Αποστολέας Θέμα: 1958 Chevy Impala Coupe  (Αναγνώστηκε 7122 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος m@ster k@frer

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Oh let it roll baby...
Απ: 1958 Chevy Impala Coupe
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 10:21:14 πμ »
Καλημέρα Πρόδρομε,

Τα καλώδια το γνωρίζω και το συζητούσα και χθές με κάποιο άλλο παιδί ότι είναι χοντρά...Απλά το παρατήρησα αργά και δεν είχα το ψυχικά σθένος   :mrgreen: να τα βγάλω και να τα αλλάξω...
Χρησιμοποίησα καλώδιο τηλεφώνου αλλά τελικά για 1/25 είναι αρκετά θηρίο...\

Από φωτογραφίες που μελέτησα από παλιά impala όλα όσα είδα ήταν μαύρα από κάτω...Τώρα για περισσότερα υπάρχουν πιο "ειδικοί" επί του θέματος...

Στο θέμα των καθισμάτων...Επειδή γενικώς με έχει παιδέψει πολύ το συγκεκριμένο μοντέλο το σκέφτομαι ακόμα αν θα βαφτούν τα καθίσματα μόνο μπεζ-κόκκινο ή αν θα κάνω τα διαφορα χρώματα στα κεντρικα πάνελ και γέρνω προς το πρώτο αλλά θα δείξει..Προς το παρόν τα καθίσματα είναι μόνο ασταρωμένα...

Ευχαριστώ και πάλι για το λινκ και για το χρόνο σου...

Φιλικά,

Αγάπιος

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 01:28:00 μμ »
Αγάπιε όντως έχει αρκετά έντονο orange peel, που θα χρειαστεί αρκετό τρίψιμο για να φύγει και στη συνέχεια γυάλισμα με βερνίκι και αλοιφές.
Micromesh έχεις?? ;)

Στα αυτοκίνητα με ξεχωριστό σασί (όπως αυτό) το σασί βάφεται πολύ σωστά μαύρο (όχι ματ όμως). Όμως το υπόλοιπο πάτωμα τι χρώμα βάφεται? Με κάποιους που έχω μιλήσει που λένε ότι βάφεται στο χρώμα του αμαξώματος. ʼλλοι απλά το βάφουν μαύρο. Το λογικό για μένα θα ήταν να βάφεται στο χρώμα του αμαξώματος. Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω?

Δεν τα περνάγανε ένα χέρι πίσσας στο πάτωμα?

Αποσυνδεδεμένος pro_crossaro

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 02:52:35 μμ »
Αγάπιε να ξέρεις ότι, ότι χρειαστείς από πληροφορίες για αμερικάνικα, με ρωτάς ελεύθερα. :D

Τώρα για το εσωτερικό, η αλήθεια είναι ότι ειδικά στην Ελλάδα πολύ λίγοι θα το καταλάβουν αν δεν τα κάνεις "εργοστασιακά". Εδώ στις κανονικές ανακατασκευές και κάνουν του κεφαλιού τους. Η αλήθεια είναι ότι η ταπετσαρία του είναι αρκετά περίπλοκη και λογικά θα χρειαστεί πολύ κόπο για να επιτευχθεί.

Τα καλώδια είναι όντως θηρία. :lol:
Πριν αποφασίσεις να το κλείσεις το θέμα πάντως, είτε ψάξου με λεπτότερα, είτε απλά αφαίρεσε εκείνο που περνάει πάνω από τον παπά και φαίνεται άσχημο. Τα άλλα δε θα πολυφαίνονται όταν ολοκληρωθεί το μοντέλο πιστεύω.

ʼλεξ και Αγάπιε. Για το θέμα του πατώματος. Στα αυτοφερώμενα μέχρι και τις αρχές του 70 σίγουρα δεν πέρναγαν πίσσα. Πίσσα τους πέρναγαν αργότερα οι έλληνες φαναρτζήδες. :evil:

Στα 50ies αμερικάνικα έχω ακούσει ότι μέσα είχαν πίσσα από το εργοστάσιο. Αλλά μόνο μέσα, όχι από κάτω. Δυστυχώς δεν έχω κάποια σίγουρη πληροφορία. Ελπίζω μπας και γνωρίζει περισσότερα κάποιος που θα έχει ζήσει την εποχή.

Τις φωτό του διαικτύου μην τις πολυεμπιστεύεστε για λεπτομέρειες. Δυστυχώς το φαινόμενο του "περίπου" είναι παγκόσμιο στις ανακατασκευές, οπότε δεν μπορείς να ξέρεις σίγουρα. Μόνο από φωτογραφίες εποχής μπορείς να δεις πως ακριβώς ήταν, και από μπροσούρες.
Gentlemen, start your engines:

http://garagestories.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος alex78

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ....περιπλανώμενος κάπου στο Αιγαίο....
  • Βαρυ(ΠΝ)οίτηs 7
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 20, 2012, 12:27:09 μμ »
Αγάπιε τα πάς πολύ καλά, συνέχισε έτσι μεθοδικά και το αποτέλεσμα θα σε ανταμοίψει...

Spoiler (hover to show)

::salut:: ::salut::
βαρυ(ΠΝ)οίτης 7

• Scale 1/144
  • *
  • Oh let it roll baby...
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 20, 2012, 01:21:44 μμ »
Αγάπιε όντως έχει αρκετά έντονο orange peel, που θα χρειαστεί αρκετό τρίψιμο για να φύγει και στη συνέχεια γυάλισμα με βερνίκι και αλοιφές.
Micromesh έχεις?? ;)
Γεια σου ʼλεξ,

micro mesh υπάρχει αύθονο και θα χρησιμοποιήθεί όταν έρθει η ώρα του και βλέπουμε τι θα γίνει...

Αγάπιε τα πάς πολύ καλά, συνέχισε έτσι μεθοδικά και το αποτέλεσμα θα σε ανταμοίψει...

Spoiler (hover to show)

Αλέξη, ελπίζω να υπάρξει αποτέλεσμα και να μην το απογειώσω απο τον τρίτο... :mrgreen: :mrgreen:
Για τα micro mesh ότι έγραψα πιο πάνω... :wink:

Σας ευχαριστώ όλους για τις παρατηρήσεις και τα σχόλια...

Φιλικά,

Αγάπιος

• Scale 1/144
  • *
  • Oh let it roll baby...
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 03:35:32 μμ »
Kαλησπέρα σε όλη την παρέα.

Έχουν γίνει αρκετές εργασίες στο μοντέλο και έχω ξεχάσει να ανανεώσω το θέμα, οπότε θα είναι λίγο μεγάλο το update και ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά.

Λοιπόν, περάστηκαν στο σασί τα εμπρός και πίσω συστήματα ανάρτησης κτλ και τονίστηκαν οι βίδες... Επίσης έγινε Wash με μαύρο σε ενώσεις, βίδες και στο ντεπόζιτο για βάθος...

Όμως, παρότι όταν είχα βαψει το σασί μου είχε αρέσει το ματ, τώρα δεν μου φαινόταν αρκετά καλό και πέρασα με satin black και στεγνό πινέλο, μερικές ακμές και το ντεπόζιτο, για λίγο βάθος. Αν και δεν φαίνεται καλά στις φωτογραφίες νομίζω "έδειξε" περισσότερο έτσι...

Τέλος περάστηκε πάλι με aluminium το σασμάν και έγινε σε όλο τον κινητήρα wash με μαύρο για λίγη βρωμιά... Και μαζί με όλα έκανα και μια βάση κινητήρα για κάποιο άλλο πρότζεκτ. Παρακάτω φαίνεται ο κινητήρας πάνω στη βάση...

Οι απέλπιδες προσπάθειες για μοντελάρισμα συνεχίστηκαν με αλλάγτη στα μπουζοκαλώδια γιατί με ενοχλούσε ο όγκος τους όταν κολλήθηκε στο σασί ο κινητήρας...Τα προβλήματα με το κόκκινο χρώμα συνεχίζονται. Το χρώμα ακόμα δεν στεγνώνει οπότε τα τελικά touchups θα γίνουν λίγο πριν ενωθεί αμάξωμα με σασί. Προς το παρόν, το σασί με τον κινητήρα φαίνονται παρακάτω:

Επίσης βάφτηκαν με κόκκινο matt αρχικά και μετά Gloss (φοβήθηκα ότι δεν θα πιάσει καλά το gloss μόνο του ίσως και να έκανα βλακεία) τα κομμάτια του εσωτερικού και δουλεύτηκε λίγο και το τιμόνι:

Θα περαστούν και με satin cote αφού γίνει η διχρωμία.

Τέλος, περάστηκαν με το Chrome της Alclad ζάντες,προφυλακτήρες κτλ που περίμεναν βαμμένα με τη βάση και δοκίμασα για πρώτη φορά (μαζί με το τιμόνι) τα φωτοχαραγμένα κομμάτια. Παρακάτω φαίνονται μαζί με κομμάτια από άλλο κιτ τα χρωμιωμένα και οι ρόδες.Το PE σήμα στο κέντρο των τροχών βάφτηκε με 3 διαφορετικά χρώματα και με πολλή υπομονή και προσοχή και το αποτέλεσμα είναι αυτό.
Η κοντινή είναι λίγο θολή, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να βγάλω καλύτερη....

Κάποιες ρόδες θέλουν μικροδιορθώσεις στα whitewalls, οι οποίες θα γίνουν αφού τελειώσουν όλες οι ρόδες...

Αυτά προς το παρόν...Σχόλια, συμβουλές, παρατηρήσεις δεκτά και επιβεβλημένα... ;)

Φιλικά,

Αγάπιος   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ελλαδιστάν
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 10:34:11 μμ »
Καλησπέρα Αγάπιε,

Η δουλειά σου προχωράει πολύ καλά, και τα ζαντολάστιχα είναι όλα τα λεφτά!!!  :D :D :D

Καλή συνέχεια φίλε!!!

Απόστολος  ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 11:53:24 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά Αγάπιε, ειδικά στις ζάντες.

Οι βίδες στο σασί μου φαίνονται λάθος. Στην 50αρα μου τουλάχιστον δεν έχουν θέση. Τι ακριβώς "κρατάνε".

Πρόδρομος

• Scale 1/144
  • *
  • Oh let it roll baby...
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 11, 2012, 07:58:32 μμ »
Απόστολε και Πρόδρομε να σας ευχαριστήσω για το χρόνο σας.

Συνεχίζοντας με το μοντέλο (και με τα νεύρα να τσιτώνουν :P) βερνίκώθηκε το σώμα, οι πόρτες και το καπώ:

Το ταμπλώ βάφτηκε στα χρώματα που έπρεπε και περάστηκαν τα "χειριστήρια" (τέλος πάντων  :P) από τα PE και κόπηκαν μετα κόπων και βασάνων το κοντέρ, οι ενδείξεις και το ρολόι από τη ζελατίνα και μπήκαν στις σωστές θέσεις... επίσης κολλήθηκε η μίζα και το logo της impala δίπλα στο ραδιόφωνο και έγινε wash με μαύρο στην πρόσοψη του ραδιοφώνου και τις γραμμώσεις...
Στη φωτογραφία δεν έχει μπει η μίζα ακόμα....

Επίσης, έγινε η διχρωμία στο σαλόνι και περάστηκε με satin cote, έγιναν νικελ τα πλαινά των εμπρός καθισμάτων, περάστηκε μοκέτα και κάποιες λεπτομέρειες απο το detail set...Kai εδώ να ζητήσω την επιείκια σας γιατί στο σαλόνι οι γραμμές είναι χάλια... λίγο η ποιότητα του κιτ, λίγο το ότι ήταν σπρέυ το χρώμα και πολύ παχύρευστο και ΠΟΛΥ η κουλαμάρα μου στο μασκάρισμα και γενικότερα, συντέλεσαν στο να μη γίνουν σωστές οι γραμμές, αλλά προτίμησα να το προχωρήσω και να το τελειώσω το κιτ από το να εξαντλήσω την υπομονή μου και να το πετάξω στη συνέχεια μετά από τόση προσπάθεια...

Προσωπικά μου άρεσε το αποτέλεσμα στο κέντρο των καθισμάτων μετά και από ένα πολύ ελαφρύ wash και σκούπισμα με μπατονέτα, εδειξε κάπως σαν ύφασμα.(λέεεεεεεμε τώρα ντε  :P :P ) Το γύρω γύρω απλά στο επόμενο καλύτερο...
Το τιμόνι λείπει από τις φωτογραφίες γιατί χρειάζεται μια μικροεγχείρηση και είχαμε εργατικό ατύχημα κατα τη διάρκεια, αλλά πλέον έχει μπει.
Spoiler (hover to show)

Συνεχίζοντας, ξεκίνησαν το τριψίματα στο βερνίκι για να φύγουν κάποιες ανωμαλίες που είχε(Σαν φουσκάλες που έσκασαν αφήνοντας κάποιες τρυπούλες) και κάποιες σκόνες. που είχαν κάτσει. Το αμάξωμα με παίδεψε πολύ, καθώς έχει πολλά λεπτά σημεία ανάμεσα στα νεύρα. Παρακάτω φαίνονται τα αποτελέσματα:

Πάλι γίνανε κάποια (αρκετά ) λάθη στη διαδικασία, αλλά δεν πειράζει.. Έμαθα πολλά με το συγκεκριμένο μοντέλο.Στο καπώ, καθώς δεν έχει να γίνει κάποιο άλλο βάψιμο, περάστηκαν τα σήματα από τα φωτοχαραγμένα, αφού πρώτα είχαν βαφτεί με τον ίδιο τρόπο όπως και οι ζάντες...

Φιλικά,

Αγάπιος  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 11, 2012, 09:13:39 μμ »
Καλησπέρα Αγάπιε,

Η κατασκευή προχωράει πολύ όμορφα. Το αμάξωμα δείχνει ΟΚ, το εσωτερικό είναι υπέροχο, και τα φωτοχαραγμένα πρόσθεσαν πολύ στο τελικό αποτέλεσμα!!! Η μοκέτα επίσης όμορφη, και το χρώμα της είναι μια χαρά.  :wink:

ʼντε καλά τελειώματα!!!

Αποσυνδεδεμένος alex78

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ....περιπλανώμενος κάπου στο Αιγαίο....
  • Βαρυ(ΠΝ)οίτηs 7
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 04:41:35 μμ »

Φιλαράκι απο δώ και πέρα θα σε αποκαλώ ''Διαβητοχέρη'' (τι χέρι είναι αυτό μωρ' αλεφάκι μου :?: :?: :mrgreen: :mrgreen:)

Ρε συ Αγάπιε επειδή εδώ στα Χανιά χρειάζομαι ένα καθρέφτη, δεν μου το πακετάρεις για κάτω....τα ταχυδρομικά δικά μου..... :mrgreen: :mrgreen:

Πέρα απο την πλάκα εκπληκτικό γυάλισμα....ΕΥΓΕ!!!

βαρυ(ΠΝ)οίτης 7

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 05:21:45 μμ »
Πολύ όμορφη δουλειά, με τις ζάντες να κλέβουν την παράσταση μέχρι στιγμής!!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

• Scale 1/144
  • *
  • Oh let it roll baby...
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 05:30:14 μμ »
Απόστολε και Δημήτρη,

Σας ευχαριστώ για την ενθάρρυνση....

ʼλεξ,
Spoiler (hover to show)
χαίρομαι που σου άρεσε φίλε αλλά έχω να φάω πολλά ψωμιά και να μάθω πολλά ακόμα... Αλλά γι' αυτό ήμαστε εδώ για να μοιραζόμαστε γνώσεις και να κάνουμε αυτό το hobby που μας αρέσει τόσο...

Ελπίζω να έχετε ίδια γνώμη και στη συνέχεια.  ;D ;D

Εδώ και πολύ καιρό σκεφτόμουν με ποιόν τρόπο θα βάψω τις διάφορες χρωμιωμένες λεπτομέρειες που έχει το αμάξωμα. Το να μασκάρω και να βάψω, αρχικά μου φαινόταν αδύνατο και πολύ ριψοκίνδυνο...
Μετά από πρόταση του φιλου soul slayer έκλινα προς τη λύση bare metal foil. Χωρίς να το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ βέβαια, αλλά φαινόταν πιο ακίνδυνο από το να μασκάρω.
Τελικά όμως, εχθές αποφάσισα να πάω κόντρα στους φόβους μου και να ακολουθήσω τη λύση μασκάρισμα-> βάψιμο.
Το μασκάρισμα ομολογουμένως με παιδεύει πολύ και δεν "το χω"... Παρόλα αυτά το πάλεψα.
Σηκώθηκα νωρίς νωρίς σήμερα και μετά από έναν μαραθώνιο μασκαρίσματος, τα κομμάτια δείχναν κάπως έτσι:

Με το αμάξωμα να ζυγίζει καμιά 200αριά γραμμάρια παραπάνω ;D ;D, βουρ για αερογράφο και μαύρη βάση της Alclad:

