Αποστολέας Θέμα: 1/35 Jagdtiger (2009)  (Αναγνώστηκε 1799 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Thirty-fifth

• Scale 1/144
  • *
1/35 Jagdtiger (2009)
« στις: Αυγούστου 05, 2011, 03:45:03 μμ »
ʼλλο ένα μοντέλο από το 2009.

Είναι το Jagdtiger της Dragon με αρκετές μικρές προσθήκες στις θήκες και δέστρες των εργαλείων.

Από πλευράς βαψίματος, ήταν η πρώτη προσπάθεια στον συνδυασμό δύο χρωμάτων παραλλαγής με την τεχνική CM. Δοκίμασα αμέτρητες στρώσεις από χρώματα, φίλτρα, λάδια, σκόνες και πολλά εφέ για να σπάσω την μονοτονία τον τεράστιων πάνελ του μοντέλου.

Το μοντέλο ολοκληρώθηκε λίγο μετά την έκθεση του Πήγασου το 2009 και Γι'' αυτό συμμετείχε σ' αυτήν του 2010.

Για μένα ήταν μια πολύ ωραία μοντελιστική εμπειρία, αλλά το αποτέλεσμα είναι στην κρίση σας...

Ελπίζω να σας αρέσει.

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος paliosdimitris

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: πτολεμαιδα
Απ: 1/35 Jagdtiger (2009)
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 05, 2011, 03:57:28 μμ »
Πάρα πολύ καλή προσπάθεια.
Αν θέλεις πές μου πώς έβάψες την κάνη και βγήκε αυτή η απόχρωση :)

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 05, 2011, 04:16:35 μμ »
Ελπίζω να σας αρέσει.
Δημήτρη, προφανώς μας δουλεύεις...
Λες να μη μας αρέσει :?: :mrgreen:
Καταπληκτική δουλειά, χίλια μπράβο φίλε

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 05, 2011, 06:06:50 μμ »
Ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σας αρέσει!

Λοιπόν η κάννη, απ' ό,τι θυμάμαι, βάφτηκε αρχικά με μαύρο όπως και το υπόλοιπο άρμα (preshading) μετά ψεκάστηκε με το XF-63 της Tamiya ελάχιστα από την κάτω πλευρά και περισσότερο στα πλάγια, και τέλος με άνοιγμα του χρώματος με άσπρο, ψεκάστηκε και η πάνω πλευρά. Ακολούθησαν διάφορα φίλτρα (αν θυμάμαι καλά μπλε και γκρι) και μετά έγιναν κάποιοι λερώματα πάλι με φίλτρα και wet effects, αλλά εφαρμοσμένα με σπόγγο, και πιτσιλιές.

Ίσως να ξέχασα κάποιο βήμα άλλα τα σημαντικότερα ήταν αυτά.

Και πάλι ευχαριστώ,

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 05, 2011, 08:05:59 μμ »

Από πλευράς βαψίματος, ήταν η πρώτη προσπάθεια στον συνδυασμό δύο χρωμάτων παραλλαγής με την τεχνική CM. Δοκίμασα αμέτρητες στρώσεις από χρώματα, φίλτρα, λάδια, σκόνες και πολλά εφέ για να σπάσω την μονοτονία τον τεράστιων πάνελ του μοντέλου.

και το κατάφερες με τρόπο ζηλευτό

δουλειά που ξεπερνάει και αυτή ακόμα των Rinaldi, Pollard κλπ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 05, 2011, 09:21:14 μμ »
Ευχαριστώ Πέτρο,

Όμως και για τον Pollard, και για τον Rinaldi έχουμε πολύ δρόμο ακόμα...

Δες αυτό το άρθρο που έγραψε πρόσφατα ο Rinaldi:

http://missing-lynx.com/articles/other/oilpaintrenderingmr_1.html

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 07, 2011, 10:28:45 μμ »
 Δημήτρη αν δεν κάνω λάθος αυτό το μοντέλο το είχες πέρσι στην έκθεση της IPMS μαζί με άλλα 2 που ανέβασες εδώ (Ausfklarungpanzer 38 και νομίζω και το Jagdpanther). Θα μου επιτρέψεις να κάνω μερικές παρατηρήσεις και για τα τρία :
 αυτό που είχα κρατήσει σαν εικόνα από πέρυσι και φαίνεται και στις φωτό εδώ είναιι ότι το τελικό αποτέλεσμα διακρίνεται από μία "θολούρα" ως προς τη διάκριση των χρωμάτων, νομίζω ότι τα πολλά φίλτρα, λάδια, σκόνες κάλυψαν την δουλειά και τα έκαναν όλα ομοιόμορφα. Επίσης υπάρχει μια μάλλον υπερβολική φωτεινότητα στα χρώματα (πολύ έντονο κίτρινο; ) .

Αυτό που μου άρεσε ήταν οι ερπύστριες (στο Jagdtiger και στο Jagdpanther) όσο και οι τροχοί στο Puma, ωραίο και ρεαλιστικό αποτέλεσμα.
 Μια ακόμη παρατήρηση ως προς το chipping, το οποίο γενικά στα μοντέλα σου είναι κάπως πολύ (πχ. στις ακμές των επιφανειών του Puma ) και ομοιόμορφο (έχεις παντού και υπόστρωμα από ανοικτόχρωμο chipping ) . Αυτό ίσως είναι ωραίο εικαστικά αλλά αν το δεις ως ρεαλιστική απεικόνιση πρέπει να συγκρίνεις με φωτό από τα πραγματικά οχήματα για να δεις αν μπορεί να ήταν (και) έτσι.

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι το Pz IV Ausf C Normandy, όλες οι τεχνικές που έχεις εφαρμόσει εκεί είναι πολύ καλά δουλεμένες και το αποτέλεσμα αποπνέει ρεαλιστικότητα.

(ελπίζω να μην πειράζει που έγραψα σε αυτό το θέμα συνολικά για τα μοντέλα που πόσταρες  :oops:)
::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 07, 2011, 11:01:46 μμ »
Γειά σου φίλε!

Αντιθέτως δε με πειράζει καθόλου που τα είπες όλα εδώ.

Όλα τα μοντέλα με ημερομηνία 2009 και 2010 εκτός από το Ferdinand ήταν πέρυσι στην IPMS. Δυστυχώς όμως δεν ήμουν εγώ!

Λοιπόν, σχετικά με τη θολούρα και το έντονο κίτρινο, ήταν ο στόχος μου από την αρχή. Έβαψα με έντονες διαφορές τα βασικά χρώματα και έκανα έντονο chipping (σίγουρα όχι ρεαλιστικό) και μετά πρόσθεσα πολλά φίλτρα, λάδια κλπ κλπ... θέλοντας να έχω βάθος χρώματος, χωρίς να χαθούν οι αρχικές διαφοροποιήσεις. Στο τέλος ψέκασα με clear yellow της Tamiya γιατί το χρώμα έγινε αρκετά πιο γκρίζο (εξού και η κιτρινίλα). Αν το τελικό αποτέλεσμα είναι όντως ομοιόμορφο, αυτό σημαίνει ότιι απέτυχα τον στόχο μου. Το ίδιο συνέβει και με την ποσότητα του chipping. Το έκανα έντονο και πολυάριθμο, με σκοπό να μην χαθεί ολοκληρωτικά κάτω από την παλαίωση που ακολούθησε.

Η αλήθεια είναι ότι στα δύο μοντέλα που φτιάχνω τώρα, έκανα το chipping με την τεχνική της ΛΑΚ μαλλιών για να είναι λιγότερο ομοιόμορφο και μάλιστα το έκανα σε μικρότερη ποσότητα. Θα ήθελα πολύ να μου πεις τη γνώμη σου γι' αυτά όταν τα ανεβάσω.

Σε ευχαριστώ για τα σχόλια!

Δημήτρης

Tags: