Αποστολέας Θέμα: Audi Quattro (Acropolis Rally 1982) "Επεισοδιακό τέλος!"  (Αναγνώστηκε 12292 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Soul Slayer

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Πολίτης Αθανάσιος
Audi Quattro (Acropolis Rally 1982) "Επεισοδιακό τέλος!"
« στις: Ιουλίου 01, 2011, 12:51:58 πμ »
Spoiler (hover to show)

Όταν κάποιος λέει το όνομα Audi Quattro το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό του είναι η καινοτομία που έφερε την επανάσταση στον κόσμο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ,τετρακίνηση!Μέχρι τότε οι κατασκευαστές απέρριπταν τη φιλοσοφία αυτή θεωρώντας πως το μεγάλο βάρος και η πολυπλοκότητα της τετρακίνησης θα δυσκόλευε το έργο τεχνικών και οδηγών.Από τη στιγμή που το πρώτο τετρακίνητο αυτοκίνητο της Audi "πάτησε" ειδική κερδίζοντας την με χρονική απόσταση που μετριόταν σε λεπτά και όχι σε δευτερόλεπτα,όλοι ήξεραν ότι ένα καινούριο κεφάλαιο της ιστορίας μόλις άνοιγε.
Το αυτοκίνητο είναι μοναδικό ως προς το γεγονός ότι είχε μόνιμη τετρακίνηση και για να ανταπεξέλθει στη διαφορά περιστροφής των τροχών κατά την πλαγιολίσθηση και τις στροφές χρησιμοποιούσε τρία διαφορικά.Το τρίτο από αυτά τα τρία βρισκόταν στο κιβώτιο και ονομάστηκε από τους τεχνικούς της Audi "κεντρικό" και είχε τη δυνατότητα να "κλειδώνει" και να "ξεκλειδώνει" από τον οδηγό όποτε οι συνθήκες το απαιτούσαν!
Την αγωνιστική περίοδο 1981-1982,πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου με τον αριθμό 9 βρισκόταν η Michelle Mouton με συνοδηγό τη Fabrizia Pons."H γρηγορότερη γυναίκα στην ιστορία" όπως την αποκαλούσαν κόντραρε στα ίσια τους άνδρες αντιπάλους της κερδίζοντας το σεβασμό με την επιμονή,τη σκληρή δουλειά και φυσικά τις οδηγικές της ικανότητες!Είναι η μόνη γυναίκα που έχει κερδίσει αγώνα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (4 νίκες συνολικά) χάνοντας στο νήμα ακόμα και τον τίτλο του πρωταθλητή εκείνης της χρονιάς από τον Walter Röhrl (109 είχε ο Γερμανός, 97 η Γαλλίδα).Αυτό που νοιάζει όμως εμάς προς το παρόν είναι ότι κέρδισε τον εθνικό μας αγώνα και μάλιστα με διαφορά 13 λεπτών από τον δεύτερο!

«Τρεχάτε άντρες, σας περάσαν τα κορίτσια» φώναζαν δύο γερόντισσες ραίνοντας με γαρύφαλλα τα καπώ των αυτοκινήτων. H Μichelle Mouton το θυμάται ακόμα...

Το κιτ που θα χρησιμοποιηθεί είναι της Tamiya με κάποιες έξτρα σίγουρα προσθήκες και βελτιώσεις όπως πχ στον πίνακα οργάνων και το αμάξωμα.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτό το πρώτο αυτοκινητιστικό Group Build! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος 336sqn_Hawk

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Hράκλειο-Κρήτη
    • 336 (Hellenic) virtual sqn
Απ: Audi Quattro (Acropolis Rally 1982)
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 01, 2011, 12:58:01 πμ »
Συγχαρητήρια για το πτυχίο σου !!!Σου εύχομαι καλή σταδιοδρομία !!
Επίσης καλή αρχή στο  ιστορικό θέμα που διάλεξες.Σίγουρα θα γίνει πολύ όμορφο.
Κώστας

• Scale 1/72
  • *
  • Πολίτης Αθανάσιος
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 01, 2011, 01:12:03 πμ »
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Κώστα!Το είχα χρόνια στο ράφι και νομίζω πως είναι η ιδανική ευκαιρία να το αρχίσω!Από αύριο ξεκινούν οι εργασίες δυναμικά!

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ελλαδιστάν
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 01, 2011, 01:37:44 πμ »
Καλή αρχή και από μένα!!!

Απόστολος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stingray

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Pal Fal
  • Βασίλης
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 01, 2011, 08:43:49 πμ »
Συγχαρητήρια για το πτυχίο σου και καλή σταδιοδρομία, αν και το πήρες σε δύσκολη εποχή! Και καλή αρχή με το Audi!
We'll roll on with our heads held high
Our conscience in the gutter
Our dreams up in the sky

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 01, 2011, 10:22:50 πμ »
Καλή αρχή φίλε πολύ καλό το θέμα σου ...
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 01, 2011, 10:39:17 πμ »
Θανο καταρχας συγχαρητηρια για το πτυχιο!!!! :D

Πολυ καλη η θεματολογια σου (αν κ εγω υποστιριζω Lancia, Peugeot :mrgreen: ) :D

Το κιτ φαινεται αρκετα προσεγμενο για την ηλικια του, ε??

Καλη αρχη ::salut::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 01, 2011, 11:18:54 πμ »
Θανάση συγχαρητήρια για το πτυχίο σου.

Όσο για την επιλογή σου, το Audi Quattro είναι μία από τις πολύ μεγάλες μου αγάπες :!: :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 01, 2011, 11:24:29 πμ »
Καλη σταδιοδρομια πρωτα απο ολα!  ::salut::

τι λεει το κιτ? με τις χαλκομανιες που δινει το κιτ γινεται για το Acropolis?
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

• Scale 1/72
  • *
  • Πολίτης Αθανάσιος
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 01, 2011, 01:35:38 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!Το κιτ είναι σε πολύ καλή κατάσταση για την ηλικία του όπως είπε και ο Χρήστος με εξαιρετική γράμμωση και λεπτό πλαστικό αλλά και τα κλασσικά υπολείμματα του καλουπιού!Οι χαλκομανίες περιλαμβάνουν μόνο το αυτοκίνητο με το νούμερο 9 και μόνο για το ράλλυ Acropolis.Κατά πάσα πιθανότητα δε θα χρησιμοποιήσω τις χαλκομανίες με τα χρώματα της Audi Works (κόκκινο,γκρι,μαύρο) καθώς το κολλάζ γύρω από τα πάνελ των παραθύρων μου φαίνεται από ουτοπικό εώς αδύνατο να έρθουν και να "κάτσουν" γάντι,οπότε μασκάρισμα και βάψιμο!Για να δούμε...

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 01, 2011, 04:51:22 μμ »
Θάνο συγχαρητήρια για το πτυχίο!!Καλη αρχη!!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 01, 2011, 06:21:56 μμ »
Καλή αρχή και από μένα φίλε μου...
Ωραίο θέμα, ιστορικό αυτοκίνητο και εκπληκτική οδηγός...

ΥΓ. Τα θερμά μου συγχαρητήρια για το πτυχίο...
 ::salut:: ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 01, 2011, 06:49:20 μμ »
Καλό ξεκίνημα με το ''εργαλείο''! Συγχαρητήρια για το πτυχίο!

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 03, 2011, 01:47:13 μμ »
Κατ΄αρχήν καλή σταδιοδρομία με εφόδιο το πτυχίο (είμαι από τους αισιόδοξους). ::salut::

Το κιτ υπάρχει στη βιτρίνα μου οπότε έχω άμεση αντίληψη.

Πριν από όλα βεβαιώσου ότι οι χαλκομανίες χαίρουν ...άκρας υγείας (Ταμίγια γαρ) κόβοντας το λογότυπό της και ρίχοντάς το σε νερό. Μην πάθεις καμμιά πλάκα αν τις δεις να διαλύονται....

Κατά πάσα πιθανότητα δε θα χρησιμοποιήσω τις χαλκομανίες με τα χρώματα της Audi Works (κόκκινο,γκρι,μαύρο) καθώς το κολλάζ γύρω από τα πάνελ των παραθύρων μου φαίνεται από ουτοπικό εώς αδύνατο να έρθουν και να "κάτσουν" γάντι,οπότε μασκάρισμα και βάψιμο!Για να δούμε...

Να το συζητήσουμε διότι οι χαλκομανίες - αν είναι ΟΚ- δεν παρουσιάζουν πρόβλημα. Υπάρχει μια πρωτόγονη τεχνική να σου λύσει τα χέρια και άλλωστε δύσκολα θα πιάσεις το σκούρο καφέ του λογότυπου πάνω στο αμάξωμα.

Στη διάθεσή σου για κάθε λεπτομέρεια.

::salut:: ::salut:: ::salut::

Spoiler (hover to show)

• Scale 1/72
  • *
  • Πολίτης Αθανάσιος
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 03, 2011, 02:58:54 μμ »
Σταύρο σε ευχαριστώ!Θα σε έχω σίγουρα στα υπ'όψιν μου για οποιαδήποτε λεπτομέρεια!Από ό,τι έχω δει σε τελειωμένα μοντέλα πουθενά δεν έχουν καθίσει σωστά και ακριβώς οι χαλκομανίες γύρω από το περίγραμμα των παραθύρων καθώς και άλλες λεπτομέρειες,οπότε με έβαλε σε σκέψεις...Όσον αφορά την απόχρωση θα δοκιμάζω με μια σταγόνα πάνω στο φύλλο των χαλκομανιών μέχρι να πετύχω τη σωστή (έτσι το σκέφτομαι).Μέχρι τότε έχουμε καιρό για ιδέες πάντως!
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 03, 2011, 07:00:43 μμ »
Σταύρο σε ευχαριστώ!Θα σε έχω σίγουρα στα υπ'όψιν μου για οποιαδήποτε λεπτομέρεια!Από ό,τι έχω δει σε τελειωμένα μοντέλα πουθενά δεν έχουν καθίσει σωστά και ακριβώς οι χαλκομανίες γύρω από το περίγραμμα των παραθύρων καθώς και άλλες λεπτομέρειες,οπότε με έβαλε σε σκέψεις...Όσον αφορά την απόχρωση θα δοκιμάζω με μια σταγόνα πάνω στο φύλλο των χαλκομανιών μέχρι να πετύχω τη σωστή (έτσι το σκέφτομαι).Μέχρι τότε έχουμε καιρό για ιδέες πάντως!
Spoiler (hover to show)
Κάνε πριν από όλα τον έλεγχο των χαλκομανιών.

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 14, 2011, 02:26:21 μμ »
Θάνο καλημερα

Συγχαρητήρια για το πτυχίο σου φίλε μου (αν και λίγο αργοπορημένα :oops: :oops:) και καλή σταδιοδρομία.
Το μοντέλο που επέλεξες είναι πάρα πολύ καλό και απροβλημάτιστο. Το έχω φτιάξει στα νιάτα μου (και θα το ξαναφτιάξω). Έχει και κινητήρα και αρκετή λεπτομέρεια.
Η μόνη προσοχή που απαιτείται είναι στις χαλκομανίες όπως πολύ σωστά επισήμανε και ο Σταύρος. Αν και στην φώτο σου φαίνονται μια χαρά.
Δες και αυτά για αρχή γιατί σίγουρα θα το εμπλουτίσεις με αρκετή λεπτομέρεια (δε θα σε αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!!!) μιας και είναι αγαπημένο θέμα και καλή βάση για βελτιώσεις!!!!
κλικ και ξανά κλικ για ζουμ

καλό μεσημέρι
Γιάννης

• Scale 1/72
  • *
  • Πολίτης Αθανάσιος
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 16, 2011, 11:43:24 πμ »
Γιάννη σε ευχαριστώ πάρα πολύ!Δυστυχώς λίγο οι διακοπές,λίγο διάφορες έξοδοι,έχω μείνει πίσω κατασκευαστικά... :(  Οι φωτογραφίες βοηθούν πολύ και τις έστειλες πάνω που θα ζητούσα βοήθεια για φωτό από εσωτερικό και κινητήρα μιας κ δεν έχω βρει τίποτα στο ίντερνετ.Οπότε αν κάποιος έχει στο αρχείο του φωτό και δεν του είναι κόπος ας με βοηθήσει please! :lol:

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 16, 2011, 01:13:07 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 16, 2011, 06:32:23 μμ »
.............

«Τρεχάτε άντρες, σας περάσαν τα κορίτσια» φώναζαν δύο γερόντισσες ραίνοντας με γαρύφαλλα τα καπώ των αυτοκινήτων. H Μichelle Mouton το θυμάται ακόμα............

Έτσι της μεταφράσανε?!?!?! Γιατί στους 4Τροχούς της εποχής γράφτηκε πως όταν την είδαν οι θειές σε κάποιο χωριό της φώναξαν: "Τι θες και πλαλάς με τσ΄μαντραχαλέους κοπέλα μ΄ "  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Πολύ ωραίο μοντελάκι το είχα φτιάξει κάποτε κι εγώ αυτό  :roll: (έτσι μου έρχεται να το ξαναφτιάξω να θυμηθώ τα νιάτα  μου) 

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 16, 2011, 06:37:15 μμ »
(έτσι μου έρχεται να το ξαναφτιάξω να θυμηθώ τα νιάτα  μου) 

::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

• Scale 1/72
  • *
  • Πολίτης Αθανάσιος
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 16, 2011, 08:40:04 μμ »
Σταύρο σε ευχαριστώ,το είδα αυτό το link γιατί το ανεβάσατε και σε άλλη ενότητα!Το δύσκολο είναι να βρει κανείς το καθεαυτό όπως έτρεξε σε φωτό εποχής γιατί αυτό που έχει στο link είναι αναπαλαιωμένο και φοβάμαι ότι μπορεί να έχει διαφορές.Όπως και να 'χει το ψάξιμο συνεχίζεται!

.............

«Τρεχάτε άντρες, σας περάσαν τα κορίτσια» φώναζαν δύο γερόντισσες ραίνοντας με γαρύφαλλα τα καπώ των αυτοκινήτων. H Μichelle Mouton το θυμάται ακόμα............

Έτσι της μεταφράσανε?!?!?! Γιατί στους 4Τροχούς της εποχής γράφτηκε πως όταν την είδαν οι θειές σε κάποιο χωριό της φώναξαν: "Τι θες και πλαλάς με τσ΄μαντραχαλέους κοπέλα μ΄ "  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Πολύ ωραίο μοντελάκι το είχα φτιάξει κάποτε κι εγώ αυτό  :roll: (έτσι μου έρχεται να το ξαναφτιάξω να θυμηθώ τα νιάτα  μου) 

Έιδες πως αλλάζει με τη μετάφραση το νόημα ακόμα και στην ίδια γλώσσα;Πάντως προτιμώ τη δική σου έκδοση! :P

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 17, 2011, 08:08:21 πμ »

Τα κόπιτ είναι από Α1 και S1 αλλά δεν είχαν μεγάλες διαφορές από το Quattro Rally

Σταύρος

::salut::

• Scale 1/72
  • *
  • Πολίτης Αθανάσιος
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 17, 2011, 01:32:33 μμ »
Σταύρο σε υπερευχαριστώ για το χρόνο σου!Κάθε φωτογραφία μου είναι πολύτιμη! ::thanx::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 18, 2011, 06:37:51 μμ »
Θάνο, αυτό το έχεις δεις? Το καλύτερο που έχω δει για το αυτοκίνητο :
http://www.automotiveforums.com/vbulletin/showthread.php?t=980398&highlight=audi+quattro
 ::salut:: ::salut:: ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Tags: