Ψηφοφορία

ÍÝá õðçñåóßá áíôáëëáãþí ãéá ôç ìïíôåëéóôéêÞ êïéíüôçôá

Íáé, èá ì’ åíäéÝöåñå íá äïêéìÜóù áíôáëëáãÝò óôï greek_modelers.swapdom.com
45 (60.8%)
Íáé, áñêåß ïé áíôáëëáãÝò íá ãßíïíôáé ìåôáîý ôùí ìåëþí ôïõ ModelClub.gr.
23 (31.1%)
Äåí åíäéáöÝñïìáé íá êÜíù áíôáëëáãÝò.
6 (8.1%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 73

Αποστολέας Θέμα: Νέα υπηρεσία ανταλλαγών για τη μοντελιστική κοινότητα  (Αναγνώστηκε 6517 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
Απ: Νέα υπηρεσία ανταλλαγών για τη μοντελιστική κοινότητα
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 12:29:30 πμ »
Γιώργο δεν είμαι σίγουρος ότι σε αντιλαμβάνομαι πλήρως.  Είναι και αργά... Θα προσπαθήσω και με διορθώνεις.

Την όλη διαδικασία της ανταλλαγής τη διεκπεραιώνουμε σε δύο βασικά στάδια.

Στάδιο 1
Βάζουμε στο σύστημα τα αντικείμενά μας, τα οποία θα διαθέταμε (χωρίς να προσδιορίζουμε με τί θα τα ανταλλάσσαμε).   
Στο στάδιο αυτό επίσης ψάχνουμε για αντικείμενα τα οποία θα μας ενδιέφερε να αποκτήσουμε.  Και πάλι στο στάδιο αυτό δε λέμε τι θα δίναμε γι αυτά.
Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνεται συνέχεια.
Κάποια στιγμή, έστω ότι έχουμε βρεί κάποια πράγματα που μας ενδιαφέρουν.
Ως εδώ έχεις δίκιο ότι δεν υπάρχει θέμα συνδυασμών.  Είναι μια απλή καταγραφή προθέσεων.

Στάδιο 2
Για να γίνουν εφικτές οι ανταλλαγές πρέπει τώρα, αφού δηλαδή εντοπίσαμε πράγματα που θέλουμε, να τα συνδυάσουμε με τα δικά μας.  Να πούμε στο σύστημα πχ: θα έδινα σε κάποιον είτε το SR-71A της Academy, είτε to HH-60h της Ιταλιέρι που έχω, αν μπορούσα να αποκτήσω το F18 της Hasegawa που προσφέρει ο τάδε ή το F18 της Hasegawa πάλι που προσφέρει ο δείνα.  Ο τάδε και ο δείνα είναι συγκεκριμένοι μοντελιστές που βάλαν σε προσφορά τα f18 τους και τα εντόπισα με τις αναζητήσεις μου.  Το ποιός θα πάρει ένα από τα δικά μου κιτ δεν με ενδιαφέρει. Αυτό θα στο βρει το σύστημα. Το σύστημα θα ψάξει να βρει ανταλλαγές τέτοιες ώστε να δώσω σε κάποιον ένα από τα δυο κιτ που έχω για να πάρω ένα από τα συγκεκριμένα F18 που δήλωσα ότι θέλω. 

Ετσι, αν και κάνω συνδυασμούς με πολλά αντικείμενα, οι ανταλλαγές τελικά είναι ένα αντικείμενο προς ένα αντικείμενο για τον καθένα  που μετέχει σε ένα κύκλο ανταλλαγών.  Το σύστημα δεν στηρίζει το σενάριο στο οποίο κάποιος δίνει πολλά αντικείμενα για να πάρει ένα (ή δίνει ένα για να πάρει πολλά).  Αφού οι ανταλλαγές δεν είναι αμοιβαίες μεταξυ δύο ατόμων, όπως συνηθίσαμε να τις σκεφτόμαστε, δεν υπάρχει θέμα παζαριού ή εξισορρόπησης των αξιών που ανταλλάσσονται (πχ πάρε δύο φθηνά κιτ για ένα ακριβό). Το θέμα εξισορρόπησης αξιών τακτοποιήθηκε όταν είπα ανταλλασσω το SR-17A ή το HH-60H με ένα από τα συγκεκριμένα F18.  Από εκεί και πέρα επαφίεμαι στο σύστημα μου βρει την ανταλλαγή που του ζήτησα, ακριβώς όπως τη ζήτησα.

