Γιώργο δεν είμαι σίγουρος ότι σε αντιλαμβάνομαι πλήρως. Είναι και αργά... Θα προσπαθήσω και με διορθώνεις.
Την όλη διαδικασία της ανταλλαγής τη διεκπεραιώνουμε σε δύο βασικά στάδια.
Στάδιο 1
Βάζουμε στο σύστημα τα αντικείμενά μας, τα οποία θα διαθέταμε (χωρίς να προσδιορίζουμε με τί θα τα ανταλλάσσαμε).
Στο στάδιο αυτό επίσης ψάχνουμε για αντικείμενα τα οποία θα μας ενδιέφερε να αποκτήσουμε. Και πάλι στο στάδιο αυτό δε λέμε τι θα δίναμε γι αυτά.
Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνεται συνέχεια.
Κάποια στιγμή, έστω ότι έχουμε βρεί κάποια πράγματα που μας ενδιαφέρουν.
Ως εδώ έχεις δίκιο ότι δεν υπάρχει θέμα συνδυασμών. Είναι μια απλή καταγραφή προθέσεων.
Στάδιο 2
Για να γίνουν εφικτές οι ανταλλαγές πρέπει τώρα, αφού δηλαδή εντοπίσαμε πράγματα που θέλουμε, να τα συνδυάσουμε με τα δικά μας. Να πούμε στο σύστημα πχ: θα έδινα σε κάποιον είτε το SR-71A της Academy, είτε to HH-60h της Ιταλιέρι που έχω, αν μπορούσα να αποκτήσω το F18 της Hasegawa που προσφέρει ο τάδε ή το F18 της Hasegawa πάλι που προσφέρει ο δείνα. Ο τάδε και ο δείνα είναι συγκεκριμένοι μοντελιστές που βάλαν σε προσφορά τα f18 τους και τα εντόπισα με τις αναζητήσεις μου. Το ποιός θα πάρει ένα από τα δικά μου κιτ δεν με ενδιαφέρει. Αυτό θα στο βρει το σύστημα. Το σύστημα θα ψάξει να βρει ανταλλαγές τέτοιες ώστε να δώσω σε κάποιον ένα από τα δυο κιτ που έχω για να πάρω ένα από τα συγκεκριμένα F18 που δήλωσα ότι θέλω.
Ετσι, αν και κάνω συνδυασμούς με πολλά αντικείμενα, οι ανταλλαγές τελικά είναι ένα αντικείμενο προς ένα αντικείμενο για τον καθένα που μετέχει σε ένα κύκλο ανταλλαγών. Το σύστημα δεν στηρίζει το σενάριο στο οποίο κάποιος δίνει πολλά αντικείμενα για να πάρει ένα (ή δίνει ένα για να πάρει πολλά). Αφού οι ανταλλαγές δεν είναι αμοιβαίες μεταξυ δύο ατόμων, όπως συνηθίσαμε να τις σκεφτόμαστε, δεν υπάρχει θέμα παζαριού ή εξισορρόπησης των αξιών που ανταλλάσσονται (πχ πάρε δύο φθηνά κιτ για ένα ακριβό). Το θέμα εξισορρόπησης αξιών τακτοποιήθηκε όταν είπα ανταλλασσω το SR-17A ή το HH-60H με ένα από τα συγκεκριμένα F18. Από εκεί και πέρα επαφίεμαι στο σύστημα μου βρει την ανταλλαγή που του ζήτησα, ακριβώς όπως τη ζήτησα.
Αν επιτρέπεις να προτείνω κάτι, ίσως βοηθήσει. Σαν άσκηση επί χάρτου. Διάλεξε κάνα δυο μοντέλα στην τύχη, τάχα ότι τα θέλεις, και μετά βάλε τα σε συνδυασμούς με τα δικά σου. Πιστεύω ότι θα γίνει αντιληπτό αν το κάνεις επί της οθόνης. Απλά μην κάνεις "Υποβολή" των συνδυασμών σου γιατί τότε θα αναλάβει ο αλγόριθμος να σου βρει ανταλλαγές. Πριν την υποβολή κάνεις ότι θες. Παίξε, και μετά σβήσε τους όταν τελειώσεις τις δοκιμές σου.