Φίλοι μου καλημέρα ,καλή χρονιά σε όλους.
Επιτέλους μετά από πολύ καιρό και μεταξύ άλλων τελείωσε το Musashi.
H όλη δουλειά μου πάνω σε αυτό το κιτ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μάλλον αγγαρία.Φαίνεται σε πολλά σημεία αλλά και στο φινίρισμα.Μάλλον δεν είναι από τα καλυτερά μου.
Το μοντέλο έφτασε στα χέρια μου 'ετοιμο βαμμένο για να τοποθετιθεί σε θάλασσα.Ρέλια υπήρχαν μόνο περιμετρικά της γάστρας και είχε και ένα riging που ο Θεός να το κάνει.
Αποφάσησα λοιπόν να το ξαναβάψω.Αφησα λοιπόν το αρχικό χρώμα σαν υπόστρωμα και το δούλεψα εξ όλοκλήρου με λάδια .
Δε θα σας κουράσω άλλο με τεχνικές και άλλα ,κωδικοί χρώματος δεν υπάρχουν .Μείξεις λευκού και μάυρου λαδιού έδωσαν αρκετά διαφορετικά γκρι που κάλυψαν όλο το σκάφος .Διαφορετικοί τόνοι εδώ και εκει ,εναλλάσοντας τις ποσότητες λευκού και μάυρου έδωσαν ένα φθαρμένο και ''μάχιμο''φινίρισμα.
Οριστε οι φωτο και επανερχόμαστε.

Το riging έγινε με τρίχες από πλαστική κούκλα .Πιστευω οτι είναιθ το καταληλότερο υλικό για in scale σύρματα και ιστια ,με τρομερή αντοχή στα τεντώματα.

Το κατάστρωμα των αεροσκαφών.Χρήση παστελ ,άλλα και λαδιών καθώς και ρερωμένο με λάδι διαλυτικό ,έδωσαν αυτή τη φθαρμένη επιφάνεια.

Εδω φαίνονταν οι αντένες του ρανταρ που έφτιαξα από evergreen για τα πλαίσια και ρέλια για τα πλέγματα ,αντικαθηστόντας τα υπάρχοντα φλατ του κιτ.

Τα κομμάτια που αντικατέστησα.......

Και για το τέλος έφτιαξα την πινακίδα......οχι δεν είναι το όνομα του πλοίου στα Ιαπωνικά.........
HI-INJUSTICE
RI-FAIRNESS
HO-LAW
KEN-POWER
TEN-HEAVEN ..................
Από το ''kanji''To λάβαρο των Σαμουράι που τοποθετούνταν σε ιστούς πλοίων και οχι μονο για την εξιψωση του ηθικού των πληρωμάτων.....
Επίλογος λοιπόν......ενα μοντέλο που δεν είχα τη χαρά να κατασκευάσω εγώ ,με δυνατότητα μικρών παρεμβάσεων .
Ενα μοντελιστικό '' κτήνος''στην 1/350 που λόγο μεγέθους μπορεί κάποιος να μετατρέψει το σωστό αλλά φτωχό κιτ της Tamiya σε ένα υπερμοντέλο όπως πραγματικά αρμόζει σε ένα υπερθωρηκτό......
Σας ευχαριστώ πολύ γαι το χρόνο σας .Η κριτική όλη δική σας ,όπως σχόλια ,παρατηρίσεις και οτι άλλο έχετε ευχαρίστηση.
Πάντα στη διαθεσή σας.!!!!