Καλησπέρα!
Κατ' αρχήν δεν είμαι βέβαιος οτι ποστάρω στο κατάλληλο μέρος, οπότε παρακαλώ αν οι διαχειριστές το κρίνουν σκόπιμο ας το μετακινήσουν!
Πιθανώς να έχετε δει το [wiki=]Shaun the Sheep[/wiki], και αν όχι μάλλον έχετε δει τις άλλες δημιουργίες του studio Aardman. Η πιο γνωστή από αυτές είναι οι [wiki=]Wallace and Gromit[/wiki] (3 ταινίες μικρού μήκους έχουν πάρει όσκαρ). Πρόκειται για σειρά φτιαγμένη με την τεχνική του καρέ-καρέ (stop-motion animation), και είναι ίσως από τις πιο καλοφτιαγμένες τέτοιες σειρές.
Οι φιγούρες που περιέχονται στο κουτί είναι οι πρωταγωνιστές, συγκεκριμένα ο Shaun (το μεγάλο πρόβατο μέσα στο τρακτέρ), ο Bitzer (σκύλος) μαντρόσκυλο και φίλος του Shaun και τέλος ο Timmy, το μικρό ξαδερφάκι του Shaun, οι περιπέτειες του οποίου είναι συχνά το περιεχόμενο των επεισοδίων (και τα παθήματα του Shaun ενώ προσπαθεί να ξεμπλέξει τον Timmy).
Σε σχέση με το μοντέλο τώρα, κατ' αρχήν απευθύνεται πιο πολύ σε μικρότερες ηλικίες, και ως εκ τούτου είναι πολύ απλό στην συναρμολόγηση, βάψιμο κλπ. Τα χρώματα της Humbrol παρέχονταν μαζί με το κιτ, όπως επίσης και τρία πινέλα και μια κόλλα. Το τρακτέρ στο κουτί εμφανίζεται πολύ πιο απλά βαμμένο, αλλά στις οδηγίες μέσα το δείχνει και πιο ρεαλιστικό, βρώμικο και φθαρμένο (καθώς το χρησιμοποιεί συχνά ο Αγρότης) και είχε και κάποιες οδηγίες για τεχνικές όπως το στεγνό πινέλο, τα washes κλπ.
Συνολικά, το κιτ αυτό δεν το πήρα τόσο για την πρόκληση όσο για το θέμα, μια που είμαι φαν, και χάρηκα που είδα οτι είναι καλοφτιαγμένο. Το ξεκίνησα πέρσι, έψαψα τις φιγούρες, συναρμολόγησα το τρακτέρ και μετά το ξέχασα. Το ξανάπιασα σήμερα να το τελειώσω.. Σαν βάψιμο δεν του έκανα πολλά πράγματα, βασικό χρώμα, ξανοίγματα, φθορές, λάσπες και σκουριές. Νομίζω βγήκε καλό.