Αποστολέας Θέμα: Mitsubishi A6M2b "Zero" Type 21, Hasegawa 1/48  (Αναγνώστηκε 3956 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Mitsubishi A6M2b "Zero" Type 21, Hasegawa 1/48
« στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 06:56:58 μμ »
Η δική μου συμμετοχή θα είναι το Mitsubishi A6M2b Zero type 21  της Hasegawa στην 1/48 όπως έδρασε στην επίθεση στο pearl harbor.

Το kit φαίνεται να είναι καλό και ευελπιστώ σε μια σχετικά απροβλημάτιστη κατασκευή OOB. Το κιτ δίνει σήματα για 4 αεροσκάφη της επίθεσης, με το ίδιο Μπεζ καμουφλάζ φυσικα, εκ των οποίων θα αποφασίστω στη διάρκεια ποιο θα αναπαραστήσω.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Mitsubishi A6M2b "Zero" Type 21, Hasegawa 1/48
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 03:06:31 πμ »
Καλή αρχή και καλή επιτυχία :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 04, 2011, 12:14:31 πμ »
Μικρό update στο zero μετα απο αρκετό καιρο, μιας και δεν έχω ακόμα κανα δυο projects αυτο το καιρό, και ήτως ή άλλως μοντελάρω αργά. Δόξα το θεό, χρόνος υπάρχει για το GB ακομα. (απλά ελπίζω να μην περιμένω την τελευταία μερα και αυτή τη φορά).

Έχω κάνει μέχρι στιγμής το κόκπιτ και τον κινητήρα. Η μόνη επέμβαση που έκανα ήταν να λεπτύνω τη πλάτη και τα πλαινά του καθήσματος που μου φαινόταν χοντρά, να ανοίξω τις τρύπες στην πλάτη και να προσθέσω ζώνες απο ταινία μασκαρίσματος και λεπτό σύρμα. Ελπίζω μόνο να μην βρώμισα το κοκπιτ περισότερο απο όσο έπρεπε.

Η συνέχεια έπεται!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 06, 2011, 02:52:09 μμ »
πολυ ρεαλιστικο βαψιμο και φθορες στο κοκπιτ
τωρα αν το βρωμισες πολυ γιατι τα αφη ηταν καινουρια σχετικα στο περλ και αυτο σχετικο ειναι
καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 01:46:33 πμ »
Παρ'ότι το παραμέλησα λόγω υποχρεώσεων δεν το ξέχασα το Zero!

Η κατασκευή προχωρούσε ήρεμα και ωραία μέχρις προέκυψε ενα μικρό προβληματάκι στην εφαρμογή  8)

Βρε Hasegawa τι καμώματα είναι αυτά της είπα, μούγκα η Χασε, και παρά τα πολλά dry fit για να διασφαλίσω πως δεν ήταν δική μου η κουλαμάρα, δεν μπόρεσα να κάνω κάτι καλύτερο επομένως το κατάπια και προχώρησα.

Το στοκάρισμα και τρίψιμο έπεσε μπόλικο και επαναλαμβανόμενο. Δοκίμασα να τα κλείσω με κυανοακρυλική αλλά για κάποιο λόγο απέτυχα και πήγα με τον καλό μου στόκο. Τώρα που το σκέφτομαι έπρεπε να επιστράτευα κομμάτια απο πλαστικό, γιατί τώρα έτσι και μου κάνει καμιά ρωγμή ύστερα θα πάω να πηδηχθώ απο το παράθυρο. Το clue όμως είναι πως κατα το μπανάκι για να φύγουν οι σκόνες απο το τρίψιμο, ανακάλυψα πως είχα ξεχάσει να βάλω στο χώρο πίσω απο το κοκπιτ και κάτω απο τη πίσω καλύπτρα, 2 κομμάτια. Η μεν κεραία μπαίνει εύκολα και τώρα, αλλα το δεύτερο, ένα στρόγγυλο μπαρμπαδάκι, αγνώστου προς εμένα ταυτότητας, και Ε36 κατα Hasegawa, δεν υπάρχει περίπτωση να μπεί εκτός αν ξηλώσω την καλύπτρα κάτι που δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες μου αυτή τη στιγμή.  :mrgreen:

Το ερώτημα μου είναι τί είναι αυτό το πράγμα, και αν υπήρχε standar σε όλα τα Zero...!

Ευχαριστώ!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 08:42:55 πμ »
Το μπαρμπαδάκι αυτό είναι κεραία του συστήματος DF (Direction Finding) και δεν υπάρχει πρόβλημα με το να λείπει.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 07, 2012, 10:14:31 μμ »
Το μπαρμπαδάκι αυτό είναι κεραία του συστήματος DF (Direction Finding) και δεν υπάρχει πρόβλημα με το να λείπει.

Ευχαριστώ πολύ gkontog!Με γλύτωσες από αρκετό κόπο.

Τα στοκαρίσματα επιτέλους ολοκληρώθηκαν, και το μοντέλο ασταρώθηκε

Έπειτα επιχειρήθηκε να γίνει pre-shading με σκούρο γκρί. Η εικόνα ήταν να κλαίνε και οι ρέγγες καθώς η ανικανότητα μου να ψεκάσω 2 σωστές ίσιες γραμμές σταθερού πάχους ήταν παροιμιώδης (όχι δεν έχω parkinson). Έπειτα ψεκάστηκε το χρώμα της παραλλαγής, το H61 της Gunze σε διαδοχικά λεπτά στρώματα μέχρις ότου το preshading να φαίνεται λίγο μόνο. Αυτή ήταν η 2η προσπάθεια μου για preshading, σίγουρα μισο βήμα καλύτερη απο την πρώτη η οποία... ακυρώθηκε  :lol:. Παρατίθενται οι φωτο για την κρίση σας!!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 08, 2012, 12:18:53 μμ »
Πολυ ομορφα μεχρι εδω!Το κοκπιτ μου αρεσε πολυ! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 08, 2012, 12:31:19 μμ »
Μια χαρά σε βρίσκω, και το preshading εντάξει είναι. Να ξέρεις πως για το preshading οι σκιάσεις ΔΕΝ πρέπει να είναι ίσιες και τσίλικες, βρωμιά και μπίχλα αναπαραστούν, δε μπορεί να είναι είναι κομμένες με το μοιρογνωμόνιο!

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 10, 2012, 08:46:03 μμ »
Πολύ ωραίο πιλοτήριο..αν και ομολογώ οτι ο κινητήρας...μου έκατσε καλύτερα στο μάτι!!!!!
Καλή συνέχεια φίλε μου!!! :wink:

Spoiler (hover to show)
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 19, 2012, 10:11:54 μμ »
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Νόμιζα πως τα δύσκολα είχαν περάσει.... Αμ δε.

Καταρχήν να πω πως απο τις 4 επιλογές που δίνει η Hasegawa, όλες για αεροσκάφη του Pearl Harbor, διάλεξα τη 2η, απο το αεροπλανοφόρο Akagi του Saburo Sindo.

Τις χαλκομανιές της Hasegawa δεν τις έχω σε κάποια ιδιαίτερη εκτίμηση, αλλα τι στο καλο.... Για αρχή ήταν πολύ εύθραυστες και κομματιαζόταν εύκολα, αλλά κατα δεύτερο δεν καταδεχόταν να με τίποτα να ακολουθήσουν το υποκείμενο σχήμα.

Σιγά σιγά αρχίζουν να φουσκόνουν σε ορίσμένα σημεία λες και έβαζα φαρίνα up αντι για βελτιοτικό.

Τις ποτίζω βελτιωτικό Mark fit της ταμίγια με το λίτρο για να έρθουν στα συγκαλά τους αλλα φευ.

Το επόμενο πρωί αντικρίζω το εξής.

Εντάξει απο μακρυά και με λίγο μυωπία δεν είναι άσχημο...  8)

Απο πιο κοντά τα προβλήματα φαίνονται...  :roll:

Σε όλες τις μεγάλες χαλκομανίες έχουν δημιουργηθεί ζάρες ενώ σε ορισμένα σημεία έχει δημιουργηθεί μια μαυρίλα, είτε απο τις χαλκομανίες είτε απο την υπερβολική ποσότητα βελτιωτικού, που φαίνεται κυρίως στον τονισμό των γραμμώσεων αλλα και ως βρώμα σε ορισμένα σημεία όπως πχ στη βάση της ουράς, το οποίο ελπίζω να κρυφτεί στο wash. Νομίζω πως η Hasegawa μπαίνει όλο και περισσότερο στη black list μου...

Υπάρχει κάτι που μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση κατόπιν εορτής ή απλά παρακαλάμε να μετριαστεί το θέαμα στα βερνίκια;  ::eusa_pray::

Στα υπόλοιπα, το cowling βάφτηκε με μαύρο στο οποίο είχαν προστεθεί ελάχιστες σταγόνες μπλε (πάντως σε μένα παλι κατάμαυρο φαίνεται  :lol:). 'Εχω συνηθίσει να βάφω τα λάστιχα με μαύρο, αλλα αυτή τη φορά δοκίμασα να τα βάψω σκούρο γκρι, και μου φαίνεται "κάπως". Να τ'αφήσω η να τα ξανακάνω στη πεπατημένη συνταγή του μαύρου; Επίσης θέλησα να δοκιμάσω την τεχνική της λακ του εξαιρετικού (δεν θα τον πω συνάδελφο, επειδή είτε αυτος είναι μοντελιστής και εγώ συναρμολογητής, είτε εγώ είμαι μοντελιστής και αυτός καλλιτέχνης) Tokkotai, και διάλεξα για αυτό το λόγο τη δεξαμενή καυσίμου. Βέβαια το πείραμα πέτυχε (και έχω ήδη αρχίσει σχέδια για το επόμενο ιαπωνικό πράσινο και καταγδαρμένο α/φ) αλλά έχω δεύτερες σκέψεις όσον αφορά την έκταση της φθοράς (παρόλο που γενικά οι δεξαμενές εμφανίζονται συχνά αρκετά πιο φθαρμένες), μιας και το υπόλοιπο αεροσκάφος θα έχει ελάχιστο ή και καθόλου chipping.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 20, 2012, 08:57:14 πμ »
Μάλλον δε σώζονται :( Σα γενικό κανόνα έχω το να μη χρησιμοποιώ βελτιωτικό με τα σήματα της Hasegawa παρά μόνο όπου είναι πολύτως απαραίτητο και με φειδώ. Φυσικά τα παραπάνω έγιναν γνώση από ανάλογη με τη δικιά σου ατυχία...

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 20, 2012, 11:25:06 πμ »
Και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με τα σήματα της (παλιο)Hasegawa, στο BF 109E.... Χρησιμοποιώντας το Mr Mark Softer (με το πράσινο καπάκι) σε γενναίες ποσότητες... Ενώ μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα, με τεράστιες χαλκομανίες (αγωνιστικών αυτοκινήτων 1/24) συνήθως Tamiya.....

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 30, 2012, 11:24:50 μμ »
Μετά απο αρκετό καιρό είπα να ολοκληρώσω και εγώ με τη συμμετοχή μου. Η αλήθεια είναι πως οι χαλκομανίες με ξενέρωσαν λιγάκι, αλλά νομίζω θα ήταν κρίμα να μην το ολοκλήρωνα. Έτσι κι αλλιώς το Zero είναι απο τα αγαπημένα μου αεροπλάνα του ΒΠΠ και θα φροντίσω να το ξανακάνω στο μέλλον και να είναι πολύ καλύτερο (και σίγουρα να είναι Tamiya  :twisted:).

Έγινε wash με burnt sienna, λίγες κάπνες, κολλήθηκαν διάφορα παρελκόμενα, και έπεσε ματ βερνίκι της microscale (το οποίο μόνο για ματ δεν μου φαίνεται και βλέπω να το πίνει και αυτό ο νεροχύτης και να ξαναψάχνω για σωστό βερνίκι. Η αλήθεια είναι πάντως πως οι χαλκομανίες δεν μου χτυπάν το μάτι τόσο όσο πριν, οπότε κάτι είναι και αυτό. Η δεξαμενή καυσίμου "χάθηκε" κατα τη διάρκεια του wash στην άβυσσο πίσω απο το γραφείο, και θα τοποθετηθεί μελλοντικά, ενώ θα ξαναβαφτεί κι ολας μιας και είναι υπερβολικά φθαρμένη σε σχέση με το υπόλοιπο. Φώτο ακολουθούν.

Τα λέμε στο κόκκινο GB!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 21, 2012, 10:40:43 πμ »
ΠΟΛΥ ωραιο φιλε Pez εχεις κανει πολυ καθαρη δουλεια και επιμελημενη ωραιος!  :wink:

Tags: a6m2b zero