Ό,τι και να πει κανείς γι'αυτήν την ομάδα και αυτόν τον οδηγό θα είναι τουλάχιστον λίγο...
Μία ομάδα που είναι παρούσα στα Grand Prix από τότε που θεσμοθετήθηκε η Formula 1 και δεν απουσίασε ποτέ.Είναι μύθος,ιστορία,δύναμη,τεχνολογία μα πάνω από όλα πάθος για το αυτοκίνητο,την οδήγηση,τη σχεδιαστική τελειότητα και την εξελισσόμενη τεχνολογία χωρίς κανέναν συμβιβασμό,όπως πάντα ήθελε ο Γέρος.
Ίσως γι'αυτό ταίριαξε η φιλοσοφία της φίρμας με αυτήν του εξίσου παθιασμένου,πεισματάρη,εργατικού και ταλαντούχου Γερμανού πιλότου.
Δε θα σας κουράσω με ιστορικά γεγονότα,θα πω μόνο ότι στα χρόνια που συνεργάστηκαν έσπασαν και ξαναέγραψαν σχεδόν όλα τα ρεκόρ.
Αυτή η κατασκευή είναι αφιερωμένη στην αγαπημένη μου φίρμα και οδηγό έτσι όπως έτρεξαν για τελευταία φορά μαζί στο Grand Prix του Interlagos στη Βραζιλία το 2006 σε έναν αγώνα αντάξιο ενός πρωταθλητή...
Το κιτ που θα χρησιμοποιηθεί είναι της Fujimi στην 1/20

Σας παραθέτω τα κομμάτια που το απαρτίζουν

Και τις οδηγίες κατασκευής

Λίγα λόγια για το κιτ:
Είναι εξαιρετικής ποιότητας το καλούπι και τα κομμάτια με πολύ καλή γράμμωση όπως επίσης και τα ελαστικά.Οι οδηγίες είναι σαφείς αλλά αν τις ακολουθήσει κανείς κατά γράμμα θα καταλήξει με ένα τελειωμένο με πολλές ραφές και εμφανή σημεία συγκόλλησης άρα πρέπει να γίνει ένα καλό πλάνο εργασιών.Αν θέλει κάποιος να το φτιάξει κλειστό τότε δε θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα.Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο όταν θελήσει κανείς να το κάνει ανοικτό με το σωστό τρόπο (αυτός που προτείνει το κιτ είναι λάθος) και να κάνει και ακόμα ένα βήμα παραπέρα.Χρειάζεται πολύ καλός προγραμματισμός για να μη βρεθεί προ εκπλήξεως (δεν κάνω πλάκα).Αυτό που θέλω να κάνω λοιπόν είναι να ανοίγει σωστά και να αφαιρείται η μύτη.Για να δούμε θα πετύχει;
Η Fujimi προτείνει να ανοίγει ολόκληρο έτσι μονοκόμματα:

Το σωστό:

Το κομμάτι 1 πρέπει να κολληθεί στο κυρίως μέρος και το κομμάτι 2 αφού πρώτα κοπεί περίπου όπως δείχνει η γραμμή να μπει κι αυτό στο κυρίως μέρος.Έπειτα κόβεται το πίσω μέρος σαν ένα σώμα πλέον μαζί με τα πλαινά.Τέλος κόβεται και η μύτη (από το πολύ κόψιμο έκοψα και τα δάχτυλά μου 2 φορές παρακαλώ

)

Τελειωμένο ανοικτό θα δείχνει κάπως έτσι

Σειρά έχουν στοκαρίσματα

Το κενό που θα υπάρχει μεταξύ της μύτης και του κυρίως σώματος πρέπει να διαμορφωθεί ώστε έχει το σωστό πάχος και να μπορούν να γίνουν τρύπες για να μπουν οι πείροι.Η μπανιέρα που κάθεται ο πιλότος ξεκινάει από τον κινητήρα και φτάνει μέχρι τα εμπρός ψαλίδια.Είναι αδύνατον να τη βάλω τώρα καθώς πρέπει να βαφτεί ξεχωριστά και να μπουν αρκετές λεπτομέρειες,χρειάζομαι όμως το μπροστά μέρος της καθώς θα διαμορφώσει το πλαίσιο όπου θα μπαίνουν οι πείροι και άλλες λεπτομέρειες.
Για να καταλάβετε τι εννοώ

Σκέφτηκα λοιπόν (είμαι έξυπνο παιδί

) να την κόψω στη μέση,να κολλήσω το μπροστά μέρος της από τώρα στη θέση του και το υπόλοιπο να το έχω ελεύθερο και στη διάθεσή μου καθώς θα μπει σχεδόν στο τέλος

Η μύτη ακολουθεί στο ίδιο πάχος με προσθήκες από φύλλο πλαστικού

Αυτά!Σας κούρασα αρκετά για σήμερα...Σχόλια και παρατηρήσεις πάντα θεμιτά και αναγκαία!
Συγχωρέστε την αμπαλοσύνη μου στο χειρισμό της φωτογραφικής,ακόμα το ψάχνω....