Αποστολέας Θέμα: T-37B, της Π.Α. στην 1/72  (Αναγνώστηκε 15397 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
Απ: T-37B, της Π.Α. στην 1/72
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 10:45:40 πμ »
Μωρέ απάνω του είμαι, ό,τι ήταν να πάθω από δαύτο τό 'παθα...  Εφτιαξα και τα ακροπτερύγια, έφτιαξα και τους αεροφράκτες, πείτε  μου όμως όποιος ξέρει, για τις μικρές τρίγωνες εισαγωγές  ::helpsos::

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Τ-37C, της Π.Α. στην 1/72
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 10:57:09 πμ »
Φαίνεται εδώ αυτό που ζητάς;

http://www.haf.gr/el/media/item.asp?id=438

(Aν σώσεις την εικόνα, είναι πιο μεγάλη από όσο δείχνει στο Link)

Αν όχι, στείλε μια φωτό με τις εισαγωγές που λες να δω τι εννοείς (δεν κατάλαβα και πολύ καλά).

-=Manwlo=-

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 03:46:17 μμ »
Μανώλο, ευχαριστώ πολύ για την εικόνα, έιναι πολύ καλή λήψη. ::salut:: ::salut::

Έχω επισημάνει τις οπές με κόκκινους κύκλους. Δείξε μου εάν μπορείς, άν υπάρχουν κι άλλα σημεία που θέλουν αλλαγή.
Τις οπές για τους φορείς τις έχω ήδη κλείσει, εκτός από αυτές που αντιστοιχούν στους δύο πιό εσωτερικούς.

ΕΣΥ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟ ΚΟΠΙΔΙ  :wink:
Καλη συνεχεια ::salut::
Ο νευρολόγος μου λέει πως αυτό δεν είναι καλό.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :twisted:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 10:53:44 μμ »
Λοιπόν καμμία από τις παραπάνω εισαγωγές δεν υπάρχει στο Τ-37. Πρέπει να τις κλείσω όλες, και να ανοίξω δύο άλλες πιό πίσω! Βοήθησαν φωτογραφίες γκουγκλαριστές, και ο φίλος dtg. Ξανά-μανά μίλιπουτ και... Villabajo ::glossa::
Επίσης κάτι μυστήριο συμβαίνει με τις εξαγωγές....
 Να ρωτήσω και κάτι άλλο... ::arrowred::Από μερικά Τ-37 (του επετειακού συμπεριλαμβανομένου), φαίνεται να λείπει η χαρακτηριστική μαύρη κεραία της ράχης. Αυτό ίσχυε από την απόκτησή τους, ή είχαν αφαιρεθεί όταν πλησίαζε η απόσυρσή τους;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 04, 2012, 01:00:05 πμ »
Στην πρώτη φωτογραφία έχω σημειώσει με κόκκινο τις λεπτομέρειες που πρέπει κανείς να απαλείψει, σύμφωνα με όσα είδα σε φωτογραφίες του πραγματικού, και με την βοήθεια του Μανώλο.

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνονται οι νέες οπές που ανοίχτηκαν στην κοιλιά, και τα ακροπτερύγια.

Είμαι υπό σκέψη να φτιάξω τελικά την έκδοση "Β". Κάποια τουλάχιστον (αν όχι όλα τα) "Β" δεν είχαν την μαύρη κεραία στην ράχη, και θα διευκόλυνε την υπόθεση η παράλειψή της. Για την ώρα, σκέπτομαι να χαράξω κάποιες γραμμές που εξαφανίστηκαν στον δρόμο για το...Villabajo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Spoiler (hover to show)
Jet72, ευχαριστώ για την βοήθεια στο θέμα της κεραίας! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 04, 2012, 01:07:41 πμ »
ʼντε να παίρνει σχήμα σιγα-σιγά! Τελικά σε τι βάψιμο καταλήγεις; Γιατι πολ΄θ ενδιαφέρον έχει κα το αλουμινι με ξαβαμμένες τις πορτοκαλί περιοχές!

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 04, 2012, 01:16:16 πμ »
Αααχχχχχ θα δουμε αραγε ποτε καποιο 72αρι που να βγαινει απ'ευθειας ελληνικο? :roll:
Αν δεν βγει ειλικρινα δεν ξερω αν θα επιχειρισω ποτε κατι αναλογο με σενα!
Καλη συνεχεια και καλη δυναμη ευχομαι! ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 04, 2012, 09:22:55 πμ »
.... Γιατι πολ΄θ ενδιαφέρον έχει κα το αλουμινι με ξαβαμμένες τις πορτοκαλί περιοχές!
Επιμένεις εσύ...Dtg, δεν ξεύρω... Πολλά παίζουν! Αναλόγως την κατάσταση του ασθενούς.... :mrgreen:
Αααχχχχχ θα δουμε αραγε ποτε καποιο 72αρι που να βγαινει απ'ευθειας ελληνικο? :roll:
Αν δεν βγει ειλικρινα δεν ξερω αν θα επιχειρισω ποτε κατι αναλογο με σενα!
Καλη συνεχεια και καλη δυναμη ευχομαι! ::salut:: ::salut::
Αν δεν βγεί, (που κι εγώ εύχομαι να βγεί, κι ας έχω φάει τα νύχια μου με ετούτο), και σου αρέσει το αεροπλανάκι αυτό, να το επιχειρήσεις. Θα σου στείλω ό,τι υλικό και οδηγία μπορώ...Και θα κεράσω και τα ηρεμηστικά :mrgreen:....Αφού είναι μανάρι το άτιμο....

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 04, 2012, 10:15:25 πμ »
Ωραια ωραια προχωραει η ζαλιστρα ελα μην το σκεφτεσαι !
Ασε τα οξφορδιανα και συνεχισε το απολειφαδι μην τυχον κα ιχασεις το "συρμο" των σκεψεων σου.
Θα ψηφισω κι εγω αλουμινι  :mrgreen: :wink:

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 04, 2012, 01:26:20 μμ »
Αν δεν βγεί, (που κι εγώ εύχομαι να βγεί, κι ας έχω φάει τα νύχια μου με ετούτο), και σου αρέσει το αεροπλανάκι αυτό, να το επιχειρήσεις. Θα σου στείλω ό,τι υλικό και οδηγία μπορώ...Και θα κεράσω και τα ηρεμιστικά :mrgreen:....Αφού είναι μανάρι το άτιμο....
Μωρε μου αρεσει και αρκετα μαλιστα αλλα δεν ειμαι ουτε στο επιπεδο που θελω για να ξεκινησω με τοσες μετατροπες αλλα ουτε ετοιμος ψυχολογικα. :roll:Παντως αν το αποφασισω ποτε θα σε χρειαστω σιγουρα. :wink:
Ερωτηση:Τιατι δεν πηρες το Academy που ειναι και χαραγμενο?Εχει περισσοτερες διαφορες απο αυτο?
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος christos_p

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 04, 2012, 02:06:38 μμ »
Το αλουμινοπορτοκαλί ψηφίζω και εγώ.
Τώρα επειδή τον ασθενή μας, μετά από όλα αυτά που περνάει
Προβλέπω να καταλήγει με κομμένο άλυσο...ότι πει ο γιατρός του.

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 04, 2012, 02:28:05 μμ »
Ωχ! άνοιξα πληγη αδερφε!

• Scale 1/35
  • *
Απ: Τ-37Β, της Π.Α. στην 1/72
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 04, 2012, 08:05:41 μμ »
Ωραια ωραια προχωραει η ζαλιστρα.... το απολειφαδι....Θα ψηφισω κι εγω αλουμινι  :mrgreen: :wink:
Απολειφάδι ::lol18::, το υπόλοιπο έμεινε στο...Villabajo....Όσο για το χρώμα......Et tu, Brute?
.....δεν ειμαι ουτε στο επιπεδο...ουτε ετοιμος ψυχολογικα. :roll:Ερωτηση:Γιατι δεν πηρες το Academy που ειναι και χαραγμενο?Εχει περισσοτερες διαφορες απο αυτο?::salut:: ::salut::
Χά! Ούτε εγώ είμαι σε αυτό το επίπεδο, γιαυτό, μπορεί το επόμενο σέτ φωτογραφιών να είναι από τις γραμμές του τραίνου...Πρίν και μετά... ::pop:: Όσο για το Ακάντεμυ, (έχει ακριβώς τις ίδιες διαφορές) το είχα ήδη, και είπα να ξεκινήσω πειραματικά από το Χάσε που μου στοίχισε ελάχιστα (παζάρι ΙΠΜΣ), πού νά 'ξερα ότι θα τά' τρωγα σε χάπια ::eusa_wall::
Το αλουμινοπορτοκαλί ψηφίζω και εγώ.....
Τέτοιος είσαι κι εσύ; Φίλοι σου λέει μετά... Έννοια σου, θα σε ταχτοποιήσω αύριο... :mrgreen: :mrgreen:
Ωχ! άνοιξα πληγη αδερφε!
Γεννήθηκες για τήν καταστροφή.... ::bioliicon::
::arrowred:: Kάτι ακόμη...Φαίνεται να υπάρχουν δύο ειδών φώτα ναυτιλίας στα Τ-37, και μάλλον στα "C" είναι απλούστερα, ενώ στα "Β" έχουν μαζύ και ένα μεγαλύτερο λευκό φώς. Διορθώστε με άν κάνω λάθος
::arrowred::Φυσικά θα πέσει αστάρι....Είμαι μεταξύ λευκού ματ (ακρυλικού) και γκρί ανοιχτού ματ (σμάλτου). Έχετε να προτείνετε κάτι από τα δύο;
Εξειδικευμένα αστάρια δεν παίζουν....Η Αθήνα είναι πολύύύ μακρυά λόγω κρίσης και...παντόφλας ::haushalt_001::
Πληθώρα λεπτομερειών μου έδωσε και ο φίλος Μανώλο και τον ευχαριστώ πάρα πολύ! ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 01:33:42 μμ »
Προς τους.... :mrgreen:αλουμινο-λάγνους:
Ευγενείς κύριοι, εάν θέλετε,στείλτε μου φωτογραφίες με αλουμινένια "καναρινάκια", B και C, και τότε πολύ ευχαρίστως, να το σκεφθώ να σας το κάνω το χατήρι! Κι άν μου προτείνετε και λύση για το αστάρωμα, τότε θα σας είμαι υπόχρεως!
Φίλοι ευχαριστώ εκ των προτέρων! ::salut::

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 02:13:11 μμ »
Για τη ιστορία, θα ήθελα να προτείνω κι εγώ τη γνώμη μου για την παραλλαγή: κάνε όποια.....αλουμινοπορτοκαλί θέλεις!

Ένα ''μπράβο'' ακόμα, για το κουράγιο και τη θέλησή σου! Εγώ δεν θα τα έκανα αυτά, ούτε σε 48άρι!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 04:52:17 μμ »

Ένα ''μπράβο'' ακόμα, για το κουράγιο και τη θέλησή σου! Εγώ δεν θα τα έκανα αυτά, ούτε σε 48άρι!  ::salut::

x1000 ::salut::
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 08:42:23 μμ »
Για να βάψεις το πορτοκαλί χρειάζεσαι λευκό υπόστρωμα. Σε άλλη περίπτωση θα σου βγαίνει σκούρο και θα χρειαστείς πολλά χέρια για να καλύψει με κίνδυνο χτισίματος... Εαν δε αποφασίσεις για αλουμινί "καμουφλάζ", ΔΕΝ θα χρησιμοποιήσεις ματ υπόστρωμα γιατί το μεταλλικό χρώμα απο πάνω θα σου βγεί σαγρε! Καλή συνέχεια!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 11:45:04 μμ »
... κάνε όποια.....αλουμινοπορτοκαλί θέλεις!
Νά κι άλλος αλουμινο-λάτρης! Ποιός είναι πίσω από όλα αυτά; Ευχαριστώ Τάζ, για την ενθάρρυνση!  ::salut::Γιά να δούμε!
ΖΑΦ ευχαριστώ και χαίρομαι που σας αρέσει!
Για να βάψεις το πορτοκαλί χρειάζεσαι λευκό υπόστρωμα...ΔΕΝ θα χρησιμοποιήσεις ματ υπόστρωμα γιατί το μεταλλικό χρώμα απο πάνω θα σου βγεί σαγρε! Καλή συνέχεια!
Ευχαριστώ Αγριόγατε! Βασικά από ότι έχω δεί, το χρώμα είναι πορτοκαλί με πολύ έντονη τάση προς το κόκκινο, άρα ίσως να μην πειράζει να βγαίνει λίγο σκούρο...Τί λές; Δέν θέλω να το κάνω ξεθωριασμένο. Ακόμη κι έτσι, λευκό πρέπει να βάλω; Η αλήθεια είναι πως μάλλον μεταλλικό θα το κάνω. (Αφού λύσσαξαν όλοι :mrgreen: :lol:). ʼρα κάτι σατινέ για υπόστρωμα μας κάνει;

Και μιά σχετική προφορική ενημέρωση: Τοποθέτησα μιά μικρή εισαγωγούλα στην ράχη (δεξιά του κόκκινου φωτός), και επαναχάραξα την γράμμωση στην κοιλιά και την ράχη. Αυτό έγινε με πλαστική ταινία ετικετογράφου (σαν χάρακας) και με ξυραφάκι. (Η αλήθεια είναι πως μου μπήκαν ιδέες, αλλά είπα να μήν λερώσω το χαλί....) :twisted: Α! και το αεροπλανάκι θα γίνει "Β". Πάω να αλλάξω τους τίτλους!

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
Απ: Τ-37Β, της Π.Α. στην 1/72
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 11:47:49 μμ »
Ηρεμία -ηρεμία.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 12:04:37 πμ »
Μήν ξεχνιώμαστε...Θέλω φωτογραφίες αλουμινένιων, άν έχετε και μπορείτε. Για να δώ τί θα κάνω με τον αριθμό. Ο Τζέτ72 μου είπε πως το ΤΕ-079 δεν είχε κεραία στην ράχη, και έτσι είναι μιά καλή επιλογή. Ξέρει κανείς άν αυτό υπήρξε αλουμινένιο;

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 12:06:43 πμ »
Δυσκολα μας βάζεις αδερφε!  παντως νομίζω άσπρο υπόστρωμα θα ήταν το καλύτερο και να τιφτεί για να κάτσει καλά το αλουμίνιο επάνω.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 01:03:35 πμ »
... Βασικά από ότι έχω δεί, το χρώμα είναι πορτοκαλί με πολύ έντονη τάση προς το κόκκινο, άρα ίσως να μην πειράζει να βγαίνει λίγο σκούρο...Τί λές; Δέν θέλω να το κάνω ξεθωριασμένο. Ακόμη κι έτσι, λευκό πρέπει να βάλω; Η αλήθεια είναι πως μάλλον μεταλλικό θα το κάνω. (Αφού λύσσαξαν όλοι :mrgreen: :lol:). ʼρα κάτι σατινέ για υπόστρωμα μας κάνει;

Χρειάζεσαι ένα υπόστρωμα όσο το δυνατόν λείο σε υφή και όσο πιό φωτεινό σε χρώμα γίνεται, για να κάτσουν τα "απο πάνω" χρώματα χωρίς πρόβλημα. Εν προκειμένω θελεις το λευκό για να δείξει σωστά το κόκκινο-πορτοκαλί και λείο για να "κάτσει" το αλουμινί όπως πρέπει.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 09:15:16 πμ »
Διστάζω για το λευκό ώς αστάρι, διότι το μοντέλο είναι σκούρο, και θα χρειαστεί πολλά χέρια. Θα αρκέσουν 1-2 χέρια;

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 11:30:16 πμ »
Δε χρειάζεται να γίνει ολόλευκο με το αστάρι! νομίζω με 2 χερια θα είσαι καλά!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 11:59:40 πμ »
Εντάξει παιδια! Λευκό σατινέ, δύο χερια. Προηγούνται όμως τα οριζόντια της ουράς. Και πολύ το φοβάμαι, ότι θα χρειαστεί...θτόκοθ!

Tags: tweetybird t-37