Αποστολέας Θέμα: The last Day of Hms Ark Royal 1/600 Airfix  (Αναγνώστηκε 7235 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
The last Day of Hms Ark Royal 1/600 Airfix
« στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 01:38:37 μμ »
Καλημέρα σε όλη την παρέα....
Εδω και αρκετές μέρες έχω καταπιαστεί ,μεταξύ άλλων βέβαια, με το Αρκ Ρόγιαλ της Μαμάς Αirfix στην 1/600.

Εντάξει το κιτ έχει χαραγμένη και την ημερομηνία του καλουπιού....μαντέψτε,οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν αγέννητοι.Η ημερομηνία αυτού 1966........τώρα μήνα μη με ρωτάτε ,δεν γράφει.
Και θα ρωτάτε βέβαια!Που πας και μπλέκεις ,....... :smiley-sex014:Τι να κάνω βίτσια είναι αυτά.
Πέρα από την πλάκα όμως το κιτ προσφέρεται για να ασελγήσεις πάνω του......με την καλή έννοια ε; :lol18:
Ειναι σαν να έχεις ένα μάστερ και να προσπαθείς να του βάλεις όλη αυτή τη λεπτομέρεια που το κάνει αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες.Δεν ξέρω αλλά ''ερωτευτηκα''την κατάσταση και στο τέλος το ιδιο το σκάφος.......

Αρκετά με την ψυχανάλυση ,λίγα λόγια για το πλοίο και μετά βουρ στο ''ψητό''

Το Αrk Royal ήταν το πρώτο σύνχρονο αεροπλανοφόρο του Βασιλικού πολεμικού ναυτικού.Το πρώτο πραγματικό αεροπλανοφόρο που από την αρχή σχεδιάστηκε για αυτό το σκοπό.
'Ολα τα προγενέστερα αεροπλανοφόρα ήταν μετασκευές καταδρομικών ή άλλων πλοίων.
Η καινοτόμος σχεδιασή του παρέμεινε διαχρονική και εξελίχθηκε με την πάροδο των δεκαετιών φθάνοντας μέχρι τις μέρες μας με τις σύνχρονες κλάσεις των αεροπλανοφόρων και στην κλάση Nimitz.

Το πλοίο καθελκύστηκε το 1937.Είχε δύο επίπεδα υψηλόροφων υποστέγων και τη μεγαλύτερη μέχρι τότε χωριτικότητα σε αεροσκάφη.
Το σημαντικό χαρακτηριστικό του όμως ήταν η θωράκιση σε κατάστρωμα και υπόστεγα ,το τοίχωμα των οποίων ηταν στο αρχικό σχέδιο και δομικά συνδεμένο με το κύτος του σκάφους.Αυτό απόδείχθηκε σωτήριο για το πλήρωμα οταν το Νοέμβριο του 1941 τορπιλίστηκε από το υποβρύχιο U-81 χάνοντας μόλις έναν άνδρα από το πλήρωμα των 1580 ανδρών.

Λοιπόν...!Αισίως έχω φτάσει εδώ....μιλάμε για πολύ ψιλικοκό ,τα κομμάτια πάρα πολλά και θέλει και άλλα.
Ρίξτε μια ματιά και τα λέμε......

Εδώ φαίνονται τα στηρίγματα από sprue και τα διάφορα διαχωριστικά.Επίσης τα δυο μπαλκόνια που δεσπόζουν στη μέση του σκάφους και που θα φυλοξενήσουν γερανούς και λέμβους.Του κιτ ηταν πανχοντρα και χωρίς καμιά λεπτομέρεια.

Μεγάλη παράληψη από την εταιρεία ηταν η  θωράκιση στα ισαλα....  

Εδώ κάποια τμήματα ξυλόθηκαν και αντικαταστάθηκαν από μήκη πλαστικού ,οπως τα στηρίγματα των σωστικών μέσων(φωτο στη μέση).Προστέθηκαν και διάφορες μικρές λεπτομέρειες που φαίνονταν στις φωτο και στο κιτ απλά δεν υπήρχαν.

Η οροφή των φωλέων των πυροβόλων λέπτεινε με τη βοήθεια λίμας και διαφοροποιήθηκαν από το πάχος του διαδρόμου των αεροσκαφών.

Ενα πολύ ωραίο εφέ και βέβαια ορατό στις φωτο του σκάφους ειναι τα γαζιά των κολλήσεων που στα συγκεκριμένα σημεία του σκάφους κάνουν ''μπαμ''Εγιναν με ΖΤΠ(ζεσταμ,τεντωμ,πλαστικ)και υγρή κόλλα.

Η γέφυρα ...για τα παράθυρα χρησιμοποίησα σκάλα από φωτοχαραγμένα.

Αυτά λοιπόν για απόψε ....θα επανέλθω με φωτο από την διορθωμένη πλώρη του σκάφους μια και η εταιρεία την έχει δώσει λάθος και θα χρειαστεί αρκετή δουλειά για να δείξει σωστά.
Οπως πάντα στη διαθεσή σας για σχόλια και παρατηρίσεις.Οταν θα προχωρήσει αρκετά θα παρουσίασω και τη θάλασσα που θα το φιλοξενίσει αλλά αυτή τη φορά χωρίς αφρούς.........αναμείνατε ....... :icon_salut:

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Απ: The last Day of Hms Ark Royal 1/600 Airfix
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 01:54:24 μμ »
Χαρά στο κουράγιο σου που έμπλεξες με τόσο παλιό κιτ! Καλή συνέχεια, θα περιμένω πως και πως το αποτέλεσμα γιατί είμαι σίγουρος ότι θα ζωγραφίσεις πάλι! ;)

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 05:34:04 μμ »
Φίλε Σταμάτη πες μου ποιός ή τι σε πείραξε... Δεν εξηγήται αλλιώς αυτό το αυτομαστίγωμα, ο αυτοφραγκελισμός...

Όλο σε περίεργες κλίμακες παίζεις τώρα τελευταία....

Καλή συνέχεια, παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 12:36:13 πμ »
Σταμάτη, με την γνώση του αντικειμένου, την υπομονή και επιμονή σου, στο τέλος θα το κάνεις κουκλί, καλή συνέχεια.
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 01:09:45 πμ »
Πω Πω!!!! Ακόμα και το κουτί, είναι από 1966 - που το ξέθαψες???

Σου έχουμε εμπιστοσύνη όμως, θα το δαμάσεις το χρέπι!!! Και μια ερώτηση: θα βάλεις και το Tribal που πήγε να παραλάβει το πλήρωμα?
Καλή συνέχεια καπετάνιε ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 05:56:35 πμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ ,τα σχολία σας μου δίνουν το κουράγιο που χρειάζομαι..... ::salut::

Αlex σε ευχαριστώ ,ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας.!!! ::salut::

Νίκο το κιτ βρέθηκε κατά λάθος στα χέρια μου,το οποίο το έδωσα να το φτιάξει ο γιός μου,αυτά σε πρώτη φάση ,σε δεύτερη φάση το κιτ με φώναξε από το σημείο που ήταν παρατημένο.Για την κλίμακα είπα να δοκιμάσω κάτι από τα δύσκολα που επιχειρειτε κατά καιρούς.Αλλά είπαμε η 1/700 είναι για μεγάλα παιδιά....Σε ευχαριστώ πολύ. :mrgreen: ::salut::

Γιώργο μου σε ευχαριστώ πολύ ,παλέυω με κάτι φωτο παλιές και κάτι σχέδια θολά..... :mrgreen:Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. ::salut::

Δημήτρη μου ,ήρθε στα χέρια μου μάλλον κατά λάθος .Για το tribal που λες πότε έγινε στην αρχή της υπηρεσίας του ;Γιατί θα το κάνω λίγο πριν το σκεπάσει η σιωπή του βυθού. :mrgreen: ::salut::Σε ευχαριστώ πολύ φίλε,κρίμα που δε κατάφερα να έρθω στην έκθεση . :( ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 08:31:48 πμ »
.....Για το tribal που λες πότε έγινε στην αρχή της υπηρεσίας του ;Γιατί θα το κάνω λίγο πριν το σκεπάσει η σιωπή του βυθού....

Αναφερόμουν ακριβώς στην τελευταία μέρα του, όταν δύο αντιτορπιλικά κλάσης "L" (και όχι Tribal, όπως είπα αρχικά - λάθος μου :oops:) το HMS Legion και το HMS Laforey, το πλεύρισαν για να παραλάβουν το πλήρωμα (έγιναν δύο εγκαταλείψεις - το πλήρωμα εγκατέλειψε και επανήλθε πριν βυθιστεί). Με παρέσυρε η Revell που το έδινε (1/720), παρέα με ένα Tribal. Από όσο ξέρω όμως δεν κυκλοφορεί L Class στην 1/600, οπότε.......

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 03:18:19 μμ »
Tώρα κατάλαβα ,το πλάνο έχει ως εξής ,το πλοίο αδειο και έρημο από πλήρωμα και παρατημένο στην τύχη του .Είμαι εν αναμονή των φωτοχαραγμένων της white ensing και έχω κάνει και κάποιες προσπάθειες να βρεθεί σετ φιγούρων στην 1/600 οπότε ισως αλλάξω το αρχικό πλάνο τοποθετόντας τες.
Σε ευχαριστώ Δημήτρη μου. ::salut::

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 09:32:07 πμ »
Oπότε θα πρέπει να το κάνεις με κλίση. Η παρακάτω φωτογραφία σου δίνει μια ιδέα για την κλίση που πήρε (φαίνεται και το HMS Legion). Επίσης φαινεται ότι το πλήρωμα ΔΕΝ το έχει εγκαταλείψει:

Αφού το κιτ της Airfix δίνει ύφαλα, υποθέτω ότι (για σένα) είναι εύκολο να φτιάξεις κάτι τέτοιο  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 12:59:08 μμ »
Καλημέρα Δημήτρη φίλε,ναι ακριβώς αυτό θα είναι το πλάνο,το έχω ιδη υπό κλίση ισως να μην φαίνεται στις φωτο που είναι με τη βάση.Τώρα για πλήρωμα θα δουμε,αν βρω θα μπει αν οχι θα το κάνω μόνο και έρημο.Υποτίθεται οτι κάποια στιγμή εγκαταλήφθηκε στην τύχη του. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 01:03:26 μμ »
ώπα 1966(!) και σε κλίμακα 1/600; καλή συνέχεια Σταμάτη μου η επιτυχία είναι αυτονόητη ::icon_thumright::
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 09, 2011, 11:56:00 πμ »
θεόφιλε να σε καλά για τα κουράγια φίλε μου ,σε ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος ΑρηςΚ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 08:39:17 μμ »
Καλή συνέχεια και από εμένα! Είναι πάντα πολύ ευχάριστο να βλέπει κανείς αυτά τα παλιά-έως-αρχαία κιτ να τυχαίνουν τόσο αξιόλογης μεταχείρισης.
φιλικά,
Α.

Αποσυνδεδεμένος apostolos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νίκη - Λουτράκι πάνω κάτω
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 06:33:41 μμ »
Καλή συνέχεια φίλε, ανυπομονώ να δω πάλι τί θα κάνουν τα χεράκια σου.  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 08:53:25 μμ »
Σταμάτη ,καλή συνέχεια φίλε,πολύ όμορφο σκάφος :wink:,τι έχουν να δούν τα ματάκια μας πάλι :!: :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 11:13:59 μμ »
Φίλε ʼρη σε ευχαριστώ πολύ,πισεψέ με το απολαμβάνω περισσότερο από τα πλήρη κιτ άλλων εταιρειών που απλά κολλάς και βάφεις.Η προκληση είναι μεγάλη για ένα σωστό ΑRK......oσο το δυνατόν βέβαια. ::salut::

Απόστολε σε ευχαριστώ πολύ φιλαράκι για τις φιλοφρονήσεις. ::salut::

Νίκο φίλε είναι το ελάχιστο scrats σε σχέση με τα δικά σου ποιήματα.Σε ευχαριστώ πολύ. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 06:42:46 πμ »
Φίλοι μου καλημέρα ,μετά από αρκετό καιρό και μεταξύ άλλων ,προχώρησα και το Αρκ.
Εχει πέσει ήδη πολύ δουλειά και μάλλον χρειάζεται και άλλη στο κατασκευαστικό,στο χρωματικό ακόμα δεν λέω τίποτα μια και η τεχνική της λακ φαντάζει μονόδρομος χωρίς να είμαι βέβαιος για το αποτέλεσμα.
Πάμε σε μερικές φωτογραφίες από την πρόοδο και επανερχόμαστε.

Πλώρη,το μεγάλο στοίχημα στο κατασκευαστικό.Της Airfix είναι τελείως λάθος και το στοκάρισμα δεν σώζει την κατάσταση.

Μασκαρίστηκε το επίμαχο σημείο για να μην λερωθεί το υπόλοιπο σκάφος.
Περάστηκε όλη η πλώρη με αρκετή ποσότητα  magic sculp και στην κυριολεξία
έγινε γλυπτική στην πλώρη. Ο χρόνος στεγνώματος είναι πολύ αργός και έτσι
διαμορφώθηκε στην τελική της μορφή αφαιρόντας και προσθέτοντας magic ,

Eδώ φαίννεται το τελικό αποτέλεσμα.Ελάχιστο στοκάρισμα χρειάζεται πιά για το τελικό φινίρισμα.
Πίστευω οτι το αποτέλεσμα έιναι πολύ κοντά στην πραγματική πλώρη του Αρκ.

Ενα άλλο θέμα που είχε η εταιρία ήταν το μεγάλο μήκος του κεκλιμένου καταστρωματος που υπήρχε στην πλώρη .
Στο πραγματικό σκάφος ήταν πολύ μικρότερο.Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε προσθέτοντας μερικά φύλλα πλαστικού και αρκετή
ποσότητα στόκου.

Τέλος για σήμερα με τη γέφυρα... και εδώ τα πράγματα απέχουν πολύ από την πραγματικότητα .
Μερικές φωτο μια και μάλλον δεν υπάρχουν πολλά να εξηγηθούν ,πολλές φωτο της πραγματικής κόψιμο ράψιμο και πολλά ευχέλαια.

Και τέλος μία ,έτσι για το μπούσουλα.   

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και την προσοχή σας ,περιμένω τις όποιες εντυπώσεις ,παρατηρισεις ,απορίες για περισσότερη συζήτηση.
Να είστε όλοι καλά και μοντελάρετε ασύστολα ,είναι το καλυτερο ανχωλυτικό για την κρίση που μας μαστιζει.
Κάποιοι έχουν βαλθεί να καταστρέψουν τα ονειρά μας ας μην τους το κάνουμε καλά!

Επόμενο up με πολύ χρώμα!!! ::keep_mod:: ::avgreekflag5pn::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 11:58:01 πμ »
Πάλι "ζωγραφίζεις" Σταμάτη... :!:

Καλή συνέχεια :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 12:07:25 μμ »
Τα σχόλιά μας είναι θετικά.
Σταμάτη ευχόμαστε καλή συνέχεια. ::salut::
Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 08:09:43 μμ »
Όπως πάντα φαίνεται ότι θα το δαμάσεις και αυτό το....θεριό. Ομολογώ ότι δεν ήξερα ότι είναι τόσο λάθος το μοντέλο της μαμάς Airfix.

Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια φίλε  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 10:23:50 μμ »
Πολυ ωραια δουλεια εωσ εδω.
Καλη συνεχεια.

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 26, 2012, 06:09:00 πμ »
Μάνο ,ευχαριστώ φίλε ,το κατα δύναμην,και όπως πάντα στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό.Είδωμεν!

Βασίλη ,Μαρία σας ευχαριστώ πολύ φίλοι μου.

Δημήτρη ευχαριστώ πολύ για το κουράγιο φίλε,'οντως στην αρχή νόμιζα οτι θα πρόσθετα μόνο λεπτομέρεια ,συγκρίνοντας όμως με φωτογραφίες ,βρήκα πολλά καλούδια για χειρουργείο.

Κώστα , σε ευχαριστώ πολύ φίλε!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 12:37:47 πμ »
Το μόνο σου ελαφρυντικό για αυτόν τον μαζωχιστικό αυτοβασανισμό είναι ότι δεν κυκλοφορεί άλλο κιτ με το ίδιο θέμα...

Σταμάτη τρώγοντας έρχεται η όρεξη και η δικιά σου είναι τεράστια, εγώ έχω μείνει ακόμα στο φαΐ...

Καλή συνέχεια, παλεύεις με θεριά...  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 01:06:45 πμ »
Δώσε βρε καλλιτέχνη  :o :o :o
Αλλοι σκαλίζουν φιγούρες και εσύ ...καράβια  :mrgreen:
Φοβερός βρε Σταμάτη ,οπως πάντα .Καλή συνέχεια :wink:
 :D :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 02:19:08 μμ »
Νικόλα ,ακριβώς έτσι είναι φίλε ,θα προσπαθήσω για ένα πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα,το ξέρω δεν σου αρέσουν οι παντόφλες ,αλλά αυτό είναι ο πρόγονος όλων των αεροπλανοφόρων και είναι κατά τη γνώμη μου must για κάθε συλλογή καραβιών.Σε ευχαριστώ πολύ φίλε . ::salut::

Μόνο πλώρες Γιώργο μου :mrgreen:Σε ευχαριστώ πολύ φίλε ! ::salut::

Tags: