Το θέμα σου είναι "φροντιστήριο" μοντελισμού
Οχι ρε παιδιά, μη λέτε τέτοια, υπάρχουν εδώ μέσα πολλές κατασκευές "φροντιστήρια" για να δείτε, εγώ απλώς την παλεύω με τα χρέπια. Πάντως αν κάπου βοηθάω και εγώ με καμμιά τεχνική, ειλικρινά χαίρομαι!
Λοιπόν, χρώματα Italeri. Εχθές σκαστός πήγα Καλφάκη και πήρα μερικά, συν διαλυτικό. Η πωλήτρια (της οποία το όνομα μονίμως, ως γνήσιο ζώο, ξεχνάω

) με διπλαρώνει και ρωτάει "Italeri παίρνεις; Περίμενε!" και σε λίγο μου δίνει ένα ασύρματο τηλέφωνο όπου στην άλλη άκρη της γραμμής ο Φου ξεκινάει και μου δίνει λεπτομερέστατες οδηγίες για το πως θα χειριστώ τα Italeri. Αν αυτό δε λέγεται ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ, τότε δεν ξέρω πως λέγετε!
Και σήμερα του ορμάω. Πειραματόζωο το γνωστό χρέπι Η-21. Περνάω το ελικοπτεράκι ένα Humbrol 140, πρώτον για αστάρι και δεύτερον για να ελέγξω μήπως χρειάζεται πουθενά αλλού στόκος. Ευτυχώς δε χρειαζόταν οπότε ανακάτεμα...

...και διαλυτικό...

...το οποίο είναι άσπρο

Και εδώ άρχισαν τα προβλήματα. ΟΣΟ διαλυτικό και να πρόσθετα το χρώμα δεν αραίωνε με ΤΙΠΟΤΑ. Εντάξει λέω, είμαι ζώον, κάτι κάνω λάθος και το πλακώνω στο Azax και το χρωματάκι γίνετε νερό και ψεκάζετε ευκολότατα με απόλυτο έλεγχο, ιδού και το πρώτο χέρι. Μοιάζει λίγο με παιδικό παιχνίδι αλλά θα συνέλθει στη συνέχεια.

Ξάνοιγμα με άσπρο (πάντα Italeri και ΝΑΙ ΜΕ ΑΣΠΡΟ, κόντρα στο κατεστημένο!), πολύ αραίωση και πάλι με Azax και με τον Infinity και υπομονή φώτισμα τα panels τα οποία είναι μπόλικα. Μπορεί το αποτέλεσμα να δείχνει πολύ έντονο αλλά με μετριαστεί με την επερχόμενη ταλαιπωρία (wash κλπ)

Tα χρώματα; Κατά την άποψή μου είναι μια χαρά. Πάνω από το αστάρι (Humbrol) είναι τελικά αρκετά γερά στο πιάσιμο και αποκλείετε να τα σηκώσει μία καλή masking tape. Ψεκάζονται όμορφα και λίγο που δοκίμασα συμπεριφέρονται σωστά και με πινέλο. Εν ολίγοις μου αρέσουν και θα τα χρησιμοποιώ. Το θέμα με το διαλυτικό δε με πτοεί, μάλλον εγώ κάνω κάτι λάθος αλλά από τη στιγμή που έχω άλλη λύση θα συνεχίσω έτσι μέχρι κάποιος να μου ανοίξει τα ματάκια. Περιμένω να δω και ματ βερνίκι, αναμείνατε εντός της εβδομάδας.