Έπειτα περαστηκε το chrome της alclad και άρχισε μετά από λίγη ώρα το ξεμασκάρισμα. Τρεξίματα σε πολύ εμφανή σημεία δεν είχα. Η βάση εισχώρησε σε κάποια σημεία και μου έκανε κάποιους λεκέδες, τους οποίους δεν φωτογράφησα γιατί ξύθηκαν γρήγορα πριν στεγνώσουν. Η κουλαμάρα μου στα μασκαρίσματα φάινεται στις γραμμές ΠΑΛΙ   :evil: :evil: :evil:  οι οποίες σε αρκετά σημεία δεν είναι και τοοοσο ευθείες   ::glossa:: Αλλά είπαμε μαθαίνουμε...
Και τα πειστήρια:

Φυσικά, κάθε σχόλιο, παρατήρηση και υπόδειξη δεκτό και επιβεβλημένο.
Βαρέστε αλύπητα... ;D

Φιλικά,

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 09:33:52 μμ »
Καλησπέρα Αγάπιε,

Πολύ όμορφο το αποτέλεσμα. Κάνε μικροδιορθώσεις όπου χρειάζεται και θα βγει κουκλάκι...  :wink:

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 10:00:13 μμ »
Δεν ξέρω πως φαίνεται από κοντά, αλλά από τις φωτογραφίες είναι πανέμορφο.

• Scale 1/144
  • *
  • Oh let it roll baby...
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 10:12:47 μμ »
Καλησπέρα Αγάπιε,

Πολύ όμορφο το αποτέλεσμα. Κάνε μικροδιορθώσεις όπου χρειάζεται και θα βγει κουκλάκι...  :wink:

Καλησπέρα Απόστολε,

Το να βγάζεις τις ταινίες και να βλέπεις ελάχιστα ,έως καθόλου, τρεξίματα είναι πραγματικά απόλαυση...
Γιατί τα 2 τρεξιματάκια στα πλαινά δεν είναι τίποτα για τόση επιφάνεια που μασκαρίστηκε.
Ήδη έκανα κάποιες διορθωσούλες ακόμα και ελπίζω να πάει καλά μεχρι τέλους.

Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Δεν ξέρω πως φαίνεται από κοντά, αλλά από τις φωτογραφίες είναι πανέμορφο.

Ευχαριστώ Πρόδρομε, χαίρομαι που σου αρέσει.

Φιλικά,

• Scale 1/144
  • *
  • Oh let it roll baby...
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 12:15:50 μμ »
Λοιπόν, ας δείξω και μια μικρή πρόοδο που είχα μέχρις στιγμής.
Σήμερα γίνανε λίγες εργασίες στο εξωτερικό. Κολλήθηκαν τα τζάμια, περάστηκαν οι πόρτες και μπήκε και η μπανιέρα. Και για του λόγου το αληθές:

Και επίσης έγινε η αρχή για τα τελευταία PE στο εξωτερικό αλλά θα συνεχίσω αργότερα...
Το ασχημόπαπο άρχισε να παίρνει μορφή, πράγμα που με χαροποιεί ιδιαιτέρως.
Εξάλλου αν δεν τα χαιρόμαστε αυτά που φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι, έχουμε χάσει το νόημα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 08:11:26 μμ »

Και επίσης έγινε η αρχή για τα τελευταία PE στο εξωτερικό αλλά θα συνεχίσω αργότερα...

Όλε, όλε, όλε...

::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse::    ::music-smiley-010::::drumstel:: ::Laie_41:: ::moshi44x42:: ::danseuse::   ::danseuse:: ::danseuse::

Τελειωσέ το το τιμημένο, δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω...  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 08:17:00 μμ »
ʼντε και καλά τελειώματα!!! Πολύ ωραίο φαίνεται, άλλα γιατί με το σταγονόμετρο τις φωτογραφίες; :( :(
 :wink: ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • Oh let it roll baby...
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 08:19:25 μμ »
Δυστυχώς φίλε Απόστολε,

λίγο η αφηρημάδα μου, λίγο η συμπαντική δικαιοσύνη  :mrgreen: :mrgreen: το μοντέλο με εκδικείται και δεν θέλει να τελειώσει...

Λίγη ώρα μετά τις φωτογραφίες, είδα ότι το πίσω τζάμι και η εταζέρα είχαν θολώσει από την κυανοακρυλική με την οποία στερέωσα την μπανιέρα. Το τζάμι είχε κολληθεί με kristal klear της microscale αλλά από τις αναθυμιάσεις θόλωσε...
Και να που λέω ότι έχω δοκιμάσει τα πάντα σε αυτό το μοντέλο... Ξεκολλήθηκε η μπανιέρα και το τζάμι, η μπανιέρα μασκαρίστηκε και βάφτηκε ξανά κόκκινη στην εταζέρα και το τζάμι τρίφτηκε και γυαλίστηκε (και έλεγα τι δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, τι δεν έχω δοκιμάσει ακόμα  :mrgreen: :mrgreen:

Οπότε μετά από την εγχείρηση το μοντέλο βρίσκεται και πάλι στην κατάσταση που φωτογραφήθηκε....  :mrgreen:
Μάλλον η συνέχεια αύριο γιατί με εκνεύρισε πολύ σήμερα. αλλά στο παιχνίδι είναι όλα...

Φιλικά,

Αγάπιος

• Scale 1/144
  • *
  • Oh let it roll baby...
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 08:21:43 μμ »
ʼντε και καλά τελειώματα!!! Πολύ ωραίο φαίνεται, άλλα γιατί με το σταγονόμετρο τις φωτογραφίες; :( :(
 :wink: ::salut::

Ευχαριστώ Δημήτρη,

στις φωτογραφίες έχει μπεί μόνο η μπανιέρα στο αμάξωμα οπότε έλεγα να περάσω το σασί και μετά να το φωτογραφίσω περισσότερο(κούνια που με κούναγε...). Αν και δεν έχω ιδέα από φωτογραφίες, αλλά λέμε τώρα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αγάπιος

• Scale 1/144
  • *
  • Oh let it roll baby...
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 08:12:44 μμ »
Καλησπερίζω και πάλι την παρέα,

συνεχίζοντας από το χθεσινό update, κόλλησα τα σήματα και την κλειδαριά στο πορτ μπαγκαζ:

Και ορίστε μια ιδέα για το πώς ήταν η μπανιέρα και το πίσω τζάμι μετά την αφαίρεση:

Και εδώ είναι η ώρα που λέω το συνηθισμένο... ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ  ;D ;D ;D

Αφού τα ξανακόλλησα, συνέχισα τη δουλειά στο εξωτερικό με τις αρκετές :evil: φωτοχαραγμένες λεπτομέρειες...Βαμμένα σήματα στα πλάγια, μικρούς αεραγωγούς στα φτερά, κλειδαριές, κτλ...Επίσης μπήκε το σασί με τον κινητήρα και το ψυγείο το οποίο είχα σφάξει στην αρχή.
Και κάπως έτσι(δώξα τω θεώ) άρχισε να παίρνει μορφή το πλοίο..

Τώρα θέλω να κάνω κάποιες λεπτομέρειες στο χώρο του κινητήρα,όπως κάποια wash (μην ξεχνιόμαστε   :mrgreen: ) και να τονίσω κάποια σωληνάκια. Ένα wash στη γραμμή του πορτ μπαγκάζ, προφυλακτήρες, φώτα και νομίζω πως τελείωσε...

Προσωπικα, κάνοντας έναν πρόχειρο απολογισμό της κατασκευής, μπορώ αβίαστα να πώ πως μου άρεσε απο κάθε άποψη... Και η διαδικασία της κατασκευής με όλα τα στραβά της, αλλά και το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι είναι η πρώτη μου δουλειά μετά από 2+ χρόνια αποχής από το μοντελισμό και η πρώτη μου επαφή με βερνίκια, μασκαρίσματα,φωτοχαραγμένα καθώς και η  πρώτη "ουσιαστική" επαφή με αερογράφο κτλ...
Θέλω άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσω όλους για τις συμβουλές και τη βοήθεια κατα τη διάρκεια της κατασκευής.

Να είστε καλά και καλές κατασκευές να έχουμε όλοι!

Φιλικά,

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 08:17:54 μμ »
Γίνεται πανέμορφο. ΜΠΡΑΒΟ!!! :D

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 09:18:10 μμ »
Μπράβο Αγάπιε,

Είναι πολύ όμορφο φίλε!!!

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 10:00:53 μμ »
Αγαπιε πολύ κάλό!! Το σαλόνι νομίζω ότι είναι πολύ κάλο!!! ʼλλα κορυφή επιμένω οι ζάντες!!
Καλά τελειώματα!!! :wink: ::salut::

Tags: