπως μονο εσυ ξερεις.
Αν παλι εχεις.......ΤΙ ΤΟ ΚΟΙΤΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ!!!!!
ΓΙΑΜΑΤΟ ΜΟΥΣΑΣΙ για 5-10-50 αντιεροπορικα δε χαλασε ο κοσμος.....το ιδιο ειναι  :wink:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 12, 2012, 03:55:14 πμ »
Σπύρο ,σε ευχαριστώ πολύ φίλε.......οντως πάμε στα δικά μου έχω ανοίξει πολλά μέτωπα. ::salut::

Μιχάλη μου,οχι άλλους σχιστομάτηδες για την ώρα ,τα βλέπω στον υπνο μου.Ασε που είναι σαν φτυάρι.Πλάκα κάνω !!!
Ωραίο σκαρί το άτιμο.Στο μέλλον έχει σίγουρα Γαμάτο!!! :mrgreen:σε ευχαριστώ πολύ φίλε. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος FANTOMAS......

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: καρδιτσα
  • Φωτοπουλος Νεκταριος
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 03:02:18 μμ »
παρα πολυ ωραια κατασκευη  ::salut:: ::salut::
Φωτοπουλος Νεκταριος

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 03:26:37 μμ »
Φίλε Νεκτάριε σε ευχαριστώ!

Tags: musashi ijn