Αν επιτρέπεις να προτείνω κάτι, ίσως βοηθήσει.  Σαν άσκηση επί χάρτου. Διάλεξε κάνα δυο μοντέλα στην τύχη, τάχα ότι  τα θέλεις, και μετά βάλε τα σε συνδυασμούς με τα δικά σου.  Πιστεύω ότι θα γίνει αντιληπτό αν το κάνεις επί της οθόνης.  Απλά μην κάνεις "Υποβολή" των συνδυασμών σου γιατί τότε θα αναλάβει ο αλγόριθμος να σου βρει ανταλλαγές.  Πριν την υποβολή κάνεις ότι θες.  Παίξε, και μετά σβήσε τους όταν τελειώσεις τις δοκιμές σου.
Γιώργος
Πάντα πλοία

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 05:20:20 μμ »
οι πρώτες εντυπώσεις  άριστες..  ::salut::

αν μπορώ να προτείνω κατι θα ειναι να μπει ενα πεδίο επιπλέον  (Κωδικος) αναμεσα σε Κατασκευαστής/Εκδότης και Περιγραφή

Ο κωδικός κατασκευαστή έχει προστεθεί, όπως ζητήθηκε.

Γιώργος
Πάντα πλοία

Αποσυνδεδεμένος VasilisT

• a.k.a. HER
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο - Κρήτη
  • Βασίλης Τ.
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 03:29:43 μμ »
Έκανα εγγραφή ως Vasilis και έβαλα μερικά κιτ.
Φαίνεται ενδιαφέρον.

Έχω όμως μια απορία:
Αφού εντοπιστεί ο κύκλος ανταλλαγών και υπάρχει συμφωνία από όλα τα μέρη, η ανταλλαγή με ποιον τρόπο γίνεται;
Απαιτεί ή προτείνει το Swapdom κάποιο σύστημα ανταλλαγής (ταχυδρομείο κλπ.)
ή πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κανονίσουν μεταξύ τους με ποιον τρόπο θα ανταλλάξουν τα κιτ;
Τι γίνεται αν ο ένας πχ. βρίσκεται στο Βόλο, ο άλλος στην Κύπρο και ο τρίτος στην Κρήτη;
(Αν αυτά είναι απαντημένα κάπου παρακαλώ μια παραπομπή.)

Ευχαριστώ και καλή επιτυχία.

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 04:07:37 μμ »
Καλησπέρα Βασίλη,

Και ευχαριστώ για το ερώτημα.

Όπως έχουν τα πράγματα οι μοντελιστές το οργανώνουν μεταξύ τους. Αν είναι στην ίδια πόλη κανονίζουν να συναντηθούν.  Αν είναι σε άλλες πόλεις κανονίζουν ταχυδρομείο.

Υπάρχει σύστημα για αξιολόγηση (feedback--όπως στο ebay) όπου κάθε χρήστης αξιολογεί αυτόν από τον οποίον είναι να παραλάβει αντικείμενο.

Είναι στην πρόθεσή μας να αυτοματοποιήσουμε τα θέματα της μεταφοράς, προσδίδοντας επιπλέον ασφάλεια και ευκολία στην ανταλλαγή. Το πλάνο μας είναι να προσθέσουμε τη μεταφορά, πόρτα-πόρτα, μέσω courier.  Ωστόσο, ζητούμε την κατανόησή σας μέχρι να ολοκληρώσουμε την υλοποιήση αυτής της λειτουργικότητας.

Σχετική παραπομπή υπάρχει στο "Το Swapdom Προτείνει / Συχνές Ερωτήσεις /
Εντάξει, έχω εγκρίνει μία ανταλλαγή. Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Γιώργος
Πάντα πλοία

Αποσυνδεδεμένος VasilisT

• a.k.a. HER
  • Scale 1/144
  • *
  • Βασίλης Τ.
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 04:13:58 μμ »
Thanks.
::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 11:10:41 πμ »
Μπορείτε πλέον να εγγραφείτε και να συνδεθείτε στο http://greek_modelers.swapdom.com και μέσω facebook  :roll:.  Οπότε όσοι βολεύεστε μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον τρόπο σύνδεσης.

Αν έχετε ήδη λογαριασμό στo  http://greek_modelers.swapdom.com, πριν συνδεθείτε μέσω facebook, βεβαιωθείτε ότι το email που έχετε δηλώσει στο  http://greek_modelers.swapdom.com είναι το ίδιο με το email σας στο φάτσαμπουκ, ώστε να ταιριάξουν οι δύο λογαριασμοί σας.

Κάντε Like το http://greek_modelers.swapdom.com!
Γιώργος
Πάντα πλοία

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 12:41:48 μμ »
Εγώ, εδώ και 2 μέρες δεν μπορώ να συνδεθώ. Κάνω κλικ στη λέξη ''Είσοδος'', αλλά δεν μου ανοίγει το παράθυρο για να βάλω κωδικό...

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 01:11:55 μμ »
Στάθη,

Πριν προλάβω να απαντήσω βλέπω ότι συνδέθηκες.  Ολα ΟΚ;

Το έψαξα λίγο. Αυτό που πιθανώς σου συνέβη είναι ότι είχες κάνει bookmark τη διεύθυνση μιας εσωτερικής σελίδας πχ

http://greek_modelers.swapdom.com/md/!base

Κάνε bookmark τη βασική διεύθυνση πχ http://greek_modelers.swapdom.com

Γιώργος
Πάντα πλοία

Αποσυνδεδεμένος Corsair_A7

• Κατά πάσα possibility...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα - Αθήνα
  • Μεταξύ διπέταλου και αερογράφου...
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 08:00:49 μμ »
Αφού συμπληρώσουμε ένα συνδιασμό και το υποβάλω στο swapdom πρέπει να περιμένω από τον άλλο χρήστη να το αποδεχθεί;
Robotech, Area 88, Star Musketeer Bismarck, Star Trek!

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 10:33:47 μμ »
Δεν χρειάζεται.

Στον κάθε συνδυασμό που υποβάλεις, στην ουσία λές: Ευχαρίστως δίνω το Α ή το Β από αυτά που έχω σε κάποιον (δεν ξέρω ποιόν) για να αποκτήσω το Χ του Γιάννη. 

Δεν χρειάζομαι την έγκριση του Γιάννη γι αυτό.  Ο Γιάννης έχει δηλώσει ή θα δηλώσει κάποια στιγμή σε δικό του συνδυασμό (όπως έκανες εσύ) ότι: Ευχαρίστως θα έδινε το Χ  σε κάποιον (δεν ξέρει σε ποιόν) για να αποκτήσει το Ε του Μάριου.

Εφ' όσον οι ανταλλαγές δεν είναι αμοιβαίες, δεν χρειάζεται κανείς την έγκριση των άλλων για αυτά που δηλώνει στους συνδυασμούς του.

Φυσικά μπορείς προαιρετικά να επικοινωνήσεις με τον Γιάννη για να τον ρωτήσεις κάτι σχετικά με το Χ.

Γιώργος
Πάντα πλοία

Αποσυνδεδεμένος Corsair_A7

• Κατά πάσα possibility...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα - Αθήνα
  • Μεταξύ διπέταλου και αερογράφου...
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 11:02:42 μμ »
Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να ανταλλάξω το Α κιτ που έχω με το Β κιτ που θέλω, ακόμα και εάν δεν έχει βρεθεί κάποιος που να θέλει το κιτ Α που έχω και θέλω να δώσω;
Robotech, Area 88, Star Musketeer Bismarck, Star Trek!

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 11:22:18 μμ »
Στάθη,

Πριν προλάβω να απαντήσω βλέπω ότι συνδέθηκες.  Ολα ΟΚ;

Το έψαξα λίγο. Αυτό που πιθανώς σου συνέβη είναι ότι είχες κάνει bookmark τη διεύθυνση μιας εσωτερικής σελίδας πχ

http://greek_modelers.swapdom.com/md/!base

Κάνε bookmark τη βασική διεύθυνση πχ http://greek_modelers.swapdom.com

Μάλλον κάτι τέτοιο έγινε. Όλα καλά τώρα!

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 11:30:09 μμ »
Παράθεση
Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να ανταλλάξω το Α κιτ που έχω με το Β κιτ που θέλω, ακόμα και εάν δεν έχει βρεθεί κάποιος που να θέλει το κιτ Α που έχω και θέλω να δώσω;

Οχι. Βασική αρχή είναι ότι αν κανείς δεν θελήσει ποτέ το Α που έχεις, δεν θα μπορέσεις να το ανταλλάξεις.

Εδώ είναι που μπαίνει ο αλγόριθμος στη μέση για να μας ταιριάξει, κάτι που είναι ανθρωπίνως αδύνατο να το κάνουμε μεταξύ μας.

Είναι λοιπόν σημαντικό να υποβάλουμε όλοι τους συνδυασμούς με το τί προσφέρουμε και το τί θέλουμε.

Εχουν μπεί 54 αντικείμενα μέχρι στιγμής, και σε ζήτηση είναι 12.  Δηλαδή 22% των αντικειμένων κάποιος τα θέλει!  Δεν είναι άσχημο για λίγες μέρες λειτουργίας.

Αν κρίνω από το παραδιπλανό θέμα που αναφέρεται σε πόσα κιτ έχουμε άφτιαχτα, μπορούμε να φτάσουμε σε πολύ υψηλότερα νούμερα  και τότε οι ανταλλαγές θα προκύπτουν εύκολα.
Γιώργος
Πάντα πλοία

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 29, 2011, 12:22:19 πμ »
Κάποιος έχει βάλει το B-25J που δίνω, στον συνδυασμό του. Εμφανίζεται το γκρι τετράγωνο που λέει πως το swapdom δεν έχει εντοπίσει ανταλλαγή ακόμα. Μπορώ να δω ποιος είναι αυτός, μήπως και έχει κάτι το οποίο να το θέλω, παρ'όλο που δεν υπάρχει ανταλλαγή και δεν το έχω ψάξει στην αναζήτηση;

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 30, 2011, 03:47:40 μμ »
Κατ' αρχήν, συγγνώμη για την καθυστέρηση Στάθη.

Το site δεν φανερώνει το όνομα αυτού που ενδιαφέρεται για το αντικείμενό σου.  Αναφέρει μόνο πόσοι ενδιαφέρονται. Συνεπώς δεν μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους για να δεις τι έχουν και τι θα μπορούσε πιθανώς να σε ενδιαφέρει για να κάνετε κάποια συνεννόηση.

Το ερώτημά σου δείχνει πόσο όλοι μας (και εγώ) είμαστε συνηθισμένοι στις κλασσικές ανταλλαγές που γίνονται στα φόρουμ αγγελιών, όπως πχ στο αντίστοιχο φόρουμ του ModelClub.  Εκεί όντως πρέπει να επικοινωνήσουν οι τον κάτοχο των αντικειμένων, να δουν τι προσφέρει ο καθένας και να κάνουν τη συνεννόηση/παζάρι κλπ.  Και για κάποιους από εμάς αυτή η διαδικασία είναι και διασκέδαση. 

Η διαδικασία όμως δεν είναι αποδοτική γιατί οι πιθανότητες να θέλω εγώ κάτι που έχεις και που τυχαίνει να δέχεσαι να το αποχωριστείς είναι μικρές.  Καπάκι, πρέπει κι εγώ να έχω κάτι που θέλεις και να δέχομαι να το αποχωριστώ. Ακόμη λιγότερες οι πιθανότητες.  Τέλος πρέπει να συμφωνήσουμε στην αποτίμηση των δύο αντικειμένων και να την ισορροπήσουμε με χρήματα ή με κάποιο άλλο αντικείμενο.

Το greek_modelers.swapdom.com μας ελευθερώνει από όλα αυτά.  Κατά τα ψαξίματά σου βρήκες και πρόσθεσες σε αυτά που θα ήθελες ό,τι σου κίνησε το ενδιαφέρον, χωρίς να νοιάζεσαι τι ζητάν τα άτομα των οποίων τα πράγματα θέλεις να αποκτήσεις.  ʼρα όλα τα αντικείμενα που διατίθενται δυνητικά μπορεί να καταφέρεις να τα αποκτήσεις.  Και χωρίς παζάρι.

Αν ο μοντελιστής που ενδιαφέρθηκε για το B-25J σου είχε κάτι που σε ενδιέφερε, τότε λογικά κατά τα ψαξίματά σου θα το είχες προσθέσει σ' αυτά που θέλεις.  Στην περίπτωση αυτή ο αλγόριθμος θα σου εύρισκε την ανταλλαγή του B-25J με το αντικείμενο αυτό.  Το ωραίο στο Swapdom είναι ότι ακόμα και αν τα άτομα των οποίων τα πράγματα θέλεις δεν ενδιαφέρονται για το B-25J, πάλι μπορεί να γίνει μια ανταλλαγή σε κύκλους των τριών, τεσσάρων κλπ ατόμων.

Θέλει λίγη υπομονή τώρα που είναι αρχή και είμαστε λίγοι. Είναι σαν την κότα και το αυγό.  Βλέπεις όμως ότι ακόμα και με τα λίγα  (καμιά 50αριά) αντικείμενα που δηλώθηκαν ήδη κάποιος ενδιαφέρθηκε για το δικό σου.  Κι εσύ βρήκες κάτι που σ' ενδιαφέρει.  Λίγη πίστη και υπομονή θέλει, αλλά και διαφήμιση.  Το Modelclub έχει πάνω από 2000 εγγεγραμμένους. Δεν ξέρω πόσοι από αυτούς είναι ενεργοί, αλλά όσοι περισσότεροι είμαστε τόσο πιο ευχαριστημένοι θα είμαστε.

Διαδώστε το, στόμα με στόμα!  Για εμάς είναι και είναι δωρεάν. 
Γιώργος
Πάντα πλοία

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 09:56:51 πμ »
Καλή Χρονιά και να ζητήσω συγγνώμη από όσους είχαν προβλήματα με το login.  Μας πήρε λίγο να καταλάβουμε ότι από τη στιγμή που προστέθηκε η δυνατότητα σύνδεσης μέσω facebook αρκετοί είχαν πρόβλημα login.

Το θέμα διευθετήθηκε οπότε δεν πρέπει τώρα να υπάρχει περαιτέρω πρόβλημα.

Ενα ευχαριστώ στο Νίκο Κ. για το εμπεριστατωμένο μήνυμά του σχετικά.
Γιώργος
Πάντα πλοία

Αποσυνδεδεμένος VasilisT

• a.k.a. HER
  • Scale 1/144
  • *
  • Βασίλης Τ.
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 10:20:30 πμ »
Μόλις ολοκλήρωσα την πρώτη ανταλλαγή μέσω του site.

Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος τόσο με τη λειτουργία site όσο και με τη συνεργασία που είχα με τους συνάδελφους μοντελιστές.
Στην πράξη μου λύθηκαν όλες οι απορίες για το πως μπορούν να δουλέψουν τέτοιες ανταλλαγές.
Πιστεύω ότι η ιδέα αυτού του είδους των ανταλλαγών είναι πολύ χρήσιμη, ιδιαίτερα την εποχή αυτή που δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες για νέες αγορές. Κιτ που μαζεύουν σκόνη στα στοκ όλων μας μπορούν να αντικατασταθούν από άλλα που θα πάρουν προτεραιότητα για μια θέση στον πάγκο.
Κλειδί για να είναι επιτυχημένη η προσπάθεια είναι κατά τη γνώμη μου η όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή και να μπουν όσο γίνεται περισσότεροι συνδυασμοί.
Αυτό που λείπει από το site είναι να βάλουν συνάδελφοι και εργαλεία και υλικά που μπορεί να μη χρειάζονται και να φανούν χρήσιμα για άλλους.
Θετική εντύπωση μου άφησε επίσης η ταχύτητα των ΕΛΤΑ (στο εσωτερικό τουλάχιστο). Σε 2-3 μέρες τα κιτ ήταν στα χέρια των ενδιαφερομένων.

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 21, 2012, 12:30:26 μμ »
Θα ήθελα να ενημερώσω ότι το ¼ των αντικειμένων που μπήκαν στο http://greek_modelers.swapdom.com έχει αλλάξει χέρια.

Η πιο πρόσφατη ανταλλαγή που βρήκε το Swapdom  είναι μεταξύ πέντε μοντελιστών που δίνουν ο ένας στον άλλο τα κάτωθι είδη.
Σημειώστε ότι ο καθένας παίρνει και δίνει ακριβώς αυτά που ήθελε.

Ο Α πήρε το SCUD B Exterior Eduard 1:35 απο τον Β
ο Β πήρε το Panavia Tornado GR4/A4 Airfix 1:48 από τον Γ
Ο Γ πήρε το Lockheed F-80C Shooting Star Airfix 1:72 από τον Δ
Ο Δ πήρε το suzuki jimny Fujimi 1:24 από τον Ε
Ο Ε πήρε το M-113 IDF ZELDA INTERIOR #35436 Eduard από τον Α

Οσο πιο πολλοί γίνουμε τόσο πιο καλά θα εξυπηρετηθούμε όλοι.

Γιώργος
Πάντα πλοία

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #43 στις: Απριλίου 10, 2012, 12:14:24 μμ »
Σε λίγες μέρες, κατά τα υπεσχημένα....

Μεταφορές μέσω courier, ενσωματωμένες στο greek_modelers.swapdom.com

Δείτε τί αλλάζει: http://greek_modelers.swapdom.com 

Καλό Πάσχα σε όλους
Γιώργος
Πάντα πλοία

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #44 στις: Απριλίου 17, 2012, 11:24:03 πμ »
Χριστός Ανέστη σε όλους κατ'' αρχήν.

Το greek_modelers.swapdom.com παρέχει πλέον και την ταχυμεταφορά μέσω courier των αντικειμένων που ανταλλάσσονται.  Με λίγα λόγια:
  • Θα έρθει courier στην πόρτα σας να παραλάβει το αντικείμενό σας.  Το κόστος το πληρώνει ο παραλήπτης.
  • Ο courier θα έρθει μόνο αφού συμφωνήσουν όλοι στην ανταλλαγή.
  • Θα έρθει courier στην πόρτα σας να παραδώσει το δικό σας αντικείμενο. Αυτή τη μεταφορά την πληρώνετε εσείς ηλεκτρονικά μέσω Paypal ή με κάρτα.
  • Θα παρακολουθείτε την μεταφορά μέσω του site
  • Η μεταφορά καλύπτεται από την ασφάλεια του Courier
Θα παρακαλούσαμε λοιπόν:

Να ελέγξτε το κόστος μεταφορικών προς εσάς των αντικειμένων που δηλώσατε ότι θέλετε.  Πιστεύουμε ότι θα βρείτε τα μεταφορικά μέσω courier εξαιρετικά χαμηλά. (Αν πάλι δεν τα βρίσκετε αποδεκτά, τότε παρακαλούμε να αφαιρέσετε το αντικείμενο από αυτά που θέλετε.)

Φυσικά είμαι στη διάθεσή σας για απάντηση οποιωνδήποτε ερωτημάτων.
Γιώργος
Πάντα πλοία

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #45 στις: Απριλίου 26, 2012, 12:25:11 μμ »
Υποδηλώνοντας την πρόθεση μας να διαβούμε τα σύνορα, η διεύθυνση της υπηρεσίας άλλαξε:

Από http://greek_modelers.swapdom.com

έγινε http://modelers.swapdom.com

Η παλαιά διεύθυνση θα οδηγεί στην καινούργια αυτόματα.
Γιώργος
Πάντα πλοία

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 17, 2012, 09:33:02 πμ »
Αλλη μια πενταπλή ανταλλαγή αντικειμένων ολοκληρώθηκε στο http://modelers.swapdom.com.

Αυτή τη φορά τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν πόρτα-πόρτα με courier, ολοκληρώνοντας την υπηρεσία των ανταλλαγών με ταχύτητα και αξιοπιστία.

Δηλώστε τα κιτ, εργαλεία, πηγές και άλλα μοντελιστικά καλούδια τα οποία δεν χρειάζεστε, και ψάξτε σ' αυτά που διαθέτουν οι άλλοι.

Αν βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει η τεχνολογία του Swapdom θα φροντίσει να σας βρει κατάλληλες ανταλλαγές.

Ηδη 25% των αντικειμένων που δηλώθηκαν στο site έχουν ανταλλαγεί.   
Γιώργος
Πάντα πλοία

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 21, 2012, 10:49:03 μμ »
Μπορεί να σας φανεί κουφό αλλά η λογική που δουλεύει αυτή η υπηρεσία μοιάζει να σχετίζεται με τον αλγόριθμο του Al Roth που πήρε φέτος το νόμπελ οικονομίας.
Μπορούν ίσως να μας εξηγήσουν περισσότερα οι ιδρυτές του Swapdom;

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 09:43:37 πμ »
Ενδιαφέρων παραλληλισμός.  Ο διάβολος όμως, κρύβεται στις λεπτομέρειες.  Στο πρόβλημα του kidneys exchange, στόχος του Al Roth ήταν η απόλυτη βελτιστοποίηση, με άλλα λόγια να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές.  Στο Swapdom ο αντίστοιχος στόχος είναι το "near optimality".  Παρόλο που πρακτικά οι δύο στόχοι δεν φαίνεται να είναι πολύ μακριά (εάν ξεχάσουμε βέβαια ότι έστω και μία παραπάνω ζωή μετράει) ο βαθμός δυσκολίας του πρώτου προβλήματος είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι του δεύτερου.

Βεβαίως ο Roth έχει έναν σύμμαχο.  Το πρόβλημα του kidneys exchange είναι συγκεκριμένης τάξης μεγέθους η οποία δεν προβλέπεται να αλλάξει πολύ.  Αρκεί λοιπόν ο αλγόριθμος να μπορεί να αντιμετωπίζει τον δεδομένο όγκο του προβλήματος σε ικανοποιητικό χρόνο.  Αντίθετα στο Swapdom ο όγκος του προβλήματος δεν είναι προβλέψιμος.  Εδώ λοιπόν η έμφαση δίδεται στο να μπορεί ο αλγόριθμος να αντιμετωπίζει σε ικανοποιητικό χρόνο προβλήματα μεγάλου όγκου.

Πάντως οι αλγόριθμοι του Al Roth μας έχουν αγγίξει όλους μας: Αυτό που στο αρθράκι αναφέρεται ως "stable marriage problem" είναι ακριβώς το ίδιο που συνέβη όταν συμπληρώναμε το μηχανογραφικό μας με τις σχολές προτίμησης και το υποβάλαμε στο υπουργείο Παιδείας για να κάνει την κατανομή.  Οι αλγόριθμοι του Roth δίνουν τη βέλτιστη λύση.  (Υποθέτοντας πάντα ότι το Υπουργείο τους χρησιμοποίησε.) 
Γιώργος
Πάντα πλοία

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 01:03:35 μμ »
Μάλιστα. Ευχαριστούμε για την ενδιαφέρουσα ανάλυση!

Tags: