Αποστολέας Θέμα: Σε τι ηλικια αρχισαμε να μοντελαρουμε???  (Αναγνώστηκε 13981 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Απ: Σε τι ηλικια αρχισαμε να μοντελαρουμε???
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 04, 2006, 01:13:28 μμ »
 Βασικά όπως εγώ έτσι και ο αδερφός μου κόλλησε..απλά είναι αεροπλανάκιας  :lol:...ευτυχώς τώρα έχω σύζυγο με κατανόηση, δεν είναι μοντελίστρια αν και κάνει πού και πού καμμιά φιγούρα, αλλά συλλέκτρια barbie απο 10 χρονών όποτε καταλαβαίνει την συναισθηματική αξία ενός μοντέλου και δεν τα αγγίζει καθόλου

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 04, 2006, 02:06:52 μμ »
Το 1972 (7 χρονών) πήρα σαν δώρο σε κάποια γιορτή ένα F-86 στην 1/72, αν θυμάμαι καλά της Starfix. Μία ώρα και ένα σωληνάριο UHU (μεγάλο) αργότερα είχα ανεπιστρεπτί μολυνθεί από το μικρόβιο... Το 1980 έγινε κάποια παύση όταν ανακάλυψα ότι τα αυτοκίνητα έχουν τρελλό ενδιαφέρον στην 1/1 και ότι τα κορίτσια τελικά κάνουν για παρέα. Επανεκκίνηση το 2001 και από τότε η μόλυνση των παιδικών χρόνων έχει πλέον καταστεί ανίατη. Ευτυχώς έχω σύζυγο με κατανόηση και υπομονή :lol:
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος JIMIS-25

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: thessaloniki
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 20, 2009, 11:42:04 μμ »
Ανοίγοντας αυτό το θέμα θα θελα να μάθω πως ο καθένας από εσάς κόλλησε μαυτιν την αρρώστια που την έχουμε όλη και λέγετε  μοντελισμός και θα αρχίσω από εμένα .εγώ ποτέ δεν είχα την τρέλα με τα πραγματικά αεροπλάνα ούτε γενικά να μαθαίνω για ιστορία μολεμικον αεροσκαφών αρμάτων κτλ όπως κάποιοι άλλη μοντελιστες που έχουν τρελά γενικά να μαθαίνουν για ιστορίες διάφορων μαχών με συγκεκριμένα αεροσκάφη κτλ κτλ εμένα μου ήρθε εντελώς άσχετα μου άρεσε να έχω ένα εργαστήριο να κλίνομαι εκεί μέσα με τις ώρες και να κατασκευάσω γενικά και όταν είδα τα αεροπλάνα και σε τι βαθμό τελειότητας μπορείς να τα κάνεις αν ασχοληθείς πωρώθηκα ακόμα πιο πολύ το τελειωτικό χτύπημα ήταν βέβαια όταν είδα κάποια βιντεακια με τρελό κινέζους φίλους μας να κάνουν απίστευτοι μαστοριά στις κατασκευές τους γενικά το όλο σύνολο με αερογραφους εργαλεία και όλα αυτά με φέρον πιο κοντά σαυτο που λέμε πλαστικός στατικός μοντελισμός.  εσείς ??

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 20, 2009, 11:52:27 μμ »
Με παρέσυραν πριν απο 30+ χρόνια
οι δίχρωμες συσκευασίες με τα μινι διοράματα της Matchbox.
Εκτοτε ....γνωστη ιστορία
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 12:19:42 πμ »
5 ετων πρωτοεφτιαξα απο χαρτονι ένα παπακι μη ξεροντας τι τυπος ειναι, γιατι το ειχα δει στην παρελαση τοτε!
Απο τοτε.......................................................δε παω καλα!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 12:33:32 πμ »
Από μικρό μου άρεσαν οι κατασκευές  ...  :wink:

Κάπου εκεί στα 15, πρέπει να πήρα το πρώτο μου μοντέλο από τα παλαιότερα (έκλεισε τώρα) μοντελομάγαζα στην Παύλου Μελά. Να πω την αλήθεια δε θυμάμαι τα πρώτα μου βήματα και τι με πρωτοτράβηξε μέσα σ' εκείνο το μαγαζί.

Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια είχα αερογράφο και κομπρεσέρ και οι παραλλαγές (των αεροπλάνων τότε  :mrgreen:) γίνονταν με ελεύθερο χέρι !! Φυσικά δε γνώριζα τίποτα για βερνίκια, λάδια, ξύδια, σκόνες (πέρα απο αυτή που μάζευαν με τα χρόνια  ::glossa::)

... και μετά, ξαφνικά στοπ λόγω σπουδών, στρατού, οικογένειας, δουλειάς (αδικαιολόγητα όπως το σκέφτομαι τώρα  :cry:)

Επανήλθαμε εδώ κι ένα χρόνο όμως και με επιπλέον κέρδος μια ευχάριστη παρέα απ' όλη την Ελλάδα   :D

::keep_mod::  
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 02:00:24 πμ »
Βήμα 1: Κάποιος πολύ κακός (ή καλός) άνθρωπος μου πήρε όταν ήμουνα πολύ μικρό ένα Matchbox, νομίζω 1/72 F-5 ήτανε. Του άλλαξα τα φώτα (UHU παντού, σπασμένα σκέλη, άβαφτο, χαλκομανίες στο περίπου, κομμάτια βγαλμένα με το χέρι από το sprue κλπ κλπ). Και όμως ζει ακόμα...
Βήμα 2: Σε κάποια γιορτή Χριστούγεννα ή κάτι, μου φέρνουνε ένα USS Indianapolis 1/700 πάλι Matchbox. Παρά την λίγο μεγαλύτερη ηλικία και τα μεσολαβήσαντα μοντέλα αεροσκαφών, του άλλαξα τα φώτα κι αυτουνού. Με πιο εξελιγμένη κόλλα αλλά με παρόμοιες τεχνικές. Μου έμεινε φυσικά ο καημός με τα καράβια (όπως ίσως προσέξει κάποιος στο ιντερνετικό μου αναγνωριστικό). Μου έμεινε και όλη η σειρά 1/700 της Matchbox (σε παρόμοια κατάσταση κατασκευαστικά).
Βήμα 3: Τελευταίες σχολικές τάξεις, ημερήσια εκδρομή στον Αλμυρό και επαφή (τέταρτου τύπου) με ολοκαίνουργιο ζωντανό  F-16. Κάπου εκεί ανακαλύφθηκε -ή έστω απέκτησε σημασία- ο κόσμος των χρωμάτων.
The rest is history. Αν και επιστρέφω μετά από πολύ μεγάλο διάλειμμα και με πολλές ενοχές απέναντι στα κουτιά που με περίμεναν υπομονετικά μετά από 10+ χρόνια.
Τέλος νοσταλγικού ρομαντισμού. Back to modeling on the double ::salut::

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 02:12:59 πμ »
Τι θυμίζεις τώρα...πρώτη επαφή με μοντέλο ήταν πριν 18-19 χρόνια.Πήγαινα δημοτικό και τα Χριστούγεννα έιχα πεί στην μητέρα μου ότι ήθελα ένα δώρο μόνο για μένα γιατί τότε είχα τρελαθεί με τα επιτραπέζια.Και πήγε και μου πήρε ένα Matchbox που δεν θυμάμαι πιο ήταν.Τα ίδια Χριστούγεννα έσπασα τον αριστερό καρπό μου και παρόλαυτά το έφτιαξα (εντάξει,μην φαντάζεσται χρώματα και τέτοια,απλό κόλλημα).Μετά ξανακόλλησα 3 μοντελάκια airfix που τα έπερνα απο super market και βιβλιοπωλέια στην Καλλιθέα.Το σταμάτησα για χρόνια οπότε μια μέρα μέσα στις πανελλήνιες το '99 μου την έδωσε και πήγα αγόρασα ένα stealth της Italeri.Αυτό ήταν....με μία διακοπή τα τελευταία 4 χρόνια λόγω δουλειάς,στρατού και ενός προβλήματος στην μέση άρχισα φέτος με ένα Avenger (που ποστάρω) και αφού πρώτα με απέλυσαν λόγω οικονομικής κρίσης....

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 07:35:00 πμ »
Γύρω στα τέλη της δεκαετίας του 1970 πρέπει να ήμουν γύρω στα 8-10 χρονών και με τον πολυαγαπημένο μου Θείο στρατιωτικός στην Αεροπορία μας <<έφυγε>>την περασμένη εβδομάδα να είναι καλά εκεί πάνω  ξαφνικά,  πηγαίνοντας στο super market να πάρουμε διάφορα ψώνια ανεβαίνοντας στον όροφο με τα παιχνίδια μου λέει να πάρουμε ένα αεροπλάνο να το φτιάξουμε.Οπα λέω τι αεροπλάνο και πως το φτιάχνουμε,και πήραμε το Comet της Airfix σε κλίμακα 1/144 αν δεν κάνω λάθος με την βασούλα του που έδινε η Αirfix σε πολλά κίτ και από τότε κολλήσαμε και δεν πρόκειται να ξεκολλήσουμε.Ηρωικές και αγνές μοντελλιστικές εποχές που με μία UHU κόλλαγες τα πάντα ,και ύστερα παίρνοντας τα 72άρια  χρωματιστά κίτ της Matchbox.Και τον ευχαριστώ τον Θείο μου και για αυτό το χόμπι και για άλλα πολλά στην ζωή μου.   

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 09:10:15 πμ »
Κατ αρχήν μπράβο  για το θέμα που άνοιξες ::eusa_clap::

Στα μέσα της δεκαετίας του 70 ( ::sofos11::)  είχα ένα φίλο που έπαιζε με...αεροπλανάκια. Και τα συναρμολογούσε  και τα έβαφε. Ζηλιάρης ως παιδί ήθελα να κάνω το ίδιο. Με ευνόησε η τύχη, γιατι στους Αμπελόκηπους υπήρχαν δύο μαγαζιά που έφερναν...συναρμολογούμενα, ένα στην Αλεξάνδρας και η Πανελλήνιος Αγορά στην Σεβαστουπόλεως. Από το πρώτο άρχισα να μαζεύω τα Airfix (στρατιωτάκια μικρά και μεγάλα- τα έχω ακόμα!, οχυρά-τα ξαναγόρασα από e-bay και τελικά αεροπλανάκια στην 1/72 και τα χρώματα). Από το άλλο έπαιρνα τα Μάτσμποξ (και πρόλαβα λίγο τα  Italaeri και τα Ecsi).
Η  δουλειά αυτή συνεχίστηκε για μια δεκαετία περίπου και τολμώ να πω ότι νιώθω υπερήφανος που έφτιαξα σχεδόν όλατα 72αρια αεροπλάνα της Airfix ( εξαιρουμενων των τετρακινητήριων που ήταν δυσβασταχτα για την τσέπη μου :cry:). Μετά το αφησα το άθλημα (τα αεροπλάνακια έσπασαν και πετάχθηκαν μετά από δυο τρεις μετακομίσεις) και το ξανάπιασα πριν ένα χρόνο με....άρματα! Ισως να φταίει το χούι από την θητεία στα τεθωρακισμενα...

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος Rage

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 09:17:58 πμ »
Στο δημοτικο κολουσα και εβαφα με το πινελο ...αυτα ολα καποτε πανω σε μετακομηση πεταχτηκαν και σταματησα για 15+ χρονια.

Τα χριστουγενα που μας περασαν ενω δεν ηξερα τι δωρο να κανω στον εαυτο μου, ετυχε να περναω εξω απο το μοντελιστικο καταστημα της πολης...Ε λεω, δε δοκιμαζω παλι. Μπηκα μεσα και σηκωσα αερογραφο κομπρεσσερ πινελα...1 αρμα και τα χρωματα αυτου. Και τωρα ειμαι εδω και μαθαινω.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 09:24:05 πμ »
Εμένα το "λάθος" το έκανε η μητέρα μου  :D  φοιτήτρια το '68-'69 στο Παρίσι ασχολήθηκε με το μοντελλισμό....αργότερα στην Ελλάδα "κληρονομιά" αμέτρητα σακουλάκια Airfix, ενώ το πρώτο αγορασμένο κιτ απο του "Νίκου" (όσοι το θυμούνται στην γωνία της πλατείας Αγ. Σοφίας) ενας "Νικη-Ηρακλής" απο την Revell, δώρο του παππού. Αργότερα ξημεροβραδιάσματα στον "Ηνίοχο" και στον Τζίκο. Η μανία "άναψε" το επόμενο καλοκαίρι στο Λιτόχωρο, όταν δίπλα μας μετακόμισαν ενας πιλότος που έφτιαχνε αεροσκάφη με τον γιό του......

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 09:28:55 πμ »
Δημοτικό, Matchbox, UHU. Και προπελάτα και αρματικά! Αμέ, όχι μόνο jet...!

Αλλά στο Γυμνάσιο το "άλλο" ψιλικατζίδικο έφερε... Esci! Εκεί τα είδαμε όλα γιατί είχαμε πλέον και κόκπιτ με όργανα κλπ.... Μέσα στο ψάξιμο είδαμε και το περιοδικό ΜΟΝΤΕΛΟ, μάθαμε και ποιός είναι Μέγας Τσώνος, είδαμε και στην ΠΤΗΣΗ τα ελληνικά αεροσκάφη.... Μεγαλώνοντας πήραμε το λεωφορείο και κατεβήκαμε Φειδίου. στον ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ... Εκεί τη χάσαμε τη μπάλα!

Αναλυτικότερα... http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,1052.msg14106.html#msg14106

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 09:31:18 πμ »
Εμένα πάντα μου άρεσαν οι κατασκευές πρίν ασχοληθώ με τον μοντελισμό κατασκεύαζα lego αλλά μόλις ο θείος μου μου έκανε δώρο ενα F4 στην 1:32 από την matchbox θυμάμαι το 1988 εκεί κόλλησα...Βέβαια το μοντέλο απλά κατασκευάστηκε δεν βάφτηκε ποτέ αλλά ήταν η αρχή χαχαχα
Να διευκρινίσω ότι απεχθάνομαι τα Παζλ !!! :lol: :lol:
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 09:37:55 πμ »
Εμένα φταίει το ψιλικατζίδικο και το φαρμακείο!!!! της γειτονιάς μου. Εκεί στα μέσα της δεκαετίας του '70 έγινε η αρχή με τα πρώτα δίχρωμα αεροπλανάκια της Matchbox και με τα διοραματικο-αρματικά της. Μεγάλη επόμενη ανακάλυψη η Airfix και όλα πήγαιναν καλά παρέα με την UHU, έναν νυχοκόπτη και τη λίμα των νυχιών της μαμάς. Όταν ανακαλύφτηκαν δε τα πινέλα, τα χρώματα αλλά και τα μοντελιστικά καταστήματα (Plastimodellismo, Καλφάκης στη στοά και Μακρυγιάννης στη Φειδίου) επήλθε η πλήρης καταστροφή.  :mrgreen:

Αν θυμάμαι καλά, αυτό πρέπει να ήταν και το πρώτο μου, ή τουλάχιστον ένα από τα πρώτα. (και υπάρχει ακόμα.)

Αλήθεια πείτε μου εσείς ποιό πιτσιρίκι μπορεί ν'αντισταθεί σε αυτές τις φοβερές απεικονίσεις.

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 10:00:09 πμ »
Όταν ήμουν μικρός (μάλλον δημοτικό) ένας ξάδερφός μου μου έφερε ένα Ρ-51. Αφού "μεγαλούργησα" με το καημένο το αεροσκάφος με UHU κτλ. κόλησα. Αργότερα άρχησαν να με ενδιαφέρουν και τα θέματα άμυνας και στρατιωτικής ιστορίας οπότε κόλησα ακόμα περισσότερο.
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 10:04:42 πμ »
Στα τέλη της δεκαετίας του 70 απέκτησα (δεν θυμαμαι πως, δλ. αν μου το εκαναν δωρο ή το πηρα μόνος μου), το πρωτο μου κιτ. Ηταν ενα αναγνωριστικό Γερμανικό αεροπλάνο Βππ δεν θυμαμαι το όνομα του, της ματσμποξ στην 1/72. Το έφτιαξα σε ενα βράδυ (υποτιθεται δηλαδη). Εσπαγα τα κομματια απο τα sprues  με το χερι, τα κολλαγα με uhu, οι κόλλες ετρεχαν, το μοντελο ηταν γεματο σημαδια απο τις  κολλες, τα σήματα τα έκοβα με το ψαλιδι και τα κολαγα και αυτα με uhu. Και το κυριότερο, δεν ήξερα οτι τα κομματια ειχαν αριθμιση και προσπαθούσα να τα αναγνωρίσω βλεποντας τις οδηγίες απο το σχημα στο σχεδιο και  την όψη με αποτελασμα να τα βαζω αλλου για αλλου.
Επίσης εκεινο τον καιρό  είχα ενα συμμαθητη στο δημοτικό που ο πατερας του ηταν ναυτικός και του  εφερνε συναρμολογουμενα αεροπλανακια απο το εξωτερικό, είχε φερει μια μερα στο σχολείο ενα φαντομ που ειχε φτιαξει, το οποίο οταν το ειδα ξετρελάθηκα.
Από εκει και πέα κόλλησα.  Αγόραζα κιτ της heller (τα οποια αν θυμαμαι καλά έιχαν και κολλα μεσα, μια αμπουλα που ουδεποτε καταφερα να χρησιμοποιήσω), της airfix, αλλα κυρίως της machbox τα οποια τα θεωρούσα τα καλυτερα. Επίσης μου αρεσαν τα στρατιωτάκια σε 1/32 αλλα και 1/72 που κυκλοφορουσαν τοτε απο την Airfix κ τη machbox.
Απο τότε, κυλησε πολυ νερο στο αυλάκι, είχα δυο διαστήματα αποχής απο το "αθλημα", το ενα ηταν γυρω στα 6 χρονια στα τελη της δεκαετιας του 80,  και το άλλο το πιο προσφατο πανω απο 10 χρονια. 
Επέστρεψα στο hobby πριν απο τρια χρόνια, το οποίο σημειωτέον, ακομα και τα χρονια της "αποχης" πάντα το είχα στο πισω μερος του μυαλου μου .

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 10:18:00 πμ »
Και εγώ ξεκίνησα με Matchbox αεροπλανάκια όμως.....
 :shock:
Ναι καλά ακούσατε, εγώ ο φανατικός αρματάς ξεκίνησα με αεροπλάνα. Ο θείος μου μου είχε κάνει δώρο ένα C130 της Hasegawa σε 1/144 αν δεν κάνω λάθος. Τα μοντέλα αφού τα συναρμολογούσα, έβαζα τις χαλκομανίες και άβαφτα τα κρεμούσα με πετονιά από το ταβάνι του δωματίου μου.
ʼρματα τότε δε μπορούσα να κάνω γιατί είχα πάντα πρόβλημα με τις ερπύστριες.
 :mrgreen:
Τα μοντέλα αρχικά τα αγόραζα από ένα ψιλικατζίδικο στη Δροσοπούλου στα Πατήσια και αργότερα από το Michelino, τον Καλφάκη στη Στοά και το Μακρυγιάννη.
Όταν το γύρισα στα άρματα, άρχισα με Tamiya από τον Καλφάκη.

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #68 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 10:27:37 πμ »
ο θειος μου εξασκουσε το Hobby.
αυτος μου αγορασε το πρωτο μοντελο.
Θυμαμε..

spitfire 1/72 Airfix αυτα που στο box art τα αεροσκαφη 'καθονται' σε ενα χαρτη.
με βοηθησε να το κανω.
Μετα πηρα φορα μονος μου...γιατι γινοταν πολεμος με τον γειτονα μου(εκανε και αυτος κιτ)...Αρματα,αεροπλανα,πλοια καθε απογευμα γινοταν ΠΟΛΕΜΟΣ.

Μοντελλισμο μοντελισμο αρχισα οταν κατα τυχη σε ενα περιπτερο στην Κυπρο που φερνει και ξενο τυπο βρηκα ενα τευχος του modelling.
Διστυχως στην Κυπρο δεν υπηρχαν πολλα πραγματα απο θεμα μοντελισμου,ετσι οτι ηθελα επρεπε να περιμενω μεχρυ καποιος να παει Αθηνα και να μου το φερει.

Μετα ηρθα πανω Θεσσαλονικη για σπουδες και αρχισε η ΚΟΛΑΣΗ :twisted:
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #69 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 10:52:17 πμ »
Εγω ξεκίνησα πιστιρικας όταν πήγα με την μάνα μου σε ενα παιχνιδαδικο γιοα να πάρουμε ένα δωρώ, είδα το μοντέλο , ενα MOSQUITO της matchbox,το οποιο το έκανα σε λιγότερο από 1 ώρα με κόλλα uhu (κλασικά πράγματα). και ΕΚΕΙ έμμηνα, μετά από κανέναν χρόνο με εναν οικογενιακο φίλο που έκανε και αυτός μοντέλα άρχισα να μαθαίνω για κλίμακες και τετοια, εκανα 1-2 μοντέλα 1/72 ενα αρμα και το πρωτο μου 1/48 ενα jaguar της esci. μεγαλώνοντας στο γυμνάσιο γνώρισα το μέλος Amyntas(ο πατέρας του μεγάλος μοντελιστής με βιβλία τεχνικές ιστορία κτλ) κάπου εκεί άρχισα να κατανοώ κάτι ελάχιστα με τον μοντελισμό,ΤΟΤΕ πήρα και τον πρωτο άγνωστης προελεύσεως αερογραφο με μπουκάλα αέρα(αρε γλεντια),  ας είναι καλά και οι 2. καπου στις αρχές Λυκείου σταμάτησα, σαν φοιτητής αργότερα ΟΛΟ και κάτι έκανα πιο πολυ σε φυγουρες 25mm για rpg, και 1/72 αρματα και φιγούρες gia war game με τους κανονες του πιστοφ(οχι τπτ τρομερο 3-4 αρματα και 1-2 αεροπλάνα).εκεί το εγκατέλειψα τέλειος και άρχισα να ασχολούμαι ξανά το Φεβρουάριο του 2008.       
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #70 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 12:11:49 μμ »
Αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν λίγο μετά την μεταπολίτευση περίπου το 75 με 76 τότε μου έφεραν ένα Β52 δεν θυμάμαι καν μάρκα και κλίμακα το οποίο κωλύθηκε με UHU και αυτό ήταν,το επόμενο ήταν ένα F4 Matchbox 1/72 και μετά ήρθε το πρώτο καράβι το Bounty της  Revell Germany 1/110 και από εκεί ξεκίνησαν όλα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #71 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 12:25:56 μμ »
Συνάδελφοι συγνώμη για το  ::spam_emoticon:: αλλά δεν κρατίεμαι. Τελικά όλοι με αεροπλάνο ξεκινήσαμε.... ::glossa::

type less model more

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #72 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 12:44:14 μμ »
Συνάδελφοι συγνώμη για το  ::spam_emoticon:: αλλά δεν κρατίεμαι. Τελικά όλοι με αεροπλάνο ξεκινήσαμε.... ::glossa::

Δεν έχεις και άδικο...

Χειμώνας 1978 στην Δυτική (τότε) Γερμανία και μου κάνουν δώρο ένα αμερικανικό διπλάνο 1/72.  Ανοίγω το κουτί και με τρόμο ανακαλύπτω πως είναι σε ...κομμάτια  :shock:
Ωραία, λέω μέσα μου, για να πάιξω με αυτό το παιχνίδι (7 ετώ γάρ) πρέπει να τo φτιάξω πρώτα...
...και πάμε, σελοτέιπ, uhu και έτοιμο πρός πτήση...  ακόμη και τις χαλκομανίες έκοψα με ψαλίδι και τις κόλλησα  ::icon_thumright::
Επόμενο, Prinz Eugen 1/700 και αυτό με uhu  :wink:
Επόμενο επεισόδιο στην μαμά πατρίδα και ...τζίφος  :shock:  (πού 'ναι τα μοντέλα, οέο???). Μερικά χρόνια αργότερα σε παιχνιδάδικο ΕΥΡΗΚΑ!!! Heinkel He-111 1/72 & Junkers Ju-87 Stuka 1/72 Matchbox, πρώτο βάψιμο με ...ότι νάναι  :mrgreen:
Διακοπές Κέρκυρα και τσούπ, Me-109 1/72  :wink:
Aπό άλλο παιχνιδάδικο στα Γιάννενα, Sea Sparrow Matchbox 1/32  8)
1985... γυρνάω σπίτι από το σχολείο και όλα τα μοντέλα είναι μέσα σε μία σακούλα διαλυμένα  :cry: :cry: :cry:  ( Ο δίχρονος τότε ανηψιός ...έπαιξε λίγο :twisted: :twisted: :twisted:)

Όλα πέταμα και δεν ξαν'ασχολούμαι...
1989, φοιτητής μακρυά από το σπίτι... αρκετός χώρος για εργαστηριάκι, αγορά τεύχους του περιοδικού "Μοντέλο", ξεκίνημα του περιοδικού "Modelling" και νέο μαγαζί στα Γιάννενα "Μοντελισμός"  :lol: :lol: :lol:

Keep Walking...  ::icon_thumright::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #73 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 12:57:00 μμ »
1991. 1η Γυμνασίου τότε και επισκέπτομαι το σπίτι του διπλανού μου....
Στο δωμάτιο του μια βιβλιοθήκη γεμάτη μοντέλα!!!!! Πολλά αεροπλάνα λίγα άρματα.
Περίπου 2 εβδομάδες μετά ψάχνοντας τι να κάνω το περισσευούμενο χαρτζιλίκι της γιαγιάς ρίχνω το πρώτο τηλεφώνημα...

- Να σου πω ρε Κωστή... Εκείνα τα αεροπλάνα που έχεις στο σπίτι από που τα παίρνεις???

- Από ένα ψιλικατζίδικο κοντά στο σπίτι μου...

- Πάμε????? :twisted: :twisted: :twisted:

1ο μοντέλο ever ήταν αυτό.... (αν δεν κάνω λάθος με το ίδιο ξεκίνησε και ο mmaker!!!)

Αυτό ήταν μεταφέρθηκε το μικρόβιο!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Μέσα σε ένα χρόνο είχα επισκεφθεί όλα τα μοντελάδικα του τότε μεγάλου τριγώνου (Μακρυγιάννης - Καλφάκης - Plastimodelismo) και φυσικά είχα κάνει χρυσό για χρώματα και υλικά το κατάστημα στην Καλλιθέα (Modelmania αν θυμάμαι καλά)

Εννοείτε πως παρέα με όλα αυτα και αφού είχα αποφασίσει να ασχοληθώ σοβαρά δεν έχανα τεύχος του Modelling αν και τα έβγαζα με το ζόρι από το χαρτζιλίκι (όταν είχε τεύχος απλά δεν είχε μοντέλο!!!!!!!)  :cry:

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #74 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 12:58:17 μμ »
 ::eusa_naughty:: Οχι , εγω ξεκινησα με ελικοπτερο.
Σε ηλικια 6 η 7 χρονων ο τοτε ναυτικος πατερας μου εφερε ''απ'εξω'' ενα σκουρο πρασινο ελικοπτερο που το μονο που θυμαμε απο αυτο ειναι οι κολες που ηταν σε κατι μικρα πρασινα μαλακα μπουκαλακι σαν φλασκια και τα στρατιοτακια που ειχε μεσα. Δεν το εφτιαξα αλλα κολησα με τα στρατιοτακια.Πολα στρατιοτακια ,καπου πρεπει να τα εχω ακομα στην σοφητα.
Μετα πρωτη λυκειου στο μαθημα τεχνολογια και παραγωγη , στον κληρο μου εκατσε να φτιαξω ενα αεροδρομιο και απο τοτε κατα καιρους ολο και κατι εφτιαχνα , αλα δεν ζουσε πολυ.
Απο το '04 και μετα που πηρα τον αερογραφο ακολουθω το αθλημα συστηματικα.Η πρωτη πηγη αερα που ειχα πλυν των μικρων φιαλων αερα που πουλανε , ηταν οι φιαλες καταδυσης που ειχα , δευτερη αρωστεια , αλλα απο την πιεση που ειχαν οταν αφηνα την σκανδαλη σκαγανε τα σωληνακια του αερα και γινοταν ο χαμος !!!!!!!!!!!!!

::keep_mod::
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Tags: