Σήμερα τελείωσα και με τις χαλκομανίες. Μένουν μόνο μερικά μερεμέτια με πινέλο κυρίως στην κοιλιά, να κολληθούν οι κεραίες και να περαστεί με βερνίκι.
Επειδή τα παράθυρα που έχει φτιάξει η Revell είχαν διαφορά με τις χαλκομανίες των παραθύρων της Skyline, δεν ταίριαζαν οι χαλκομανίες με το λογότυπο της Condor καθώς αντί να
δίνει τα παράθυρα σε χαλκομανία είχε απλά τις τρύπες τους σχεδιασμένες πάνω στο λογότυπο. Οπότε και δεν μπορούσε να βαφτεί με αυτά τα χρώματα. Το να φτιάξω στένσιλ κτλ δεν έπαιζε, ειδικά αφού έσπασε το φτερό και μετά και μου την έσπασε. Έτσι χρησιμοποιήθηκαν οι χαλκομανίες από το κιτ αλλά και άλλες από παλιότερα κιτ που ατύχησαν.
Οπότε το σενάριο για έχει ως εξής.
Το αεροσκάφος έχει νηολόγιο Α320 που ανήκει στην Condor. Όμως για κάποιο λόγο το έχει νοικιάσει η Lufthansa και το πετάει. Επειδή μάλιστα από λάθος του τμήματος προμηθειών δεν υπήρχαν λογότυπα για την άτρακτο και την ουρά για Α320, χρησιμοποιήθηκαν κάτι παλιά που είχαν περισσέψει για Α300. (Μάλιστα το συγκεκριμένο νηολόγιο ήταν πραγματικά Α300 με τα χρώματα τις Lufthansa την δεκαετία του 80). Γι' αυτό θα παρατηρήσετε ότι είναι λίγο μεγαλύτερα απ' ότι έπρεπε.

(Ο πραγματικός λόγος ήταν ότι τα λογότυπα που ταίριαζαν είχαν κιτρινίσει και ήταν άχρηστα.

Δείτε στο προηγούμενο post.)
Έτσι, το αεροπλάνο κατέληξε έτσι :

Χμμμ... Μόλις παρατήρησα στην φωτογραφία ότι η χαλκομανία με το static port στη αριστερή πλευρά έχει κουνηθεί... Ευτυχώς που υπάρχει το MicroSol. Την έφτιαξα ήδη...
Ας επικεντρωθώ λίγο και στα λάθη. Πολλά από αυτά δυστυχώς τα είδα πολύ αργά και να πω την αλήθεια βαριόμουν να το ξεβάψω όλο και να το ξαναφτιάξω. Ειδικά με το φτερό που ξεκόλλησε εκεί που είχε σπάσει.

Αυτό ψιλοδιορθώνεται και είναι μέσα στα μερεμέτια που θα γίνουν. Δίδαγμα: Μεγαλύτερη προσοχή στο μασκάρισμα...

Αυτό όμως όχι. Πως γίνεται σε όλο το αεροσκάφος να στρώνει καλά το χρώμα και μόνο σε αυτό το σημείο να έχω πρόβλημα; Το ίδιο ακριβώς είχα και στο Α319 της AUA και στο 763... Προφανώς κάτι κάνω λάθος. Επίσης οι κινητήρες πιθανώς να θέλανε λίγο στοκάρισμα στην ένωση με το φτερό αλλά επειδή τους κόλλησα μετά το βάψιμο, αυτό δεν ήταν εφικτό.

Τι να σχολιάσω εδώ; Μου ξέφυγε και μάλιστα άγρια! Ούτε με το αστάρωμα το πρόσεξα!

Και δυστυχώς φαίνεται και ή κόλληση του σπασμένου φτερού...

Εδώ έπεσε CA και δεν φαινόταν παρά μόνο όταν βάφτηκε! Και η χαλκομανία έχει κουνηθεί (τώρα το είδα αυτό στο ζουμ)

Για να δούμε αν μπορέσετε να βρείτε το λάθος σε αυτή τη φωτογραφία. Δεν είναι στη ρίζα του φτερού που αναφέρω και πιο πάνω.. Αλλού είναι.

Και για το τέλος κάτι ωραία σημαδάκια που δεν ξέρω καν από τι είναι. Μπορεί να είναι σκόνη που κόλλησε στην παρκετίνη όσο στέγνωνε.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον Γιώργο -config2- για την προσφορά του με τις χαλκομανίες των παραθύρων του αεροσκάφους.
Βαράτε αλύπητα... αντέχω...
Γιώργος