Τα τελευτάια 3 χρόνια χρησιμοποιώ αποκλειστά ακρυλικα model master, έχοντας και στοκ από enamel της ίδιας εταιρείας από πριν. Για αραίωση χρησιμοποιώ το διαλυτικό της εταιρείας (πυκνότητα γάλακτος) και για το καθάρισμα κάτι αντιστοιχο του Αζαξ (εδώ Windex). Επίσης είναι καταπληκτικά στο βάψιμο με πινέλο.
Υπάρχει ένα θεματάκι με το στέγνωμα στην βελόνα, αλλά απ'ότι καταλαβαίνω είναι πρόβλημα όλων των ακρυλικών και στο τέλος τέλος δεν είναι και τόσο ενοχλητικό, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν είναι καθόλου τοξικά και δεν βρωμάνε.
Από την άλλη αντιμετώπισα επίσης θέμα με σήκωμα του χρώματος μετά από μασκάρισμα, αλλά κατ΄εμέ δεν φταίει το χρώμα αλλά η ταινία της ταμίγια που έχει μεγάλη κολλητική δύναμη και όσες φορές μου έτυχε έγινε γιατί βιαζόμουν και μασκάρισα σε φρεσκοβαμμένο χρώμα χωρίς να έχω αφαιρέση μέρος της κολλητικής της δύναμης (κολλήστε και ξεκολήστε μερικές φορές στο χέρι σας και θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα δηλαδή να κολλάει ίσα ίσα στο μοντέλο και να αφαιρείτε πολύ εύκολα).
Έγραψα και εγώ τα δικά μου