Αποστολέας Θέμα: F-5B Freedom Fighter HAF Italeri 1/72  (Αναγνώστηκε 4705 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Leon13

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
F-5B Freedom Fighter HAF Italeri 1/72
« στις: Ιουλίου 01, 2011, 06:34:37 μμ »
Kαλησπερα μετα τα πειραματα στο A-7 κ μεχρι να δουμε τι θα γινει προχωραω στο επομενο προτζεκτ το οποιο αποτελειται απο 2 μοντελα τα οποια θα συνδυαστουν για να γινει οτι καλυτερο.Τα μοντελα ειναι 1/72 το F-5B της Italeri απο το οποιο θα χρησιμοποιηθει ατρακτος κ φτερα σιγουρα κ το T-38 της Sword οπου απο αυτο θα δανειστω το κοκπιτ κ απο κει κ περα οτι ειναι καλυτερο κ ταιριαζει θα προτιμαται :twisted: :twisted: :twisted:

Το καλο με το κοκπιτ της Sword ειναι οτι εχει photoetced κοματια για πινακες κ για τα καθισματα ετοιμα βαμμενα  :wink: :wink:

Εσφαξα τους αεραγωγους κ θα προσπαθησω να φτιαξω τα φαν για τους κινητηρες.Το κοκπιτ στις οδηγιες λεει aircraft grey αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ηταν ετσι τα ελληνικα οποτε αν καποιος μπορει να μου δωσει τα φωτα του θα το εκτιμουσα οπως κ για τους αεραγωγους.Ακομα δεν εχω αποφασισει για παραλλαγη αν καποιος εχει καμια ιδεα :wink: :wink: :wink:
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
Απ: F-5B Freedom Fighter HAF
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 01, 2011, 07:47:07 μμ »
Καλη αρχη Λεωνιδα! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HAMBURG-DEUTSCHLAND
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
Απ: F-5B Freedom Fighter HAF Italeri 1/72
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 01, 2011, 08:28:25 μμ »
και απο μενα καλη αρχη.... θαυμαζω παντα την...τολμη που απαιτειται στην 1|72... γιατι? μικρη κλιμακα μεν αλλα ...μικρη!

Ωραιο το θεμα.... το 5αρακι ...το θρυλικο!!

::salut::
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 01, 2011, 09:52:53 μμ »
καλη αρχη
το μονο να προσεξεις τα ταμπλο του πιλοτηριου απο το Τ-38 δεν εχουν καμια σχεση με τα ελληνικα αφη
οσο για το χρωμα του πιλοτηριου στο 1/1 ειναι 36231 στην 1/72  παιζει (οτι φαινεται πιο σωστο) 36320

Αποσυνδεδεμένος STEF

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KERATSINI
  • Superdetail madness
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 01, 2011, 11:32:24 μμ »
Καλή συνέχεια φίλε μου,έχεις σκεφτεί πιο αεροσκάφος θα φτιάξεις?Θέλει προσοχή και στον τύπο των καθισμάτων ανάλογα το αεροσκάφος και την περίοδο που θα το αναπαραστήσεις.

Αποσυνδεδεμένος Leon13

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 02, 2011, 01:24:10 πμ »
Ευχαριστω παιδια για τις ευχες σας κ ελπιζω να ανταποκριθω στις προσδοκιες σας.
Αναγκαστικα 1/72 γιατι σε 1/48 δε βλεπω κανα κιτ τις προκοπης εχω ενα Ιταλερι 48αρι κ το παλευω απο το μακρινο 1999 μολις το βαφω κ παω να το τελειωσω κατι δε μου καθεται, κολαει,αρεσει κ παιζει  κοψε ραψε βαψε συνεχως μεχρι στιγμης εχει αλλαξει 4 παραλλαγες κ μαλλων παει για 5η.
Οι πινακες ειναι αλλα ανταλλων του T-38 αλλα απο τις χαλκομανιες που δινει η ιταλερι αναγκαστικα θα χρεισιμοποιησω αυτους.
Τωρα απο εκδοση λεω να φτιαξω η ολλανδικο η αυτα που ειχαμε παρει απο ιορδανια οποτε αν ξερει κανεις τι καθισματα εφεραν γιατι εγω θυμαμαι μαρτιν μπεκερ αλλα τι  τυπο οχι.Βεβαια μου περναει απο το μυαλο να το φτιαξω οπως ηταν ενα σχεδιο της Π.Α. που ηθελε τα F-5 να αναβαθμιστουν κ να γινουν αεροσκαφη προκεχωρημενης εκπαιδευσης με ψηφιακες οθονες πολλαπλων ενδειξεων κ συστημα χοτας αλλα το προτζεκτ πηγαιναι ακριβα κ δεν προχωρησαι :evil: :evil: :evil: :evil:Θα δουμε μπορει κ να το κανω ετσι μιας κ οι πινακες του T-38 απο οτι βλεπω εχουν κατι οθονιτσες μουρλια!!!!
Κ  ερχομαστε στο θεμα τις παραλλαγης που τα πενταρια τις εχουν φορεσει ολες πλην των μιραζ 2000.Αν εχει κανεις να προτεινει κατι γιατι μου αρεσουν ολες αλλα δε ξερω πια να διαλεξω.
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 02, 2011, 11:06:09 μμ »
Κ  ερχομαστε στο θεμα τις παραλλαγης που τα πενταρια τις εχουν φορεσει ολες πλην των μιραζ 2000.

Και αυτές τις έχουν φορέσει!  :wink:

Επιπλέον υλικό εδώ: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,5644.msg109150.html#msg109150

Αποσυνδεδεμένος Leon13

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 02, 2011, 11:11:32 μμ »
Ωχ δεν το ηξερα!!!!!!!!Α ρε τι μαθαινει κανεις στα γεραματα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος Leon13

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 07, 2011, 02:58:42 μμ »
Καλησπερα μια βοηθεια θελω, λεω να το κανω το μοντελακι προτοτυπο για προχωρημενη εκπαιδευση εχουμε 2 τυπους καθησματα το μπροστα ειναι απο Τ-38 το πισω απο F-5 του 60

Για ριχτε καμια ιδεα. ::salut:: ::salut:: ::salut::

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 07, 2011, 03:03:37 μμ »
Αν και δεν πολυκατάλαβα την ερώτηση, ας επιχειρήσω να βοηθήσω:

Το πίσω είναι το σωστό για "early" - άρα πας για μεταλικό ή για vietnam και μόνο (ή και ιορδανικό στην παραλαβή ή NF-5B στην παραλαβή του, τσέκαρε: http://www.clubhyper.com/reference/hellenicfreedomfightersfr_1.htm ).
Το μπροστά κάθισμα είναι παραλλαγή του πίσω, δεν είναι κάποιος μεταγενέστερος τύπος. Δεν φορέθηκε όμως από ελληνικά από όσο έχω δει.

Αποσυνδεδεμένος Leon13

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 07, 2011, 03:28:29 μμ »
Αυτο που εννοω ειναι οτι καπου στα τελη του 90 αρχες 2000 ειχε πεσει στο τραπεζι η ιδεα τα F-5 να εκσυγχρονιστουν oχι ολα βεβαια καμια  40αρια αν θυμαμαι καλα  σε επιπεδο εφαμιλου του F-16A σε ηλεκτρονικα κυριως κ να γινουν εκπαιδευτικα για τα F-16.Βεβαια το θεμα δεν προχωρησε πιο περα λογω κοστους αλλα σαν ιδεα για μας ειναι μια χαρα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Η ερωτηση ειναι για πιο απο τα 2 να χρησιμοποιησω η να βαλω απο ενα Phantom που εχω στοκ;Ουσιαστικα επειδη το προτζεκτ ειναι τελειως θεωρητικο μιας κ το πραγματικο εμεινε απλα στα λογια μπορω να βαλω παππαδες απλα ζηταω τη γνωμη σας για να μη βγει το μοντελο μπου....ο :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Οποτε οποιος εχει καμια καλη ιδεα ευπροσδεκτη ::salut:: ::salut:: ::salut::
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 07, 2011, 03:49:32 μμ »
Αυτο που εννοω ειναι οτι καπου στα τελη του 90 αρχες 2000 ειχε πεσει στο τραπεζι η ιδεα τα F-5 να εκσυγχρονιστουν oχι ολα βεβαια καμια  40αρια αν θυμαμαι καλα  σε επιπεδο εφαμιλου του F-16A σε ηλεκτρονικα κυριως κ να γινουν εκπαιδευτικα για τα F-16.Βεβαια το θεμα δεν προχωρησε πιο περα λογω κοστους αλλα σαν ιδεα για μας ειναι μια χαρα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Η ερωτηση ειναι για πιο απο τα 2 να χρησιμοποιησω η να βαλω απο ενα Phantom που εχω στοκ;Ουσιαστικα επειδη το προτζεκτ ειναι τελειως θεωρητικο μιας κ το πραγματικο εμεινε απλα στα λογια μπορω να βαλω παππαδες απλα ζηταω τη γνωμη σας για να μη βγει το μοντελο μπου....ο :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Οποτε οποιος εχει καμια καλη ιδεα ευπροσδεκτη ::salut:: ::salut:: ::salut::

A, what-if / HAF-if ! Θες να σολάρεις ή θες κάτι αληθοφανές; Το πιο λογικό είναι να βάλεις τα καθίσματα του Mirage 2000 που ούτως ή άλλως ήταν τα τελευταία που φόρεσε ο τύπος. Οπότε και μοντέρνος είσαι και θεωρητικά σωστός και αληθοφανής.
Και από βάψιμο; Αν είναι να το κάνεις υποθετικό (what-if) αξίζει να το βάψεις σε βάψιμο που ΔΕΝ είχαν τα πραγματικά! Αλλιώς δεν έχει λόγο να γίνει what-if.
Και ποιό είναι το βάψιμο που ΔΕΝ είχαν τα πραγματικά;
Δίνω δύο επιλογές - που έχουν μία αληθοφάνεια:
α) Hill gray όπως τα F-4E SRA. Όπως τα έχουν δηλαδή και οι τούρκοι, γκρι ανοικτό στη μούρη με γκρι σκούρο στη ράχη,
β) Aegan blue. Υπάρχει στα μονοθέσια αλλά ΔΕΝ το έχουμε δει σε διθέσιο. Μήπως είναι καιρός;

Προσωπικά θα πήγαινα στο (α).

Αποσυνδεδεμένος Leon13

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 07, 2011, 04:06:47 μμ »
ΜΜΜΜΜΜΜΜ καθισματα απο μιραζ εε :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:πολυ καλο ακουγεται!!!!!!
Για παραλλαγη σκεφτομουν μια με ανοιχτο γκρι αλλα κ η Hill Gray μια χαρα ακουγεται το κακο ειναι οτι την εχουν κ οι τουρκαλαδες :evil: :evil: :evil:
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Tags: f-5 f-5b