Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Νόμιζα πως τα δύσκολα είχαν περάσει.... Αμ δε.
Καταρχήν να πω πως απο τις 4 επιλογές που δίνει η Hasegawa, όλες για αεροσκάφη του Pearl Harbor, διάλεξα τη 2η, απο το αεροπλανοφόρο Akagi του Saburo Sindo.
Τις χαλκομανιές της Hasegawa δεν τις έχω σε κάποια ιδιαίτερη εκτίμηση, αλλα τι στο καλο.... Για αρχή ήταν πολύ εύθραυστες και κομματιαζόταν εύκολα, αλλά κατα δεύτερο δεν καταδεχόταν να με τίποτα να ακολουθήσουν το υποκείμενο σχήμα.

Σιγά σιγά αρχίζουν να φουσκόνουν σε ορίσμένα σημεία λες και έβαζα φαρίνα up αντι για βελτιοτικό.

Τις ποτίζω βελτιωτικό Mark fit της ταμίγια με το λίτρο για να έρθουν στα συγκαλά τους αλλα φευ.
Το επόμενο πρωί αντικρίζω το εξής.

Εντάξει απο μακρυά και με λίγο μυωπία δεν είναι άσχημο...

Απο πιο κοντά τα προβλήματα φαίνονται...

Σε όλες τις μεγάλες χαλκομανίες έχουν δημιουργηθεί ζάρες ενώ σε ορισμένα σημεία έχει δημιουργηθεί μια μαυρίλα, είτε απο τις χαλκομανίες είτε απο την υπερβολική ποσότητα βελτιωτικού, που φαίνεται κυρίως στον τονισμό των γραμμώσεων αλλα και ως βρώμα σε ορισμένα σημεία όπως πχ στη βάση της ουράς, το οποίο ελπίζω να κρυφτεί στο wash. Νομίζω πως η Hasegawa μπαίνει όλο και περισσότερο στη black list μου...
Υπάρχει κάτι που μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση κατόπιν εορτής ή απλά παρακαλάμε να μετριαστεί το θέαμα στα βερνίκια;

Στα υπόλοιπα, το cowling βάφτηκε με μαύρο στο οποίο είχαν προστεθεί ελάχιστες σταγόνες μπλε (πάντως σε μένα παλι κατάμαυρο φαίνεται

). 'Εχω συνηθίσει να βάφω τα λάστιχα με μαύρο, αλλα αυτή τη φορά δοκίμασα να τα βάψω σκούρο γκρι, και μου φαίνεται "κάπως". Να τ'αφήσω η να τα ξανακάνω στη πεπατημένη συνταγή του μαύρου; Επίσης θέλησα να δοκιμάσω την
τεχνική της λακ του εξαιρετικού (δεν θα τον πω συνάδελφο, επειδή είτε αυτος είναι μοντελιστής και εγώ συναρμολογητής, είτε εγώ είμαι μοντελιστής και αυτός καλλιτέχνης) Tokkotai, και διάλεξα για αυτό το λόγο τη δεξαμενή καυσίμου. Βέβαια το πείραμα πέτυχε (και έχω ήδη αρχίσει σχέδια για το επόμενο ιαπωνικό πράσινο και καταγδαρμένο α/φ) αλλά έχω δεύτερες σκέψεις όσον αφορά την έκταση της φθοράς (παρόλο που γενικά οι δεξαμενές εμφανίζονται συχνά αρκετά πιο φθαρμένες), μιας και το υπόλοιπο αεροσκάφος θα έχει ελάχιστο ή και καθόλου chipping.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.