Αποστολέας Θέμα: Panther D - Dragon - Reset - (Modulatin style...λεμε τωρα!!!)  (Αναγνώστηκε 5206 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
Panther D - Dragon - Reset - (Modulatin style...λεμε τωρα!!!)
« στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 08:42:54 μμ »
Παιδια καλησπέρα
Επεστρεψα στο hobby το 2006, μετα απο 10 και πλεον χρονια απουσιας. Το πρωτο μοντελο που εφτιαξα τοτε μετα την επιστροφή μου ηταν αυτό. 

Το 2006, ο Mig ήδη εκανε θραυση στον τομεα της τεχνικης παλαιωσης των αρματων  με τις επαναστικες τεχνικες του και τα προιόντα του. Εκεινο τον καιρό όμως,  εγω ελαχιστα απο αυτα γνωριζα και ακομα πιο ελαχιστα υλικα διεθετα. Ετσι λοιπον το 2006 εφτιαξα τον πανθηρά μου με βαση αυτα που ηξερα απο την προηγουμενη μου "θητεια" στο χομπυ αλλα και τα λιγα υλικα που ειχα τοτε.  Ειναι βαμενος και παλαιωμενος με τις παραδοσιακες τεχνικες  wash , dry brush και  σκονισμα με παστελ. Τα βασικα χρωματα ειναι με  τα all time classic Tamiya  :wink:
Εχοντας κυλισει αρκετο νερο στο αυλακι απο τοτε, αλλα και αφου ο φιλος jagdpanther με προμηθευσε προσφατα με μερικους dry tranfers Γερμανικους σταυρους :wink: ,  αποφασισα να κανω αυτο το reset στο οποιο θα προσπαθησω να εφαρμόσω το περηφημο color modulation όσο πιο πιστα μπορώ (ξεπατηκωμα δηλαδη  :mrgreen: :wink:), ετσι όπως αυτο εφαρμοζεται σε ενα dvd που ειχε κυκλοφορησει ο Μιγκ to 2008 οταν ηταν ακομα μαζι με τον εταιρο καπαδοκη τον wilder.

O πανθηρας της εποχης της μαχης στο Κουρρσκ ηταν φτιαγμενος ετσι:

Καταρχην ξεβαμα του μοντελου. Fornet, κλεισιμο σε σακουλακι για 24 ωρες και μετα με χλιαρο νερο και μια παλια οδοντοβουρτσα αφαιρση των χρωματων. Κατα τη διαρκεια αυτης της ταλαιπωριας μερικα κομματια ξεκολησαν και μερικα εσπασαν, και φτασαμε εδω.

Μερικες απο τις χειρολαβες που εσπασαν ανικατασταθηκαν με συρμα απο αλουμινιο. Μερικα απο τα πλευρικα ασπιδια αφαιρεθηκαν ενω σε αυτα που εμειναν εγιναν καποιοες τρυπες και λιγο "τσαλακωσα" με τον ταχυτροχο.

Τα ωραια φυσικα τωρα αρχιζουν.
Το μοντελο ασταρωθηκε με το primer Της Tamiya και ψεκαστηκαν τα κατω μερη με μαυρο της ιδιας εταιρειας.
Στη συνέχεια ξεκινάει το ψεκασμα του βασικού χρωματος με τεσσερεις τονους του κιτρινου. Αρχιζοντας απο τον σκουρο και πηγαινοντας προς τον πιο ανοιχτό. Στις φωτό εχουν ψεκαστει οι δυο πρωτοι πιο σκουροι τονοι.

Για τις οριζοντιες επιφανειες τα διαφορα πανελς μασκαριστηκαν.

Αυτα προς το παρον ελπιζω να μην σας κουρασα.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Panther D - Dragon - Reset - (Modulatin style...λεμε τωρα!!!)
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 09:11:48 μμ »
Δε μας κούρασες καθόλου Γιώργο :mrgreen:
Αντιθέτως με την ξεραϊλα που έχει πέσει στα αρματικά του forum, αμάν κάνουμε να δούμε καμιά κατασκευή :wink:
Όσο αφορά στο ξέβαμα, τσάμπα παιδεύτηκες (και είχες και απώλειες με το Fornet)... Αφού το μοντέλο ήταν βαμένο με Tamiya ένα απλό βούτηγμα σε Azax ή ψέκασμα 2-3 φορές με αυτό και θα είχες καθαρίσει σε ένα τέταρτο της ώρας :wink:
Τώρα για τη συνέχεια... νομίζω πως είναι εξασφαλισμένα καλή :mrgreen:
Anyway, καλά τελειώματα :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος zino

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 04, 2011, 11:06:26 μμ »
Giorgo800 καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου.Κρίμα για τις ζημιές από το ξεβάψιμο αλλά πιστεύω ότι έτσι σου δίνεται η ευκαιρία για περισσότερες δημιουργικές φθορές.Παίρνω κι εγώ θάρρος από τέτοιες προσπάθειες γιατί άφησα το αγαπημένο μου χόμπυ το 1990 και επέστρεψα σχεδόν πριν από 2 χρόνια,νιώθοντας σαν άνθρωπος του Νεάτερνταλ μπροστά σε διαστημόπλοιο.Καλή συνέχεια και αναμένουμε την ολοκληρωσή του. ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 06, 2011, 08:18:19 μμ »
Μανο, σέ ευχαριστώ για τα καλά σου λογια, το ιδιο και εσενα φιλε zino και σου εχυχομαι καλα μοντελα.

Συναιχεια στον πανθηρα με την ολοκληρωση του ψεκασματος του βασικου χρωματος, στο οποιο προσεθεσα τελικα και εναν πεμπτο τονο ξανοιγματος.
οι πεντε τονοι του βασικου  κιτρινου χρωματος ειναι.
1. red brown + dark yellow
2. dark yellow + desert yellow
3. 2 + yellow + buff
4. 3 + buff + white
5. white + buff + 4
Αναλογιες δεν υπαρχουν, ειναι με το ματι, τα αριστεροτερα χρωματα ειναι σε μεγαλυτερη πσοτητα ενω μετα απο καθε "+" η αναλογια του χρωματος μικραινει.  Ολα τα χρωματα ειναι πολυ αραιωμενα  σε ποσοστο πανω απο 50%. Στις μιξεις 1 και 2 χρησιμοποισα το θινερ της ταμιγια ενω στις υπολοιπες τρεις το λακερ θινερ της ιδιας εταιρειας. Ολα τα χρωματα ειναι ταμιγια.
Διαφοροποιοσα τον τροπο φωτισματος των κεκλιμενων καθετων επιφανειών. Δηλαδή, σκουρες εκανα τις ανω επιφανειες και ανοιχτες τις κατω.  Το βαψιμο πηρε αρκετο χρονο γιατι καθε πανελ το μασκαριζα ξεχωριστα ψεκαζα εναν εναν τους τονους περιμενα να στεγνωσει και μετα αντε παλι τα ιδια για κεθε πανελ.  Επεμεινα στο εντονο κοντραστ γιατι στα επομενα σταδια αυτο θα μειωθει.
Αυτα προς το παρον, τα επομενα σταδια θα ειναι  πολυ ενδιαφεροντα πιστευω.
Α ξεχασα να πω οτι ο πανθηρας θα γιενι μονοχρωμος.
Ελπιζω να σας αρεσει φιλοι μου. Περιμενω τα σχολια σας,  παρατηρησεις... κλπ κλπ  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 06, 2011, 08:50:49 μμ »
Γιώργο, καλή η προσπάθεια σου μέχρι εδώ, απλά (και σύμφωνα με προσωπικές μου εμπειρίες) για το συγκεκριμένο άρμα στον εμπρός θώρακα του σκάφους ,καλό είναι το "φώτισμα" να γίνει απο πάνω πρός τα κάτω και όχι αντίθετο.Το ίδιο θα πρότεινα και για την πλευρική θωράκιση στον πύργο.Τελευταία πρόταση να περιποιηθείς με τον ίδιο τρόπο και την πίσω  στρόγγυλη θυρίδα διαφυγής του πύργου καθώς και κάποιες πλάκες θωράκισης στα schurtzen. Μοναδική ένσταση η γραμμή με φώτισμα στο ύψος της βάσης του πύργου(στην οριζόντια επιφάνεια του σκάφους) , όπου δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται.Καλή συνέχεια με την υπόλοιπη διαδικασία!.... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 07, 2011, 07:46:43 μμ »
Θα συμφωνησω με τον Θαναση.....εχεις κανει ''αναποδα'' φωτισματα......δεν πειραζει το σωνεις πολυ ευκολα.Οσο για τις τονικοτητες και την θεληση σου να ασχοληθεις με την συγκεκριμενη τεχικη βαψιματος δειχνει οτι θες να κανεις το επομενο μεγαλο βημα ::salut::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 07, 2011, 08:28:38 μμ »
Γεια σου ρε Γιωργη με τα ωραια σου!Απ'ο,τι βλεπω το modulation ξελογιασε και σενα!  :mrgreen: Διορθωσε τον χρωματισμο στις επιφανειες που σου ειπε ο Θανασης (Hummel Moss) και συνεχιζεις μια χαρα.Καλη συνεχεια  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 07, 2011, 11:43:15 μμ »
Παιδιά, Θαναση (Hummel Moss), Γιώργο (GIOMEF), Κωστα (Ernst Barkman) σας ευχαριστώ για τα σχολια σας και τα καλα σας λογια.
 ::arrowred:: Θαναση, να σαι καλα φιλε, οσον αφορα το  schurtzen το εχω "περιποιηθει" δεοντως  :wink:,  απλα δεν φαινεται απο αυτες τις φωτο. Για την θυριδα διαφυγης που λες και αυτη θα τυχει αναλογης περιποιησης στα επομενα σταδια.

Οσον αφορα τωρα τις σκιασεις - φωτισματα.
Το εγραψα  και πιο πανω οτι τις καθετες επικλινεις επιφανειες τις φωτισα "αναποδα".  Δηλαδη φωτισμα κατω, σκιαση πανω. Και αυτο γιατι?
Πιστευω οτι ετσι και αλλιως το colοr modulation, ετσι όπως εφαρμοζεται απο το μιγκ και τους υπολοιπους ειναι ουσιαστικα μια ουτοπιά. Περισσοτερο ειναι καλιτεχνικη προσεγγιση παρα ρεαλισμός. Γιατι δεν λαμβανει υποψη (οπως στη ζωγραφικη), μια πηγη φωτος και συμφωνα με αυτη να γινονται οι σκιασεις και τα φωτισματα,  αλλα  σκιαζει το αρμα "ομοιομορφα", δηλαδη σε ολες του τις πλευρες με βαση το πανω - κατω.
Ετσι λοιπον αποφασισα εγω να το κανω "αναποδα".  :wink: 

Αλλωστε αν παρατηρησουμε τοσο φωτογραφιες, αλλα και καλιτεχνικες απεικονεισεις αρματων βλεπουμε οτι φωτισματα υπαρχουν και στις κατω επιφανεις των πανελς.

Ενα τυχαιο παραδειγμα , μια καλιτεχνικη απεικονιση της ταμιγια

και οι οδηγιες του συγκεκριμενου πανθηρα της dragon

Σας ευχαριστω και παλι  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 08:30:26 μμ »
Ενα πολυ μικρό update.
H διαδικασια ειναι αργη και τραβαει σε μακρος.
Με vallejo model color σε τονους ανοιχτου κιτρινου sand και ασπρου εκανα detail modulation. Εβαψα δηλαδη καποιες μικρες λεπτομερειες όπως καπακια θυριδες χερουλια κλπ ωστε να αναδειχθουν περισσότερο.
Μετα, με λαδια  προσθεσα περαιτέρω highlights,  αλλα και σκιες σε επιλεγμενα σημεια του αρματος ωστε να αυξηθει το κοντραστ.
Αυτα τα λιγα προς το παρόν.
Θα ακολουθησουν σηματα, φιλτρα wash και βλεπουμε...

Καλες γιορτές σε όλους  ::salut:: ::kerasma::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 11:01:11 μμ »
Δυστυχως Γιωργη μου δεν εχω δουλεψει την τεχνικη για να σου δωσω αξιοπιστες συμβουλες.Στα ματια μου φανταζει πολυ ωραιο και ιδιαιτερα καθαρο το βαψιμο σου απλα καποια καπακια πανω στο deck του κινητηρα μου φαινονται υπερβολικα "λευκα"   :?
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 11:14:16 μμ »
Θα συμφωνήσω με τον Κώστα. Κι εγώ δεν την έχω εφαρμόσει την συγκεκριμένη τεχνική και δεν μπορώ να δηλώσω ότι είμαι και ιδιαίτερα ένθερμος οπαδός της. Παρόλα αυτά η δουλειά που έχεις κάνει μέχρι τώρα Γιώργο δείχνει πολύ ωραία. Και στο ότι κάποια καπάκια στο deck του κινητήρα δείχνουν πολύ ανοιχτά σχεδόν λευκά θα συμφωνήσω και μήπως στη συνέχεια παρ'όλα τα washes κλπ κλπ που προβλέπει το modulation δεν κατορθώσεις να τα φέρεις στην τονικότητα που πρέπει ομογενοποιώντας το σύνολο.   :roll:

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 11:39:07 μμ »
Γιώργο προχώρα να το δούμε. Μάλλον  όμως θα σε στεναχωρήσω σε ένα πράγμα Εαν το κάνεις Κουρσκ που το δίνει η εταιρία θα πρέπει να έχει και πράσινη παραλλαγή. Φοβάμαι ότι αυτή μπορεί να "κρύψει" το modulation.
Μιλώ εκ πείρας γιατί πήγα να κάνω το ίδιο στο Ferdinand και από την στιγμή που πέρασε η παραλλαγή( σαφώς πιό "βαριά" από του Πάνθηρα) τα φίλτρα και τα wash το modulation χαιρέτησε :(

Η γνώμη μου είναι να κάνεις την συγκεκριμένη τεχνική σε ένα μονόχρωμα άρμα για να δείξει.

Φιλικά

::salut::
type less model more

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 11:51:43 μμ »
Παιδια, Κωστα και Νικο σας ευχαριστώ για τα σχολια σας και τα καλα σας λογια.
Οντως εχετε δικιο, τα καπακια ειναι πολυ ανοιχτα και κανουν εντονη αντιθεση. Κι εγω προβληματιστηκα, αλλα τα εκανα ετσι εσκεμενα για να υπαρχει εντονο κοντραστ αλλα και διαφορα τονικοτητας.
 Ελπιζω  και.... ευχομαι  ::pop::   :mrgreen: στα επομενα σταδια με τα ματζουνια που θα πεσουν να ομογενοποιηθουν καπως και να μην χτυπανε τοσο εντονα.
Αν παλι δεν.....  ε!  δεν θα ελθει και η συντελεια του κοσμου  :mrgreen: :wink: 
 reset ειναι το μοντελο, τι ειχαμε τι χασαμε...  :mrgreen: 
Αυτο που θα κρατησω ειναι ο πειραματισμός  και η προσπαθεια.
Να ειστε καλα παιδες.  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 11:58:35 μμ »
Δημητρη, μονοχρωμο θα το κανω.
Η Dragon  δινει σηματα για  αρμα της Γκροςντοιτσλαντ το οποιο ηταν μονοχρωμο.
Τα αρματα της gros εχω την εντυπωση οτι ήταν μονοχρωμα τη συγκεκριμενη περιοδο του Κουρσκ.
Τωρα αν δεν ηταν.... το κριμα στο λαιμο της dragon.  :mrgreen: :mrgreen: 8)

Να 'σαι καλα φιλε  ευχαριστω  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 12:54:47 πμ »
Δεν ήταν....

Η Dragon  έχει πίαστεί πολλές ...οφσάιντ με τα profiles που δίνει.

type less model more

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 02:56:39 μμ »
Στο Κουρσκ η G. D δεν ειχε οργανικα ακομη πανθηρες. Υποστηριζοταν.  Αλλα το κιτ της dragon που το δινει για την μαχη του Κουρσκ ειναι λαθος.
Θα ελεγα ομως  μικρη σημασια εχει, μια και ειναι πειραματικο μοντελο. Παντως εχει δικιο ο στρατηγος, αμα πεσουν πρασινα και καφε, αλλαζει το σκηνικο. Στο μονοχρωμο κανεις δουλεια.
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος PanzerAlex

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 04:26:43 μμ »
Μου αρέσει το βάψιμο. Δεν θα ανυσηχούσα για το αν κάποια χρώματα είναι πολύ ανοικτά. Μόλις πέσει το weathering θα δείξει.
Αλλά και τότε με ένα φιλτράκι το σκουραίνεις εάν χρειαστεί.

Καλή συνέχεια, P.A.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 07:36:03 μμ »
Δεν ήταν....

Η Dragon  έχει πίαστεί πολλές ...οφσάιντ με τα profiles που δίνει.

Στρατηγε, μαλλον εχεις δικιο.  ::salut::
Ειχα την εντυπωση οτι οι πανθηρες της GD ήταν μονοχρωμοι την περιοδο Κουρσκ και λιγο μετα, αλλα μαλλον εχω πεσει εξω.
Τεσπα.
Αλλωστε  το ζητουμενο  εδω ειναι το περηφημο modulation  :mrgreen: και ο πειραματισμός και λιγότερο η ιστορικοτητα της κατασκευής.
Αλλωστε όσο το δουλευω όλο και διαπιστωνω μικρες και μεγαλες αστοχιες στην κατασκευή που ειχα κανει την εποχη που το εφτιαξα, πριν 5 χρονια.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 08:26:07 μμ »
To θέμα εδώ είναι η συγκεκριμένη τεχνική και εμένα μου φαίνεται ότι πετυχαίνεις ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Πάντως και εμένα οι γρύλιες πίσω δεν μου κάθονται καλά τόσο ανοιχτές, θα έλεγα μάλιστα ότι θα ήταν καλύτερα να κάνεις το αντίθετο καθώς η κυκλοφορία θερμού αέρα εκεί, μαζί με ότι άλλο συμπαρασύρει, μάλλον πιό σκούρα θα έκανε την περιοχή.

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 10:07:04 πμ »
Και εγω δεν είμαι οπαδός της τεχνικής αυτής την βρίσκω ιδιαίτερα καλλιτεχνική. Στο θέμα μας τώρα το αποτέλεσμα είναι λίγο έντονο στην τονικότητα δεν ξέρω πως θα δείξει μετά τα φίλτρα κτλ, βρίσκω πολύ μεγάλη αντίθεση στην τελευταία σκιά και στο τελευταίο φώτισμα. 
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 03:03:41 μμ »
Παιδια, Φιλιππα, και Γιαννη σας ευχαριστώ για τα σχολια σας.  Καποια πραγματα φαινονται λιγο εντονα, βεβαια θα δουμε πώς θα δειχνουν οταν τελειώσει το μοντελο.

Οι εργασιες προχώρησαν με τα παρακατω σταδια.
1. Tοποθετηθηκαν τα σηματα., και σφραγιστηκαν με παρκετικη.
2. dot faiding με λαδια σε σαντ καφε κιτρινες και λευκες αποχρώσεις.
3.Ακολουθησε ελαχιστο chipping με ανοιχτο σαντ κυρίως στις πλαινες πλακες θωρακισης. Περισσοτερο γρατζουνισματα θα τα ελεγα παρα ξεφλουδισμα του χρωμματος καθως οι πανθηρες στο Κουρσκ μόλις ειχαν παραδοθεί στις μοναδες οποτε το ξεφλουδισμα του χρωματος ειναι μαλλον υπερβολικο..
4.Στη συνεχεια ακολουθησαν δυο φιλτρα της mig production ενα καφε και ενα ανοιτο γκρι σαντ.
5. Επομενο σταδιο μερικα Pin wash με τα νεα wash της AK interactive τα οποια ειναι πολυ καλα και δεν μυριζουν σχεδον καθολου.
 6. Βαφτηκαν και παλαιωθηκαν τα εργελεια, οι βοηθητικες ερπυστριες και οι εξατμησεις .
7. Τελος, αλλο ενα πολυ λεπτό  σαντ φιλτρο αυτη τη φορα οχι σμαλτο αλλα ακρυλικο vallejo σε αναλογια χρωμα / νερο 9/1 για να δεθουν καπως τα διαφορετικα χρωματα μεταξυ τους.

Μετα απο ολα τα παραπανω φτασαμε εδω.

Οποιαδηποτε σχολια και παρατηρησεις ειναι παντα καλοδεχουμενα.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 09, 2012, 09:05:52 πμ »
Γιώργο πολύ καλή δουλειά και πράγματι όλα τα βήματα που περιγράφεις φαίνονται. Επίσης οι διαφορές της τονικότητας έδεσαν πλέον πολύ όμορφα.
Εγώ θα έκανα και στα πλαινά του κυρίως πήγματος αλλά και χαμηλά μπρος μερικές γρατσουνιές με κίτρινο για οπτική ποικιλία  :roll:

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 09, 2012, 09:43:00 πμ »
Γιώργο πολύ μεγάλη διάφορα, πιστεύω ότι έχει γίνει μεγάλη χρωματική αλλαγή, δώσε καμιά φώτο απο πάνω 
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 09, 2012, 10:00:17 πμ »
 ::arrowred:: Φιλιππα Σ ευχαριστώ για τα καλα σου λογια.  Για τις γρατσουνιες χαμηλα που λες το εχω υπ όψιν μου θα δω τι μπορω να κανω.  ::salut::

::arrowred:: Γιαννη Σ ευχαριτώ φιλε να 'σαι καλα, και χρονια πολλα για τη γιορτη σου, ο,τι επιθυμεις  με υγεια.  ::salut::   

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 10, 2012, 08:41:25 μμ »
Γιωργη νομιζω οτι ισοροπησαν πολυ καλα οι χρωματικες αντιθεσεις  :wink: Ποσες φορες περασες βερνικι αναμεσα στο σταδια;

Tags: panther d