Γειά σας,
Αν και της "πολιτικής αεροπορίας" στον μοντελισμό, εδω και μερικούς μήνες στήνω μια μακετούλα (με ρυθμούς Ολυμπιακών έργων όταν πρωτοξεκίνησαν

) για να τρέξουν ξανά μετα απο 23 χρόνια τα τραίνα που αναπαυότουσαν σε ενα κουτί παπουτσιών.
Η μακέτα είναι αρκετα μικρή και έχει μέλλον ακομα, ενώ λόγω μνημονίου τα κονδυλια είναι με το σταγονόμετρο. Το τροχαίο υλικό είναι κυρίως Lima 80's και οι ράγες "φρέσκες" απο την Piko και φυσικα μιλάμε για αναλογικό dc σύστημα.

Στο πλάνο επίσης είναι να μπεί κάποιο είδος σηματοδότησης στο οπόιο και έχω πελαγώσει ελαφρώς.
Η κάτοψη της μακέτας είναι η εξής:

Στα A, B, C, D, διακόπτω το ρεύμα στη μία ράγα με εναν απλο διακόπτη ώστε όποιο τρένο βρίσκεται σε καθε μία απο τις διακλαδώσεις να είναι σταματημένο ενώ το άλλο κάνει κύκλο.
Σκέφτομαι να τοποθετήσω σήματα στα σημεία A, B, C, D, τα οποία σε συνδιασμό με τους διακόπτες που κόβουν το ρέυμα σε κάθε κομμάτι να δείχνουν κόκκινο / πράσινο εναλλάξ σε συρμό που εισέρχεται στην κάθε γραμμη όταν αυτη δεν έχει ή έχει ρεύμα ή οταν αυτή είναι κατειλλημένη απο άλλο συρμό ή όχι.
Τα σήματα που έχω είναι πράσινο-κόκκινο led με 3 καλώδια στην εξοδό τους, όπως αυτο που είναι ακουμπισμένα στο κάτω δεξιά σημείο της μακέτας στη φώτο.
Παρακαλώ τα φώτα σας, εαν βέβαια γίνεται κάποιος απο τους συνδιασμούς που περιγράφω ή κάποια άλλη ιδέα, γιατι προς το παρόν δεν έχω βγάλει άκρη με τα σχεδιαγράμματα και τους πειραματισμούς.

Merci!