Αποστολέας Θέμα: F-14A VF-211 Checkmates Tamiya 1/32 ΤΕΛΟΣ  (Αναγνώστηκε 16026 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
Απ: F-14A VF-211 Checkmates Tamiya 1/32
« Απάντηση #100 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 08:17:28 μμ »
Δεν αφήνεις τα αλατοπίπερα τα λαδόξυδα και τα μπαχαρικά γενικώς, και να ρίξεις ένα postshading επάνω, μπαλώματα με το βασικό σε πιο σκούρους κι ανοιχτούς τόνους και μερικά περάσματα με σκόνες ή tamiya weathering agents και να είσαι εντάξει;

Δημήτρη και εγώ θα συμφωνήσω με τον Νίκο!!
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #101 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 08:23:54 μμ »
Και για να δέσει, πέρνα κι ένα σκούρο γκρι φίλτρο ή αν θες ακόμα πιο βρώμικο ένα μαύρο κι είσαι άρχοντας...

Αποσυνδεδεμένος star570133

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Χανία
« Απάντηση #102 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 08:39:42 μμ »
Δεν διαφωνώ καθόλου.

Για να πω την αλήθεια το σκέφτομαι.

Θα το δοκιμάσω το αλάτι πρώτα σε ένα πρόχειρο που έχω για αυτή τη δουλειά. αν δώ ότι δεν μου κάτσει καλά, τότε θα πάμε στα κλασικά.

To αλάτι όμως είναι μια γρήγορη λύση για να πετύχω το αποτέλεσμα όπως στις φώτο

Αλλιώς πρέπει να κοιμάμαι με τον αερογράφο για μερικές μέρες

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Γιάννης
« Απάντηση #103 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 08:45:10 μμ »
δοκιμασε με το αλατι αλλα οπου εχω δει σε βιντεακια ειναι chipping φαση...αυτο που θες να πετυχεις  στις φωτο ειναι βρωμια και αγριαδα καπως...τεσπα θα τη βρεις την ακρη
παρε και καμια συμβουλη απο κανα αρματα.. ::glossa::
μακαρι παντως να σου βγει ετσι!!!! ::salut:: ::salut:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

πολυ ωραιο μεχρι εδω φυσικα.. 8)

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #104 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 08:49:58 μμ »
Θα συμφωνήσω με τον nosdio και εγώ. Γενικά η τεχνική με το αλλάτι είναι ποιο εφαρμόσιμη σε αεροπλάνα WWII. Πάντως έως εδώ το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #105 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 08:52:04 μμ »
Δημήτρη ωραίο έγινε, από κάτω θα χρειαστείς ένα φιλτράκι όπως το λέγαμε για να εξομαλύνεις κάπως το σκούρο. Για το αλάτι είπαμε,'άλλαξε τα φώτα στο δοκιμαστικό και αποφασίζεις  ::salut:: ::salut::

Γιάννης

Υ.Γ. Οι αντιολισθιτικές επιφάνειες μήπως πρε΄πει να γίνουν λίγο πιο σκούρες?
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #106 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 08:55:44 μμ »
Υ.Γ. Οι αντιολισθιτικές επιφάνειες μήπως πρε΄πει να γίνουν λίγο πιο σκούρες?
[/quote]

Γιάννη περί ορέξεως κολοκυθόπιτα

Αν δείς στο βιβλίο (DACO) οι αποχρώσεις ποικίλουν

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #107 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 09:12:41 μμ »
πρωτα απο ολα εχεις εξαιρετικη δουλεια περιμενω να δω ολοκληρωμενο το γατι και ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι σουπερ αλλα εχω και μια ερωτηση πως γινεται αυτο με το αλατι δεν το εχω ξαναακουσει αν θελεις και εχεις χρονο κανε μια περιγραφη τις τεχνικης αυτης

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #108 στις: Ιανουαρίου 05, 2012, 02:02:32 μμ »
πρωτα απο ολα εχεις εξαιρετικη δουλεια περιμενω να δω ολοκληρωμενο το γατι και ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι σουπερ αλλα εχω και μια ερωτηση πως γινεται αυτο με το αλατι δεν το εχω ξαναακουσει αν θελεις και εχεις χρονο κανε μια περιγραφη τις τεχνικης αυτης
΄

Σου παραθέτω το link που έχω δει την τεχνική με το αλάτι.

http://s362974870.onlinehome.us/forums/air/index.php?s=85f056d177a9cb67fcc7e84bfd6829f0&showtopic=180168&st=360

Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.

δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #109 στις: Ιανουαρίου 05, 2012, 03:53:53 μμ »

Δεν το έχω ξανακάνει, έχω διαβάσει όμως αρκετά κάτι παλαβούς από το εξωτερικό. Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ λοιπόν.

Προβληματίζομαι λίγο με το τί χρώματα να παίξω.

Να  χρησιμοποιήσω το βασικό χρώμα (Hu145) αλλάζοντας τους τόνους ή να βάλω κάτι άλλο;

Δέχομαι απόψεις και προτάσεις.

Δημήτρης

Ήθελα να το εφαρμώσω στην 1/72 αλλά το άφησα λόγω ... της κλίμακας και του συνδυασμού βερνικιού, χρωμάτων και αλατόνερου. Διάβαζα και εγω τον τυπά στο link που έδωσες και κεφτόμουν να βερνικώσω από πάνω και μετά να περάσω το αλάτι ώστε να έχω κάποια καβάτζα αν γινόταν στραβή. Τώρα, αυτός χρησιμοποιεί Future αλλά εμένα δεν μου καθόταν κανένας συνδυασμός βερνικιού-χρωμάτων αφού δεν χρησιμοποιώ Future ή γενικά παρκετίνη και είχα ήδη βάψει με σμάλτα.

Σμάλτο υπόστρωμα + ακρυλικό βερνίκι + βρωμιά με σμάλτο --> Πιθανότητα να χαλάσει το στρώμα του βερνικιού όταν ξεπλένεις το αλάτι με νερό :?:
Σμάλτο υπόστρωμα + ακρυλικό βερνίκι + βρωμιά με ακρυλικό --> Όπως γράφει και ο τύπος να φύγει το ακρυλικό χρώμα δύσκολο αλλά το βερνίκι όταν ξεπλένεις;
Σμάλτο υπόστρωμα + σμάλτο βερνίκι + βρωμιά με σμάλτο--> Αν γίνει στραβή το ξεβάφεις ......όλο μαζί :roll:
Σμάλτο υπόστρωμα + σμάλτο βερνίκι + βρωμιά με ακρυλικό --> Αν γίνει στραβή και στεγνώσει το ακρυλικό πως ξεβάφεις  :?: :roll:

ʼλλου είδους παρκετίνη δεν ξέρω πως αραιώνεται και αν τις χρησιμοποιείς γενικά.

Αναφορικά με το βάψιμο θα τον ακολουθούσα αφού έχει βγάλει πολύ καλό αποτέλεσμα. Ξεκίνημα με διάφορους τόνους του βασικού χρώματος και στη συνέχεια ένα Black Grey/Flat Black με Burnt Amber για να γίνουν οι έντονες μαυρίλες, με ξέπλυμα και στρώσιμο του αλατιού μετά από κάθε βάψιμο για το τυχαίο pattern. Όταν θα περάσεις και το wash θα δέσει.  :wink:

Ότι και να κάνεις καλή επιτυχία και καλό βάψιμο! ::salut::

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Γιάννης
« Απάντηση #110 στις: Ιανουαρίου 05, 2012, 05:48:41 μμ »
ο τυπος το εχει περιπλεξει καπως ασχετως του αποτελσματος,για δειτε και αυτο

οτι υποστρωμα θελεις..περνας ενα σμαλτο βερνικι που δεν αντιδρα με το νερο και πανω το αλατι..ψεκαζεις οτι θες και μετα βγαζεις το αλατι με τη βουρτσα
και οπως λεει και ο τυπας που εβαλε ολο το μοντελο κατω απο τη βρυση..no guts no glory ::glossa:: :twisted: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #111 στις: Ιανουαρίου 06, 2012, 07:01:00 μμ »
Φοβερό το βάψιμο και αν ασχοληθείς με την εν λόγω τεχνική καλή επιτυχεία ::salut:: ::salut::
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #112 στις: Ιανουαρίου 10, 2012, 09:01:10 μμ »
Καλησπέρα  σε όλους!!!!!

Καθόμουν και σκεφτόμουν όλη την εβδομάδα, να το τινάξω το αλάτι, να τον παστώσω τον γάτο, να το μελώσω το μελομακάρονο, να τον τινάξω τον κουραμπιέ κτλ, κτλ, κτλ...

τελικά όσο σκεφτόμουν έφτιαξα τα καθίσματα. Μένει μονάχα να τα περάσω ένα future, να κάνω wash και να βάλω τις χαλκομανίες τους (λίγα πράματα).

ξεκινήσαμε από εδώ.

περάσαμε διάφορα στάδια

και καταλήξαμε εδώ

Και όσο τα έφτιαχνα σκεφτόμουν, να το κάνω το αλάτι; να τον παστώσω τον γάτο;

ΕΕΕΕΕ ΝΑΙ το αποφάσισα

Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ

Αφού ψέκασα την γάτα μου με χλιαρό νεράκι (αντέδρασε καλά για γατί), ακολούθησε το αλάτισμα, με χοντρό και μέτριο αλάτι και κατέληξα εδώ.

Για να στεγνώσει γρήγορα το νερό (που πρέπει να είναι χλιαρό για να ψιλολιώσει το αλάτι), το φύσηξα για κανα 10λεπτο με το πιστολάκι της γυναίκας μου (και του έκανα ένα μαλλί) και στο ενδιάμεσο έτοίμασα τα χρώματα. Της βάσης τα χρώματα τα οποία τα ξάνοιξα με λίγο ασπρο για να έχουν αντίθεση και τα αραίωσα σε αναλογία 2/1 για να ψεκάσω κάτι σαν φίλμ.

Αφού το ψέκασα το χρώμα, άφησα λίγο χρόνο μέχρι να καθαρίσω τον αερογράφο και μετά το στέγνωσα με το πιστολάκι για 15 λεπτά.

Τότε ξεκίνησε το μαρτύριο του καθαρίσματος. Αντε να βγάλεις τόσο αλάτι, που μάλιστα έχει γκαγκανιάσει!!!!

Δεν μασάμε όμως, ξαναψεκάζουμε με χλιαρό νερό (δεν παθαίνει τίποτα το μοντέλο) και απαλά καθαρίζουμε με μια μαλακή οδοντόβουρτσα (όχι αυτήν που καθαρίζουμε την καλλιόπη). Μετά με ένα βρεγμένο πανάκι καθαρίζουμε και τα υπολείματα. (προσοχή σε τίποτα κεραίες, γιατί μια την έφαγε η μαρμάγκα δυστυχώς)

Τελικά κατέληξα εδώ, που πιστεύω είναι πολύ όμορφο. Το αφήνω στην κρίση σας. Εμένα μου αρέσει.

Ακολουθεί ακόμη ένα αλάτισμα, στο οποίο θα περαστεί ένα μαύρο αραιωμένο 1/10 έτσι για να κάνει λίγη βρώμα.

Τα λέμε στο επόμενο post.

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
« Απάντηση #113 στις: Ιανουαρίου 10, 2012, 09:49:58 μμ »
Δημήτρη κι εγώ στη θεση σου θα το σκεφτόμουνα το "πάστωμα του γάτου" αλλά άξιζε να το δοκιμάσεις αφού το τελικό αποτέλεσμα σε δικαιώνει! Καταπληκτικό είναι και δίνει με πολύ αληθοφάνεια φθορές από την αρμύρα. Πολλά μπράβο!   

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #114 στις: Ιανουαρίου 10, 2012, 10:13:13 μμ »
Συγχαρητηρια συνονοματε !

Εχω την αισθηση οτι με το επομενο αλατο-μαύρισμα , μπορεις να το φερεις σαν κι αυτο

Ανυπομονώ για το επόμενο update

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #115 στις: Ιανουαρίου 10, 2012, 10:26:45 μμ »
Εγώ θα πρότεινα να ξαναπεράσεις αλάτια ξίδια και ένα τόνο πιο σκούρο γκρι για να φαίνονται διαφορετικές τονικότητες και έπειτα το μαύρο!!
Καλή συνέχεια!!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #116 στις: Ιανουαρίου 11, 2012, 01:00:09 μμ »
Επειδη παρακολουθουσα (και συνεχειζω),τη κατασκευη σου, (που ειναι παρα πολυ καλη), ΣΤΑΘΗΚΑ στη τεχνικη του αλατιου, γιατι με ενδιαφερει και εμενα πολυ. Να σου πω, οτι οι στις πρωτες φωτο, κατι δεν μου ''πηγε'' καλα. Κατεληξα λοιπων και συμφωνω με τα παιδια που λενε οτι θελει και αλλο αλατι και  περασμα του χρωματος (σε αλλο τονο),για να μπερδευτει το ολο θεμα (βασικος τονος / ξεθωριασματα / βρωμα/ κλπ) Παντως ΜΠΡΑΒΟ φιλε μου.... Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ. Καλη συνεχεια.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #117 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 07:48:16 πμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!!!!!

Σχετικά με τη συνέχεια του βαψίματος και βασιζόμενος στο προφίλ του Α/φ που φτιάχνω και κοιτώντας αυτή την φώτο

παρατήρησα οτι το συγκεκριμένο γατί δεν έχει και πολύ βρώμα (ίσως να ξέρει από καλό γλείψιμο   :mrgreen: :mrgreen:)

Έτσι το μόνο που έκανα, ήταν ένα παστωμα ακόμα στο οποίο πέρασα το χρώμα της βάσης, επεξεργασμένο με λίγο medium gray, λίγο μαύρο και λίγο καφέ και αφού το αραίωσα σε αναλογία 5/1, ψεκάστηκε ίσα ίσα να δημιουργήσει ένα φίλμ σκουρότερου τόνου.

Ιδού και το αποτέλεσμα του πρίν

και του μετά 

Οι φώτο μπορεί να το αδικούν αλλά υπάρχει μια ελαφριά τριτονία στον χρωματισμό. Μέχρι εκεί λοιπόν. Αλατοπιπέρωμα τέλος, γιατί πιστέψτε με είναι μια διαδικασία λίγο βάρβαρη για το μοντέλο (και για μένα που μου πήγε να... για να το κάνω, κόντεψα να πάρω ψυχοφάρμακα ένα πράμα), το ομολογώ.

Το τελικό φινίρισμα.

Από κάτω έκανα και εκεί αλάτι, αλλά σε λιγότερη έκταση (πάλι ένας τόνος πιο σκούρο σε αναλογία 5/1), μιάς και εκεί τα Α/Φ δεν ταλαιπωρούνταν τόσο πολύ.

Βάψιμο λοιπόν τέλος.

Μένει να φουτουριαστεί, να μπούν οι χαλκομανίες και να γίνει το wash με την ανάλογη βρώμα που και πάλι θα κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Ισως οι φώτο να το αδικούν, θα προσπαθήσω να το τραβήξω με το φώς της ημέρας που φαίνεται καλύτερα, όταν ελεήσει ο καιρός μιάς και στα Χανία έχουμε να δούμε ήλιο από την Τρίτη ένα πράμα.

Καλή Κυριακή να έχουμε και καλή εβδομάδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημήτρης   ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #118 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 09:28:56 πμ »
Μήτσο από όσο μπορώ να δω στις φωτό και έχοντας μηδανιμή έμπειρία στην συγκεκριμένη τεχνική, όμορφο έχει γίνει. Οι φωτό σίγουρα το αδικούν, το φλας τα χαλάει αρκετά, κάποια στιγμή πρέπει να το δώ από κοντά!! Την σχετική του μπίχλα την θέλει ακόμα πιστέυω αλλά έχεις μπροστά σου λάδια, ξίδια, σκόνες κ.λ.π., εκεί μπορώ να βοηθήσω καλύτερα  ::glossa:: ::glossa::   ::salut:: ::salut::

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
« Απάντηση #119 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 11:58:59 πμ »
Πάρα πολύ όμορφο αποτέλεσμα! Δεν ήξερα ότι παστώνουμε και τους γάτους! Με περιμένει το 48άρι της Hobby boss και θα δοκιμάσω να το παστώσω κι εγώ, μια και ήσουν πολύ κατατοπιστικός. Γίνεται πολύ ωραίο πάντως, μπράβο. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος FANTOMAS......

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: καρδιτσα
  • Φωτοπουλος Νεκταριος
« Απάντηση #120 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 12:03:05 μμ »
παρα πολυ ομορφο αποτελεσμα ::salut:: ::salut::
Φωτοπουλος Νεκταριος

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #121 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 12:53:20 μμ »
Δημήτρη είσαι σίγουρος ότι με το αλάτι πέτυχες αυτό που έδειχνες ότι θέλεις να πετύχεις στις φωτογραφίες;

Δοκίμασε σε μια μικρή επιφάνεια που έχεις βάλει αλάτι μετά το φουτούριασμα ένα ματ βερνίκι (σε μικρή επιφάνεια μόνο !!!!!) για να δεις αν κρατάει την αλλαγή στην τονικότητα...

Επίσης πρόσεξε μήπως σε κάποια σημεία σου έχει χτίσει το χρώμα και με το wash σου κάνει τα περιγράμματα από τα σημεία που είχες βάλει αλάτι...

Καλή συνέχεια...  ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #122 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 07:55:19 πμ »
Καλημέρα σε όλους.

Μετα από αρκετό καιρό απουσίας από τα παρκέ (ένεκα ελλείψεως χρόνου) επιστρέφω δριμύτερος και πανέτοιμος.

Κλέβοντας λίγο χρόνο από τις υποχρεώσεις, ο γατούλης μου άρχισε να παίρνει τη τελική του μορφή.

Αφού πλύθηκε με FUTURE (δεν του άρεσε το μπάνιο 18 ml έφαγε  :mrgreen:), μπήκαν οι χαλκομανίες της Fightertown (πολύ καλές παρεμπιπτόντως), ξαναπλύθηκε για το Wash, λαδώθηκε όσο έπρεπε για να μπορεί να ξεγλιστράει σαν αιλουροειδές  :mrgreen:, φτάσαμε αισίως να σας τον παρουσιάσω λίγο πρίν το τέλος.

Μένουν κάτι λεπτομέρειες, όπως σωλήνες pitot και φυσικά τα απαραίτητα όπλα (γατί χωρίς νύχια γίνεται; δεν γίνεται)

Ξεκινάμε λοιπόν:

Περιοχή του πιλοτηρίου

καθίσματα και καλύπτρα στην οποία έγινα προσθήκες τα άγκιστρα ασφάλισης, καθρέπτες και οι σωλήνες του συστήματος Defog.

Περιοχή  και φωλιές των κυρίων σκελών.

Γενική άποψη από κάτω

Γενική άποψη από πάνω

Αυτά προς το παρόν, ελπίζω το επόμενο post να είναι το τελευταίο αυτού του κύκλου και να πάμε για άλλα.!!!!!!!

Καλή Κυριακή σε όλους.

Δημήτρης   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #123 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 08:37:39 πμ »
Μήτσο, ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!!!! Εντπωσιακή και ''ογκώδης'' η επιστροφή σου στο χομπυ, ʼντε και με τον Τζέστερ τώρα!!!!!

Γιάννης

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #124 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 08:41:21 πμ »
"Get your buts above HARD DECK and return to the Base NOW"

Oh Yaaaaaaaa

Ευχαριστώ Γιάννη, και για το βερνίκι που έκατσε τέλεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tags: f-14 tomcat