Αποστολέας Θέμα: Σε τι ηλικια αρχισαμε να μοντελαρουμε???  (Αναγνώστηκε 13987 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
Απ: Σε τι ηλικια αρχισαμε να μοντελαρουμε???
« Απάντηση #100 στις: Οκτωβρίου 24, 2009, 01:26:29 πμ »
Πρώτο μου μοντέλο σε ηλικια4-5ετων μου το πήρε με δυσπιστία η μητέρα μου,ενα βροχερο Σαββατο.Ηταν το ρυμουλκό τής Ρεβελ.Το έφτιαξα χονδροειδώς με ούχου φυσικά :mrgreen:και το έβαλα στο νερό να κολυμπήσει. ::eusa_dance::Φυσικά μπατάρησε και διαλήθηκε στα εξ ών συνετέθη ::eusa_clap::Μετά από κανα-δυο χρόνια ζήλεψα τα ξαδέρφια μου που τους πήγαν οι γονεις μου μοντελα, και πάλι ημητέρα μου ::salut::μου πήρε ένα φάντομ το οποιο υπηρέτησε σαν υδροπλάνο με τα Πλέυμομπίλ για αρκετό καιρο.Μετα λατρεψα τα λέγκο και τα ΤΕΝΤΕ ::pop::..(τελικα οι περισσότεροι περάσαμε από εκεί).Επειτα Ο πατερας μου(που τωρα σπάει πλακα μαζύ μου απο ψηλά) περιστασιακά στις γιορτες μου χάρισε το θαντερμπολντ της ματσ μποξ στην 1/72 που εσπασε την έλικα και τις ρόδες του ηρωικά βομβαρδίζοντας με βόλους τα στρατιωτάκια της αδερφής μου,το μάσταγκ της ίδιας εταιρείας,και το μπλέ κορσαίρ της Ρέβέλ, που ήταν και το πρώτο που έφτιαξα για να το βλέπω στο ράφι, και όχι για να παίζω.Ηλικία χμ...11 ετών.Αυτό μου το χάλασε η μάνα μου ξεσκονίζοντας :evil:Χρόνια μετά ο φίλος μου ο Χρήστος στην 3η Γυμνασίου με κολλησε βολτάροντας στα δύο μοντελάδικα που υπήρχαν τοτε στην Πάτρα,και τα Χριστούγεννα έφτιαξα το μπλένχαιμ της αιρφιξ που ήταν το πρώτο που έβαψα διότι :mrgreen: δεν μου άρεσε το χρώμα του πλαστικού!Απο τότε φκιάνω με εξάρσεις και υφέσεις και θα φκιάνω μέχρι να στραβωθώ ή να  ::angel4::.Αυτό είναι το Ιστορικό της χρόνιας αυτής πάθησης,συνάρρωστοι!!!

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #101 στις: Οκτωβρίου 24, 2009, 03:32:20 πμ »
Με LEGO άρχισα και εγώ πριν το μοντελισμό.
Όταν γύρισα το 1980 από τη Γαλλία τα LEGO δεν υπήρχαν ακόμη στην Ελλάδα και τα παιδάκια της ηλικίας μου με κοίταζαν λες και ήμουν εξωγήινος.....
 :mrgreen:

Σαφώς LEGO, αλλά τότε όντως μας κοιτάζανε λές και είμαστε εξωγήινοι...
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #102 στις: Οκτωβρίου 24, 2009, 08:21:06 πμ »
Aπο τις αρχες δεκαετιας 70  φανατικος αναγνωστης του Κρανους,της Δρασης  κ κυριως της Μαχης με κατα βαση αεροπορικες ιστοριες,σκιτσαριζα αυτοματα,τυφεκια,πυροβολα κ κυριως αεροπλανα,τα εκοβα περιμετρικα κ τα κολλαγα καπως σαν αλμπουμ σε τετραδιο.Ετσι ειχα ενοτητες για τον Γερμανικο,τον Αγγλικο κ αλλους εξοπλισμους.Σε καθαρα μοντελιστικα μονοπατια μπηκα πολυ αργοτερα,το '93 με παροτρυνση του καλου φιλου Κωστα Κ.-ο οποιος btw φτιαχνει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ιστιοφορα αλλα προτιμα να μενει στο περιθωριο..Το πρωτο μοντελο ηταν ενα ....μικροκαμωμενο 48αρι B 24 Monogram!!Και βεβαια χωρις καλλιτεχνικα γονιδια,καποια ταση μοναχικοτητας κ φυσικα μαζοχισμου, καλος μοντελιστης δεν μπορεις να γινεις..Και κυριως σε μας τους Ελληνες μοντελιστες αξιζουν πολλα μπραβο γιατι πολλες φορες απαρνιομαστε την λαμπρη λιακαδα,το θαυμασιο κλιμα και αλλα πολλα για να κλειστουμε σε 4 τοιχους.Για φανταστειτε να μεναμε σε καποια βορεια χωρα οπως καποιοι Οlav,Klaus,κ λοιποι αγαπητοι συνμοντελιστες!!...

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #103 στις: Οκτωβρίου 24, 2009, 08:23:31 πμ »
Τι ωραίο θέμα!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Πόσες ανάμνήσεις και πόσες ιστορίες.!!!!!!

Καλοκαίρι του 1972 στην Κέρκυρα, την πρώτη φορά που πήγα διακοπές χωρίς τους γονείς μου (έμενα σε μια θεία μου). Περνάω έξω από ένα παιχνιδάδικο. Στη βιτρίνα κρέμεται μια στήλη από σακουλάκια της Airfix. Χαζολογάω για ώρα. Τελικά το μάτι μου πέφτει στο Corsair F4, το οποίο όπως έχει συσκευαστεί φαίνεται ο πιλότος. Το μέγεθός του ταιριάζει με τα στρατιωτάκια της Airfix (από τα οποία είχα ήδη πολλά). Ευκαιρία λοιπόν, το πεζικό μου να αποκτήσει και αεροπορική υποστήριξη.

Το μοντελο φτιάχτηκε το ίδιο μεσημέρι αλλά (surprise) ΔΕΝ κολλήθηκε με UHU Ο μαγαζάτορας μου πούλησε και μια περίεργη κόλλα σε άσπρο σωληνάριο που έγραφε στα ελληνικά: "Κόλλα δια Airfix" ( :shock: :shock: :shock:) με τον παλαιό λογότυπο της εταιρίας. Το ίδιο απόγευμα πήγα και αγόρασα και το Me 109 G-6 με ρουκέτες της ίδιας εταιρίας.

Στη συνέχεια: Καλφάκης (στη Σταδίου στη στοά του θεάτρου), Σπηλιωτόπουλος (στο Παγκράτι), Λυμπέρης (στην Αχαρνών). Το πρώτο κιτ που του έλειπε κομμάτι (Blenheim της Airfix - έλειπε η καλύπτρα) και το πρώτο "σκρατσάρισμα" (η εν λόγω καλύπτρα, με οδοντογλυφίδες και σελοτέηπ :shock: :shock: :shock:), βάψιμο με χρώματα Airfix και οδοντογλυφίδες. Περιοδικό Αεροπορία (ο παππούς της Πτήσης), Πτήση, Μοντέλο, Μodelling

Γνωριμία (1982) με την IPMS και τις εκθέσεις της (στη Μασσαλίας).

Μοναχική πορεία για χρόνια, μέχρι που...... Αρκετά αργότερα (τέλη δεκαετίας 80) γνώρισα τον Γ. Πιστώφ και τον Φ. Ιορδανίδη, και έμπλεξα με τα άρματα, φτιάχνοντας στρατούς για Wargames (τον καιρό εκείνο ένα σχεδόν ιδιωτικό χόμπυ, με το πολύ 20 ασχολούμενους πανελλαδικά).

Η συνέχεια γνωστή.

Α ρε μπαγάσα τι μας θύμισες.................

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Εχω να πιάσω άρμα καιρόόόό...
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Εξαθλια
  • Γ'04
« Απάντηση #104 στις: Οκτωβρίου 27, 2009, 01:10:44 μμ »
Αυγουστος-Σεπτεμβριος του '94 ητανε οταν  ειπα να φτιαξω το πρωτο μοντελο , ενα F14 Tomcat της Heller απ'το 107 Airwaves.. Ητανε δυο φιλοι μου τοτε που μοντελαραν και μ'εβαλαν κι εμενα στο τριπακι , στην αρχη για να περναει η ωρα στο σπιτι αλλα μετα κολησα! Μαζευομασταν με τα παιδια στον Κωνσταντινο με τις ωρες και "φιλοσοφουσαμε" πολλες φορες μεχρι να κλεισει το μαγαζι! Ηταν το στκεκι μας . Τελικα μετα απο κανα χρονο βρηκα τη κλιση μου και εγινα αρματας .
Να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στους φιλους και δασκαλους μου Κωνσταντινο Γωγη-ο μαγος των διοραματων, Χρηστο Αποστολοπουλο-Fu man Tsou  , Δημητρη Κολια-τρελοκομειο  και βεβαια στον Σταυρο Σουλη που δεν ετυχε να τον γνωρισω αλλα τον διαβαζα στο Modeling .
Για να επιζήσεις στον πόλεμο πρέπει εσύ να γίνεις  ο πόλεμος.
Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Αποσυνδεδεμένος anivasgr

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #105 στις: Οκτωβρίου 27, 2009, 11:06:53 μμ »
Αρχή εγένετο εν έτη 1974 με ένα Wellington μάλλον της Matchbox τώρα κλίμακα που να θυμάμαι, ήμουν μόλις 6-7 χρονών. Θυμάμαι όμως οτι είχε κόλλα μέσα στο κουτί. Μετά ακολούθησαν ένα Swordfish, ένα Zero, ένα Mustang και το καταδρομικό Ajax. Αμα σας πώ οτι με λίγο κόλλα και λίγο μπογιά είχα κα΄νει και σκουριές στο σκαρί του Αίαντα θα με πιστέψετε ; όχι ε ; κι όμως.
Φυσικά όλα πήγαν υπερ πίστεως άλλοτε απο κανα ξαδελφάκι , άλλοτε απο απροσεξία άλλοτε απο τη μαμά και έτσι πέρασαν τα χρόνια, το ρίξαμε στις γκόμενες  :lol: :lol: :lol:, μετά στα επαγγελματικά  :evil: :evil: :evil: ΑΛΛΑ πάντα όταν πέρναγα απο βιτρίνα με ανάλογο περιεχ'ομενο κόλλαγα. Που και πού έπαιρνα κάποιο κιτ όπως το έρημο το παντσεράκι, κανά χρωματάκι, ένα αερογράφο της πλάκας. κλ.π. μέχρι που μπήκα εδώ και κόλλησα. Τα υπόλοιπα γνωστά.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #106 στις: Οκτωβρίου 27, 2009, 11:53:47 μμ »
Αυγουστος-Σεπτεμβριος του '94 ητανε οταν  ειπα να φτιαξω το πρωτο μοντελο , ενα F14 Tomcat της Heller απ'το 107 Airwaves.. Ητανε δυο φιλοι μου τοτε που μοντελαραν και μ'εβαλαν κι εμενα στο τριπακι , στην αρχη για να περναει η ωρα στο σπιτι αλλα μετα κολησα! Μαζευομασταν με τα παιδια στον Κωνσταντινο με τις ωρες και "φιλοσοφουσαμε" πολλες φορες μεχρι να κλεισει το μαγαζι! Ηταν το στκεκι μας . Τελικα μετα απο κανα χρονο βρηκα τη κλιση μου και εγινα αρματας .
Να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στους φιλους και δασκαλους μου Κωνσταντινο Γωγη-ο μαγος των διοραματων, Χρηστο Αποστολοπουλο-Fu man Tsou  , Δημητρη Κολια-τρελοκομειο  και βεβαια στον Σταυρο Σουλη που δεν ετυχε να τον γνωρισω αλλα τον διαβαζα στο Modeling .

Σύχναζες και εσύ στον Κωνσταντίνο,ε???

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #107 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 12:35:06 πμ »
.....
Στη συνέχεια: Καλφάκης (στη Σταδίου στη στοά του θεάτρου), Σπηλιωτόπουλος (στο Παγκράτι), Λυμπέρης (στην Αχαρνών). .....

τι είπες τώρα...
Σπηλιωτόπουλος
μακράν το πιο cult μοντελάδικο της χώρας, για να μην πω του κόσμου ολόκληρου
 περιγράφω:

μακρόστενο καταστημα με στενές βιτρίνες και στο εσωτερικό
ο αριστερός τοίχος γεμάτος μοντέλα όλων των γνωστών τότε εταιρειών (matchbox, airfix, tamiya, italaerei, esci)

στο βάθος αλλά και δεξιά είδη ...."νεωτερισμών", απο σωβρακοφανέλες, σωβρακολάστιχα έως καλτσοδέτες και κολλάρα για πουκάμισα.

και το μεγαλο ερώτημα:

τι γύρευες εσύ στο Παγκράτι ?

:lol:
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Felix(dacat)

• "...Either F-14 or Nothing..."
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #108 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 01:23:38 πμ »
Καταρχήν το θέμα είναι από τα πιο "συγκινητικά"
και συγχαρητήρια για αυτό.  ::icon_thumright::

Ήμουν μικρό παιδί [3 ετών περί 1980] (λες και τώρα μεγάλωσα  :D) και χάζευα (και όχι μόνο  :D)
τα 48αρια προπελάτα του Πατέρα μου και τα 72αρια βομβαρδιστικά (κυρίως Β'ΠΠ έφτιαχνε).

Μιλάμε για τρελές αερομαχίες. Βαμμένα με πινέλο (ακόμα τέτοιο πινέλο δεν μπορώ να βάψω)
Βf-110 (48αρι της Monogram) εναντίων Ju-87 (48αρι επίσης της Monogram) :shock:

Το άσχημο ήταν ότι όποιο έχανε την αερομαχία (στα χέρια μου πάντα) μάλλον κατέληγε στο πάτωμα.
Να μην σας περιγράψω το περίλυπο βλέμμα του ανθρώπου που τα έφτιαξε βλέποντάς τα μετά τις αερομαχίες...
(όχι ότι είχε και επιλογή να μην μου τα δώσει ο άνθρωπος :D)

[είχε κρατήσει και πολλά αποκόμματα από τα κουτιά -και τα σακουλάκια της Airfix- που έφτιαχνε, που ακόμα τα έχω]

Βάλτε τώρα και τον Παππού (ΣΜΧΟΣ εν αποστρατεία) να μου διηγείται ιστορίες με τα ΒΕΛΟΣ (που σταματούσαν στον
Αστακό στη διάρκεια του Μεσοπολέμου για μεζέδες και τις ιστορίες που απογειώθηκε ένα απο το Φάληρο με έναν υπόλογο στον
πλωτήρα του, ο οποίος φοβήθηκε να βουτήξει στο νερό όταν μπορούσε και όταν προσθαλασσώθηκε το υδροπλάνο, μετά
από σημάδια με φωτιές που άναβαν οι μηχανικοί να ειδοποιήσουν τον πιλότο, ό άνθρωπος χρειάστηκε πόσες ώρες για να συνέλθει...),
τα SPITFIRE στην Μέση Ανατολή, και τα DAKOTA στη Κορέα, ε δεν θέλεις και πολύ..... 8)

Κάποια στιγμή (αφού ο πατέρας μου λυπήθηκε τον κόπο του) στα 4.5 μου χρόνια πήγε και μου έφερε αυτό

[imgt]http://k53.pbase.com/u33/modelol/large/21270990.PK26HenschelHS126.jpg[/imgt]
[imgt]http://z.abang.com/f/jsmodel/1/0/K/3/-/-/PK26B.JPG[/imgt]

[Το κουτί δεν πρέπει να ήταν αυτό όμως καθώς αυτό ήταν το νέο σχέδιο της Matchbox]

Την ιστορία την ξέρετε...

5 ώρες δουλειάς
UHU παντού
Στραβοχυμένη πτέρυγα
Στυλίδια... (Όχι όπως αυτά του Μ.Τσώνου στην αεράκατο στην Έκθεση  :lol:)
Μπογιά καθόλου.

Μετά το Shock που υπέστη ο ʼνθρωπος με τα μοντελιστικά καμώματα μου
Με πήρε απο το χέρι και αγοράσαμε αυτό

Απο ένα μεγάλο παιχνιδάδικο λίγο μετά από τον Ηλ.Σταθμό της Καλλιθέας παράλληλα με τις γραμμές [δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα]
πήραμε και μπογιές [Molak] και πινέλο. Με έβαλε κάτω. Πρώτα μου είπε θα βάφεις ότι μπορείς και μετά θα κόβεις. Πήρα τα μαθήματα
μου φτιάχνοντας το μοντέλο μαζί του και μετά με άφησε μόνο μου να φτιάχνω τα δικά μου.

Τα 2 μοντέλα αυτά ακόμα τα έχω....  ::cry2::

Έπειτα η ιστορία γνωστή.
Κόλλησα με την 1/72 και την Μatchbox.

Μετά ESCI, Italeri, Fujimi, Hasegawa κλπ κλπ

Με πήγε μετά από κάνα δύο χρόνια στο μαγαζάκι στη Σταδίου 48 (ξέρετε, στη Στοά...)

ΚΑΛΑ Ε;

ΝΑΟΣ!!!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!!!

Τί όμορφο μαγαζί! [ξέρω μικρό, αλλα... παράδεισος]

Χάζευα με τις ώρες τις βιτρίνες εκεί, κάποιες φορές τόσο πολύ που
ο ʼνθρωπος εκεί αρρώσταγε που με έβλεπε.  :D με τραβούσε από το χέρι
ο Πατέρας μου να φύγουμε.... (Κ.Καλφάκη συγνώμη  :D)

Μετά με πήγε και στο μαγαζί 3ης Σεπτεμβρίου που ήταν ένας Κύριος
με μουστάκι, ο Γίος του (μάλλον πιλότος) είχε φτιάξει καμιά 15αριά F-4 1/48
με πιο όμορφο από όλα ένα με ένα κόκκινο ήλιο (μεγαλώνοντας έμαθα....F-4J, VF-111...)

Να μην τα γράψω και όλα γιατί θα χαλάσω και το πληκτρολόγιο....

Με το λεωφορείο αργότερα πήγαινα και στο νέο του Κάλφάκη, στην Ιπποκράτους
και με τα πόδια στο Modelling Centre στη Νέα Σμύρνη, οπού ο κακομοίρης ο Γιάννης που το
είχε, του βγάζαμε την πίστη ανοίγοντας όλα τα κουτιά θέλοντας να δούμε την
γράμμωση και τις χαλκομανίες (ας είναι καλά ο ʼνθρωπος με την υπομονή του -
Έφτιαχνε άρματα -Sherman με κοτέτσι επάνω  :D)

Αφού βελτιωνόμουν έδειχνα και στον φίλο μου τον Πατέρα μου
τα μοντέλα μου για να του απαλύνω τον πόνο από αυτά που του κατέστρεψα
(που ακόμα μου τη λέει: "Ολο Jet και Jet, φτιάξε και κανένα αληθινό αεροπλάνο με έλικες!")

Τον ʼυγουστο του 1996 έφτιαξα και εγώ ένα "καλό" πλέον με έλικες (αλλά όχι αεροπλάνο)
ένα KAMAN SH-2F στην 1/72 της Airfix (ανατρίχιασα θυμάμαι με το που άνοιξα το κουτί
απο το flash που αντίκρισα).

3 εβδομάδες δουλειά (προς θεού όχι συνεχόμενη  :D) και με σύμμαχο το κρυφό μου όπλο
(τον Badger 150 και μία φιάλη πεπιεσμένου αέρα απο το Modelling Centre) που με βοήθησε
να "ξεπεράσω" τα πινελάτα του πατέρα μου...

Μου είχαν πεί και οι φίλοι μου απο τότε, "πήγαινέ το να το δείξεις"

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα 12 ετών  :shock: [σπουδες, σπουδες, δουλειά, στρατός κλπ κλπ]
ανακάλυψα μέσω ενός φίλου Αρματά-Διοραματά το Modelclub.gr και την μεγάλη σας παρέα!  :D

Είπα δεν το κατεβάζω και στην IMPS να φάμε και λίγο ξύλο;  :lol:
(το πρωί της Πέμπτης 22/10/09 ένοιωσα και πάλι σαν μικρό παιδί,
και σαν τον Daniel-son που πήγαινε στην ταινία στο πρώτο του τουρνουά
να τον δείρουν οι -του πρώην Marine του Βιετναμ- μαθητές  :lol: :lol:)

Έλεγα "ότι έιναι να γίνει ας γίνει"
Την Κυριακή είδα ένα ταμπελάκι δίπλα του που έλεγε "χρυσό".....

Τι να πώ;

Γνώρισα και κάποιους από εσάς από κοντά (και χάρηκα πολύ γιαυτο  :D), όπως και για
το γεγονός ότι παιδιά στην ηλικία μου (σχεδόν) είναι πλέον τα μέλη της IPMS (...μεγαλώσαμε ρε μαμώτο!)

Με περιμένουν άνω των 60 μοντέλων (ορισμένες χαλκομανίες - όσο και να τις πρόσεξα- μάλλον θα έχουν γίνει σούπα πλέον)
Πρέπει να ξεκινήσω και πάλι από την αρχή....να μαθαίνω να μοντελάρω...

Το Hobby του μοντελισμού είναι από τα πιο αγνά και δημιουργικά, οφείλουμε (με όσο χρόνο έχει ο καθένας μας) να το διαφυλάξουμε...

-Συγχαρητήρια Modelclub!
-Συγχαρητήρια ΙPMS Hellas!

Να είστε όλοι καλά

::lovemodel::

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Εχω να πιάσω άρμα καιρόόόό...
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Εξαθλια
  • Γ'04
« Απάντηση #109 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 11:07:14 πμ »
Μαζευομασταν με τα παιδια στον Κωνσταντινο με τις ωρες και "φιλοσοφουσαμε" πολλες φορες μεχρι να κλεισει το μαγαζι! Ηταν το στκεκι μας . Τελικα μετα απο κανα χρονο βρηκα τη κλιση μου και εγινα αρματας .

Σύχναζες και εσύ στον Κωνσταντίνο,ε???

Ναι , απο οταν ηταν στο 107 μεχρι και που πηγε απεναντι απο τον Καλφακη , ωραιες εποχες!
Για να επιζήσεις στον πόλεμο πρέπει εσύ να γίνεις  ο πόλεμος.
Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #110 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 07:01:04 μμ »
Θυμάμαι πριν πάρα πολλά χρόνια τότε που μου έπαιρνε ο πατέρας μου κάθε βδομάδα το περιοδικό AIRPLANE της DeAgostini το οποίο έδινε πλαίσια για μοντέλα, από εκεί σιγα σιγά με τις κατασκευές μπήκε το μικρόβιο...! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #111 στις: Οκτωβρίου 28, 2009, 07:36:39 μμ »

Σπηλιωτόπουλος
μακράν το πιο cult μοντελάδικο της χώρας, για να μην πω του κόσμου ολόκληρου
 περιγράφω:

μακρόστενο καταστημα με στενές βιτρίνες και στο εσωτερικό
ο αριστερός τοίχος γεμάτος μοντέλα όλων των γνωστών τότε εταιρειών (matchbox, airfix, tamiya, italaerei, esci)

στο βάθος αλλά και δεξιά είδη ...."νεωτερισμών", απο σωβρακοφανέλες, σωβρακολάστιχα έως καλτσοδέτες και κολλάρα για πουκάμισα.

και το μεγαλο ερώτημα:

τι γύρευες εσύ στο Παγκράτι ?

:lol:
Σ.Σ.

Επίσης ο κύριος Τάκης μαντάριζε και κάλτσες. Ακόμα είχε και μοντέλα (72άρια) της Polystil (που σήμερα πουλιούνται πανάκριβα στο e-bay)

Όσο για το τι γύρευα στο Παγκράτι: Έμενα στον Υμηττό (το πατρικό μου), οπότε συνήθως πήγαινα με τα πόδια για "κατάθεση χαρτζιλικίου" στον κ. Τάκη. ʼραγε τι να κάνει αυτός ο άνθρωπος? Ελπίζω να ζει ακόμα και να είναι καλά.

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Χίος
« Απάντηση #112 στις: Μαρτίου 28, 2010, 01:42:48 πμ »
Καλημερα παιδια..οτι λεει και ο τιτλος ποσο χρονων ξεκινησατε να μοντελαρετε? :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Χίος
« Απάντηση #113 στις: Μαρτίου 28, 2010, 01:43:30 πμ »
Ας κανω την αρχη λοιπον...

Εγω ξεκινησα στα 13 μου χρονια.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #114 στις: Μαρτίου 28, 2010, 01:52:02 πμ »
Το πρώτο μου μοντέλο (μη φανταστείς βαψίματα και τα ρέστα,απλό κόλλημα) το έφτιαξα το 1991.Ήμουν 10 χρονών.Και απο τότε κόλλησα το μικρόβιο...

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #115 στις: Μαρτίου 28, 2010, 12:29:50 μμ »
Αρχή-αρχή;;; Τεσσάρων ήμουνα  και είχα λυσσάξει για το ρυμουλκάκι της ρέβελ!Το αποτέλεσμα(άβαφο κολλημένο με ούχου), κατέληξε ηρωικά στον πάτο της μπανιέρας! Επειδή το ρυμουλκάκι παρέμεινε αποθημένο, το ξαναπήρα  για να το κάνω πλώιμο. :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΤΕΛΗΣ

• 1/72
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Chanea-Krete
« Απάντηση #116 στις: Μαρτίου 28, 2010, 12:37:37 μμ »
Να καταθέσω κι εγώ  :)
Το πρώτο μοντελάκι μου ήταν στην Πέμπτη τάξη του δημοτικού εν έτη 1975-6 σε ηλικία 11 χρονών,δωράκι από τον πατέρα μου.
Ήταν θυμάμαι ένα PzKfpw-III Ausf.L της MATCHBOX στην 1/76.Ανοιχτό αμμώδες χρώμα με τροχούς σκούρο καφέ.
Βέβαια τότε απλά τα κολούσαμε και βάζαμε τις λιγοστές χαλκομανίες απάνω.Ούτε χρώματα ούτε βερνίκια.Απλά πράγματα.
Για συναισθηματικούς λόγους το έχω ακόμα χωρίς να έχει πάθει τίποτα :!:
ʼμα θέλετε ανεβάζω και φωτό.
Επί τη ευκαιρία ν'αναφέρω ότι από τότε διατηρώ τα εξώφυλλα όλων των κουτιών από τα κιτ που έφτιαζα.Ίσως θα ήταν ενδιαφέρον να αναπολήσουμε φωτογραφικά σε κάποιο άλλο πόστ(μη σπαμάρουμε το θέμα).
Αυτά από μένα. ::salut::
"ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ"

Αποσυνδεδεμένος Regia Aeronautica

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Κρήτη
« Απάντηση #117 στις: Μαρτίου 28, 2010, 12:39:44 μμ »
Εγω ξεκινησα οταν ημουν 11 χρονων δηλαδη το 2007 και συγκεκριμενα αρχες Φεβρουαριου :wink:

Με το Tiger I της Academy 1/35. Και βαψιμο παρακαλω 8) ::glossa::

Ειχα κολλησει το πανω μερος του πυργου αναποδα και επειδη δεν κολλαγε το κολλησα με σελοτειπ :mrgreen:

Τωρα...αεροπλανα 4 Ever 8) 8)

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #118 στις: Μαρτίου 28, 2010, 12:40:05 μμ »
Eγώ ξεκίνησα το 1994,στα 14 μου και ασχολήθηκα έως το 1999.Μετά για λόγους σπουδών και μετέπειτα δουλειάς (ναυτικός),διέκοψα για μία δεκαετία και ξαναασχολήθηκα όταν κατά τύχη άνοιξα μία κούτα στο πατάρι του πατρικού μου που έγραφε ''Μοντελιστικά Γιώργου''!!!! :wink:Βέβαια,ποτέ δε ξέχασα,όλα αυτά τα χρόνια το μοντελισμό,αλλά είπαμε...λόγω δουλειάς δεν υπήρχε περίπτωση να ασχοληθώ  :( ʼνεργος πλέον,μοντελάρω ασύστολα  :mrgreen: Ελπίζω να βρώ μία δουλειά που να μη ξανασταματήσω το μοντελισμό ΠΟΤΕ  :!: :!: :!:  ::icon_thumright:: Ίδωμεν... ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #119 στις: Μαρτίου 29, 2010, 10:00:37 πμ »
Εγώ μόλις στην τρυφερή ηλικά των 10 ετών (το 1990), με το πρώτο κίτ το nebelwerfer της ESCI... βέβαια περιτό να πώ τι επεφύλαξε η μοίρα για το κακόμοιρο (RIP)...
και μετά πλάκωσα τα matchbox και τα airfix....
Αν και παλαιότερα ο πατέρας μου, μου έκανε δώρο τις φιγούρες των ʼγγλων Coldstream Guards στην 1/35 δεν θυμάμαι την μάρκα (και στον αδελφό μου τους Γάλλους και παίζαμε πόλεμο...)

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #120 στις: Μαρτίου 29, 2010, 10:21:44 πμ »
Νομίζω οτι παρόμοιο θέμα υπάρχει εδώ:

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,214.0.html

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #121 στις: Μαρτίου 29, 2010, 11:56:55 πμ »
Παιδιά να καταθέσω και εγώ την δήλωσή μου: άρχισα σε ηλικία 41 1/2 ετών, μικρός έ? Δεν βαριέσαι, ποτέ δεν είναι αργά, έχω να πω όμως ότι την καταβρίσκω, φιλικά Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #122 στις: Μαρτίου 29, 2010, 12:39:41 μμ »
εχω απαντήσει ξανά.
σε ηλικία 4ης ή 5ης Δημοτικού,
με Matchbox, Airfix και Heller/Lyra απο το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς !
(Μεταξάκης στην Καισαριανή - δεν υπάρχει πλέον)
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #123 στις: Μαρτίου 29, 2010, 12:43:59 μμ »
Νομίζω οτι παρόμοιο θέμα υπάρχει εδώ:

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,214.0.html

Συνενώθηκαν... 1 ώρα το έψαχνα το ρημάδι...

Αποσυνδεδεμένος VM

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘήνα
« Απάντηση #124 στις: Μαρτίου 29, 2010, 12:59:56 μμ »
Ηλικια ε ?  χμμμ......

43..... :roll:

Tags: