Αποστολέας Θέμα: Το ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ  (Αναγνώστηκε 19070 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Απ: Το ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
« Απάντηση #125 στις: Οκτωβρίου 08, 2011, 10:20:12 μμ »
Eυχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τη πρόταση, αλλά δεν θα το τολμήσω  :oops: :roll:

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #126 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 09:48:54 μμ »
Φιλ

ανέβηκε πολύ ο πήχυς των απαιτήσεων από σένα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

από ότι βλέπω πολλοί προτείνουν να κάνεις,  όσα οι ίδιοι θα θέλανε να κάνουνε, αλλά .......δεν τα κάνουν

::salut:: ::salut:: ::salut::

Υ.Γ. για μια ακόμη φορά να ομολογήσω ότι η σκηνοθεσία και τα πρωτότυπα θέματα σου.....σπάζουν κόκκαλα

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #127 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 11:55:03 μμ »
Ξανά ευχαριστώ για τα σχόλια...και κάπου εδώ έφτασα σχεδόν στο τέλος.

Πάντα μια γλυκιά Ελληνική ανάμνηση για εμάς του εξωτερικού που δε τα βλέπουμε κάθε μέρα...
Κάνω και μια μικρή αφιέρωση στον Corto, καθώς ανέφερε στις αρχές του θέματος  ότι του φέρνει μνήμες της πατρίδας...

Βάζω και μία φωτό με την κολώνα, αλλά μάλλον στριμωγμένα τα βλέπω τα πράγματα...

(Έγινε ένας προσωπικός αγώνας - μπάχαλο, βάφοντας συγχρόνως πέντε φιγούρες, όπου κατάλαβα ότι δεν το πάω αυτό το άθλημα, με κουράζει αφάνταστα. Μόνο που είχα μπροστά μου τουλάχιστον είκοσι μπουκαλάκια χρώματα σε διάφορες αποχρώσεις με αποσυντόνιζε αφάνταστα... )

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Mastora για την βοήθεια που παρείχε σε πολλές φάσεις αλλά και για το πανέμορφο κιτ.
Πάμε για άλλα λοιπόν (αγαπητέ Πέτρο και όλοι σας...)

Αποσυνδεδεμένος Giannis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αλμυρός
  • Γιαννακοπουλος Ιωαννης
« Απάντηση #128 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 12:15:09 πμ »
Ξυπνησες παιδικες αναμνησεις Φιλιππε. Καταπληκτικο αποτελεσμα. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #129 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 12:16:40 πμ »
Φίλιππε, πάρα πολύ όμορφη δουλειά :!:
Όντως ξυπνάει μνήμες :roll:

Spoiler (hover to show)

Όπως και νάχει, ανυπομονούμε να το δούμε κι από κοντά στην έκθεση
ʼντε και με το καλό το επόμενο :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #130 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 12:19:11 πμ »
Φίλιππε  οι δουλειές σου και ιδιαίτερα οι πολιτικές για μένα είναι πολύ όμορφες όσον αφορά ατμόσφαιρα,στήσιμο,πρωτοτυπία και αίσθημα που βγάζουν και σου δίνω πολλά συγχαρητήρια, θέλω να σχολιάσω για τις φιγούρες μιάς και όπως λές

(Εγινε ένας προσωπικός αγώνας - μπάχαλο, βάφοντας συγχρόνως πέντε φιγούρες, όπου κατάλαβα ότι δεν το πάω αυτό το άθλημα, με κουράζει αφάνταστα. Μόνο που είχα μπροστά μου τουλάχιστον είκοσι μπουκαλάκια χρώματα σε διάφορες αποχρώσεις με αποσυντόνιζε αφάνταστα... )

ετσι όπως στήνεις όμως τα διοράματα με πολλές φιγούρες πρέπει να είναι και αυτές σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο επίπεδο για να μή χαλάει (όσο τη χαλάει) την εικόνα. Απο τις φιγούρες λείπουν οι σκιές. Ειδικά η πλάτη της γυναίκας κάνει μπάμ μιας και είναι στο κέντρο του διοράματος και θέλει αρκετή σκίαση ειδικά στο κάτω μισό (με φλάς βγάζεις;). Σκιασμένη αρκετά καλά (στο πουκάμισο) είναι η φιγούρα του όρθιου, ε κάνε σύγκριση με τη γυναίκα και πές μου ποιά είναι πιο ζωντανή. Ενα δεύτερο είναι ότι δεν κάνεις κοψίματα πράγμα απαραίτητο για την κλίμακα. Δηλαδή στη γυναίκα πάλι στις 2 άκρες της μαντίλας πρέπει να περάσεις με μαύρο ή σκούρο καφέ το διάγραμμα για να δώσεις βάθος, έτσι και σε ότι υπάρχει. Κάνε αυτά τα 2 και το διόραμα θα ζωντανέψει πολύ. ::icon_thumright::::icon_thumright::
 Φιλικά πάντα έτσι;  :wink:

Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #131 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 12:28:13 πμ »
Φίλιππε,ο παπάς και η πιστή πρέπει να αποδημήσουν εις Κύριον! Δεν προσφέρουν τίποτε εκεί που βρίσκονται.
Την ιστορία σου την διηγείσαι άψογα με τις υπόλοιπες τρεις και θα πάρει ανάσα και το διόραμα.
Σα να βιάστηκες να το τελειώσεις,υπάρχουν πραγματάκια,όπως η κολώνα,η μηχανή κ.λ.π. που θέλουν λίγη δουλίτσα παραπάνω.
Για άλλη μια φορά έχεις κερδίσει την ατμόσφαιρα αμέσως !.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #132 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 12:37:31 πμ »
Θα συμφωνίσω με τον Κώστα για τις δύο φιγούρες και την κολώνα...
Το υπόλοιπο σύνολο πάντως είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και ωραίο!!

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #133 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 01:04:24 πμ »
Πολύ καλό αλλα και λίγο πηγμένο όπως ειπώθηκε ρε Φίλιπ!

Και εγώ θα πρότεινα να κατέβει η μηχανή απο το πεζοδρόμιο για να καλυψει λίγο το "κενό" στον δρόμο, μάλλον να βάλεις τη κολώνα και σίγουρα να φύγει ο παπάς και η θείτσα! Αν έχεις και κανένα ζωντανό (σκύλο-γατα) να βάλεις στην άδεια γωνιά του δρόμου?

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #134 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 01:09:52 πμ »
συμφωνώ για το "ζεύγος"
δεν λέει κάτι στην ιστορία - απλά υπάρχει και βαραίνει το ήδη γεμάτο σκηνικό.

::arrowred::  τα λαμάκια είναι έτοιμα

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #135 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 01:23:11 πμ »
Πολύ όμορφο διόραματάκι. Οι λάμπες του περιπτέρου από τι είναι;

Αποσυνδεδεμένος lewton

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Πειραιας - Κορυδαλλος
« Απάντηση #136 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 08:36:13 πμ »
Πολυ καλο! Με τις καταλληλες σκηνοθετικες διορθωσεις, οπως ειπαν και παραπανω, θα γινει ακομα καλυτερο.

Αποσυνδεδεμένος Κ. Καριωτέλλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #137 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 10:02:53 πμ »
πολυ ομορφη δουλεια, προσεγμενη και δουλεμενη με μερακι. κρατα οτι καινουργιο εμαθες απο δω για την επομενη. και οι φιγουριτσες, μια χαρα ειναι βαμμενες. αν βαφεις με ακρυλικα, πιο αραιωμενο το χρωμα για να αποφυγεις το γυαλισμα.
πολυ ωραιο αποτελεσμα συγχαρητηρια

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #138 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 10:11:05 πμ »
Φίλιππε συγχαρητήρια - θα το περιμένω να ανοίξει για να αγοράσω σοκολάτα ION! ::salut::

Ότι αλλαγή και να κανεις στο τελικό σύνολο η ιστορική και συναισθηματική ατμόσφαιρα είναι ήδη πετυχημένη.
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #139 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 12:21:35 μμ »
Εμένα από την άλλη, μου αρέσει με το μπούγιο...
Δίνει όντως μια πραγματική εικόνα της παλιάς Αθήνας, όπου οι δρόμοι και οι πλατείες ήταν γεμάτοι κόσμο κάθε λογής (από τον...Ορέστη Μακρή στο παγκάκι, μέχρι τον πανταχού παρόντα παπά)!!!
Αλήθεια τον παπά που τον βρήκες????

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #140 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 12:30:45 μμ »
Μου αρέσει έτσι όπως είναι! Για την ακρίβεια μου αρέσει τρελλά, μπράβο Φίλιππε! Και φυσικά συγχαρητήρια και στον Κώστα για τη δημιουργία του κιτ.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #141 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 01:21:53 μμ »
Συγχαρητήρια Φίλιππε για την μέχρι τώρα δουλειά, θα συμφωνήσω με την άποψη του Mastora για την συνέχεια και εξέλιξη της δουλειάς αλλά και της σκηνοθεσίας  ::salut::
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #142 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 06:13:02 μμ »
Διάβασα με προσοχή τις απόψεις του καθενός που είναι απόλυτα σεβαστές και κατανοητές  και φυσικά ευχαριστώ πολύ.

Απαντώ σε όλους ως προς το στήσιμο:
Η κολώνα δεν θα μπει και ήταν προ-αποφασισμένο, γιαυτό και ήταν σε μία μόνο φωτό, για να δείτε ότι μπουκώνει το διόραμα.
Η μηχανή έχει μπει «καβάλα» στο πεζοδρόμιο με το σκεπτικό να μη την παρασύρει το τραμ και φτάσει στο...Φάληρο.
Οι φιγούρες τώρα...
Στο βιβλίο «Τα περίπτερα της Αθήνα» των εκδόσεων ΑΛΗΘΕΙΑ, με πάνω από 100 ολοσέλιδες καταπληκτικές φωτογραφίες εποχής, από κατοχή μέχρι τέλη 60΄ς , σε πάρα πολλές υπάρχει ένας συνωστισμός ανθρώπων γύρω από τα περίπτερα και αυτό ήταν λογικό καθώς αποτελούσαν ένα άτυπο κέντρο της εκάστοτε γειτονιάς, είτε για να τηλεφωνήσουν ή να ψωνίσουν ή να κουτσομπολέψουν ή ακόμα και  για να περιμένουν το ραντεβού τους. ( Ξέρω-ξέρω θα πείτε ότι τα λέω γιατί τα έχω ζήσει και πράγματι έτσι είναι.)
Οπότε, εκτός από την ιδέα μου να αναπαραστήσω ζωή σε ένα κλειστό περίπτερο, με την αλλαγή των διαφημιστικών ταμπελών, ήθελα επίσης να δώσω ζωή γύρω από αυτό.
Από τις λίγες φιγούρες που έχω στοκ, αυτές ήταν οι πιο κατάλληλες κατά την άποψή μου για να δώσουν λίγη ζωή. Ο παπάς (ευγενική χορηγία του ramfighter, τον οποίο αγενώς ξέχασα να ευχαριστήσω) νομίζω ότι μαζί με το περίπτερο δίνουν μία χαρακτηριστική και νοσταλγική εικόνα της χώρας μας, όπως τουλάχιστον ήταν κάμποσα χρόνια πριν.

ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ...ορίστε μας  :twisted: :twisted: :twisted:  ::glossa::

Τώρα για τις τεχνικές ικανότητές μου ως προς τις φιγούρες και τη μηχανή προφανώς έχετε δίκιο και θα προσπαθήσω να βελτιώσω κάποια μικροπράγματα.

Τρία μικρά θεματάκια/απορίες/παρατηρησούλες: 1ον. τα νερά της βροχής πως στραγγίζουν από τη στέγη με τις ταμπέλες τοποθετημένες?  2ον. Οι φιγούρες γυαλίζουν λίγο ή δεν έχουν προλάβει να τραβήξουν τα χρώματα κατά τη φωτογράφηση?  και 3ον. μήπως είναι πολύς ο κόσμος που έχει μαζευτεί στη συγκεκριμένη βάση?

1. τα νερά στραγγίζουν κανονικά καθώς το κάτω μέρος των ταμπελών δεν ήταν κολλημένο ή μονωμένο με τη σκεπή, άφηνε κενό, μικρό μεν αλλά ικανό
2. με γυμνό μάτι δεν γυαλίζουν (ευτυχώς!!! )
3. Αναφέρομαι παραπάνω
 ::salut::

Πολύ όμορφο διόραματάκι. Οι λάμπες του περιπτέρου από τι είναι;

Οι λάμπες είναι του κιτ, από διάφανη ρητήνη.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #143 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 06:31:37 μμ »
εχασα πολλα τευχη αλλα δεν χρειαζεται κιολας να πω αν μου αρεσει η οχι
α ομως για την σκηνοθεσια θα γινω αιρετικος
πραγματι συμφωνω με οσους εγραψαν οτι οι δρομοι της αθηνας ειχαν συνωστισμο και οι μεγαλυτεροι το ειχαμε ζησει
συμφωνω με τον Φιλιππο και την σκεψη του,αλλα δεν την "δινει" απολυτα και γι αυτο υπαρχουν οι φωνες κατα του πηξιματος
εγω θα ελεγα λοιπον να προσθεσεις δυο τρεις ακομη  ωστε να δειξεις συνωστισμο
και ας μη πει καποιος οτι κανω πλακα η αστειευομαι ,σοβαρολογω!

οσο και ενα μπραβο γι αυτο

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #144 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 08:53:03 μμ »
  Φίλιππε καλησπέρα πολύ όμορφο το περίπτερό σου , νομίζω ότι καλά έκανες και έβγαλες την κολώνα , το πλήθος των ανθρώπων δεν με πειράζει και ίσα - ίσα νομίζω ότι είναι στη σωστή θέση ,  σωστή λεπτομέρεια το τσιγάρο του βοηθού , το παρτέρι και η μηχαανή που καβαλάει το πεζοδρόμιο , σε θέμα βαφής δεν θα μπω γιατί δεν είμαι ο καταληλότερος , θα συμπληρώσω όμως και εγώ την γνώμη μου ,νομίζω ότι θα έπρεπε να βάλεις και τον περιπτερά γιατί οι εργασίες γίνονται στο περίπτερό του και δε θα έπρεπε να λείπει από εκεί ( οπότε συμφωνώ με τον Dim57 ...βάλε και άλλον  :) ) εκείνο επίσης που νομίζω ότι πρέπει να συμπληρώσεις είναι ένα καλάθι για τα σκουπίδια για τρεις λόγους υπάρχει περίπτερο , παγκάκι , πλατεία οπότε σίγουρα υπάρχει και καλάθι . Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #145 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 11:08:10 μμ »
Φιλιππακο καλησπερα και απο εμενα  ::salut::

Για το τεχνικο κοματι του διοραματος δεν εχω να σου πω κατι......εχω ομως να σου πω για το σκηνοθετικο με το δικο μου ματι φυσικα το οποιο μην το παιρνεις και τις μετρητης αλλωστε εχω και 5 βαθμους μυωπια  :mrgreen:

Λοιπον πιστευω οτι η κολωνα και το παγκακι δεν καθονται καλα.Η κολωνα θα επρεπε να μπει αριστερα στην θεση της το παγκακι και απο πισω απο το παγκακι ''φαε'' 2 - 3 πλακες απο το πεζοδρομιο και βαλε ενα δεντρο.
Ετσι εχεις το ψηλο σημειο του διοραματος αριστερα (κολωνα).Διπλα της στο πισω μερος το δεντρο το οποιο θα ειναι πιο ψηλο απο το περιπτερο...σου κανει πολυ καλη πλατη κατι το οποιο λειπει απο την ολη εικονα.Και μετα ειναι το περιπτερο το οποιο παραμενει εκει που ειναι.
Δημιουργεις λοιπον μια γωνια κολωνα δεντρο περιπτερο οπου εκει μεσα διαδραματιζετε ολο το στορυ.Τωρα αν οι φιγουρες επρεπε να ειναι 3 η 13 αυτο ειναι θεμα του δημιουργου....εγω σου μιλαω για το στησιμο το οποιο ειναι το α και το ω....για μενα.
Οπως ειναι στημενα περισσοτερο μπερδευει ρε φιλε....και ειναι κριμα  :roll:
Δες το σαν εικονα αυτο που σου λεω και νομιζω οτι θα καταλαβεις και απο μονος σου  ::salut::

::arrowred::Ουπς τωρα διαβασα για την κολωνα οτι δεν θα μπει........πιστευω οτι δεν σου αρεσε γιατι ηταν σε λαθος σημειο φιλε.Για δες την εκδοχη που σου λεω.....
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #146 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 11:14:35 μμ »
Εαν τελικα δεν βαλεις την κολωνα νομιζω οτι θα ειναι γυμνο.........χωρις ψηλο σημειο αριστερα και χωρις πλατη ;;;;;;;  :roll: :roll: :roll: :roll:
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #147 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 11:38:24 μμ »
Εαν τελικα δεν βαλεις την κολωνα νομιζω οτι θα ειναι γυμνο.........χωρις ψηλο σημειο αριστερα και χωρις πλατη ;;;;;;;  :roll: :roll: :roll: :roll:

κανόνας για τα διοράματα

αλλά ξέρω τον Φιλ, θα πει πάμε για άλλα

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #148 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 11:48:00 μμ »
Eυκαιρια να διαψευσεις τον Θειο Φιλιππα... ::glossa::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος leon g

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #149 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 02:53:40 μμ »
Αλήθεια παρακολουθώ πάρα πολύ καιρό αυτό τό θέμα τόσο ομορφο τόσο νοσταλγικό και τεχνικά αψογο
θά ηθελα πρώτα να δώσω τά συγχαρητήρια μου στόν δημιουργό γι αυτό που βλέπω,γι αυτό που φαντάστηκε και
παρουσιάζει
με ολα τα υπόλοιπα ομως μου ερχεται στό νου μία σκηνή ας πουμε τον βαν γκογκ να ζωγραφίζει και από πίσω τον τουλουζ λωτρεκ,τον γκωγκέν τον ρέμπραντ,τον βεερμέρ(αν δέν ειχαν πεθάνει :mrgreen:) νά του λένε μη βαζεις πορτοκαλι βαλε μπλέ,και μετά πουά με σιένα
Τρελένεσαι μετά ναι η οχι?   :mrgreen:

Tags: