Αποστολέας Θέμα: Airfix 1/72 Type 97 Chi Ha  (Αναγνώστηκε 4856 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Airfix 1/72 Type 97 Chi Ha
« στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 05:10:43 μμ »
Καλούπι με ιστορία που χάνεται στη λήθη του χρόνου, θυμάμαι πιτσιρικάς είχα φιάξει ένα και έπαιζα ατέλειωτες ώρες μαζύ του και τους αυστραλούς και ιάπωνες, πάλι της Aitfix. Οταν πια μεγάλωσα (προς κάθε κατέυθυνση ::glossa:: ) και ξανακύλισα στον ονειρικό κόσμο του μοντελισμού (έχω μια ποιητική διάθεση...), το ξανααγόρασα. Αλλά τώρα πια ήμουν μοντελιστής, ήθελα αναφορές, στόκους, modulation (FM και AM ::glossa:: ) και όλο το παράταγα. Τουλάχιστον 7 χρόνια το κακόμοιρο περίμενε στο ράφι και τελικά τα χερουβείμ παιάνισαν, οι ουρανοί άνοιξαν και η στιγμή ήρθε (είπαμε, έχω μια διάθεση σήμερα...).

Το κιτ όπως είπαμε είναι παλιό. Εχει όσα προβλήματα μπορείτε να φανταστείτε και μερικά ακόμα. Αλλά δε μασάμε, επιστράτευσα όλη μου την τέχνη ::glossa:: και ευτυχώς τελικά χρειάστηκε μόνο λίγο στόκος στο πίσω μέρος του πύργου,

Επόμενο σημείο τριβής, μετά την τριβή του στόκου, ήταν η πεταλοειδής κεραία του ασυρμάτου. Μετά από το λεπτομερές καθάρισμα ::eusa_wall:: το κόλλησα προσεκτικά, ένα στέλεχος κάθε φορά και τελικά, ευτυχώς έκατσε σωστά και όμορφα.

Σειρά πήραν οι ρόδες οι οποίες απαίτησαν αρκετή προσπάθεια για να είναι όλες ευθυγραμμισμένες. Αρέσκομαι να πιστεύω πως τα κατάφερα.

Τρύπησα το υπερπυροβόλο και άλλαξα τα δύο πολυβόλα, που έμοιαζαν με 88άρια, με υποδερμική σύριγγα που πάντα έχω σπίτι για κάτι διαδικασίες διεύρυνσης των καλλιτεxνικών μου οριζόντων ::glossa:: Δίπλα στο πυροβόλο υπήρχε ένα sink mark τεραστίων διαστάσεων το οποίο πολύ δύσκολα θα διορθωνόταν. Οντας ευέλικτος (μιλάμε για χταπόδι!) το βάφτισα σκοπευτικό και κόλλησα πάνω του ένα ανθυποκομματίδιο πλαστικού. Απάτη ΕΠΕ :oops:

Και νάμαστε! Τώρα βάψιμο. Αλλά τι βάψιμο; Εντάξει θα μου πείτε, τρίχρωμο. Ναι αλλά τρίχρωμο σε 7cm μοντέλο θα μου φάει τα συκώτια, έτσι δεν είναι; Αυτά είναι για άντρες, όχι για τρυφερούς μοντελιστές σαν εμένα. Οπότε αποφάσισα να το κάνω τανκ του ναυτικού. Ναι, ήταν τόσο δαιδαλώδης η δομή των ιαπωνικών ενόπλων που ακόμα ΚΑΙ το ναυτικό είχε δικές του μονάδες αρμάτων. Από όσα βρήκα τα άρματα αυτά ήταν βαμμένα με ένα σκούρο γκρι-μπλε χρώμα το οποίο εγώ σαν αεροπλανάς το λέω RLM66 (μετάφραση: panzer gray). Και επειδή τα μονόχρωμα μοντέλα είναι η πραγματική πρόκληση για τους καλλιτέχνες σαν και εμένα ::glossa::, πάω βουρ για RLM66, όπως και cockpit της Luftwaffe από τα μέσα του 1941 και μετά ::glossa::

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: Airfix 1/72 Type 97 Chi Ha
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 06:43:38 μμ »
Αυτό πάλι που το ξέθαψες????? Προσωπικά, έχω να το πετύχω τουλάχιστον από τότε που ήμουν 20άρης (πριν δυό τρία χρόνια δηλαδή  ::glossa::)

Πάντως είναι από τα τελευταία που έβγαλε η "παλιά" Airfix και συνεπώς, είναι από τα καλύτερά της (μη  ::violent1:: ::violent1:: ::violent1::, η αλήθεια είναι πικρή). Δεν θυμάμαι το πολυβόλο που δίνει, αλλά συνήθως στα 97άρια φορούσαν ένα "χιτώνιο" και το αποτέλεσμα θύμιζε περισσότερο στυλιάρι παρά πολυβόλο. Δες στις φωτογραφίες του ʼγριου Αετού, στο αντίστοιχο τόπικ - έχει μια κοντινή.

Τώρα για το χρώμα, και επειδή τα RLM και τα ρέστα μου φαίνονται....γιαπωνέζικα, σίγουρα τα άρματα του Ναυτικού, ΔΕΝ ήταν Panzer Grey, αλλά ένα σκούρο γκρί (καθώς επρόκειτο για καραβάδικα χρώματα). ʼρα, σε βλέπω σύντομα στο Γρηγόρη για WE!!!

Καλή συνέχεια

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 07:09:56 μμ »
Ήθελα να ήξερα πού πας και τα βρίσκεις αυτά τα χρέπια....
 :mrgreen:
Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο...
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 07:19:49 μμ »
ʼλλος με δύο σε ένα!!! ::glossa::Το χρέπι αν δεν βγεί για Ειρηνικό το πάς και εσύ κατευθείαν για vintage ε? :mrgreen:Τα χρώματα που σου προτείνω είναι από Tamiya XF77 IJN Gray(Sasebo Arsenal) +XF75 IJNGray(Kure Arsenal).Το πρώτο αυτούσιο και το δεύτερο σε ανάμιξη(σαν φώτισμα) για το scale effect.Για τα πολυβόλα με κάλυψε ο Δημήτρης!!!ΑΙΦΡΙΞ :mrgreen:
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 07:24:41 μμ »
Τώρα για το χρώμα, και επειδή τα RLM και τα ρέστα μου φαίνονται....γιαπωνέζικα, σίγουρα τα άρματα του Ναυτικού, ΔΕΝ ήταν Panzer Grey, αλλά ένα σκούρο γκρί (καθώς επρόκειτο για καραβάδικα χρώματα). ʼρα, σε βλέπω σύντομα στο Γρηγόρη για WE!!!
Εχ και σας έχω στο χέρι! Maizuru Arsenal gray, από το όνομα των σχετικών ναυπηγείων, ένα σκούρο γκρι μπλε, το βγάζει η White Ensign και είναι ΙΔΙΟ με το Humbrol 67, έχω και τα δύο...

Οπότε πυροβολάμε. Infinity, ταυτόχρονια καντήλια γιατί από το βάθος ακούω ειδήσεις, βοηθάνε στο στρώσιμο του χρώματος. Τα καντήλια, όχι οι ειδήσεις... Και ιδού, φωτίσματα modulation και τύφλα να έχει ο ισπανός, τον έχω για πλάκα και στην 1/72!

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 08:40:54 μμ »
Ωραιο!!!Δωσε!!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 08:59:32 μμ »
Μιά χαρά το βάψιμο Γιώργο, καλή συνέχεια :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 09:12:58 μμ »
καλά το πας
η απόχρωση του γκρι-μπλε, δεν ξέρω εάν είναι "σωστή" αλλά σίγουρα είναι ωραία
θα κάνεις κι ενα wash-ακι για να δείξει έτσι ?
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 10:19:00 μμ »
θα κάνεις κι ενα wash-ακι για να δείξει έτσι ?
Βεβαίως, αύριο το πρωί όμως γιατί τώρα στεγνώνουν τα χρώματα και τα βερνίκια.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 11:01:56 μμ »
Μικρά πρόοδος. Είπα να βάλω τις ερπύστριες. Τις κόλλησα με το γνωστό βάρβαρο τρόπο του καυτού κατσαβιδιού για να ανακαλύψω οτι απλά είναι τεράστιες :evil: Κόψιμο στο σωστό μήκος αλλά τώρα δε συζυτάμε για ξανακόλλημα. Οπότε τοποθέτηση και κόλλημα πάνω στις ρόδες. Ανακάλυψα πως η απλή ατλακόλ δείχνει να τις κολλάει μια χαρά! Φυσικά σίγουρα θα ξέρω αύριο, αλλά οι ενδείξεις είναι για την ώρα πολύ ενθαρρυντικές, θα σας κρατώ ενήμερους. Λέω να κάνω και μία πατέντα να τις κάνω από πάνω να κρεμάνε λιγάκι, θα δείξει...

Συνέχεια με φθορές με τη γνωστή μέθοδο ΤΙΧ.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 10:32:53 πμ »
Για το χρωμα των αρματων του Αυτοκρατορικου Ναυτικου υπαρχει ολοκληρος καβγας  ::prioniicon:: στα διεθνη fora...Παντως οι μεγαλυτεροι "masters" κι αναμεσα τους κι ο κυρ MiG, συμφωνουν στην γκρι αποχρωση.Δεν ξερω αν φταιει ο φωτισμος αλλα θα την προτιμουσα λιγο πιο ανοιχτη σκεπτομενος παντα πως με τα wash θα σκουρηνει μοιραια κι αλλο...  :roll: Καλη συνεχεια και καλα κουραγια στον αγωνα με το απολιθωμα της AIRFIX  :wink:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 11:11:56 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 11:45:32 πμ »
Για το χρωμα των αρματων του Αυτοκρατορικου Ναυτικου υπαρχει ολοκληρος καβγας  ::prioniicon:: στα διεθνη fora...Παντως οι μεγαλυτεροι "masters" κι αναμεσα τους κι ο κυρ MiG, συμφωνουν στην γκρι αποχρωση.Δεν ξερω αν φταιει ο φωτισμος αλλα θα την προτιμουσα λιγο πιο ανοιχτη σκεπτομενος παντα πως με τα wash θα σκουρηνει μοιραια κι αλλο...
Ναι, φαίνεται πιο σκούρο και φταίει η παρκετίνη, θα συνέλθει με τα βερνίκια. Οσο για τα σφαξίματα για τα μπλε ιαπωνικά τανκς, τα έχω παρακολουθήσει και εγώ και επειδή ΔΕΝ υπάρχει ένα δείγμα χρώματος από τότε εχω καταλήξει στα παρακάτω:

- Χρώμα δείγματος από τότε δεν έχουμε και αν υπάρχουν έγχρωμες φωτογραφίες εποχής έχουν τα γνωστά προβλήματα αλλοίωσης και μη πιστής αναπαράστασης.

- Το βρίσκω λογικό το ναυτικό να ζήτησε τα άρματα να βαφτούν σε κάποιο από τα γκρι-μπλε που ήδη χρησιμοπιούσε στα πλοία του.

- Το βρίσκω τραβηγμένο από τα μαλλιά κάποια από τα ναυπηγεία να μπήκαν στον κόπο να στείλουν χρώμα στο εργοστάσιο των αρμάτων, απλά οι εκεί υπεύθυνοι αποφάσισαν ένα σκούρο μπλε-γκρι που άρεσε στο ναυτικό και πορεύτηκαν με αυτό.

- Αρα ένα όποιο σκούρο μπλε-γκρι κάνει τη δουλειά και κανείς δε μπορεί να αντικρούσει με επιχειρήματα την απόχρωση που θα επιλέξω.

Και επειδή στους ανώτερους αρματικούς κύκλος επικρατεί (κατά την προσωπική μου άποψη πάντα) μία διάθεση ξεψειρίσματος των πάντων μέχρι αναγούλας, να πω πως ο ίδιος ο κος Mig έχει μια ωραία ανάλογη κατασκευή βαμένη με panzer grey αν θυμάμαι καλά... Εντάξει, ας δεχτούν οι masters πως κάποια πράγματα θα μείνουν για πάντα ασαφή. Και για αυτούς που έχουν άλλη άποψη έχω μία ερώτηση, τι χρώμα (ακριβώς) ήταν το περίφημο PC10 των αγγλικών αεροσκαφών κατά τον ΑΠΠ;

Ουφ, τα είπα και ξέσπασα, περιμένω τώρα την καταιγίδα που έρχεται ::glossa:: Και που να δείτε τι με περιμένει μόλις αρχίσω φθορές με τη μέθοδο ΤΙΧ, εκεί να δείτε...

Spoiler (hover to show)
Ναι αλλά όλο και κάτι φιάχνω, κοκκαλάκι-κοκκαλάκι το προχωράω και βγαίνει κάτι σε μοντέλο στο τέλος. Ενώ κάτι άλλοι, νορμάλ, την τελευταία φορά που είδαμε μοντέλο τους είχε η βενζίνα 0.97EUR το λίτρο... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 01:56:15 μμ »
[...]Συνέχεια με φθορές με τη γνωστή μέθοδο ΤΙΧ.
Και που να δείτε τι με περιμένει μόλις αρχίσω φθορές με τη μέθοδο ΤΙΧ, εκεί να δείτε...
Ωραία όλα, αλλά αυτό το "ΤΙΧ", με τρώει να ρωτήσω τι στο γερο-διάβολο είναι????
(ξέρω ότι θα το μετανιώσω, αλλά είμαι ψιλομαζόχας...)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 02:11:42 μμ »
Ωραία όλα, αλλά αυτό το "ΤΙΧ", με τρώει να ρωτήσω τι στο γερο-διάβολο είναι????
(ξέρω ότι θα το μετανιώσω, αλλά είμαι ψιλομαζόχας...)
Μα είναι ποτέ δυνατόν να μην ξέρετε, φτασμένοι αρματάδες, τη μέθοδο ΤΙΧ; Ειλικρινά νομίζω πως μου κάνεις πλάκα...

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 02:42:48 μμ »
Μα είναι ποτέ δυνατόν να μην ξέρετε, φτασμένοι αρματάδες, τη μέθοδο ΤΙΧ; Ειλικρινά νομίζω πως μου κάνεις πλάκα...
ποιός έφτασε????
 :oops:
Πρέπει να έκανα κοπάνα, σε εκείνο το μαθημα... ::dontknow::
Καλά λοιπόν!!!
Θα βγάλω το μαστίγιο με τις 100 ουρές και θα αυτομαστιγωθώ δημοσίως το ερχόμενο Σάββατο!!!!
Έλα τώρα πες!!!!
Τι είναι το ΤΙΧ???
Ελα, αφού σε τρώει να το πείς...
Λέγε!!!!!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 02:49:29 μμ »
Αφού επιμένεις να εξηγήσω. Θα έχετε προσέξει πως όλα μου τα μοντέλα είναι συνήθως το ένα χειρότερο από το άλλο, ειδικά δε τα αρματικά όπου μάλλον προκαλώ οπτική μόλυνση του περιβάλλοντος με ότι φιάχνω. Η μέθοδος ΤΙΧ λοιπόν είναι τα αρχικά των λέξεων Τα Ιδια Χάλια, μιας και κάθε φορά ακολουθώ τα ίδια βήματα και καταλήγω στα ίδια χάλια...

Αυτά. Ότι άλλο θες, ρωτάς ::glossa::

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 02:54:46 μμ »
Αφού επιμένεις να εξηγήσω. Θα έχετε προσέξει πως όλα μου τα μοντέλα είναι συνήθως το ένα χειρότερο από το άλλο, ειδικά δε τα αρματικά όπου μάλλον προκαλώ οπτική μόλυνση του περιβάλλοντος με ότι φιάχνω. Η μέθοδος ΤΙΧ λοιπόν είναι τα αρχικά των λέξεων Τα Ιδια Χάλια, μιας και κάθε φορά ακολουθώ τα ίδια βήματα και καταλήγω στα ίδια χάλια...

Αυτά. Ότι άλλο θες, ρωτάς ::glossa::
::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Για ακόμη μια φορά, έγινα ρεζίλι στην δουλειά, εξαιτίας σου!!!!! ::glossa::
Κοίτα να δείς που και εγώ χρησιμοποιώ την ίδια τεχνική και δεν το ήξερα!!!!
TIX Rules, λοιπόν!!!!!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 03:08:00 μμ »
...Ενώ κάτι άλλοι, νορμάλ, την τελευταία φορά που είδαμε μοντέλο τους είχε η βενζίνα 0.97EUR το λίτρο... ::glossa::
Γιατί πόσο έχει τώρα;  :? :?

Γιώργη ρίξε μια ματιά κι εδώ http://www.missing-lynx.com/gallery/axis/ijntype235sz_1.html στον κο Zaloga να πάρεις ιδέες για το γκρι και τις φθορές του  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 06:09:46 μμ »

- Αρα ένα όποιο σκούρο μπλε-γκρι κάνει τη δουλειά και κανείς δε μπορεί να αντικρούσει με επιχειρήματα την απόχρωση που θα επιλέξω.

Και επειδή στους ανώτερους αρματικούς κύκλος επικρατεί (κατά την προσωπική μου άποψη πάντα) μία διάθεση ξεψειρίσματος των πάντων μέχρι αναγούλας, να πω πως ο ίδιος ο κος Mig έχει μια ωραία ανάλογη κατασκευή βαμένη με panzer grey αν θυμάμαι καλά... Εντάξει, ας δεχτούν οι masters πως κάποια πράγματα θα μείνουν για πάντα ασαφή. Και για αυτούς που έχουν άλλη άποψη έχω μία ερώτηση, τι χρώμα (ακριβώς) ήταν το περίφημο PC10 των αγγλικών αεροσκαφών κατά τον ΑΠΠ;

::arrowred:: Για την ακριβεια Grayish Blue της Gunze ηταν η επιλογη του Mig...
 ::arrowred:: Eιναι η ιδια ατερμονη συζητηση οπως αυτη για το χρωμα των Tiger της Τυνησιας.Εδω δεν θυμουνται πια οι βετερανοι (που ξεκουτιαναν),θα βγαλουμε εμεις ακρη;  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 16, 2011, 10:59:45 μμ »
Γιατί πόσο έχει τώρα;  :? :?
Λίγο πιο φτηνή από την κοκαΐνη... ::glossa::

Γιώργη ρίξε μια ματιά κι εδώ

http://www.missing-lynx.com/gallery/axis/ijntype235sz_1.html στον κο Zaloga να πάρεις ιδέες για το γκρι και τις φθορές του  :wink:
Εριξα μια ματιά και μελαγχόλησα ::cry2:: Εντάξει, ούτε στον ύπνο μου κάτι που να πλησιάζει έστω ::eusa_wall::

::arrowred:: Eιναι η ιδια ατερμονη συζητηση οπως αυτη για το χρωμα των Tiger της Τυνησιας.Εδω δεν θυμουνται πια οι βετερανοι (που ξεκουτιαναν),θα βγαλουμε εμεις ακρη; 
Ακριβώς!

Λοιπόν, μικρά πρόοδος αλλά για εμένα τεράστια. Κόλλησαν οι λαστιχένιες ερπύστριες, δεν είκαι λίγο, οι πιθανότητες να μην καταλήξει το αρματάκι στα σκουπίδια διπλασιάστηκαν. Χρησιμοποίσα ατλακόλ η οποία έχει και το τεράστιο πλεονέκτημα οτι καθαρίζεται με νεράκι. Φυσικά απαιτήθηκαν μπόλιkες πατέντες για να μείνει η ρημάδα στη θέση της μέχρι να στεγνώσει η κόλλα.

Και τώρα είναι κάπως έτσι. Προσωπικά, αν και είναι ότι καλύτερο έχω πετύχει ποτέ με ερπύστριες Airfix, δε μου αρέσουν. Λέω να σφηνώσω 1-2 καρφίτσες για να τις κάνω να κρεμάσουν, έχω ελπίδες ή το καταστρέψω; Το έχει δοκιμάσει ποτέ κανείς;

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 16, 2011, 11:07:23 μμ »
τα παλιά τα χρόνια  :mrgreen:
για να κρεμασουμε λαστιχενιες ερπύστριες
σφηνώναμε-κολλάγαμε κομματακια οδοντογλυφιδας (βαμμενα μαυρα για να μην φαίνονται  ::glossa::)
ή πιο προχώ, τοποθετούσαμε καρφίτσες (μπηγμένες στο πηγμα) οι οποίες δεν φαίνονταν.
στην περίπτωση σας, εαν εχετε όρεξη, να κάνετε το 2ο
και τα δυο θα σε γλιτωναν απο την υποτιθέμενη κοληση με την ατλακολ
ευχαριστώ
κάτι άλλο.... το χρωματακι σας, γυαλίζει κομματάκι ή μου φαίνεται ?
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 07:43:22 πμ »
τα παλιά τα χρόνια  :mrgreen:
Κακίες... ::glossa::

ή πιο προχώ, τοποθετούσαμε καρφίτσες (μπηγμένες στο πηγμα) οι οποίες δεν φαίνονταν.
Για κάτι τέτοιο πάω και εγώ... θα δείξει.

και τα δυο θα σε γλιτωναν απο την υποτιθέμενη κοληση με την ατλακολ
Οχι και υποτιθέμενη! Ντουβάρι έχουν γίνει οι ρημάδες. Αλλωστε πως θα τις έκανα να αγκαλιάσουν τον πίσω τροχό και να κάτσουν σωστά στους εδαφιαίους;

κάτι άλλο.... το χρωματακι σας, γυαλίζει κομματάκι ή μου φαίνεται ?
Γυαλίζει δε λες τίποτα, λόγω του οτι θα έπεφτε πολύ πιάσιμο με τις ερπύστριες έφαγε μία γενναια δόση παρκετίνη και τώρα είναι σα λαδοπόντικας. Θα συνέλθει στη συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 08:57:03 πμ »
Να βάλεις καρφίτσες: Στη φάση που είσαι, μόνο αυτό μπορείς να κάνεις. Ελπίζω πάντως να έχεις βάψει τις ερπύστριες με ακρυλικά. Αν όχι την πάτησες: Στο πλαστικό (= λάστιχο) της Airfix (συνήθως) ο πολυμερισμός του επιταχύνεται, αντιδρώντας με τα σμάλτα. Για το λόγο αυτό επίσης, θα πρέπει η τάση, όταν βάλεις τις καρφίτσες να μην είναι πολύ μεγάλη (τίγκα τέντωμα).

Για καλύτερο πάτημα των εδαφικών, να βάζεις βάρος ΜΕΣΑ στο σασί (για μένα είναι απαραίτητο όταν έχω να κάνω με λαστιχένιες ερπύστριες).

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 10:55:17 πμ »
Ελπίζω πάντως να έχεις βάψει τις ερπύστριες με ακρυλικά. Αν όχι την πάτησες: Στο πλαστικό (= λάστιχο) της Airfix (συνήθως) ο πολυμερισμός του επιταχύνεται, αντιδρώντας με τα σμάλτα. Για το λόγο αυτό επίσης, θα πρέπει η τάση, όταν βάλεις τις καρφίτσες να μην είναι πολύ μεγάλη (τίγκα τέντωμα).
Εχω ερπύστριες της Airfix βαμμένες με Humbrol πριν από 5 χρόνια και δε δείχνουν σημάδια αλλοίωσης. Τώρα αν αυτές σε 5-6 χρόνια χαιρετήσουν... τι να κάνω, θα φάει όλο πέταμα! Ούγως ή άλλως με ακρυλικά απλά δε βάφονται ή εγώ δεν ξέρω το κόλπο.

Για καλύτερο πάτημα των εδαφικών, να βάζεις βάρος ΜΕΣΑ στο σασί (για μένα είναι απαραίτητο όταν έχω να κάνω με λαστιχένιες ερπύστριες).
Ωχ... πολύ αργά τώρα για τέτοια λύση :( Στο επόμενο!

Tags: type 97