Διάβασα με προσοχή τις απόψεις του καθενός που είναι απόλυτα σεβαστές και κατανοητές και φυσικά ευχαριστώ πολύ.
Απαντώ σε όλους ως προς το στήσιμο:
Η κολώνα δεν θα μπει και ήταν προ-αποφασισμένο, γιαυτό και ήταν σε μία μόνο φωτό, για να δείτε ότι μπουκώνει το διόραμα.
Η μηχανή έχει μπει «καβάλα» στο πεζοδρόμιο με το σκεπτικό να μη την παρασύρει το τραμ και φτάσει στο...Φάληρο.
Οι φιγούρες τώρα...
Στο βιβλίο «Τα περίπτερα της Αθήνα» των εκδόσεων ΑΛΗΘΕΙΑ, με πάνω από 100 ολοσέλιδες καταπληκτικές φωτογραφίες εποχής, από κατοχή μέχρι τέλη 60΄ς , σε πάρα πολλές υπάρχει ένας συνωστισμός ανθρώπων γύρω από τα περίπτερα και αυτό ήταν λογικό καθώς αποτελούσαν ένα άτυπο κέντρο της εκάστοτε γειτονιάς, είτε για να τηλεφωνήσουν ή να ψωνίσουν ή να κουτσομπολέψουν ή ακόμα και για να περιμένουν το ραντεβού τους. ( Ξέρω-ξέρω θα πείτε ότι τα λέω γιατί τα έχω ζήσει και πράγματι έτσι είναι.)
Οπότε, εκτός από την ιδέα μου να αναπαραστήσω ζωή σε ένα κλειστό περίπτερο, με την αλλαγή των διαφημιστικών ταμπελών, ήθελα επίσης να δώσω ζωή γύρω από αυτό.
Από τις λίγες φιγούρες που έχω στοκ, αυτές ήταν οι πιο κατάλληλες κατά την άποψή μου για να δώσουν λίγη ζωή. Ο παπάς (ευγενική χορηγία του ramfighter, τον οποίο αγενώς ξέχασα να ευχαριστήσω) νομίζω ότι μαζί με το περίπτερο δίνουν μία χαρακτηριστική και νοσταλγική εικόνα της χώρας μας, όπως τουλάχιστον ήταν κάμποσα χρόνια πριν.
ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ...ορίστε μας

Τώρα για τις τεχνικές ικανότητές μου ως προς τις φιγούρες και τη μηχανή προφανώς έχετε δίκιο και θα προσπαθήσω να βελτιώσω κάποια μικροπράγματα.
Τρία μικρά θεματάκια/απορίες/παρατηρησούλες: 1ον. τα νερά της βροχής πως στραγγίζουν από τη στέγη με τις ταμπέλες τοποθετημένες? 2ον. Οι φιγούρες γυαλίζουν λίγο ή δεν έχουν προλάβει να τραβήξουν τα χρώματα κατά τη φωτογράφηση? και 3ον. μήπως είναι πολύς ο κόσμος που έχει μαζευτεί στη συγκεκριμένη βάση?
1. τα νερά στραγγίζουν κανονικά καθώς το κάτω μέρος των ταμπελών δεν ήταν κολλημένο ή μονωμένο με τη σκεπή, άφηνε κενό, μικρό μεν αλλά ικανό
2. με γυμνό μάτι δεν γυαλίζουν (ευτυχώς!!! )
3. Αναφέρομαι παραπάνω

Πολύ όμορφο διόραματάκι. Οι λάμπες του περιπτέρου από τι είναι;
Οι λάμπες είναι του κιτ, από διάφανη ρητήνη.
