Αποστολέας Θέμα: The last Day of Hms Ark Royal 1/600 Airfix  (Αναγνώστηκε 7216 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Απ: The last Day of Hms Ark Royal 1/600 Airfix
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 02, 2012, 10:47:57 πμ »
Καλημέρα συνάδερφοι!  ::salut::

Έπεσαν τα πρώτα χρώματα....και προχώρησα στην αφαίρεση του ανοιχτού γκρι με την τεχνική της λακ που χρησιμοποιώ για πρώτη φορά και μάλιστα σε πλοίο στην 1/600.Τα συναισθήματα ανάμικτα μια και δεν είμαι πλήρως ικανοποιημένος ,ελπίζω η όλη εικόνα να φτιάξει πρός το καλύτερο μετά από το weathering με λάδια που θα ακολουθήσει .Τα συμπεράσματα δικά σας !

Τα χρώματα που χρησιμοποίησα μέχρι εδώ,  HU 157 Azzure grey για το σκούρο γκρι  , RLM 76 Light blue GUNZE για το ανοικτό......
Ξέρω είναι γερμανικό και αεροπορικό :mrgreen:.....αλλά θα παίξει μόνο ως βάση για να πατήσουν τα λάδια....ηθελα κάτι που να πηγαίνει πρός το μπλε γκρι. :mrgreen: ::salut::

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος KATSFLYBY

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 02, 2012, 03:43:57 μμ »
Σταματη αρκετα καλο , αλλα με μερικες παρατηρησεις.
Οπως φανταζομαι και εσυ θα εχεις προσεξει, ειναι μαλλον ''βαρυ'' το chipping effect.Δεν λεω οτι δεν θα μπορουσε να ηταν ετσι καποια στιγμη στην καριερα του, απλα οτι ειναι πολυ βαρυ .
Επισης δεν ειναι αρκετα sharp στα κοψιματα του εκει που σπαει η μπογια δηλαδη.Εδω μαλλον φταιει ο τροπος που απλωσες την Λακ, αλλα ειπαμε ειναι η πρωτη προσπαθεια.
Θα σου προτεινα να δημιουργησης μερικες οριζοντιες  διαχωριστικες γραμμωσεις εκει που ενωνονται η πλακες του hull δηλαδη, και απλα με το μπλε χρωμα που υποτιθεται οτι ειναι απο κατω και με ενα ψιλο πινελακι να βαψεις μερικα paint chips,πανω , κατω και γενικα γυρω απο αυτες .Ετσι θα αυξησεις την αισθηση του hull plating αλλα και της φθορας.
Παραδειγνμα το  Vanguard   http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21501.0.html.
Επισησς μια αλλη τεχνικη για super sharp chipping ειναι να κολλας αρκετα δυνατη κολλητικη ταινια και απλα να την τραβας ξεκολλοντας και λιγο απο την μπογια σε τυχαια σημεια.Αν θελεις μπορεις με μικρες χαρακιες στην επιφανεια της μπογιας με ενα κοφτη να υποβοηθας την ταινια ωστε να την σηκωσει και απο  επιλεγμενα σημεια .Αυτο για μεγαλες κλιμακες περισσοτερο.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 03, 2012, 02:10:18 μμ »
Kώστα ευχαριστώ πολύ φίλε για την απάντηση και τις παρατηρίσεις σου!
Εχεις απόλυτο δίκιο σε όλα και σε μένα κάτι δεν μ΄άρέσει.
Για το τρόπο που άπλωσα τη λακ (με αερογράφο) συμφωνώ και εγώ μάλλον ηθελε με πινέλο να πάει παχιά στρώση και να μπορεί να δουλέψει το πινέλο.Στο τέλος το χρώμα δεν ήθελε να ξεκολλήσει οπότε επιστράτευσα και λίγο οινόπνευμα πράγμα που μου λάσπωσε λίγο το κοφτό αυτό αποτέλεσμα που περιγράφεις.
Τώρα για την εκταση του τσίπινγκ δούλεψα βάση των φώτο από τις τελευταίες ωρες του που το δείχνουν σε κλίση.Κάπου ισως είναι περισσότερο ακόμα και σίγουρα κάπου είναι λιγότερο.
Απλά ξέρεις και εσύ από τη δική σου εμπειρία όταν έχεις φωτο του WWII δεν μπορείς να έχεις πλήρη εικόνα ολόκληρου του σκάφους με όλες τις λεπτομέρειες οπότε αρχίζεις να αυτοσχεδιάζεις με το όποιο ρίσκο για την ορθότητα αυτού που κάνεις.
Σε ευχαριστώ πολύ για τα τιπς σου, θα με βοηθήσουν πολύ σε επόμενα πρότζεκτ.
Το βάψιμο έχει προχωρήσει λίγο παραπάνω και πιστέυω οτι δείχνει καλύτερο χρωματικά αυτό που ενοχλεί ακόμα είναι κάποιο σαγρέ στις επιφάνειες που έχει δημιουργηθεί από τη λακ και το ξέβαμα.

Στο επόμενο up θα δείξω τα υπόλοιπα χρώματα και το εφέ που κάνει στο μάτι σαν σύνολο μια και μιλάμε για την 1/600.Θα εκτιμούσα για άλλη μια φορά τη γνώμη σου όπως και των άλλων συναδέρφων  βέβαια...................................ευχαριστώ πολύ και πάλι. ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 03, 2012, 02:40:45 μμ »
σταματη ολα φτιαχνουν ,και ειμαι σιγουρος οτι το τελικο αποτελεσμα με το βαψημο/φθορες θα σε ικανοποιησει αρκετα
αλλωστε ο καλος καπετανιος στην φουρτουνα φενετε.
και επειδει σε ξερω ειμαι σιγουρος για το αποτελεσμα η δουλεια ειναι φοβερη. :wink:
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 05, 2012, 10:49:46 πμ »
Σπύρο ευχαριστώ πολύ για τις ενέσεις ηθικού :mrgreen: προχωράμε!

Πάμε λοιπόν στη συνέχεια με τη θάλασσα και τα υπόλοιπα χρώματα καθώς και με το weathering της γάστρας,οποιαδήποτε παρατήριση κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Τα χρώματα σε αυτή τη φάση   73 WINE MOLAK και Μαυρο ακρυλικό για την ισαλο γραμμή.

Το ανοιχτό γκρι περάστηκε από πάνω με πιό ανοιχτό γκρι σε λάδι για να αποχτήσει κάποιο βάθος η όλη φθορά
του χρώματος απότα ξεφλουδίσματα.
Επίσης έγινε wash με μαυρο και σκουριές πάλι με λάδια.
Για τη φθορά των ισάλων λευκό λάδι με ελάχιστο κόκκινο και ακόμα πιό λίγο γκρι ,wash με μαυρο και καφέ λάδι
και τέλος  κάποια σημεία τονίστηκαν με μαυρο παστέλ.....όλα αυτά θα δέσουν οταν περαστεί και το ματτ βερνίκι.
Να προσθέσω η λαδιά (πετρελαιοκηλίδα) είναι έμνευση του γιού μου,εγώ απλώς εκτέλεσα. :mrgreen: :wink:

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 05, 2012, 11:05:25 πμ »
Αχ αυτές οι θάλασσές σου!!!!!!
Πρόσω ολοταχώς κατετάνιε. Μανάρι βγαίνει!!!!! ::salut::
Spoiler (hover to show)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 05, 2012, 12:13:26 μμ »
Ωραία η κηλίδα, ίσως να έπρεπε να είναι πιο σκούρα (μαζούτ γαρ) αλλά θα χτύπαγε άσχημα, τώρα δένει πολύ καλά με το υπόλοιπο....

Είμαι περίεργος να δω πως θα κάνεις τις κεραίες στα πλάγια...

Πάμε γερά....  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 05, 2012, 12:25:17 μμ »
Γεια σου ρε Σταματη με τις τρελλες σου θαλασσες.Αψογα προχωραει ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 05, 2012, 01:10:37 μμ »
Σταμάτη προχωράς καλά και συνέχισε έτσι. ::salut::
Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 05, 2012, 01:21:27 μμ »
Δημήτρη σε ευχαριστώ πολύ για τις φιλοφρονήσεις! Εχεις πολύ δίκιο η βάση μου βγήκε λιγο κοντή ,το σκάφος είναι οριακά μικρότερο της θάλασσας. ::salut::

Νικόλα ,η θάλασσα γυαλίζει από τη φωτογράφιση και τα φωτα κάπου η κηλίδα είναι τελείως μαυρη και κάπου καφετίζει.Παρεπιπτόντως μέσα στο μάυρο έβαλα μερικές σταγόνες χρυσού και γίνεται ένα παιχνίδι με το φως.Δεν ξέρω αν είμαι και σωστός ,δεν έχω δει ποτέ μου πετρελαιοκηλίδα.Για τους πυλώνες Νίκο να είναι καλά η white ensign.Eν αναμονή :mrgreen: ::salut::

Γιώργο να 'σε καλά φιλαράκι ,σε ευχαριστώ πολύ. ::salut::

Βασίλη ,Μαρία σας ευχαριστώ πολύ. ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 05, 2012, 01:24:24 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 05, 2012, 01:33:56 μμ »
Ακόμα μία απίστευτη θάλασσα... παρακολουθώ άφωνος!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 05, 2012, 01:53:50 μμ »
Nαι Νικόλα μου γι΄άυτό έβαλα το χρυσό, ιριδίζει απίστευτα!Παραπάνω αναφέρω για τη white ensign με τροποποίηση. :mrgreen: ::salut::

Γιώργο ευχαριστώ πολύ φίλε ,το στοίχημα τώρα πια είναι στο καράβι .Πολλή μικρή η κλίμακα!!! :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 14, 2012, 11:47:04 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!!!

Το Αρκ προχωράει .......ήδη παρέλαβα τα φωτοχαραγμένα της white ensign και κάποια από αυτά έχουν ήδη μπει.
Δυστυχώς το μοντέλο έχει προχωρήσει πολύ και κάποια είναι αδύνατον να τα βάλω τώρα.
Η white ensign έχει κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό το σετ και πραγματικά καλύπτει όλο το σκάφος ,δίνοντάς του ρεαλιστικότητα και λεπτομέρεια.
Ρίξτε μια ματιά στην πρόοδο των εργασιών .Ελπίζω το αποτέλεσμα να σας αρέσει αν και ήδη μου έχει βγάλει την πίστη και δε σας κρύβω οτι το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιεί 100%.

Το κατάστρωμα είναι σχεδόν έτοιμο ίσως μπουν λίγες σκόνες ακόμα.Χρειάζεται ένα ματτ βερνίκι για να δέσουν όλα και να μην γυαλίζει από τα παρκέ.
Η όλη κατασκευή έχει γίνει τελείως ανορθόδοξα και πραγματικά δεν ξέρω που να σταθώ και τι να περιγράψω.Θα χαρώ να απαντήσω στην όποια απορία και σε ότι άλλο έχετε ευχαρίστηση .
Ελπίζω να προλάβω την έκθεση της Χαλκίδας και να είμαι και εγώ παρόν ,Θεού θέλοντως και καιρού επιτρέποντως !!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 14, 2012, 11:50:16 μμ »
Σταμάτη, το παρακολουθώ σα θέμα από την αρχή του και είναι πράγματι εντυπωσιακό τι έχεις βγάλει από ένα πανάρχαιο μοντέλο... καλή συνεχεια! ::salut::
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 14, 2012, 11:52:27 μμ »
Σταμάτη προέβεις σε μοντελιστικό ατόπημα και θα τιμωρηθείς...  ::glossa:: ::glossa:: ::mastigoma::

πριν μας έρθουν τα φωτοέτσια δεν κάνουμε τίποτα.. ενθουσιάστηκες από την ποιότητα του κιτ...  ::glossa::

Κάνε ό,τι είναι να κάνεις να το δούμε τελειωμένο, γιατί στα μισά της κατασκευής πολλά πολλά δεν φαίνονται...

Κατασκευαστικά δεν βρίσκω κάποιο ατόπημα, για τα βαψίματα μπορούμε να μιλάμε για ώρες σε κάθε μοντέλο, ειδικά άμα παίζει ξέφτισμα στα χρώματα και άλλες φθορές...

Για την Χαλκίδα μας έβαλες φωτιές γιατί έλεγα να μην πάω.. ʼμα ανέβεις όμως αλλάζει, οπότε ειδοποίησε...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 15, 2012, 12:00:34 πμ »
Σταμάτη μια χαρά έως τώρα και η θάλασσα πάρα πολύ καλή.
Αντε και καλή συνέχεια. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 15, 2012, 01:12:00 πμ »
Τη βλέπω τη δουλειά, θα... δακρύσουμε πάλι :mrgreen:
ʼντε Σταμάτη, τελείωνε το, ανυπομονώ να το δώ τελειωμένο :wink: :mrgreen:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 15, 2012, 01:30:08 πμ »
εγω το βρισκω αψογο σταματη  ,αν υπολογησεις οτι δεν υπηρχε τιποτα στο κιτ εχεις κανει παπαδες φιλε.
προχωρααααα  :wink:   ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 15, 2012, 08:42:17 πμ »
To κατάστρωμα πολύ όμορφο. Ίσως ήθελε λίγο περισσότερη μαυρίλα (και καλά φρεναρίσματα), γύρω από τα συρματόσκοινα  ::dontknow::

Η είδηση ωστόσο είναι ότι θα πας στη Χαλκίδα: Αν όλα πάνε καλά, θα τα πούμε εκεί!!!
Καλά τελειώματα ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 15, 2012, 09:24:05 πμ »
Αν και δεν ειμαι.... βαπορισιος, αυτο που βλεπω ειναι εντυπωσιακότατο.
Για άλλη μια φορα Σταμάτη δινεις ρεστα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 15, 2012, 01:57:45 μμ »
Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου φίλε!Πραγματικά χαίρομαι που σου κέντρισε το ενδιαφέρον, δικό μου ποστ!.Respect . ::salut::

Νικόλα το ατόπιμα ήταν που δεν είχα παραλάβει το σετ για να δω τι παίζει,δεν είμαι της σχολής ''όλα πάνω , μετά βαψίματα και Αη Νικόλα Βόηθα'' :mrgreen:
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε !  99% μέσα για Χαλκίδα ,θα σου πω και σίγουρα , θα χαρώ πολύ να τα πούμε και από κοντά! ::salut::

Συμεόν σε ευχαριστώ πολύ ,καλή συνέχεια και σε εσένα με την Γιουμποτιάδα! :mrgreen: ::salut::

Μάνο ,εγώ να δεις πόσο θέλω να τελειώσει .Σε ευχαριστώ πολύ . ::salut::

Σπύρο μου σε ευχαριστώ ,θα το δεις και από κοντά. ::salut::

Δημήτρη ,ναι φίλε θέλει λίγο δουλειά εκεί θα περάσω βερνίκι και θα ξαναεπέμβω,τώρα με σκόνες και λοιπά κάνω το ένα βγάζω το άλλο.Σε ευχαριστώ πολύ.Ελπίζω να τα πούμε από κοντά.Κατεβαίνουμε ομαδίτσα......η αφεντιά μου ,ο Γαβρήλης  και ο Ανδρέας. ::salut::

Γιώργο ευχαριστώ πολύ φιλαράκι ,αμοιβαία τα αισθήματα! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 28, 2012, 11:24:27 πμ »
Παίδες καλημέρα .
Σας παρουσιάζω τις φωτογραφίες από το Αρκ τελειωμένο πιά.
Η ρυθμοί στα τελικά στάδια της κατασκευής ήταν πολύ έντονοι προσπαθόντας να προλάβω την έκθεση της Χαλκίδας.
Με αποκορύφωμα την τελευταία μέρα που το μοντέλο τελείωσε 7.00 το πρωί ......11.00 θα έπερνα το πλοίο για να περάσω την ηγουμενίτσα και να παραβρεθώ στην επικείμενη έκθεση.Με ακόμα νωπά τα χρώματα ξεκίνησα!

Πάει λοιπόν και αυτό!
Το Αρκ μου κρατησε συντροφιά αρκετούς μήνες ,ωρες δουλειές πολλές και βελτιώσεις παντού,με αποκορύφωμα την πλήεη ανακατασκευή της πλώρης....δε σασ κρύβω οτι είμαι πολύ ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα μια και δεν υπάρχει κάποιο άλλο αξιόλογο κιτ που να κυκλοφορεί από κάποια εταιρεία και πιστευω οτι έγινε σε γενικές γραμμές καλή δουλειά μεταμορφώνοντας το παμπάλαιο κιτ της airfix ολοκληρωτικά.
Σίγουρα στο τέλος αρκετά πράγματα έγιναν σχετικά βιαστικά για να προλάβω.
Αναμένω για παρατηρίσεις και απορίες ,θα χαρώ να τα πούμε. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 28, 2012, 11:30:36 πμ »
Θεωρώ άτυχους όσους δε μπόρεσαν να το δουν από κοντά, είναι πραγματικά υπέροχο!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 28, 2012, 11:39:27 πμ »
Σταμάτη είναι όντως εντυπωσιακό.
Συγχαρητήρια για την κατασκευή σου.
Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Tags: