Αποστολέας Θέμα: Spitfire MKIX, 1/72 Aifix  (Αναγνώστηκε 5118 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
Spitfire MKIX, 1/72 Aifix
« στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 03:46:04 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!!! Είμαι εντελώς καινούργιος στο hobby οπότε ζητώ την επιείκια σας στις μάλλον κουτές ερωτησεις που θα ακολουθούν. Μου έφεραν ως δώρο για τις γιορτές ένα κιτ της italeri στην 1:72.Πρόκειτε για ένα spitfire MKIX.Ρωτώντας κατέληξα στα καταστήματα στην ιπποκράτους όπου όλοι δέχθηκαν με χαρα να με βοηθήσουν με χρώματα εργαλεία κλπ. Ειναι δύσκολο σαν κατασκευη; Τα σχέδια τα κατανόησα πλήρως και ξεκινώ το κατασκευαστικό μερος. Εν αρχή τι πρεπει να προσέξω; (ξεκινώ το ''άθλημα στην ηλικία των 35 άρα καταλαβένετε την αγωνία μου!!!)

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
Απ: Spitfire MKIX, 1/72 Aifix
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 06:16:14 μμ »
Πολύ ωραίο κίτ, το έχω αλλά δεν το έχω αρχίσει! Πιστεύω πως ακολουθώντας τις οδηγίες θα τα πάς μιά χαρά! Προσεκτικό κόψιμο των μικρών κομματιών από τα πλαίσια, με έναν κόφτη, ή έναν ονυχοκόπτη άν δεν έχεις κοφτάκι, όταν έρθει η σειρά τους για να μήν χαθούν.
Πολλά ίσως είναι καλύτερα να τα βάψεις πάνω στο πλαίσιό τους πρίν τα κόψεις! Από εκεί και πέρα, ρώτα συγκεκριμένα ό,τι θές!
Τέλος, νομίζω πως το κίτ δίνει περισσότερες από μία επιλογές. Να προσέξεις ποιά κομμάτια ταιριάζουν στην έκδοση που θές να φτιάξεις, ωστε να μήν κάνεις λάθη!
Καλή Αρχή! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος harisdg

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 06:19:06 μμ »
Αν και κάθε αρχή δυσκολη με υπομονή και επιμονή θα τα καταφέρεις. Καλώς ήρθες στο χόμπυ -καλή συνέχεια. (
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 08:05:08 μμ »
Καλη αρχη φιλε με το πρωτο σου κιτ! Ο φιλος ελιξ-ιριος νομιζω οτι ηταν κατατοπιστικοτατος με τις πληροφοριες και τις συμβουλες που σου εδωσε! Απολαυσε τη κατασκευη χωρις φοβο για τυχον  λαθοι κλπ, δωσ του να καταλαβει!  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 11:35:42 μμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ. Δεν πίστευα ποτέ ότι αρχίζοντας το χόμπυ σε αυτή την ηλικία θα γνώριζα κόσμο και μάλιστα απο το διαδυκτιο που να στηρίξουν την προσπάθεια μου τοσο θερμά.Να είστε καλά!!! Στις ερωτήσεις τώρα... Η κατασκευή του κόκπιτ μοιάζει εύκολη.Στον πίνακα οργάνων όμως χρειάζεται να βάψω το περίγραμα του με το pale green το κυριώς ταμπλο με μάυρο και τα όργανα λευκά..... Πινέλο με 5/0 είναι οκ; και θα κολλήθει στο πάτωμα με κυανοακρυλική zap η την υγρή της tamiya που πήρα; Και κάτι ακόμη.Για το πάτωμα επειδή το wood της testors δεν υπήρχε  μου πρότειναν το sand της molak. Eίναι ok;

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 11:52:36 μμ »
Για αρχή θα σου πρότεινα να μην δωσεις ιδιαίτερη σημασία σε χρώματα,αποχρώσεις,τόνος κ.λ.π
Πιο πολύ θα πελαγώσεις...ξεκίνα με τα βασικά.Να πάρεις τον αέρα τον κολλήσεων,να ξεκινήσεις να ψιλοστοκάρεις,να τρίβεις και μετά θα σε απασχολήσουν τα χρώματα.
Πρώτα μαθαίνουμε να κρατάμε το κοπίδι και μετά πιάνουμε το πινέλο  :wink:

Καλή αρχή,πόσταρε συνεχώς και ρώτα οτι σου κατέβει.Εδώ είμαστε για να σε βοηθήσουμε

Δεν θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις κυανοακρυλική απο τώρα.Απαιτεί μια εμπειρία ώστε να μην κολλήσεις στραβά.Αν έχεις την πράσινη tamiya κράτα την προς το παρόν και πάρε μια άλλη (Humbrol π.χ)που είναι πιο αργή στο κόλλημα της  :wink:

::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 12:00:50 πμ »
Έχω την εντύπωση πως το πάτωμα είχε το χρώμα του πιλοτηρίου, αυτό που εσύ λες Pale green. Όσο για τον πίνακα νομίζω πως ήταν όλο το πάνω μέρος του μάυρο. Πρίν αρχίσεις να χρησιμοποιείς την ΖΑΠ, εξοικειώσου πρώτα με την απλή υγρή κόλλα...Δεν υπάρχει λόγος για βιασύνες.
Προσοχή όταν φτάσεις στην έλικα! Να κολλήσεις με προσοχή τα πτερύγια ώστε να έχουν την ίδια κλίση.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 07:46:23 μμ »
Καλησπέρα!!!! Να σας ευχαρίστησω για ακόμη μια είναι νομίζω κουραστικό όμως θα το κάνω γιατί έτσι το νίωθω παιδιά ειλικρινά. Στην κατασκευη μου τώρα. Τέλειωσα επιτέλους με το κόκπιτ. Κολληθηκαν όλα τα κομμάτια χωρίς κανένα πρόβλημα. Έβαψα κάθισμα με το zinc chromate green όπως και το πάνελ, με τα όργανα να τα βάφω μαυρα τελικά (γιατι με το πολύ ψιλό πινέλο φοβήθηκα να τα βάψω ασπρα..). Το πάτωμα το έβαψα και αυτό με το zinc green.Μια ερώτηση: Να το κολλήσω στο πλαινό της ατράκτου χωρις να είναι βαμένο το πλαινό όπως μου λέει η εταιρία η το κολλάω και βάφω ότι μένει; Και κάτι ακόμη. Τον κώνο της έλικας, τους τροχούς. τα προστατευτικά των τροχών, και τις  λεπίδες της έλικας τα βάφω στο πλαίσιο σωστά;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 08:32:30 μμ »
Ένα κολπάκι για τον πίνακα οργάνων.
 ::arrowred::Παίρνεις με το πινέλο σου μεταλλικό χρώμα (alouminioum).
 ::arrowred::Το σκουπίζεις σε μια χαρτοπετσέτα καλά-κάλα, ώστε το περισσότερο χρώμα να μείνει στο χαρτί.
 ::arrowred::Περνάς απαλά το πινέλο πάνω από τον πίνακα, και έτσι τονίζεται μόνον ότι προεξέχει. :wink:
Πρώτα κολλάς, και μετά το στέγνωμα της κόλλας βάφεις :wink:
Τα "ψιλολόγια" που λές, βοηθά αρκετά να τα βάψεις πρίν τα αφαιρέσεις από το πλαίσιο. Ένα καλό πλυσιματάκι με υγρό πιάτων θα τα οφελούσε πρίν το βάψιμο. (Για να φύγουν τα ελαιώδη κατάλοιπα από την χύτευση)

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 08:34:31 μμ »
Ναι, καλο θα ειναι για σενα σαν αρχη να τα βαφεις πανω στα sprue και αφου στεγνοσει καλα το χρωμα τοτε τα κοβεις τα λυενεις και τα κολλας.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 10:16:21 μμ »
Φίλε ελιξίριε το κολπάκι που μου λες μου φένεται πολύ καλό.Θέλω όμως να ρωτήσω το εξής.Αυτό θα το κάνω πάνω στο πάνελ των οργάνων τώρα που το έχω βάψει μαύρο Αλουμίνιουμ θα το ζητήσω η με κάποιο κωδικο; Φίλε tito τα ήδη βαμμένο μικρά κομμάτια θα πρέπει να τα καθαρίσω στα σημεία που θα τα κολλησω σωστά;Δεν υπάρχει κίνδυνος όμωσ να ''γδάρω και πλαστικό μαζί; (φαντάζομαι ότι με τον κόφτη θα τα καθαρισω έτσι δεν είναι;)

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 10:23:01 μμ »
Ναι καλο θα ειναι να ξυνεις με το κοπιδακι πολυ πολυ λιγακι προσεκτικα τις εφαπτωμενες επιφανειες πριν κολησεις, αν και αυτο κατα την αποψη μου δεν ειναι απαραιτητο, αν κολλησεις με κυανοακριλικη κολλα.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 10:37:29 μμ »
Φίλε ελιξίριε το κολπάκι που μου λες μου φένεται πολύ καλό.Θέλω όμως να ρωτήσω το εξής.Αυτό θα το κάνω πάνω στο πάνελ των οργάνων τώρα που το έχω βάψει μαύρο Αλουμίνιουμ θα το ζητήσω η με κάποιο κωδικο;
Ναί, αυτό θα το κάνεις στον πίνακα οργάνων. Μπορείς όμως, να το κάνεις και στις ακμές του καθίσματος και στα ποδωστήρια, για να δείξεις το μέταλλο.
Αν ζητήσεις αλουμίνιουμ είσαι εντάξει. Εγώ χρησιμοποιώ το 56 της Hambrol.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 24, 2011, 11:11:18 μμ »
Καλησπέρα και πάλι παιδιά.Σήμερα προχώρησα στο κόλλημα των δυο μισών τησ ατράκτου αλλά και στην συναρμολόγηση των πτερύγων με την άτρακτο.Μπορώ να πώ ότι η συναρμογή των κομμάτιων ήταν πολύ καλή.Σίγουρα θέλει λίγο στόκο στο κάτω μέρος λίγο πρίν την ουρά όπως και στην βάση των δυο πτερύγων με την άτρακτο.Ερώτηση: Ο στόκος μου (mr putty from tamiya..) στεγνωνει άμεσα σχεδον με το που βγαίνει απο το σωληνάριο.Τι κάνω; Να πάρω μήπως υγρό;Αν ναι πώς τον χρησιμοποιώ;

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 25, 2011, 12:21:06 πμ »
Καλησπέρα και πάλι παιδιά.Σήμερα προχώρησα στο κόλλημα των δυο μισών τησ ατράκτου αλλά και στην συναρμολόγηση των πτερύγων με την άτρακτο.Μπορώ να πώ ότι η συναρμογή των κομμάτιων ήταν πολύ καλή.Σίγουρα θέλει λίγο στόκο στο κάτω μέρος λίγο πρίν την ουρά όπως και στην βάση των δυο πτερύγων με την άτρακτο.Ερώτηση: Ο στόκος μου (mr putty from tamiya..) στεγνωνει άμεσα σχεδον με το που βγαίνει απο το σωληνάριο.Τι κάνω; Να πάρω μήπως υγρό;Αν ναι πώς τον χρησιμοποιώ;

Κι εγω τον ιδιο χρησιμοποιω για τα μεγαλα κενα .Δεν στεγνωνει τοσο γρηγορα οσο νομιζεις απλα πιανει πετσα απ εξω και νομιζεις οτι δεν μπορεις να τον δουλεψεις.Ειναι καλος στοκος ευκολοδουλευτος κατα τη γνωμη μου δε ξερω, δουλεψε τον λιγο και νομιζω οτι θα τον συνιθισεις  :wink:
Αλλιος αν δεν μπορεις με τιποτα, πηγαινε στη λυση του υγρου στοκου που ειναι σα νερακι και απλωνει αμεσως, ευκολα.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 25, 2011, 09:31:20 μμ »
Καλησπέρα παιδιά και πάλι.Εχω στοκάρει τον ''Αγγλο'' μου και προχωρώ στα ακόμη πιο δύσκολα.Με την καλύπτρα τι κάνω; Η Italeri την παρέχει σε τρια κομμάτια.Την κολλάω κατευθείαν επάνω η την βάφω πρώτα;Στις μοντελιστικές τεχνικές προτείνεται πρώτα η βαφη και μετά η κόλληση.Εγω φοβάμαι και να την ακουμπησω ειλικρινά!!! Ατλακόλ κρυσταλλιζέ δεν έχω υπάρχει όμως η contacta απο revell (μου την έδωσαν γι αυτο τον λόγο και μου είπαν ελάχιστη!!!!) Εχω πελαγώσει φίλοι μοντελιστές.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 25, 2011, 09:52:04 μμ »
Καλησπέρα παιδιά και πάλι.Εχω στοκάρει τον ''Αγγλο'' μου και προχωρώ στα ακόμη πιο δύσκολα.Με την καλύπτρα τι κάνω; Η Italeri την παρέχει σε τρια κομμάτια.Την κολλάω κατευθείαν επάνω η την βάφω πρώτα;Στις μοντελιστικές τεχνικές προτείνεται πρώτα η βαφη και μετά η κόλληση.Εγω φοβάμαι και να την ακουμπησω ειλικρινά!!! Ατλακόλ κρυσταλλιζέ δεν έχω υπάρχει όμως η contacta απο revell (μου την έδωσαν γι αυτο τον λόγο και μου είπαν ελάχιστη!!!!) Εχω πελαγώσει φίλοι μοντελιστές.
Μη μασάς! Θα σου πω το κάνω εγώ, πρώτα τη μασκάρω και μετά την κολλάω πάνω στο μοντέλο. Ετσι δέχεται όλα τα βαψίματα/λερώματα/μπιχλιάσματα και δε δείχνει αποκομμένη από το υπόλλοιπο. Τώρα πως κάνεις το μασκάρισμα; Κόβεις λεπτές ταινίες από masking tape (χρησιμοποιώ της Tamiya) και μασκάρες τις άκρες των τζαμιών. Μετά γεμίζεις το εσωτερικό με maskol (χρησιμοποιώ της Humbrol), σχετικές φωτογραφίες εδώεδώ και εδώ που φαίνεται και το makol. Οτι δεν καταλαβαίνεις ξαναρωτάς!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 25, 2011, 10:05:22 μμ »
Η Italeri την παρέχει σε τρια κομμάτια.Την κολλάω κατευθείαν επάνω η την βάφω πρώτα;Στις μοντελιστικές τεχνικές προτείνεται πρώτα η βαφη και μετά η κόλληση.Εγω φοβάμαι και να την ακουμπησω ειλικρινά!!! Ατλακόλ κρυσταλλιζέ δεν έχω υπάρχει όμως η contacta απο revell (μου την έδωσαν γι αυτο τον λόγο και μου είπαν ελάχιστη!!!!) Εχω πελαγώσει φίλοι μοντελιστές.

Καλο ειναι να την βαψεις πρωτα με ενα ψιλο πινελακι με καλα αραιωμενο χρωμα, βαζοντας Blue tack μεσα απο την καλυπτρα για να σου δινει χερι στο βαψιμο και μετα να την κολησεις. Νομιζω οτι η contacta της ρεβελλ ειναι πολυεστερικη δεν ειναι για καλyπτρες, μπορει ομως να κανω και λαθος και να βγαζει και για τετοια δουλεια..Tσεκαρε το και αν ειναι πολυεστερικη που σου ειπα, ψαξε να παρεις μια φτηνη Clear fix της Humbrol η απο αλλη εταιρια αν βρεις που ειναι για καλυπτρες, αλλιως θα σου κανει θαμπαδες και θα την λιωσει.  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 25, 2011, 10:59:48 μμ »
Μάλλον ο Νάσος εννοεί την αντίστοιχη κόλλα της Ρέβελ για διαφανη. (Contacta Clear) Εγώ την θεωρώ καλύτερη από την αντίστοιχη της Humbrol, διότι είναι πιό λεπτόρρευστη. Νομίζω πως η πρακτική του Γκοντόγκ είναι η καλύτερη που μπορείς να εφαρμόσεις στην καλύπτρα. Οι φωτογραφίες του θα σε βοηθήσουν πολύ.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 01:00:55 μμ »
Καλημέρα σε όλους και πάλι.Πράγματι φίλε γκοντογκ η βοήθεια σου είναι κάτι παραπάνω απο πολύτιμη και σε ευχαριστώ πολύ  καθώς και τους τιτο και ελιξιριο.Στην δική μου περίπτωση το μεσαίο τμημα της καλύπτρας του ''Αγγλου'' ενω η γράμμωση είναι εμφανής στο μπροστινό τμήμα αλλά και στο πίσω στα δυο πλαινά δεν υπάρχει (η λόγω ηλικίας παιδιά έχω γλαύκωμα και δεν την βλέπω!!!!) Τελόςπάντων πάω να το παλέψω και ζητώ την επιεικια σας εκ των προτέρων!!! το μέγεθος και το σωστο μήκος με την ταινία πως το καταφέρνεις; η masking tape της tamiya που έχω είναι 6mm. Aρα κόβω με χάρακα 3mm;Το maskol απλώνεται με απλο πινέλο; πηχτό πολύ δεν είναι ρε παιδιά;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 01:37:54 μμ »
Μην ανυσηχείς, έτσι είναι αυτό. ʼλλωστε δεν είναι για να μείνει! Θα το βγάλεις μετά το βαψιμο! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 03:26:38 μμ »
Aρα κόβω με χάρακα 3mm;
Προσωπικά κόβω λουρίδες 1mm, βολεύει πιο πολύ και ακολουθούν και καμπύλες.

Το maskol απλώνεται με απλο πινέλο; πηχτό πολύ δεν είναι ρε παιδιά;
Εγώ το βάζω με μία οδοντογλυφίδα! Ακρκιβώς επειδή είναι πηχτό απλώνει με την οδοντογλυφίδα και με τη μύτη μπορώ και το βάζω και σε λεπτομέρειες.

Βάλε καμμία φωτογραφία να πάρουμε μάτι ρε παιδί μου!

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 06:13:37 μμ »
Φίλοι μοντελιστές καλησπέρα.Προσπάθησα τα μέγιστα με την καλύπτρα.Σίγουρα δεν θα βγεί σαν τα δικά σας ''διάφανα'' αποτελέσματα αλλά γέμισα απο δύναμη για τα μελλόντικα μοντελάκια μου (γιατι σίγουρα θα ξανακάνω!!!).δυο τρεισ απορίες περισσότερο για απόκτηση γνώσεων γιατι τώρα εγώ δεν θα τολμήσω νατα δοκιμάσω!!! Αφου απλώσει κάποιος γυαλιστερό βερνίκι για να ξεκινήσει με σήματα κλπ ο ''τονισμός των γραμμώσεων πως γίνετε; Στον καλφακη  μου είπαν με ψιλό πινελάκι δέκα σταγόνες διαλυτικό k δυο μαύρου χρώματος που θα είναι ακρυλικό αφου έβαψα με enamel.Mα δεν θα μου στάξει γύρω; Μου ανέφεραν ακόμη ότι αφου βάφω με πινέλο θα με βοηθούσε πολύ να φτίαξω την παραλαγή με blue tack ώστε να πετύχω τίς καμπύλες.Ολα αυτά εγώ;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 06:24:51 μμ »
Στον καλφακη  μου είπαν με ψιλό πινελάκι δέκα σταγόνες διαλυτικό k δυο μαύρου χρώματος που θα είναι ακρυλικό αφου έβαψα με enamel.
Ακριβώς!

Mα δεν θα μου στάξει γύρω;
Φυσικά και θα στάξει και θα το σκουπίσεις με λίγο χαρτί κουζίνας ελαφρά νοτισμένο με το ανάλογο διαλυτικό. Σκουπίζεις πάντα ακολουθ΄βντας τη φορά του αέρα όπως κινείτε όταν πετάει το αεροσκάφος, έτσι δημιουργείς και ένα εφφέ χωρίς προσπάθεια.

Μου ανέφεραν ακόμη ότι αφου βάφω με πινέλο θα με βοηθούσε πολύ να φτίαξω την παραλαγή με blue tack ώστε να πετύχω τίς καμπύλες.
Δε βάφω με πινέλο αλλά δε μου φαίνεται κακή ιδέα, ειδικά εμένα του κουλού που αν δεν έχω κάποιο οδηγό συνήθως τα κάνω όλα μαντάρα...

Ολα αυτά εγώ;
Ναι, εσύ! Κανείς δε γεννήθηκε ξέροντας να φτιάχνει μοντέλα, όλοι μάθαμε και εξακολουθούμε να μαθαίνουμε (και να παθαίνουμε). Και αυτό πήρε χρόνο. Κοίτα να διασκεδάσεις το ταξίδι...

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 07:53:06 μμ »
Φίλε γκοντονγκ αν και δεν είναι της παρούσης και το ξέρω το μπλου τακ τι είναι και πως το εφαρμόζω στο μοντέλο; Την οριοθέτηση της παραλαγης είδα ότι θα την κάνω με μολύβι. το μπλου τακ πως εφαρμόζεται και πως αφαιρείται; Ξέρω ότι βιάζομαι αλλά η κατασκευή με γεμιζει περιέργεια...

Tags: