Παιδια καλησπέρα
Επεστρεψα στο hobby το 2006, μετα απο 10 και πλεον χρονια απουσιας. Το πρωτο μοντελο που εφτιαξα τοτε μετα την επιστροφή μου ηταν αυτό.

Το 2006, ο Mig ήδη εκανε θραυση στον τομεα της τεχνικης παλαιωσης των αρματων με τις επαναστικες τεχνικες του και τα προιόντα του. Εκεινο τον καιρό όμως, εγω ελαχιστα απο αυτα γνωριζα και ακομα πιο ελαχιστα υλικα διεθετα. Ετσι λοιπον το 2006 εφτιαξα τον πανθηρά μου με βαση αυτα που ηξερα απο την προηγουμενη μου "θητεια" στο χομπυ αλλα και τα λιγα υλικα που ειχα τοτε. Ειναι βαμενος και παλαιωμενος με τις παραδοσιακες τεχνικες wash , dry brush και σκονισμα με παστελ. Τα βασικα χρωματα ειναι με τα all time classic Tamiya

Εχοντας κυλισει αρκετο νερο στο αυλακι απο τοτε, αλλα και αφου ο φιλος jagdpanther με προμηθευσε προσφατα με μερικους dry tranfers Γερμανικους σταυρους

, αποφασισα να κανω αυτο το reset στο οποιο θα προσπαθησω να εφαρμόσω το περηφημο color modulation όσο πιο πιστα μπορώ (ξεπατηκωμα δηλαδη

), ετσι όπως αυτο εφαρμοζεται σε ενα dvd που ειχε κυκλοφορησει ο Μιγκ to 2008 οταν ηταν ακομα μαζι με τον εταιρο καπαδοκη τον wilder.
O πανθηρας της εποχης της μαχης στο Κουρρσκ ηταν φτιαγμενος ετσι:

Καταρχην ξεβαμα του μοντελου. Fornet, κλεισιμο σε σακουλακι για 24 ωρες και μετα με χλιαρο νερο και μια παλια οδοντοβουρτσα αφαιρση των χρωματων. Κατα τη διαρκεια αυτης της ταλαιπωριας μερικα κομματια ξεκολησαν και μερικα εσπασαν, και φτασαμε εδω.
Μερικες απο τις χειρολαβες που εσπασαν ανικατασταθηκαν με συρμα απο αλουμινιο. Μερικα απο τα πλευρικα ασπιδια αφαιρεθηκαν ενω σε αυτα που εμειναν εγιναν καποιοες τρυπες και λιγο "τσαλακωσα" με τον ταχυτροχο.
Τα ωραια φυσικα τωρα αρχιζουν.
Το μοντελο ασταρωθηκε με το primer Της Tamiya και ψεκαστηκαν τα κατω μερη με μαυρο της ιδιας εταιρειας.
Στη συνέχεια ξεκινάει το ψεκασμα του βασικού χρωματος με τεσσερεις τονους του κιτρινου. Αρχιζοντας απο τον σκουρο και πηγαινοντας προς τον πιο ανοιχτό. Στις φωτό εχουν ψεκαστει οι δυο πρωτοι πιο σκουροι τονοι.
Για τις οριζοντιες επιφανειες τα διαφορα πανελς μασκαριστηκαν.

Αυτα προς το παρον ελπιζω να μην σας κουρασα.